Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Boer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken’

Laatste update:

Stefano Denswil maakte zaterdagavond in de tiende competitiewedstrijd van Ajax, thuis tegen Go Ahead Eagles (2-1), pas zijn eerste speelminuten. Frank de Boer koos ervoor om Niklas Moisander op de bank te zetten en de jonge verdediger aan het startsignaal te laten verschijnen. De oefenmeester wil Denswil een kans geven met oog op de toekomst.

De kans is groot dat Moisander in januari of volgend jaar zomer bij Ajax vertrekt. Denswil wil laten zien dat hij ‘al heel lang een goede vervanger van Niklas Moisander is’. “De trainer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken en elke wedstrijd met Jong Ajax laat zien dat ik wil spelen. Het was niet moeilijk voor me om dat te doen. Ik heb alleen mezelf ermee als ik teleurgesteld ga rondlopen”, vertelde de verdediger in gesprek met NUsport.

Denswil heeft net als Moisander een aflopend contract, maar Ajax kan een eenzijdige optie in de verbintenis lichten. De verdediger weet dat hij niet altijd van speeltijd verzekerd is, maar heeft de knop omgezet. “Ik moet laten zien dat ik er sta als Niklas verkocht wordt.” Als laatstgenoemde zijn contract verlengt, sluit Denswil een (tijdelijk) vertrek bij Ajax niet uit. “Maar als hij blijft, moeten andere clubs ook een goed gevoel over mij hebben. Ik blijf relaxed en dan zie ik wel wat het beste voor mijn ontwikkeling is.”

Frank de Boer moet Niklas Moisander niet meer opstellen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moisander valt tegen dit seizoen, misschien beter dat hij vertrekt, met Denswil en Viergever zijn er genoeg alternatieven. En Riedewald is een LCV van orgine, al speelt die vaker back of CVM tegenwoordig.

26 oktober 2014 om 11:07

Ik dacht dat Riedewald in de jeugd ook erg veel op de CVM heeft gespeeld? Hij is pas 18 jaar, dus op zich genoeg tijd om zich te ontwikkelen op de Cvm.

Viergever niet meer dan een back-up voor LB en Lcv, gewoon eigen jeugd opstellen.

Veltman is laatste weken ook echt erg sterk en constant bezig. Passing is zo heerlijk, veelal vooruit als de mogelijkheden er zijn. Met een Andersen en Klaassen lijkt dat ook steeds beter te gaan. Goed bezig dus.

Schone vind ik tegenvallen. Het gif is er uit, of ligt dat aan mij? Wellicht voor ontwikkeling Ajax (jeugd) beter als hij weggaat. Niet het topniveau, wel erg goed, maar niet top.

26 oktober 2014 om 11:14

Viergever is niet minder dan Moisander vind ik, dus prima back up.

Ik weet alleen van de laatste seizoenen, dat Riedewald vorig seizoen vaak back speelde omdat hij in Ajax 1 back up was. Dit seizoen is hij in Jong vaker Cvm, gezien zijn basisplaats (en tegenvallende Zimling) zal daar wel een idee achter zitten.

26 oktober 2014 om 11:30

Als AC Milan nog steeds geintresseerd is in Schone dan bij een mooi bod idd de deur uit doen. Met Moisander en Serero precies hetzelfde.

Als je voor dat geld Sinkgraven aantrekt dan heb je en meer kwaliteit en meer potentie om nog beter te worden.

Andersen is beter dan Serero.
Sinkgraven is beter dan Schone.
Denswil is vergelijkbaar met Moisander, alleen in potentie beter.

26 oktober 2014 om 12:26

Sinkgraven is een cvm/cm en Schone een buitenspeler of cam. Hoe kun je die vergelijken?

26 oktober 2014 om 13:30

Ik vind sowieso al die kritiek op Schone ineens belachelijk. Kijk wat hij voor Ajax heeft betekend. Na een paar slechtere wedstrijden plots aan zijn stoelpoten beginnen te zagen vind ik geen stijl. Hij komt er wel weer bovenop, is de beste Ajacied die we nu hebben. Ookal speelt hij misschien iets slechter, hij kan nog steeds op elk mogelijk moment een wedstrijd beslissen, kijk maar naar die rake vrije trap tegen Psg. Zie ik iemand anders nog niet zomaar doen.

26 oktober 2014 om 15:26

Slechtekont, hoop ook op een grote uitverkoop! Serrero, Sana, Zimling, en Moisander. Ik geloof nog wel dat Duarte en VdH in de toekomst plekkie veroveren.

26 oktober 2014 om 16:44

Helemaal mee eens! Hier word Schöne echt tekort mee gedaan!

Prima, kunnen we mischien eindelijk weer eens scoren uit corners!!

26 oktober 2014 om 13:31

Denswil is een groot talent op de CV, ik zie hem als potentiele basisklant in Oranje. Laat hem lekker veel wedstrijden spelen en hij gaat zijn potentie waar maken.

3-1 is het en geen 2-1

Tijd voor stefano gister speelde deze jongen een zeer goede wedstrijd

Ik vind dat Moisander ook net tekort komt wat Ajax zou moeten nastreven. Maar gezien de huidige selectie zou het wel een aderlating zijn. Hij is nog 1 van de weinige die ervaring mee brengt al is het niet de ervaring uit de top.

Een speler met een CV als toentertijd Poulsen zou in de huidige selectie niet misstaan. Ik kan op dit moment geen enkele speler noemen die dat heeft bij de huidige selectie.

26 oktober 2014 om 13:13

Ik ben het met jou eens, mits Moisander zijn ervaring ook aanspreekt. Dit seizoen is hij helaas vaak op, duren, fouten te betrappen.

26 oktober 2014 om 15:27

Steven ervaring is leuk, maar als je een patatje en dramatisch speelt heb je er niks aan. En Viergever is niks minder.

26 oktober 2014 om 15:57

@sulejmani

Dan ben ik met je eens. Maar Viergever vind ik ook geen goede aankoop. En Ajax zou spelers van hoger niveau moeten nastreven. Viergever is gewoon middelmaat. Niks minder maar ook niks meer. Een aankoop zou juist iets moeten toevoegen!

Iets waar jonge spelers tegenop kunnen kijken. En een speler met als hoogste clubhistorie als AZ maakt bij jonge Ajax spelers ook geen enkele indruk. Daarom noemde ik ook Poulsen als voorbeeld. Die heeft dan namelijk een CV die wel indruk maakt bij die jonge gasten. En heeft al van alles al bewezen. Dus die kan makkelijker jonge gastjes met een grote mond terecht wijzen op hun tekortkomingen.

Ook heb je heus wel kwaliteit als je van een grote club komt. Naar Ajax van AZ is juiste een trede hoger. En daar zou je juist talent vandaan moeten halen en geen zogenaamde ervaren spelers. Want die worden binnen de selectie van Ajax toch nooit serieus genomen.

26 oktober 2014 om 16:55

Steven

Vind Viergever ook geen goede aankoop, zeker niet op het middenveld ideale 12e man. Het is jammer dat Poulsen niet wilde verlengen, zo een figuur mis je vreselijk. Maar ook haal geen spelers, als ze niet beter zijn dan de eigen jeugd.

Ajax gaat hetzelfde doen. Als psv met toivonen heeft gedaan.

26 oktober 2014 om 11:33

Geef me even een opfrissing, want hoe ging dat dan precies?

Moisander komt tekort, mag van mij indien mogelijk dit seizoen wel vertrekken als we een hoger niveau willen halen, op zich wel een degelijke speler en heeft de nodige ervaring, dus als we niet beter hebben mag hij zolang nog wel blijven

Was samen met Boilesen de slechste op het veld. Enorm trage drol. Doe mij maar van der Hoorn die probeert iig snel te spelen.

26 oktober 2014 om 11:42

Wat een onzin man.
Er zat eindelijk eens tempo in de opbouw in plaats vsn tikkie breed.
Denswil schuift door nee hier ben ik het totaal niet mee eens.

26 oktober 2014 om 11:59

Valt me op dat mensen heel streng zijn voor Denswil en Serrero! Denswil kan een 2x betere verdediger nog worden als Veltman. Denswil schuift in laat staan als hij er vast in staat en net als in jong Ajax het voortouw neemt, zijn inspeelpass in altijd strak.. topper in wording!

26 oktober 2014 om 15:32

Motm, voor Denswil begrijp ik niet. Zo blij dat Moisander eruit is, bracht alleen maar onrust en fouten. En ik hoop dat Serrero op de bank blijft, velen supporters hebben nogal een zwak voor hem omdat hij zo sympathiek is. Nou ik erger me dood aan hem, geen tot amper creativiteit, geen steekbal, geen eindpass, geen goed schot, amper tot geen assists, geen goals en veel balverlies.

Deze jongen heeft veel potentie. Wordt ooit beter dan Moisander, is het misschien nu al. Overmars: snel deze jongen voor minstens 4 jaar vastleggen!

26 oktober 2014 om 11:46

@mayarood

De vraag is eerder waarom heeft hij nog geen meerjarige contract? Dit heeft overigens niets met Overmars te maken. Maar eerder met de Boer. Kennelijk heeft hij toch twijfels over deze jongen.

En met zijn 21 jaar als 'groot talent' zal hij nu echt moeten gaan spelen wil hij zich serieus kunnen ontwikkelen. Ik vraag mij dan ook af waarover de staf twijfelt.

26 oktober 2014 om 12:20

Hij wil nog niet tekenen nu zijn toekomst onzeker is bij Ajax. Als hij een basisplaats krijgt zal hij wel bijtekenen. Ik dacht dat Ajax nog een optie heeft voor een extra jaar.

26 oktober 2014 om 12:32

@het Wonderkind

Er staat in het artikel dat Ajax een eenzijdige optie heeft om zijn contract te lichten. Dat had men dus allang kunnen doen als zij dat wilde.

En ik vind het ook erg ver gaan als een speler met zijn CV een basisplaats eist. Maar een aantal vlieguur is wel redelijk voor zijn ontwikkeling en gezien zijn leeftijd.

En een basisplaats moet hij maar 'afdwingen' in de speeltijd die hem wordt aangeboden!

En daarom is de Boer zo'n goede trainer, hij houdt zelfs de mensen die hij naar het 2e stuurt en misschien wel ajax 1 waardig zijn te vriend.

Ajax twijfelt niet aan de potentie van Denswill echter moet hij wel presteren als hij een basisplaats wil. Zijn prestaties van eind vorig seizoen en begin dit seizoen waren niet van het niveau dat je van hem mag verwachten. Hij was enigszins gedemotiveerd doordat Moisander constant de voorkeur kreeg. Echter moet Denswill bezig zijn met zijn ontwikkeling en dat moet je toch echt zelf doen. Inmiddels heeft hij de boodschap begrepen en komt hij er sterker van terug. Hij heeft geleerd dat ook hij er keihard voor zal moeten werken om de absolute top te bereiken.

26 oktober 2014 om 12:18

@eredivisionist

Dus volgens jou lag het aan zijn mentaliteit waar men over twijfelde? Hoe weet jij zo zeker dat zij niet twijfelen aan zijn potentie?

Als een talent barst van de potentie zou ik hem zo snel mogelijk voor langer een contract aanbieden. En zou ik als trainer zorgen dat hij zoveel mogelijk vlieguren maakt.

Maar wie weet is inderdaad het kwartje gevallen. En dan zal de Boer hem vanzelf vaker opstellen. Maar voorheen was daar echt geen sprake meer van.

Ikzelf ben ook wel gecharmeerd van deze speler van wat ik mij kan herinneren. Maar de Boer is diegene die het beste over hem kan oordelen.

26 oktober 2014 om 13:49

Ze hebben hem ook een nieuw contract voorstel gedaan maar hij wilde niet tekenen door het gebrek aan speeltijd. Frank de Boer heeft aan het begin van het seizoen in een interview aangeven dat hij speeltijd zelf moet afdwingen op trainingen en wedstrijden in Jong Ajax.

Na zijn doorbraak in ajax1 waarin hij een behoorlijk aantal wedstrijden echt goed speelde kreeg hij een terugval nadat Moisander weer werd opgesteld. Denswill heeft toen kansen gehad om Moisander definitief uit de basis te spelen. Echter heeft Denswill toen de kansen niet gegrepen.

Ik verwacht dat Denswill er mentaal alleen maar sterker van is geworden. Al vind ik het wel opvallend dat hij zijn toekomst laat afhangen aan die van Moisander. Het lijkt erop dat ze hem hebben vertelt dat hij tweede man zal zijn zolang Moisander er is.

Ik verwacht in ieder geval dat Moisander na de winterstop niet meer bij Ajax voetbalt. Als er over je gezegd wordt dat je mag vertrekken dan ziet je toekomst er niet goed uit.

26 oktober 2014 om 14:57

Ik denk dat je gelijk heb dat zij graag Moisander liever zien vertrekken. Dat is inderdaad wel opvallend dat dergelijke teksten steeds in de media wordt geroepen.

Maar is Denswill dat nu wel de juiste vervanger? Hij is weliswaar mentaal sterker geworden maar is hij ook een betere speler geworden door bijna alleen te spelen in Jong Ajax?

Ik denk dat een goede verdediger met veel ervaring verstandiger is om aan te trekken die sturing kan geven wanneer Moisander vertrekt. Het team in zijn geheel heeft dan wel heel weinig ervaring. En zeker achterin wordt het dan wel erg kwetsbaar lijkt mij als je naar de andere posities kijkt. achterin.

Die worden ook niet ingevuld door spelers die mondig zijn en sturing kunnen geven. En van Denswill is het niet reëel om dat te verwachten dat hij dat al kan. Een ervaren speler naast hem heeft hij niet!

Eindelijk stond hij er dan weer in. En niet meer dan terecht. Denswill is een hele groot verdedigend talent.

Alhoewel hij nog veel moet leren, maar dat komt allemaal vanzelf zodra hij meer en meer speeltijd krijgt. In alle opzichten een verbetering tov softie Moisander, die zo geroemd wordt om zijn voetballend vermogen en 2-benigheid, maar niemand die dat in een wedstrijd terugziet. Denswill is verdedigend veel scherper en wint meer kopduels. Ook aan de bal is het wel oké met Denswill, dat zullen we de komende weken zeker terug zien indien hij opgesteld blijft worden !

Goed om Denswil weer te zien spelen. En ja, er zullen wat foutjes in zijn spel zitten. Maar hij speelt in ieder geval met de nodige branie. En die pass op Milik, heerlijk om te zien. Riedewald speelde als CVM trouwens ook een goede pot. Leuk om die taleneten

Leuk om die talenten in het eerste te zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren