Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: 'Als hij het monster kan opwekken, wordt hij echt een goeie'

Laatste update:

Frank de Boer is niet verbaasd dat bondscoach Danny Blind Jairo Riedewald heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De stopper is pas achttien jaar, maar behoort nu al wekelijks tot de betere spelers van Ajax. Dat de potentie van het toptalent enorm is, bevestigde de coach nog maar eens na afloop van het duel bij NEC, dat zondag met 0-2 werd gewonnen.

/

De Boer noemde de uitverkiezing, die dus nog niet definitief is, een fantastische beloning voor de tiener. Volgens hem is Riedewald zowel verdedigend als aanvallend beresterk. “Ik heb al tegen hem gezegd: als je het monster in jezelf kan opwekken word je echt een goeie. Dat heeft hij de laatste tijd laten zien”, vindt de oefenmeester, die er nu op hamert dat de jongeling constanter moet worden.

Riedewald geldt al langer als een van de allergrootste talenten die Ajax de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Zijn debuut, in het seizoen 2013/14, was legendarisch: destijds kwam hij al invaller binnen de lijnen in het duel met Roda JC, dat op dat moment met 1-0 leidde. Dankzij twee treffers van Riedewald, in de 88e en de 92e minuut, won Ajax het treffen in Kerkrade alsnog met 1-2.

Denk jij ook dat Jairo Riedewald de absolute top van Europa gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, hij is goed bezig. Maar laten we nu stoppen met ophemelen. Laat hem eerst lekker een seizoen rustig kunnen ontwikkelen.

23 augustus 2015 om 20:59

Klopt, want nu ligt hij onder een vergrootglas en zal hij bij elk kleine foutje afgekraakt worden, net zoals bij De Vrij, Veltman, Van Rhijn en Boilesen is gebeurd. De eerste 2 hebben zich er weer bovenop gevochten, het kan dan dus 2 kanten op gaan.

Oranje is nu wat vroeg maar hij doet het heel leuk bij Ajax, laten we hopen dat het in de toekomst een topper kan worden in het Nederlands elftal. Kan een mooi centrum worden met de Vrij, maar het is altijd afwachten natuurlijk.

23 augustus 2015 om 21:01

Waarom is het te vroeg? Bij het Nederlands elftal moet het om kwaliteit gaan en niet leeftijd. Wie zijn de alternatieven?

Persoonlijk denk ik dat hij voor de linksback positie opgeroepen wordt. Dan vind ik hem niet minder dan alle andere kandidaten op Kongolo, Willems (blessie) en Blind (middenveld) na. Hij speelt ijzersterk en tegen IJsland kunnen we snelle en aanvallende verdedigers goed gebruiken.

23 augustus 2015 om 21:03

Het is gewoon te vroeg, en het zet zoveel druk op zo'n jongen. Hij is 18 jaar, laat hem gewoon lekker wekelijks bij Ajax spelen en vooruitgang boeken, dat is op zich al heel wat voor een 18-jarige. Nu ligt hij inderdaad al onder een vergrootglas en zal hij met elke mindere wedstrijd met de grond gelijk worden gemaakt. Ik hoop daarom ergens nog dat hij niet definitief geselecteerd wordt. Ik snap de haast niet. We hebben de Vrij, Veltman, Van Beek, Kongolo, van Dijk, BMI tot onze beschikking.

23 augustus 2015 om 21:13

Het is momenteel wel wat te vroeg ja! Maar ik zie wel heel veel muziek in ons toekomstige centrum. De Vrij is werkelijk geweldig bij Lazio, en bij mijn Ajax is Riedewald een constante factor!!

23 augustus 2015 om 21:30

Ik snap ook niet helemaal waarom het te vroeg is. Laat die jongen lekker snuffelen aan het grotere werk. Verder is het belangrijk dat er jongens zijn die de wat oudere lichting kunnen aflossen zonder dat er al te veel kwaliteit verloren gaat. Als je te laat doorselecteert heb je zo een lichting die het niveau niet gewend is of niet aan kan.

Absoluut een talent, maar moet nog vooral contanter worden en dat kan door vooral ervaring op te doen.
Gewoon laten voetballen, niet pletten onder verwachtingen en zien hoe hij zich ontwikkelt.

Nou als de andere 10 talenten van Ajax dat ook doen dan winnen ze volgend jaar de cl damn wat een super talenten zitten.... Dus het is puur kwestie van het monster oproepen....

23 augustus 2015 om 21:03

Flauw , deze jongen is 18 jaar en doet het gewoon heel goed. Als verdediger is veel wedstrijd (ervaring) essentieel . Meeste verdedigers zijn rond 27ste op hun top. Als ie harder word komt helemaal goed met jairo!

23 augustus 2015 om 21:05

Ajax heeft op zich wel prima talenten, je moet erg bitter zijn om te ontkennen dat spelers als Tete, Riedewald, Dijks, Bazoer, Sinkgraven, El Ghazi, Milik talent hebben. Echter talent is op zo een leeftijd nog lang niet gerealiseerd, en ze missen ook de nodige ervaring. Voetbal win je niet alleen met talent.

23 augustus 2015 om 21:30

Dat is precies wat ik bedoel. Er zit absoluut talent zat.. Maar het moet er eerst maar eens allemaal uitkomen voordat we gaan roepen dat hier nieuwe wereldtoppers lopen...

23 augustus 2015 om 22:33

Snap jij probleem niet. Niemand zegt dat het allemaal wereldtoppers zijn maar mooie talenten. Niets aan gelogen en is een erg mooie lichting zoals in de visie bedoelt. Dat ze nog moeten groeien is duidelijk en dat ze niet allemaal echte toppers worden is ook duidelijk maar oh wat een potentie.

Groot talent.

Hij maakt echter nog geregeld foutjes door verkeerd te staan. Erg jammer dat Ajax er niet iemand naast kan zetten die hem kan sturen. Dan leert hij 2x zo snel. Nu lijkt het wel alsof Veltman eerder van Riedewald moeten leren dan andersom.

23 augustus 2015 om 21:04

In de vorm van Heitinga is die persoon aanwezig, hoewel dat ook geen topspeler is geweest.

Vind Veltman (samen met Van Rijn vandaag) slecht. Om NEC kapot te spelen zullen ze sneller moeten handelen, meer naar voren spelen (iedere keer opzij) of het middenveld in dribbelen. Dat zie je bij Riedewald erg goed gaan op het moment.

23 augustus 2015 om 21:17

Gewoon Heitinga. Hij is misschien geen topper (al moet hij eerst een eens een kans krijgen voordat we kunnen oordelen), maar veel minder dan Veltman zal hij wel niet zijn. Heitinga kan de ideale 'mentor' zijn voor Riedewald

23 augustus 2015 om 21:24

@ Ajaxet88 en Jopie22

Ik hoop het, maar heb daar inmiddels wel twijfels bij. Veltman blijft toch elke keer verkozen worden boven Heitinga. Heitinga heeft de gehele voorbereiding meegedaan, dus zoveel achterstand kan hij niet hebben als het gaat om fitheid.

Haha ja zijn debuut is inderdaad legendarisch. Over een jongensboek gesproken.

Als de talenten zich blijven ontwikkelen, dan hebben we over een jaar of vier toch een leuk Oranje:
Riedewald, Tete, Virgil van Dijk, Willems, Bazoer, Klaassen, El Ghazi, Memphis, Luuk de Jong, Wijnaldum, Strootman, Ziyech, cillissen, de Vrij, Blind, Singraven, en ga zo maar door!

23 augustus 2015 om 22:55

Dan moeten we zelfs kiezen aangezien er maar 11 kunnen spelen :-)

Maar ben het met je eens Ruudje de toekomst ziet er nog niet zo slecht uit, bijna elke positie is goed en ook dubbel bezet. Ik denk alleen dat we een spitsenprobleem hebben. De Jong is niet goed genoeg om tegen toplanden het verschil te maken, te makkelijk te verdedigen. Wellicht dat El Ghazi zich nog gaat ontwikkelen als spits, of Locadia toch nog het licht ziet. Anders moeten we hopen op talenten als Zivkovic of Donyel Malen

Overigens vergeet je nog een paar talenten zoals (gaf je ook al aan maar wil er een paar noemen)
Ake, Joe Piroe, Donyel malen, Nouri, Van Beek (feyenoord), Van Beek (ajax)

24 augustus 2015 om 10:29

Helemaal mee eens Xajacfa, spits lijkt vooralsnog een positie waarvoor weinig talent rondloopt en Luuk of Bas zijn het net niet, niet de absolute top. Uiteraard komen er nog meer talenten aan, maar die hebben tot op heden het niet bewezen op het hoogste niveau, behalve van Beek van Feijenoord, die was ik vergeten te noemen. Mijn basis zou, zoals het er nu uitziet, wel alsvolgt uit zien in 2018: Cillissen (29) /tete (22), de Vrij (26), Riedewald (21), Willems (24) / Strootman (28), Blind (28), Klaassen (25) / El Ghazi (23), Luuk de Jong (27), Memphis (24)....het Oranje in 2018....geen enkele speler in de 30 en we hebben dan ook nog toppers achter de hand als Sinkgraven (23), Bazoer (21), Wijnaldum (27), Rekik (24) etc...de basis zit nu (op El Ghazi na) al bij Oranje, dat belooft weer een mooie periode te worden met jongens die ongeveer 8 jaar samen kunnen spelen en de helft nog langer....daarbij in de komende jaren breken ook nog wel weer andere talenten door (frenkie de Jong? Bergwijn? Zivkovic? Nouri? Van Beek? Ake?).
Voor die tijd nemen we afscheid van Sneijder, Nigel de Jong, Vlaar, Huntelaar, van Persie en helaas ook Robben. Wel toch een lekkere lichting die het op de Wk's uitstekend hebben gedaan. Hopelijk kan Memphis het gat opvullen die Robben achterlaat en Klaassen die van Sneijder, zijn toch twee zeer belangrijke spelers in Oranje en waar blijft de spits van het kaliber Huntelaar of Van Persie? Toch Zivkovic? Heb hem in zijn tijd bij Groningen indrukwekkende dingen zien doen, zeker voor zijn leeftijd.

Jullie zitten te fantaseren die jongen gaat gewoon op de bank. Als hij opgesteld word dan is dat een bevestiging dat hij een hele grote wordt maar dat zie ik niet zo snel gebeuren

24 augustus 2015 om 10:33

Denk dat papa Blind Daley gaat opstellen als Lcv, zoals bij Manu nu. Zou een uitkomst zijn voor Oranje.

Cillissen
van der Wiel
de Vrij
Blind
Kongolo
Nigel
Sneijder
Wijnaldum
Robben
Huntelaar
Memphis
24 augustus 2015 om 16:06

Ik snap 1 ding niet. Joel Veltman zou perfect op de Rechtsback positie passen of Dirk Kuyt. In de middenveld vind ik echt tijd dat ze Siem de Jong een kans gaan geven. Hij zou de rol beter dan Wijnaldum kunnen vervullen. Ik snap voor geen enkel meter dat zijn talent niet erkend word door Oranje en voetballiefhebbers. Wijnaldum is niet de niveau van het Nederlandse middenveld. Daar horen geweldenaren te spelen. Ik vind dat Nederland hele leuke verdedigers voortbrengt maar nu heel zwak op het middenveld is. Ziyech en Vejinovic zouden eerder moeten voorgetrokken worden dan Clasie of Propper.
De middenveld is echt dramatisch.
Dit zou mijn opstelling zijn.
Zie: mits iedereen fit is.
Echt raar, ik had 4-3-1-2, hij schakelt alsnog naar 433 en wijzigen lukt ook niet meer.
Sneijder moet achter de spitsen spelen.
Depay Robben in spits. Strootman Cvm. Siem CM samen met Ziyech.

Waarom deze formatie? Als je Depay hebt die naar binnen gaat en Robben die naar binnen gaat. Dan heeft een spits geen nut zoals Persie huntelaar of Luuk de Jong.
Ik zou de middenveld versterken en van Persie wissellen met Depay of Robben als ze uitgeblust raken.
Vejinovic zou ik afwisselen met Ziyech en Siem zou ik afwisselen met wijnaldum en Strootman zou ik vervangen voor de Jong. Blind zou een ideale 12de man zijn. Iedereen ziet Luuk als een spits maar ik denk dat hij als schaduwspits of spelmaker meer potentie heeft. Het is een geweldig talent alleen vind ik dat hij meer toegevoegde waarde kan hebben dan spits zijn.

Cillissen
Veltman
de Vrij
BMI
Pieters
Ziyech
Strootman
S. De jong
Sneijder
Robben
Depay

Riedewald is wel een uitkomst voor Oranje. Een linksbenige verdediger die zowel verdedigen als opbouwen kan. Juist het soort speler dat we niet hebben. Natuurlijk is het erg vroeg voor hem om bij Oranje te komen, maar misschien kan hij al meetrainen. Dan kan hij rustig gebracht worden.

Als hij zo doorgaat zie ik hem wel de top halen, maar ik denk dat het een gevalletje v. Rhijn wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren