Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer kan ‘unieke prestatie’ leveren: ‘Dat is nog nooit eerder gebeurd’

Laatste update:

Frank de Boer kende een moeizame start bij Atlanta United, maar de 49-jarig oefenmeester heeft de boel in de afgelopen maanden aardig op de rails gekregen. De regerend landskampioen eindigde het reguliere seizoen uiteindelijk op een tweede plek in de Eastern Conference en rekende in de play-offs achtereenvolgens af met New England Revolution en Philadelphia Union. In de nacht van woensdag op donderdag, om 01.00 uur Nederlandse tijd, staat voor the Five Stripes tegen Toronto FC een plekje in de finale van de MLS Cup op het spel.

“Zo kijk ik er niet naar. We weten als staf ook wat de oorzaken van de moeizame start waren”, is het antwoord van De Boer op de vraag van De Telegraaf of hij het gevoel heeft ‘zijn critici de mond te hebben gesnoerd’ na het moeizame begin. “Presteren in de Champions League van de CONCACAF (de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond, red.) was voor de club heel belangrijk en daar hebben we de voorbereiding op afgestemd. Het niveau van met name de Mexicaanse clubs bleek echter te hoog en het inpassen van nieuwe spelers duurde wat langer dan gedacht.”

De Boer in favorietenrol gedrukt: ‘We worden al het hele jaar onderschat’

Lees hier meer over Toronto FC, de tegenstander van Atlanta UnitedLees artikel

De Boer won in zijn tijd bij Ajax al vier keer de landstitel en weet dus wat het is om mee te strijden om de prijzen. De trainer geeft echter aan dat de MLS vanwege het play-offsysteem niet vergelijkbaar is met de Eredivisie: “Hier starten na de reguliere competitie de play-offs, die vergelijkbaar zijn met de KNVB-beker. Vorig jaar werd er nog uit en thuis gespeeld, maar omwille van de tijd is er nu voor één duel gekozen. Een slechte dag kost je de kop. Maar dat we een unieke prestatie kunnen leveren, staat buiten kijf. In de historie van de MLS is het nog nooit gebeurd dat de kampioen opnieuw de titel pakt”, gaat De Boer, die in eerste instantie de focus echter volledig heeft gericht op het treffen met Toronto, verder.

Atlanta ontvangt de Canadezen in het eigen Mercedes-Benz Stadium en De Boer hoopt daar gebruik van te kunnen maken. “Hopelijk spelen we voor 73.000 man en dan is er echt sprake van een thuisvoordeel.” De trainer is echter beducht voor de kwaliteiten van Toronto, dat in de vorige ronde New York City FC, de nummer één van het reguliere seizoen in de Eastern Conference uitschakelde: “Wij zitten echter ook in een goede flow, dus ik reken op de zege.” De winnaar van de wedstrijd neemt het op tegen Seattle Sounders, dat in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van de Western Conference met 1-3 won van Los Angeles FC.

Denk jij dat Atlanta United opnieuw kampioen zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“De winnaar van het tweeluik”???? Het is één wedstrijd heren, niet twee. Staat notabele in het artikel.

Hoop dat de Boer het presteert. Ben dit jaar toch iets meer MLS gaan kijken en er lopen daar gewoon leuke spelers rond. Niveau is afgelopen jaren echt omhoog gegaan.

30 oktober 2019 om 09:14

Hoop ook dat hij kampioen wordt en er lopen inderdaad wat aardige spelers rond, maar het niveau is echt niet heel hoog, denk zelf dat zelfs de eredivisie een hoger niveau heeft.

30 oktober 2019 om 09:23

Klopt maar ik kijk (waar mogelijk) al sinds het WK in Amerika naar de MLS (en niet elke wedstrijd, elke seizoen, maar sommige samenvattingen etc) met een schuin oog en die hebben in 25 jaar wel een mooie competitie opgebouwd. Er lopen zat spelers rond die echt een toevoeging zouden zijn voor de eredivisie, maar nee, het is natuurlijk geen Europese top 8 competitie qua niveau. Neemt niet weg dat er wel leuke wedstrijden (net als in de eredivisie) te zien zijn af en toe.

30 oktober 2019 om 09:47

Kijk gemiddeld zo'n 10 a 15 wedstrijden per seizoen, kijk echt veel, heb zelfs wedstrijden uit de Vietnamese competitie gekeken 🤣(daar ben ik mee gestopt) en de MLS zou zeker niet in de top 8 staan in Europa, maar dat ze progressie boeken is een feit

30 oktober 2019 om 09:58

Heb jaren geleden al gezegd en geschreven dat de VS met al die investeringen in eigen jeugd in de nabije toekomst een serieuze speler zal zijn. Het niveau van de MLS gaat langzaam maar zeker omhoog. Dest (ja een rechtsachter maar wel een goeie) kiest nu voor de VS en in de toekomst zullen het er meer zijn. Mooi voor Frank, ik hoop dat hij geschiedenis schrijft.

Ik lees DC United maar ze hebben toch echt tegen Philadelphia Union gespeeld...toronto heeft tegen DC gespeeld.

in de finale komen ze in ieder geval niet tegen LA FC, die hebben afgelopen nacht verloren.dit is wat mij betreft alvast een meevaller want dat waren toch wel de favorieten.

Misschien wil ik vannacht wel eens een gokje wagen met het Amerikaanse voetbal. Waar worden dit soort potjes op uitgezonden?

30 oktober 2019 om 10:20

Fox zendt veel Amerikaans voetbal (en andere Amerikaanse sporten) uit

30 oktober 2019 om 12:24

Jaa mls is altijd op fox te volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren