Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer grijpt naast beeltenis: 'Ik vind dat hij het wel heeft verdiend'

Laatste update:
/

Dennis Bergkamp is verkozen tot beste Oranje-international van de afgelopen 25 jaar en krijgt als beloning een standbeeld in de Oranje Eregalerij in Zeist. De begenadigd technicus troefde bij de verkiezing onder meer Frank de Boer af. De twee werken dagelijks samen als hoofdcoach en assistent-trainer bij Ajax.

De Boer gunt het Bergkamp dan ook van harte, zo zei hij voorafgaand aan het competitieduel met FC Utrecht van zondagmiddag. "Ik heb niet gestemd, maar ik vind dat hij het wel heeft verdiend", tekende De Telegraaf op uit de mond van de oefenmeester. Naast De Boer en Bergkamp waren ook Phillip Cocu, Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman genomineerd.

"Natuurlijk hoop je dat je eventueel wordt uitverkozen, maar ik had zelf ook op Dennis ingezet", geeft De Boer toe. Bergkamp speelde tussen 1990 en 2000 voor het Nederlands elftal. Hij kwam tot 79 interlands, waarvan 77 als basisspeler. Hij maakte 37 doelpunten in het shirt van Oranje. Hij nam deel aan de EK’s van 1992, 1996 en 2000 en de WK’s van 1994 en 1998.

Vind jij Dennis Bergkamp ook de beste Oranje-international van de afgelopen 25 jaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik vind het alle 5 geweldenaren, ze hebben alle 5 een geweldige uitstraling. ik vond dat de boer het ook verdiende, maar ik denk dat ik geen eerlijke kijk heb, als ajacied . komt omdat hij veel wedstrijden voor nl heeft gespeeld, en zijn uitstraling is geweldig, maar, alweer dat hebben ze alle 5.

14 december 2014 om 13:12

Het is mij om het even. Ze verdienen allemaal een standbeeld.

Ik heb niet gestemd, maar anders zou ik ook op bergkamp of Koeman hebben gestemd.

14 december 2014 om 14:57

Persoonlijk vind ik dat Cocu juist uitstraling mist.

Wel alle 5 geweldig geweest in en voor Oranje.

Zal wel aan de generatie liggen die gestemd heeft. Maar persoonlijk vind ik dat Ronald Koeman nog even voorrang verdiende. Twee keer bepalend in EC 1 winst, bepalend in winst EK in 1988 etc.

14 december 2014 om 13:43

Ec telt niet mee en 88 was 26 jaar geleden

14 december 2014 om 14:44

26 jaar geleden ja, waarin Oranje de eerste en voorlopig laatste prijs ooit won. Koeman had er wat '88 betreft meer recht op dan Bergkamp

14 december 2014 om 17:56

Klopt, maar de verkiezing ging over de afgelopen 25 jaar. En wat dat betreft is Bergkamp de meer dan verdiende winnaar!

in mijn ogen terecht.
Bergkamp was denk ik wel de beste van dit rijtje.

EC 1 winst telt niet mee als het gaat om

Waarom wilde Bergkamp eigenlijk niet meer voor Oranje spelen na 2000?

14 december 2014 om 14:38

Iets met vliegangst?

Als je F de boer een beeld zou geven dan kun je wel elke speler in de eredivisie een standbeeld geven,het was een middelmatige speler die in het buitenland zwaar is mislukt. Terwijl Bergkamp een genie was

Ronald Koeman, meer gewonnen, belangrijker geweest, en belander voor hele elftal.
International ook meer aanzien.
Echte speciaalist met vrije trapen.

Blijft vreemd dat een speler (Koeman) die als enige een tastbare prijs heeft gewonnen met Oranje, geen standbeeld krijgt.
Bergkamp was goed, maar won zelden iets.

14 december 2014 om 17:59

Maar daar ging deze verkiezing niet om. Het ging om wie de beste international was van de afgelopen 25 jaar. Naast het feit dat die prijs van '88 niet binnen die 25 jaar valt, is Bergkamp puur kwalitatief gezien ook gewoon een veel betere speler dan Koeman.

Desalniettemin ben ik het wel met je eens dat iemand als Koeman ook recht heeft op een beeld!

14 december 2014 om 18:41

Niet 1 maar 2 keer de beker met die grote oren.
Psv en barcelona waar hij de winnende maskte in de finale.
Dat onderscheidt de echte grote spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren