Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer wijst Portugezen op zwaktes bij Ajax voor duel met Benfica

Laatste update:

Ronald de Boer verwacht dinsdag een 'heel interessante wedstrijd' tussen Ajax en Benfica in de groepsfase van de Champions League. In gesprek met het Portugese O JOGO vertelt de analist dat het moeilijk is om een favoriet aan te wijzen, omdat beide ploegen elkaar weinig ontlopen. "Benfica is net zo goed als Ajax", oordeelt De Boer. "Benfica heeft veel technische voetballers en is altijd een zware tegenstander."

De techniektrainer uit de jeugdopleiding van Ajax wordt gevraagd om zwaktes aan te wijzen bij Ajax. Wat betreft het spelersmateriaal ziet hij die niet, maar aan de wedstrijdinstelling kan volgens De Boer nog wel wat veranderen. "Het is een gebalanceerde ploeg, maar de connectie met spits kan soms wel beter. Het team verliest bovendien de focus weleens en begint niet altijd goed aan wedstrijden. Denk aan de duels met Bayern München, PSV en AEK Athene."

"Ajax heeft een transitie ondergaan", vervolgt De Boer zijn analyse. "Ze hebben spelers verkocht en rekenen nu op ervaren jongens als Daley Blind en Dusan Tadic. Jonge spelers blijven langer bij de club en ontwikkelen zich. Benfica gokt ook meer op jonge spelers, dat zie je aan verdediger Rúben Dias en de nieuwe middenvelder Gedson Fernandes." Volgens de voormalig Oranje-international zorgt Blind voor stabiliteit in de ploeg, of hij nu in de achterhoede of als middenvelder speelt.

"Daarnaast is Nicolás Tagliafico is een linksback met veel kwaliteit. Voorin staan Dusan Tadic en Hakim Ziyech … Er zijn bij Ajax veel spelers die naar Barcelona zouden kunnen gaan, met name Matthijs de Ligt. Die is negentien jaar, speelt al sinds zijn zeventiende in het eerste elftal en is de aanvoerder", somt De Boer op. "Zijn niveau is ongelooflijk voor iemand met zijn leeftijd. Er staat veel druk op hem, maar niets brengt hem van zijn stuk. Hij lijkt wat dat betreft wel dertig jaar oud."

"Ik vind André Onana wel wat weg hebben van Manuel Neuer. Hij duikt niet voor de show. Twee jaar geleden maakte hij nog fouten, maar hij is gegroeid", aldus de oud-middenvelder, die tot slot hoog opgeeft van Frenkie de Jong. "Hij zou nog belangrijker moeten worden met doelpunten en assists, maar iedereen gaat voor hem naar het stadion. Met zijn dribbels is hij de meest veelbelovende middenvelder van Europa. We hebben gemeen dat we niet bang zijn om aan de bal te zijn, maar hij is sneller dan ik was. Hij heeft een uitstekende controle over de bal en voetbalt altijd vooruit."

Wint Ajax dinsdag van Benfica?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jonge spelers blijven langer? Waar blijkt dat nou ineens uit? Volgens mij waren we van de zomer nog aan het zeuren dat spelers zo vroeg weg willen.

En Ajax heeft veel spelers die naar Barcelona kunnen gaan? Nou, de geruchten zeggen Frenkie en Matthijs, maar dat moet ik eerst nog maar zien. En bij die twee houdt het ook wel op.

Ik ben wel benieuwd naar dinsdag. Omdat het in Amsterdam is, denk ik dat Ajax licht favoriet is. Ik denk in ieder geval dat het spannend gaat worden, wie er ook mag gaan winnen. Wat zou het lekker zijn zeg, thuis winnen van Benfica. En uit een puntje, nu ik toch een beetje wegdroom...

21 oktober 2018 om 12:45

Ik gun het jullie van harte. Win deze pot en Europese overwintering (moet je nog wel uitmaken of het EL of CL wordt) kan je bijna niet meer ontgaan, of je moet de overige wedstrijden verliezen en AEK moet van Bayern winnen of zo.

Het zal een moeilijke wedstrijd worden denk ik, die Portugezen komen voor een gelijkspel en zullen niet veel ruimte weg geven

21 oktober 2018 om 12:26

Wordt zeker een moeilijke wedstrijd. Nederlandse clubs winnen zelden van Portugese clubs. En ook Oranje verliest meestal van de Portugezen omdat ze zeer geslepen en gehaaid zijn.

21 oktober 2018 om 12:33

De laatste keer won Oranje 3-0 toch? 😜

21 oktober 2018 om 12:42

Ja een oefenduel...

21 oktober 2018 om 12:32

Dit zal inderdaad het grootste probleem worden, dat de Portugezen alleen komen voor een gelijkspel en dus vanaf het begin het Gelijkspel zullen verdedigen. Aan de andere kant heeft Ajax graag de bal, dus het wordt een interessante wedstrijd

21 oktober 2018 om 12:32

Hahahaha Benfica komt voor een gelinkspel tegen Ajax😂😂 wat een grap zijn nederlanders , altijd maar hun eigen clubs en spelers overschatten

21 oktober 2018 om 12:34

Hoezo? Denk je nou echt dat Benfica zoveel beter is dan Ajax? Daarnaast heeft Benfica elke punt hard nodig op het moment.

21 oktober 2018 om 12:37

Daar hebben we er weer een! Het zogenaamde overschatten. Realisme noemen we dat. Ajax heeft uit in München laten zien waartoe ze in staat zijn. Ik ben er niet zeker van, maar verwacht wel dat Benfica dit gezien kan hebben. Als jij dat een grap vindt, even goede vrienden hoor.
Dit wordt de sleutelwedstrijd dinsdag. Als ze deze pakken, ben ik o zo benieuwd in welke ronde Ajax gaat stranden.

21 oktober 2018 om 12:43

Ajax heeft van een bayern gewonnen die op dat moment van iedereen verloor paar weken op rij. Verder is niemand in het buitenland bang voor ajax alleen nederlanders zijn weer goed in hun eigen teams overschatten

21 oktober 2018 om 12:45

Benfica zal jullie weer op jullie plek zetten , neem dat maar van mijn aan

21 oktober 2018 om 12:49

Net zoals Bayern dat deed? Of Kiev, die zouden Ajax ook wel weer doodleuk uitschakelen zoals geslepen Oostblok ploegen dat altijd doen.

Ajax heeft gewoon een hele sterke selectie die echt niet onder doet voor Benfica. Blind is een routinier met ervaring in de hoogste regionen van Engeland, Tadic had in de PL nog wel mee gekund, Ziyech is minimaal van Europese subtop niveau en dan heb je nog twee van de grootste Europese talenten van hun soort in Frenkie en De Ligt, allebei A-international van Oranje, in je team. Voeg daar nog andere talenten als Neres, Mazraoui en vd Beek aan toe en een prima doelman in Onana en je hebt een team dat echt niet onderdoet voor de Portugezen.

21 oktober 2018 om 12:58

Niks met overschatten te maken, maar een gelijkspel in een uitwedstrijd is in de CL een goed resultaat. Zeker met de stand van zaken in deze poule. Ik denk dat Benfica deze wedstrijd zeker niet wil verliezen gezien de stand in de poule

21 oktober 2018 om 14:02

En zodra Ajax wint had Benfica zeker hun dag weer niet 😂

21 oktober 2018 om 12:40

Hoe weet jij dat nou? Denk dat Benfica ook gewoon wilt winnen hoor. Hebben de punten ook nodig.

21 oktober 2018 om 12:45

Altijd die reacties over moeilijke wedstrijd ajax heeft gewoon gelijk gespeelt tegen Bayern. In principe hoort ajax deze wedstrijd gewoon te winnen

21 oktober 2018 om 13:00

Gewoon het feit dat Benfica heel anders speelt dan Bayern. Wil niet zeggen dat als je uit tegen Bayern gelijk speelt je thuis tegen Benfica zou moeten winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren