Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Clown van Turkije

Laatste update:

Het is 30 juli 2010. ik zit voor de tv de wedstrijd Galatasaray - OFK Belgrad te kijken. Het staat 2-0 voor Galatasaray. Wat mij opvalt is dat Mehmet Batdal, een jong talent dat gekocht is van een club uit de eerste divisie, speelt in plaats van vedette Milan Baros. Verder zie ik de twee transfers Pino en Cana in de basis. Het verbaast me enorm dat deze drie spelers gelijk een Europa League wedstrijd mogen spelen van onze clown. Rond de 75ste minuut ga ik Ice Tea uit de koelkast halen. En dan kom ik terug voor de tv en zie ik meteen twee tegendoelpunten. Hoe zou het toch mogelijk zijn? De wedstrijd eindigt in 2-2.

Wiens schuld is dit? Natuurlijk de Clown van Turkije, beter bekend als Frank Rijkaard. De Surinaamse trainer die zijn tweede seizoen beleeft met de Turkse topclub Galatasaray. Rijkaard heeft het eerste seizoen (2009/10) totaal verprutst en krijgt van veel analisten en supporters kritiek. Eén van die supporters ben ik. De eerste grote fout van onze grote vriend Rijkaard is dat hij totaalvoetbal wil spelen. Hoe in hemelsnaam kan je totaalvoetbal spelen met middenvelders van het formaat NAC Breda? Om totaalvoetbal te spelen, moet je zeer technische en snelle middenvelders hebben. En aangezien Ozbek Ayhan en Sarp dat niet hebben, beleeft Galatasaray grote problemen op het middenveld. Maar dat is zeker niet het enige probleem.

Nog een probleem is het probleem in de verdediging. Galatasaray kampt al jaren met overduidelijke communicatieproblemen, achterin. Dat heeft ook gevolgen voor het Turkse nationale voetbalelftal. Terwijl het bestuur volledig achter Rijkaard staat, haalt Rijkaard net-niet spelers. Met net-niet spelers bedoel ik spelers die de top net niet aankunnen. Verdedigers als Ali Turan en Caglar Birinci zijn zulke spelers. Een ander probleem is het doel dat Rijkaard nastreeft. De Clown wil niet koste wat het kost winnen, maar hij wil het mooist spelen. Je snapt natuurlijk al dat het zeer onmogelijk is om dat te verlangen, want elke supporter van Galatasaray wil koste wat het kost winnen, of het met mooi voetbal is of met het voetbal onder Bert van Marwijk op het WK.

Er zijn twee grote problemen die Rijkaard weer niet opgelost krijgt. Voor iemand met een jaarsalaris van vier miljoen per jaar lijkt het alsof Rijkaard drie maanden geleden is aangesteld als trainer. Probleem één is het keepersprobleem. We weten allemaal hoe slecht Aykut Erçetin is bij corners. Aykut is een redelijke keeper, maar hij is ook weer een net-niet speler. Hij maakt soms fantastische reddingen maar zijn probleem ligt bij corners. Rijkaard kon een nieuwe keeper laten kopen maar dat deed hij niet. met de talentvolle Ufuk achter Aykut heeft Galatasaray het grootste probleem in de keeperspositie.

Probleem twee is het spitsenprobleem. Wie heeft Galatasaray nou als echte spits? Het lijkt een gewoonte van het Galatasaray bestuur te worden om te blessuregevoelige aanvallende krachten te kopen, want Baros is net als Harry Kewell constant geblesseerd. Mehmet Batdal is nog te onervaren dus de enige spits (die overigens geen echte spits is), is de geliefde Arda Turan. Het laatste grote probleem is de opstelling. Tegen degradatiekandidaat Sivasspor bijvoorbeeld, liet Rijkaard Emre Colak spelen. Je gaat geen onervaren talent in de eerste wedstrijd van de Spor Toto Süper Lig spelen, omdat Colak nog niet ervaren genoeg is om in de basiself te beginnen. Hem moet je in zesde á zevende week langzaam laten invallen en dan moet hij zich ontwikkelen tot een vedette. Hij is niet een Necip Uysal die indrukwekkende kwaliteiten beschikt.

Als Galatasaray-supporter doet het pijn in mijn hart om Galatasaray zo te zien. Sinds de winst van de UEFA Cup is Galatasaray niet meer het superteam van Europa. Ik hoop als die hard supporter dat Rijkaard meteen wordt ontslagen en in zijn plaats een Lucescu of een Manzano te zien. Galatasaray moet nooit een trainer van topclub zien te kopen, maar een trainer uit de subtop of de middenmoot van Europa, want Galatasaray is momenteel serieus een middenmoter geworden van Europa. Ze zijn niet veel groter dan de respectievelijke clubs Partizan Belgrado of Metallist Charkiv.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het geen slecht stuk en ken het Turkse voetbal niet goed genoeg om te kunnen oordelen over de spelers die jij noemt. Wel geloof ik dat een trainer als Rijkaard inderdaad niet werkt in een land als Turkije. Hij is in mijn ogen een typische trainer voor topclubs.

Ik vind het een goede stuk van jouw! De clown van Turkije is niet echt goed bezig..

19 augustus 2010 om 19:31

Je hebt wel gelijk dat hij niet goed bezig is maar, het is ook niet alleen zijn schuld.

Rijkaard wil in Turkije 4-3-3 spelen (wat soms tot geweldig voetbal lijd maar, ook af en toe op een verlies in een wedstrijd die GS dramatische speelde en helemaal niet tot voetballen kwam)
en om 4-3-3 te spelen heeft rijkaard vorige jaar zijn gewenste transfers gekregen maar, jammer genoeg door blessure van Baros en Kewell heeft Gs na een geweldige reeks wedstrijd wat minder gespeeld waardoor opeens Rijkaard ''de geweldige trainer'' de '' de clown van Turkije'' werd.

En dan komen we naar deze jaar Rijkaard wil 4-3-3 spelen maar, wie krijgt hij als spelers en deze tacktiek te spelen:
1. Serdar Ozkan nog niks laten zien,
2. Pino blessure gevoelige jongen I.p.v Keita,
3. Cana nog niet in vorm I.p.v Mehmet Topal.
Rijkaard wil al 5 maanden een aanvaller en wie heeft hij gekregen alleen Batdal van Bucaspor meer niet en nu wil ik zeggen:

Wie is de schuldige:
de trainer die steeds de schuld krijgt of
de bestuur die zich achter de trainer verstopt en de benodigde spelers niet haalt

Ik volg de Turkse competitie totaal niet, dus ik wist niks over jouw onderwerp. Je stuk is erg duidelijk en ik weet nu meteen wat er aan de hand is bij Galatasaray!

5 sterren!

Ben niet volledig met je eens. Je bekijkt nu wel erg zwart wit. Je zou eerder moeten beginnen, de hele bestuur en organisatie klopt niet, begin daar 's mee , dan zou je ook kunnen zien dat het niet alleen aan Rijkaard ligt. Wie weet had Rijkaard met andere middelen wel beter gedaan, de transfers die hij wou is uitgebleven, Haldun Ustunel die ontslagen wordt, Adnan Sezgin die nog op zijn verfijnde stoel zit en voor problemen/rumoer zorgt binnen de club. Kijk Fener bijvoorbeeld, Aykut heeft wel de middelen gekregen waar die op aasde. Met die spelers kun je zeker 4-3-3 spelen, tenminste als dat het doel is wat je voor ogen hebt als trainer. Maar met spelers als Baris, Ayhan, en met alle respect Mustafa Sarp kan dat gewoon niet, en dan hebben ze hele zomer lang over de x aantal middenvelders waar ze interesse voor hebben. Er klopt iets niet binnen die club. Als je 4-3-3 wilt spelen moet je niet je beste flankspeler 'keita' (enige creatieveling toen) gaan verkopen, en in de media aangeven ' ten gunste van de club en de team'. Daar geloof ik dus bal van! Je krijgt 3 sterren van mij.

17 augustus 2010 om 12:33

@ Battigol

Natuurlijk zit het bestuur ook fout, door hem niet de spelers te geven die hij wil. Door het bestuur kan hij geen 4-3-3 spelen. Daar ligt echter het probleem. Hij blijft geilen op het 4-3-3 systeem, ook al heeft hij de spelers er niet voor. Waarom verandert hij de tactiek dan niet?

Voor de rest een mooi artikel, goed geschreven. Moest het vanaf het begin tot het eind in een keer uitlezen, 5 sterren!

17 augustus 2010 om 13:11

Dat bedoel ik ook. Hij moet dus die tactiek veranderen, alleen gaat dat dus niet, omdat Rijkaard trainer is van een aanvallende formatie. Met een 4-4-2 formatie heb je Fatih Terim nodig bij wijze van spreken of Lucescu, maar geen Rijkaard. Dit huidige selectie van gala heeft geen Rijkaard meer nodig, gewoonweg omdat de bestuur niet zijn wensen voldoet. Koop nou eens een Bryn Ruiz of een Colman ipv naar sterren te kijken. Wij hoeven geen sterren, maar potentiele toppers. Ik vind een Colman evenredig aan Diego bijv. Galatasaray moet voorbeeld aannemen van Trabzonspor. Kijk hoe hun beleid voeren en spelers kopen. Ze kopen gewoon potentiele spelers, sterren hebben ze niet nodig, want het zijn allemaal sterren in 1 team. Jackson, Teofilo, Colman, Selcuk Inan, Onur Kivrak, Glowacki, Alanzinho, Umut Bulut.. 1 woord super, ze hebben echt geen miljoenen uitgegeven, wat clubs als Besiktas en Fenerbahce en Gala dat wel doen.

17 augustus 2010 om 16:09

Wanneer ik kritiek geeft op Rijkaard is er altijd wel iemand op Voetbalzone die dan doet alsof ik gek ben.

Rijkaard is gewoon een slechte trainer, niet eens een middelmatige gewoon een slechte.

1 van de makkelijkste manier om een trainer te beoordelen is naar de wissels te kijken die hij doet.

Tegen Sivasspor wisselde hij Arda Turan voor Baris Ozbek.

Hoe kan je in godsnaam zo een wissel doen?

Dan moet je toch echt je kop in het zand hebben of niet?

18 augustus 2010 om 21:33

Omdat hij 2x langere poos coach is geweest. Bij het Nederlands elftal en Barcelona. Nadat Barcelona een mindere periode aan het begin van de 21ste eeuw, kwam Rijkaard en werd hij 2e voor Real Madrid en vervolgens tweemaal 1e met oogstrelend 4-3-3 voetbal. Hij werd met Barcelona het beste team ter wereld. Met Nederland heeft hij ook mooi, goed gespeeld en naar behoren gepresteerd.

Marco van Basten slechte coach, sowieso. Dat vond ik al voordat hij bij Ajax kwam. Koeman vind ik ook slecht.

De Turken vinden Rijkaard afschuwelijk, dat hoor ik heel vaak. Zo vaak dat ik ook denk dat hij weinig meer bij Galatasaray te zoeken heeft.

Ik wachtte al op zo'n artikel van een Galatasaray-supporter. Rijkaard wordt nu onder vuur genomen, want dit is z'n tweede seizoen bij G.saray, en iedereen verwacht dat het beter zal gaan. Hij begon al vrij slecht tegen Fenerbahçe in de derby in Duitsland, daarna zag het er in de twee duels tegen Belgrad net zo slecht uit en nu verliezen ze de eerste wedstrijd van de competitie tegen Sivasspor.

Rijkaard kan niet met een mindere selectie dan dat van Barcelona. Verprutste het bij Sparta Rotterdam, en nu gaat hij hard op weg omdat ook bij Galatasaray te doen. Toch is het nog erg vroeg in 't seizoen om dit vast te concluderen, maar ieder z'n mening. Wie weet maakt Rijkaard nog G.saray kampioen en zorgen ze voor vele verassingen in de Europa League. Dat maakt deze gehele artikel overbodig kritiek.

Je gevoelens kan ik wel begrijpen. Zo hoort het niet te gaan, Rijkaard heeft geen recht om G.saray zo te laten spelen. Vorig seizoen begonnen ze nog zo goed, waarom lukt dat dan nu niet? Wat is er nou zo veranderd? De spelers die niets konden toevoegen aan G.saray werden weggestuurd, op Keita en Topal na. Die hebben toch veel gedaan voor G.saray. Beide zijn duidelijk genoeg niet goed opgevangen, en de bestuur mag hier ook onder vuur genomen worden.

De spitsenprobleem heb je helemaal gelijk in. Er is geen goede vervanger voor Baros, terwijl ze weten dat Baros aardig vaak geblesseerd is en nu weer. Hier moet je van leren en een waardige opvolger vinden. Dat is een Mehmet Batdal zeker niet, maar een Baptista kan dat wel weer zijn. Vreemd hoe de bestuur hier zo cool mee omgaat, net als Rijkaard eigenlijk. Die vrij weinig discipline toont aan z'n spelers. Dat zal hem uiteindelijk wel flink gaan kosten.

Ik denk dat veel mensen nu denken dat Rijkaard niet de juiste man is voor G.saray. Hierom kan ik me bevinden in je artikel, en vind ik het goed. Je hebt her en der wat fouten, maar je hebt het in 't algemeen goed gedaan.

17 augustus 2010 om 12:46

Je hebt het verkeerd, heel veel mensen staan juist nog steeds achter Rijkaard. Kijk maar op ultraslan en andere fansites. Het probleem ligt meer aan het bestuur. En dan met name op Adnan Sezgin.

17 augustus 2010 om 13:01

Je moet het ook zo zien. De bestuur geeft duidelijk aan dat ze de budget niet hebben om de spelers die Rijkaard wilt binnen te halen. Vorig seizoen kwamen er veel spelers, maar dat kan G.saray niet meer, duidelijk gezegd door Adnan Polat.

Eenmaal dit gezegd, komen de trainerskwaliteiten van Rijkaard naar voren. Hij mag dan geen Messi hebben, maar de selectie die G.saray heeft moet hij het meedoen. Hier zien we wat Rijkaard bij deze selectie kan inbrengen.

Ik vind hem een triest mannetje soms, want wanneer G.saray verliest geeft hij de schuld aan de spelers. Dit kan je als trainer niet maken. Soms, en bijna altijd moet je de verlies op je nemen als een man, maar dat heeft Rijkaard nog blijkbaar niet geleerd. De bestuur heeft geen geld, en dat moet men begrijpen. Al het geld is ingestoken in 't stadion, en als die eenmaal klaar is zal G.saray geld gaan pompen. De toekomst ziet er beter uit voor G.saray.

17 augustus 2010 om 13:21

Nej je hebt het verkeerd, het bestuur heeft nooit een budget probleem gehad. Vooral dit seizoen niet. Adnan Sezgin is gewoon een vieze manager, ik geef als voorbeeld zijn tijd in İstanbulspor toen hij geen spelers aan GS wou verkopen.

Adnan Polat gaf nog aan dat ze de selectie met 5 buitenlanders zouden versterken, en dat deze spelers het team aanzienlijk zou versterken.

Ten tweede is al het geld niet aan de stadion besteedt. We hebben met Toki afgesproken dat we het gedeelte dat we zelf aan het stadion zouden besteden aan Toki overlaten inruil voor het opendak, dat we volgend jaar pas gaan maken.

Over het triest mannetje ben ik het niet mee eens, dat heeft hij 2-3x gedaan. En daar had hij helemaal gelijk, ik noem als voorbeeld het Emre Gungor incident, waarin Emre een mannetje probeert te kappen tegen Trabzonspor.

Topal incident waarin Rijkaard aangeeft dat ze naar voren moeten voetballen en Topal een terugspeelbal geeft van 20 meter richting de spits van Eskiehirspor.

PS: jechtgate ik moet weg jammer dat we discussie niet verder kunnen voortzetten

Helemaal mee eens !
GS moest in eerste instantie Lincoln houden, Keita houden en als ze slim zijn houden ze Elano ook.
Want ik denk niet dat elke speler staat te popelen om bij dit GS te spelen. ( Diego, Misimovic, Baptista )
Dat Totalvoetbal lukte vorig jaar wel aardig in het begin van het seizoen maar zoals je zegt total voetbal met kwaliteiten van Nac lukt het niet zo gauw.

Heel jammer want ik denk dat ze net geen Europees voetbal halen dit jaar.
Ik schat Besiktas, Bursaspor, Trabzonspor, Ankaragucu, Fenerbahce en Eskisehirspor hoger in als de huidige Gs.
Ik heb zo een beetje GS - Sivas gekeken man wat een verdediging heeft Gs.
1 counter tegen is al gelijk 1 tegendoelpunt.

Ik hoop dat ze in de Europa Leage de groepsfase overleven want zou echt jammer zijn mocht GS punten inleveren voor onze competitie.
Jammer jammer jammer, ik gun deze ploeg na Besiktas na het meest in STL veel meer als die blauw gele club ( word al dizzy en misselijk als ik die kleuren uitspreek )

ps. Misschien is Rustu iets voor Gs dan heeft hij voor alle 3e topclubs gekeept
5 stars!

Dat middenveld van Galatasaray , Baris , Aykan en Sarp is inderdaad een drama. Lachwekkend zelf spijtig genoeg, ik vind Ayhan en Baris geen Gs waardige spelers , Sarp valt nog mee die kan je misschien nig op de bank zetten maar Rijkaard moet het maar met hun doen.

Ik zelf vind dat er een buitenlandse verdediger moet komen naar Gs, want hetzelfde communicatie probleem heeft Fener ook , Als Lugano samen met Bilica speelt is het allemaal netjes en gebeuren er geen problemen of rare acties. Maar met een Ilhan of Bekir naast Bilica begin ik toch aan m'n kop te krabben.

Goed stuk , leest vlot en alles klopt. Alleen wat ik jammer vind is dat je het op 1match hebt gebaseerd daarom geef ik je 4sterren.

Ach ookal kwam Mourinho , dan zou hij het niet eens 2 maanden volhouden. Rijkaard zei al in het begin van het seizoen dat hij Aykut niet voldoende vindt, daarnaast schreeuwt hij al 2 jaar dat hij Servet niet in zıjn team wil.

Maar onze bestuur haalt steeds de verkeerde spelers, Het seizoen is allang al begonnen maar wij moeten het nog steeds hebben van Sarp Ayhan en Baris op het middenveld.

İk geloof nog steeds in Rijkaard, en ik vind het nog steeds geweldig dat hij er nog staat, het probleem is gewoon dat het bestuur met Sarp Ayhan Servet Gokhan Zan en een 3de divisie speler totaal football probeert te spelen.

Speciaal ingelogd om jou 5 sterren te geven.

Over het artikel wil ik nog een paar dingen kwijt, ten eerste wie haalt nou een ice tea in 10 minuten, ik neem aan dat je keuken niet zo ver weg is.

Ten tweede speelde Pino niet in de basis, en ook Cana speelde niet. (weetje zeker dat je de wedstrijd hebt bekeken?)

Daarnaast kan het nooit de fout van 1 persoon zijn, het moderne voetbal is een goed georganiseerde bedrijf waarin snel mensen ingrijpen wanneer iemand een fout maakt.
Als Rijkaard zelf dom bezig was dan zouden Les Adnans ingrijpen en vergeet vooral de fans niet.

Bovendien is Rijkaard niet verantwoordelijk voor binnenlandste transfers, daar hebben we Adnan Sezgin voor.

Over het keepers probleem, kan je Rijkaard niets kwalijk nemen, Hij kan toch niet zelf in het doel staan. En Ufuk is ook waardeloos. İk snap ook niet waarom mensen Ufuk beter vinden.

En over Baros maken veel mensen ook een fout, Baros is niet contstant geblesseerd, hij lag een halve seizoen eruit omdat hij zijn voet had gebroken. De blessure gevoeligheid van Kewell en Baros kun je niet met elkaar vergelijken.

En over Colak, hij zou ook niet spelen. Rijkaard weet heus wel hoe hij jonge talentjes moet laten rijpen. Colak moest vorige week spelen omdat Serdar Ozkan opeens ziek werd.

17 augustus 2010 om 13:38



Je zegt dat Baros niet constant geblesseerd is maar ik vind een halve seizoen toch wel veel. en 2 jaar geleden was hij ook steeds geblesseerd

En je vindt Ufuk waardeloos maar hij is juist zeer talentvol. Je hebt hem waarschijnlijk niet gevolgt toen hij bij Manisa speelde. want daar was hij zeer degelijk

Pino en Cana speelden beide in de tweede helft

Rijkaard heeft laten zien dat hij bij niet-topclubs geen resultaat kan halen. Hij is gedegradeerd met sparta en nu weer problemen bij galatasaray. Bij barcelona(topsspelers en ten cate) ging het juist weer wel goed. Rijkaard is geen voetbalcoach, hij is een manager. En om een goege manager te zijn, moet je de taal kunnen spreken. En neem maar van mij aan, turks is niet makkelijk...tamam??

Ik bedank iedereen voor de positieve reacties. Het is mijn eerste artikel en ik denk dat ik een redelijk goede artikel geschreven heb.
Ik hoop dat Galatasaray de komende maanden veel beter wordt en dat er redelijk goede spelers gehaald worden en dat de clown van Turkije ontslagen wordt en voor zijn plaats een slimmere trainer komt.
Verder hoop ik dat Sezgin wordt ontslagen en in zijn plaats een Haldun Ustunel II komt

PS: Gs-supporters maken jullie geen zorgen over Sezgin. Hij moet zijn lesje wel geleerd hebben over Haldun. In de oefenwedstrijd tegen Kleve dit jaar zat ik met een vriend naar de wedstrijd te kijken en plotseling liep Sezgin langs mij. als een of andere geest kwam hij te voorschijn. Ik vroeg hem om een handtekening en terwijl hij een handtekening op mijn Gs-sjaal gaf zei ik tegen hem in het turks van waarom hij Haldun liet ontslaan. Zijn gezicht werd ketchup rood en hij liep snel weg

Kijk eens naar het team van Barcelona in de tijd van Rijkaard.
Zelfs ik kon ze kampioen maken met spelers zoals Messi, Ronnie, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes, Eto'o etc.. Ik kan wel het hele team gaan opnoemen.
Precies hetzelfde verhaal bij Spanje in EK 2008.
De coach hoefde niets te doen het team maakt zichzelf wel kampioen daar.
Je kon ook meteen kwaliteit van die man zien wanneer hij naar Fenerbahce ging dat hij echt geen goede coach is.

Galatasaray moet een beter coach hebben bijv. iemand als Hiddink.
Een coach die met minder goede spelers succesen kan behalen.
Het liefst heb ik Fatih Terim weer terug in Galatasaray.

Jij krijgt van mij 5 sterren omdat ik eht helemaal met je eens ben en goed geschreven natuurlijk.
Zou het wel twee keer over willen lezen ..

20 augustus 2010 om 16:14

waarom zou ik het twee keer over willen lezen

20 augustus 2010 om 18:25

Omdat ik met dat alles eens ben.
Over Rijkaard enz.

Het liefst H.usutunel terug bij Gs, dat zou toch alles weer veranderen bij Galatasaray hij was de grote man daar.

Ik ben het volledig met je eens op 1 punt na.
In een 4-3-3 heb je niets aan Ayhan. Sarp is drama in ieder mogelijk systeem. Baris beschikt wel over die kwaliteiten, maar krijgt het vertrouwen niet van Rijkaard.

Ik riep ooit Rijkaard is de slechtste trainer die ooit bij Galatasaray is geweest, ik moet mijn woorden terugnemen, hij is de slechtste die ooit in Turkije is geweest.

Rijkaard is geen succesvolle trainer, dat hij bij Barca de CL kado kreeg van de Uefa (kijk de laatste 7 wedstrijden van Barca maar na in dat seizoen). Dan begrijp je het woord kado.
Met Nederland won hij het EK niet in eigen land, ook daar had hij de scheidsrechters zo op zijn hand en hij verpest het.
Sparta zijn enige serieuze graadmeting en de club beleeft de misserie uit hun historie.
Galatasaray zal dit jaar voetballen tegen degradatie vrees ik, mensen die de Adnans de schuld geven mogen zich schamen. Vorig jaar had Galatasaray een selectie waar een gemiddelde trainer halve finale CL kan halen, behalve de clown.

Pino startte niet in de basis en Mehmet Batdal moest wel starten, want Milan Baros was geblesseerd! En ik vind Mustafa Sarp de enige speler bij Galatasaray die in vorm is.
Voor de rest een goede artikel!

ik ben ook een extreme Galatasaray supporter ik had spandoek gemaakt met erop ''transfer Ronaldinho'' ging speciaal naar Istanbul reizen om mijn spandoek voor het ingang van stadion op te hangen zodat het bestuur het kon lezen dat we hem willen maar werd gelijk na 3min. ofzo door stadion beveiliging weggehaald jammer genoeg is Ronaldinho naar het brazilieaanse competitie vertrokken

over jouw stukje ik vind dat jij gelijk heb maar we moeten ons nog inhouden als we dit jaar geen Landskampioen worden mag de heer frank rijkaard en zijn beste maat johan neeskens koffers inpakken

Ik heb alleen de eerste alinea gelezen en dit was de reden:

'' Verder zie ik de twee transfers Pino en Cana in de basis ''

Pino stond niet in de basis.

18 augustus 2010 om 14:33

oke maar je kon toch ook de rest van het artikel lezen. Je laat je toch niet belemmeren door een fout :S

Ik vind het een slecht stuk om eerlijk te zijn. Je bekritiseert Rijkaard, maar net liefst zou ik jou mening willen horen over oplossingen. Daarnaast paar puntjes nog, of je woont in een kasteel, of je loopt zo snel als een slak. Wie doet er nou tien minuten over om Icetea te halen? Daarnaast stond Pino niet basis, maar op de bank, hij viel later pas in.

'hoe in hemelsnaam kan je totaalvoetbal spelen met middenvelders van het formaat NAC Breda?'
Wat heeft dit te betekenen? Op basis van wat kom je tot deze belachelijke conclusie?

Je noemt alleen de problemen op, je artikel zou perfect zijn als je ook goede oplossingen bedenkt, maar die ontbreken hier. Leuk voor een eerste stuk, maar je bij je volgende verwacht ik wel een betere om eerlijk te zijn.

Ik geef je het voordeel van de twijfel, dus drie sterren. Ik vind oplossingen de finishing touch in je artikel, en dat ontbreekt.

Je hebt net getypt wat ik ik altijd wou maar de tijd niet voor wil nemen
maar je doet 1 ding niet de bestuur helemaal afzeiken daarom 4 sterren

Ik vind het een matig stuk. Je geeft Rijkaard de schuld voor de keepers en spitsen probleem, maar het is toch echt de taak van de bestuurders om deze positie te vullen. Denk je nou daadwerkelijk dat Frank Rijkaard zegt : ' Ik ben zeer tevreden over Aykut, absoluut geen andere keeper kopen ! ' ? De bestuurders zeggen gewoon tegen hem dat ze een paar buitenlandse spelers gaan kopen en Rijkaard mag bepalen voor welke positie en aangezien Galatasaray niet eens tot voetballen komt, is de keeper positie wel de laatste waar hij aan denkt.

Je geeft Frank Rijkaard de schuld dat hij begon met Emre Colak, niet vermeldende dat Serdar Ozkan een uur voor de wedstrijd ziek werd. Frank Rijkaard moest snel handelen en kon kiezen tussen Emre Colak, Batdal en Baris Ozbek. Bij de laatste twee moest hij van systeem veranderen en dat is niet goed voor de andere tien spelers aangezien ze een hele voorbereiding 433 hebben gespeeld.

Ik vind je bedoelingen goed, maar probeer meer te beredeneren vanuit inzicht en niet vanuit halve Turkse media bronnen(vb. Rijkaard wil geen keeper, media verzinsel). Je moet zeer zeker niet als titel Clown van Turkije gebruiken als je in je eerste alinea al een grote fout maakt door te zeggen Pino begon in de basis, anders word je al heel snel Clown van Voetbalzone.

18 augustus 2010 om 21:57

Beste Gangstarr,

Ik begrijp jouw uitleg, maar ik ben het er allesbehalve mee eens, vorig jaar had hij een betere selectie, maar daar klaarde hij ook niets mee.

Rijkaard moet leren spelers vertrouwen geven en een paar miljoen andere dingen die met voetbal te maken hebben.

Dit bestuur gaf hem vorig jaar veel en we mogen niet ontkennen dat Rijkaard al ruim 20 spelers heeft zien komen, dus op den duur mag Rijkaard het ook wel laten zien, als Rijkaard zegt nee hem wil ik niet, komt zo een speler niet.
Aangezien ze zijn gekomen in de Rijkaard periode, wil ik zien wat Rijkaard in ze zag, ironische genoeg spelen meestal de spelers die voor Rijkaard gehaald zijn, dat geeft niet de zwakte van het bestuur aan, maar de onkunde van een trainer.

Derksen zij ooit tegen van Basten, soms moet je een systeem aanpassen aan je spelers en niet als een blinde volhouden van ik heb gelijk. Dat moet ook tegen Rijkaard gezecht worden.

Jij zegt Rijkaard wil geen keeper, ik vraag wat wilt hij wel en wie wilt hij, hij weet dat hij er nooit iets van zal bakken, dan maar zo neerzetten.

19 augustus 2010 om 14:23

Kijk kerel. dat jij al stopt na een fout zegt iets over jou doorzettingsvermogen en je bent zelf een Clown.

Kijk. Rijkaard is trainer van Galatasaray. We hebben de betere spelers gekocht. waaronder jammer genoeg de beste speler van Galatasaray ooit: Abdel Kader Keita. door de enorme verkoop hebben we dik 30 miljoen.
Aangezien hij zich de brein hoort te zijn van het voetbal van GS. verwachten we grote veranderingen. Want de Clown heeft zijn eerste seizoen dik verprutst en je begrijpt al dat er een kwaliteitsinjectie nodig is op de keeper en spitsenpositie. Rijkaard kon het eisen van het bestuur. en als het bestuur had gewigerd. was het niet rijkaards schuld en zouden we hier niet over Rijkaard klagen

En maak geen hypocriete fout artist. zei ik dat Rijkaard een keeper wilde ? Nee. Dus lieg niet kerel

19 augustus 2010 om 14:49

Haha wat heeft een tekst lezen te maken met doorzettings vermogen ? Keita de beste speler ooit van Galatasaray ? Je eigen artikel 5 sterren geven ? Ik ga niet eens meer reageren.

Volgens mij zit je verkeerd!!!!! Je bent nog niet lang genoeg fan van Galatasaray denk ik om te weten dat dit niet echt klopt(niet negatief bedoeld) Frank Rijkaard is een toptrainer, dat is 1 ding dat vast staat. Ten tweede het is niet de schuld van Rijkaard maar de schuld van het bestuur. Adnan Sezgin!!!!!!!!!!! Denk je nou echt dat Frank niet gezegd heeft dat het team geen voldoende kwaliteiten heeft? Hij zegt dat na elke wedstrijd maar het dringt gewoon niet door tot het bestuur. Hij heeft niet de transfers gekregen waar hij om vroeg. Zolang Adnan Sezgin over de transfers gaat komt het niet goed met GS. Het bestuur heeft het zo druk met randzaken, zoals stadion, tuzuk, Riva enz dat ze niet aan het voetbal zelf meer denken. Ze laten het over aan Adnan Sezgin maar die bakt er zoals gewoonlijk alweer niks van. Ik volg GS al heel lang, en Adnan Sezgin zit er ook bijna net zolang. Hij heeft 1x een uitstapje gemaakt naar Istanbulspor, ook daar niks gepresteerd!!! Kortom, zoals Adnan Sezgin nog als manager werkt komt het niet goed.
Over Ali Turan heb je helemaal gelijk. Ik heb maar 1 wedstrijd gezien van hem, maar dat was echt niks, die komt niet eens aan de bak bij NAC Breda. Maar Mehmet Batdal is echt van topklasse. Dat word een speler waar we echt aan kunnen verdienen.
Ik ben benieuwd of jij dit deelt met mij.

Nejdet

19 augustus 2010 om 14:29

Beste nejdet. ik ben al jaren fan van GS. geen noob dus
En ik weet ook dat Adnan Sezgin eenmaal een of andere dikke geldvreter is die 24 uur per dag rookt. Ik had hem ook tijdens de oefenwedstrijd tegen Kleve tegen hem gemopperd en geschreeuwd Hij ging meteen weg

Maar we moeten niet vergeten dat Rijkaard eenmaal de brein is. Hij bepaalt welke transfers hij wilt. Maar hij heeft helemaal N İ K S geeist. Hij was niet specifiek genoeg. Hij zei dat hij een aanvaller wilde. welke aanvaller ? je hebt aanvallers uit de premier league en aanvaller uit de TFF 3. Lig zo kan ik meerdere voorbeelden noemen.

Galatasaray heeft een trainer nodig die bekend is met de Turkse voetbal. Iemand als Zico of Lucescu en niet een of andere Sesamstraat figuur

20 augustus 2010 om 00:02

Ja Lucescu is altijd goed. Ongelooflijk dat ze hem hebben weggestuurd. Niet te geloven. Maar zo hebben we meerdere voorbeelden, Gerets, Mondragon, Friedel en zo nog wel 100 namen. We zullen natuurlijk nooit precies weten wat er achter de schermen speelt maar het is één grote zooitje op het moment. En klopt ja, die Adnan Sezgin is echt k..kop. Als je hem al ziet staan, hoe hij zich gedraagt, zo irritant. En ik geloof niet dat Rijkaard heeft gezegd dat ie Serdar Ozkan wilde, of die Caglar of zo. Dat geloof ik niet. Hij kan ook geen lijstje geven. Het bestuur moet hem een lijstje geven van spelers die te koop zijn en dan pas moet hij kiezen, zo werkt het toch altijd? Behalve nu bij GS denk ik.

Pino en Cana stonden niet in de basis !
voor de rest een goed stuk

Elke verandering brengt weerstand met zich mee. Dat is bij de introductie van het Nederlandse 4-3-3 bij Galatasaray niet anders. Ook ik ben niet te spreken over het voetbal, wat gedurende bijna 1,5 jaar op de mat wordt gelegd. Vooral als je kijkt hoe magistraal Galatasaray onder Skibbe speelde in de eerste competitiehelft van 2008. Nu kunnen we letterlijk janken om het voetbal, of het gebrek eraan. Toch ben ik van mening dat je Rijkaard dit jaar nog moet gunnen om zijn ideeën te verwezenlijken. Verandering vergt tijd. Een voorbeeld: Alex Ferguson zat circa 7 jaar bij Man Utd zonder een titel te pakken, maar uiteindelijk heeft hij iets neergezet waar je U tegen zegt.

Het grote gemis zie ik bij ons op het centrale middenveld, een echte dynamische box-to-box speler ontbreekt. De kwaliteiten van Ayhan, Sarp en Baris zijn bekend. Oordelen over Cana zou niet fair zijn, gezien zijn korte optredens. Je kan daarnaast niet zomaar spelers wegsturen met een langdurig contract, omdat wij supporters denken dat zij het niveau niet aan kunnen. Heel veel turkse alternatieven zijn er ook niet, anders waren die wel gehaald. Dit gegeven en de blessures die steeds als een vloek over dit team hangen en de beperkte liquide middelen zorgen ervoor dat we in deze situatie zitten. Wat vooral nu noodzakelijk is, is rust en steun. Wat zou er gebeuren als we er in de EL eruitvliegen? De pleuris zou uitbreken, maar wanneer heeft Galatasaray in Europa nog een echte aansprekende resultaat neergezet? Dat was alweer in 2001 onder Lucesecu met 1/4 Finale CL. Daarom is het noodzakelijk om alles relatief te zien, mocht Rijkaard aan het eind van het seizoen geen CL halen, dan mag hij van mij weg. Tot die tijd blijf ik mijn club steunen, ook in slechte tijden!

Jezelf sterren uitdelen...laat het oordelen van de kwaliteit van je stukje aan degenen die reageren.

21 augustus 2010 om 13:22

Ik vind dat je Frank Rijkaard teveel eer aan doet door redenen te noemen waarom Frank Rijkaard niet direct van invloed is op de slechte resultaten. Frank Rijkaard heeft geen spelers beter gemaakt. Hij lijkt mij een trainer die een zeer goede team in gareel kan houden en kan managen. Er zijn helaas in Turkije geen heel goede teams. In een land waarin aanvallen in de aard zit van de mens, is het een kwestie van bij brengen van discipline,organisatie en eenheid. Hij slaagt in geen één van de genoemde vereisten. Galatasaray toont geen enkele signaal van handelen als een team. Daar waar ze tijdens de trainingen de leukste en gezelligste team beelden opleveren, zie ik 11 individuen op het veld.

Frank Rijkaard heeft een topteam nodig, maar dat gaat hij bij Galatasaray niet krijgen. Galatasaray moet dus onder leiding van een nieuwe bestuur een trainer nemen die met de bestaande middelen het maximale eruit kan halen. Dit is wellicht korte termijn denken, maar het is op dit moment beter dan het handhaven van een systeem dat nog nooit succesvol is geweest in Turkije.

21 augustus 2010 om 14:49

Dat de organisatie en voetballen als een geheel op dit moment ontbreekt, kan ik beamen. Maar als je beleid uitstippelt dan moet je ergens voor staan. Het bestuur had aan het eind van het seizoen Rijkaard kunnen bedanken en een nieuwe start met een nieuwe trainer kunnen maken. Nu de trainingskampen zijn afgelopen en de competitie is begonnen is een exit niet verstandig lijkt mij. Iedere vervanger zal tijd nodig hebben om het team te doorgronden en voor hij dan zover is, is de winterstop al bereikt. Ik zie een Fatih Terim ook niet als optie, zijn 2e periode was ook niet wat we ervan verwachtten. Persoonlijk had ik vorig jaar Abdullah Avci zien komen, dat is niet gebeurd en nu moeten we roeien met de riemen die we hebben.

Het grootste probleem was het mislopen van CL voetbal na de grote transfers. Voor Galatasaray betekende dit financiëel een mokerslag, ander ga je niet één van je betere spelers als Keita, Topal verkopen. Ook al vond ik ze persoonlijk niet even constant presteren. Rijkaards' achilleshiel is het voetballend vermogen op het centrale middenveld. Die is er amper en de handelingsnelheid van de spelers die er zijn, is te traag. We spelen met Mustafa Sarp die voor de diepte moet zorgen, zegt al genoeg. Laat dat nou een van de essentiele dingen zijn voor een 4-3-3. Ik blijf erbij dat dit de sleutelpositie is in het elftal die wij missen. In die zin had ik graag een Selcuk Inan of een Necip gezien. Als er voor die positie een goede kracht wordt gehaald dan zie ik het niet eens zo somber in.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren