Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De bedenker van de Nations League verdient een standbeeld’

Laatste update:

De groepsfase van de Nations League zit er na dinsdag op en terugkijkend op de eerste editie van het toernooi is Kenneth Perez lovend. De oud-international van Denemarken is blij met de komst van het Europese toernooi, waarin Nederland veel indruk heeft gemaakt in de wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland.

De UEFA heeft ervoor gekozen om de Nations League over een korte periode van drie maanden af te werken, waarna de EK-kwalificatieserie in maart van volgend jaar van start gaat. Via de Nations League zijn vier tickets voor het Europees kampioenschap van 2020 te verdienen. “Echt geweldig. Ik zie alleen maar pluspunten'', aldus Perez tegenover het Algemeen Dagblad. “Weg met die oefenwedstrijden, met dat eindeloze gewissel. Voor iedereen is dit top, ook voor de kleinere landen die tegen elkaar spelen. Zij ruiken ook kansen. De bedenker van de Nations League verdient een standbeeld.”

Nederland won onlangs met 3-0 van Duitsland, terwijl afgelopen vrijdag met 2-0 van wereldkampioen Frankrijk werd gewonnen. “We moeten nu ook weer niet doen alsof Nederland wereldkampioen is geworden”, tempert Perez de euforie. “Ja, ik heb ook genoten, hoor. Bijvoorbeeld van zo'n Frenkie de Jong, echt een bizar goede speler. Die wordt wereldtop. Wat helemaal leuk is: het hernieuwde enthousiasme rond Oranje. Maar Frankrijk geloofde het ook wel, hè. Zij speelden niet alsof het een EK- of WK-wedstrijd was natuurlijk. De grote landen omarmen het nog niet écht. Maar ik ben een enorme voorstander. Ik zit ook op de bank te genieten. Ik ben een beetje verliefd op de Nations League.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is best een leuk toernooi zo. Alleen maar top teams tegen elkaar. Zogenaamd onbelangrijke potjes maar niemand wil degraderen.

19 november 2018 om 08:17

Precies, dat de topteams 'het wel geloven' ben ik ook niet zo zeker van. Voor Duitsland is het echt wel een vernedering om in de B-league te spelen.

19 november 2018 om 08:21

Je had de blijdschap bij Engeland moeten zien toen ze wonnen. Het leeft wel degelijk.

19 november 2018 om 08:24

Duitsland legt straks gewoon de focus op de EK kwalificatie. en over 2 jaar zullen ze er echt wel weer staan daar. wellicht zelfs als winnaar,met Oranje uitgeschakeld in de kwarfinale door Frankrijk.

19 november 2018 om 09:03

Zijn we er in ieder geval bij geweest én met een redelujk resultaat.

Duitsland zou er ook afgelopen zomer staan, maar daar gaven ze ook niet thuis.

19 november 2018 om 09:08

Engeland is het voetbal land bij uitstek, daar zit meer volk bij een league 1 (3e klasse), dan bij een gemiddelde eredivisie of jupiler Pro league wedstrijd, tuurlijk zijn die blij.

19 november 2018 om 09:14

Barca 1: En na het EK beginnen ze de volgende Nations League desondanks in divisie B. Al zouden ze op hun sloffen Europees kampioen zijn geworden. Waardoor ze zelfs bij poulewinst en promotie naar divisie A een lastigere kwalificatieloting gaan krijgen omdat ze geen groepshoofd zullen zijn. Geen onoverkomelijk probleem voor een voetballand als Duitsland maar prettig is anders.

19 november 2018 om 09:42

Mensen die zeggen dat het onbelangrijke potjes zijn, zijn niet goed wijs. Afgezien van het geld en de prestige, wat altijd leuk is, kunnen landen deelname winnen aan het EK en kan men groepshoofd worden van een kwalificatiepoule.

Komt nog bij dat dit toernooi in de plaatst komt van nietszeggende oefenwedstrijden. Ik snap heel goed dat Perez lyrisch is.

Hartstikke leuk toernooi, inderdaad. We hebben in een paar maanden tijd een paar topwedstrijden te zien gekregen, de kleinste landen kunnen ook eens een wedstrijd winnen en als Nederland vandaag minstens gelijkspeelt, dan staan we volgend jaar ineens weer eens ouderwets in de halve finale van een eindtoernooi.

19 november 2018 om 09:38

Dat klopt niet denk ik. Nederland plaatst zich in deze vorm gewoon via de kwalificatie serie voor het EK, de nummers 1 en 2 van iedere poule gaan daar direct door. Dan gaat de plek voor de playoff naar het beste niet geplaatste team uit de poule, divisie of divisie B. Dan doet Nederland helemaal niet mee aan die playoff.

19 november 2018 om 09:56

@koos: Reageer je op een verdwenen bericht? Want wat cabinessence zegt, klopt gewoon. Als we minimaal gelijk spelen tegen Duitsland, dan staan we in de halve finale van de Nations League, die komende zomer wordt gespeeld.

19 november 2018 om 10:04

Nee reageer op het bestaande bericht. Als Nederland zich plaatst voor het EK dan spelen wij de nation's league playoff niet toch?

19 november 2018 om 10:42

@koos Busters:

"dat klopt niet denk ik. Nederland plaatst zich in deze vorm gewoon via de kwalificatie serie voor het EK, de nummers 1 en 2 van iedere poule gaan daar direct door."

Volgens mij haal je nu het eindtoernooi van de Nations League en de playoffs van de EK-kwalificatie door elkaar.

Ik denk dat je ook dat artikel van de NOS hebt gelezen? Dat is inderdaad een beetje verwarrend geschreven. Ze bedoelen (als ik het goed heb begrepen) dat Nederland via de Nations League nu al een ticket voor de playoffs van de EK-kwalificatie kan verdienen (voorheen kreeg je dat als je 3e werd in je kwalificatiepoule), maar als je gewoon 1e of 2e wordt in je kwalificatiepoule, dan is dat natuurlijk niet nodig. Dus dan schuift dat ticket door naar de ongekwalificeerde landen die het in de Nations League het beste hebben gedaan.

Het eindtoernooi van de Nations League vindt in juni plaats in Portugal tussen de nummers 1 van de vier Categorie A-poules.

19 november 2018 om 10:43

Er zijn twee "play-offs" van de Nations League. De halve finales en finale zijn tussen de vier winnaars van de poules in divisie A. De winnaar van die finale is de winnaar van de Nations League. Daarnaast zijn er na de kwalificatie play offs voor EK tickets. Deze play offs zijn voor de hoogst geplaatste landen die nog geen EK ticket hebben veroverd.

19 november 2018 om 11:38

@cabine je hebt gelijk, heb de site van de Uefa erop na gekeken. Heb vanochtend inderdaad artikel gelezen van NOS. Echter, dit zat al veel langer krom in mijn hoofd. Bedankt voor je geduld!

Liever dit dan de zinloze oefenpotjes waarin continu gewisseld wordt. Er kan goed geoefend worden en aangezien behoorlijk wat landen bezig zijn met de nieuwe contouren van hun nationaal elftal is het een ideaal podium om op niveau te toetsen of dit volgens hun plan gaat. Hopelijk leidt dit ook tot een hoger niveau op de eindrondes, want het niveau op het afgelopen WK was in mijn optiek dramatisch slecht.

Ik vind het wel een leuk concept. Beter dan alleen maar losse oefenwedstrijden spelen in afwachting op de volgende kwalificatie ronde. Teams gaan er wel degelijk echt voor (behalve België blijkbaar) en het is toch een prijs die je kunt winnen.

Het is een succes, maar laten we eerlijk zijn, dit had gewoon het EK moeten zijn. We hebben nu een 'toernooi' dat een hoger niveau heeft dan een EK. Winnen van de nations league is simpelweg moeilijker.

19 november 2018 om 11:58

Da’s juist het briljante. Elk land moet kans hebben op de EK titel. Daarom was het zoals het was, en verandert dat ook niet.

Dus wat doe je als je ook een elite-toernooi wil? Dan doe je dat er bij. Ook leuk voor kleinere landen, die hebben nu voor het eerst echt iets om te bereiken, namelijk promotie naar een hogere divisie. Plus meer wedstrijden op eigen niveau. En we zijn (bijna) van oefenwedstrijden af.

Kortom, geniaal, dat standbeeld moet er komen.

19 november 2018 om 13:18

En ook nog kwalificatie voor het EK...

Ondanks dat de nationsleague nog een beetje raar in elkaar zit (met namen de volledig onduidelijke verdeling van de EK tickets) vind ik het wel veel leuker dan oefenwedstrijden. Voorgaande jaren had je nu nog nutteloze oefenwedstrijden die niemand echt boeide en na rust kapot werden gewisseld. Afgelopen dagen hebben we kunnen kijken naar vermakelijke wedstrijden die echt strijd en beleving hadden en ook ergens over gingen. Echt een heel goed idee dus.

19 november 2018 om 09:16

Het is in principe vrij simpel. Van elk divisie gaat er 1 land naar het EK. Dat wordt bepaalt door een halve finale en finale die de winnaars van elk groep per divisie tegen elkaar moeten spelen.

19 november 2018 om 09:28

snap ook niet waarom dat idd ingewikkeld zou zijn.
Wordt alleen wat ingewikkeld op moment dat land zich ook kwalificeert via de normale EK kwalificatie, dan gaat dat tickte ' schuiven'. Dat zal dus vooral in Poule A en B gaan zien, denk ik.

edit:typo's

19 november 2018 om 09:30

Zo simpel is het dus niet. De uiteindelijke winnaar van divisie A krijgt een gegarandeerde plek in de play-offs van de EK-kwalificatie. Iets wat je als winnaar eigenlijk niet nodig zou moeten hebben. Volgens mij spelen de poulewinnaars van de overige divisies in deze editie niet eens een eindronde dmv een halve en finale. Wellicht dat ze dit over anderhalf jaar een keer gaan doen.

Dat noem jij een vrij simpele opzet? Je begrijpt het toernooi zelf niet eens.

19 november 2018 om 09:37

Goed, Master D .. jij snapt het niet. Als poulewinnaar plaats je je voor de playoffs van jou divisie (nederland bijvoorbeeld voor Divisie A), die bestaan uit halv efinale en finales .de winnaar van die playoffs, dus de playoffs van de nations League, plaatst zich voor EK en hoeft de EK Kwalificatie niet te spelen

19 november 2018 om 09:54

Oh dat zit zo? Dan komt de verwarring door iedereen op tv die net weer iets anders beweert. Ik heb iemand ergens horen zeggen dat je je als winnaar alleen kon plaatsen voor bepaalde playoffs ofzo. Weet nu dus ook niet meer helemaal wat er waar is. Al schepte dat item van ZML gisteren wel een stuk meer duidelijkheid

19 november 2018 om 09:57

@master D, er zijn dus 4 divisies waar je je via je poule kunt kwalificeren. Dan kan je gaan voetballen om een rechtstreekse kwalificatie, maar is dat dan voor elke divisie zo? Zouden we in dat geval niet juist beter in divisie B kunnen zitten, waar je tegen minder sterke landen speelt. En wanneer je de ticket al hebt, betekend dat je dan helemaal geen kwalificatie wedstrijden meer gaat spelen?

19 november 2018 om 10:13

@almere Fc

Jij snapt het zelf totaal niet. Elk land speelt sowieso de EK-kwalificatie. Je hebt een finale ronde Nations league voor divisie A in de zomer van 2019. De winnaar van die finale ronde is verzekerd van deelname aan de play-offs voor een EK-ticket in 2020. Daar speel je alleen om wanneer je je niet gekwalificeerd hebt voor het EK in e kwalificatiecyclus die loopt van maart 2019 t/m november 2019.

Om het dus praktisch te zeggen. Als je de Nations league wint in de zomer van 2019 en je verkloot de kwalificatiecyclus. Dan mag je in maart 2020 meedoen aan de Playoffs voor het EK-ticket van divisie A van de nations league. Meer valt er niet te winnen. De beste 4 van de overige divisies(die zich niet voor het EK gekwalificeerd hebben) spelen ook in maart 2020 voor het EK-ticket van hun divisie. Mogelijk komen landen uit divisie Ddie zich niet gekwalificeerd hebben voor de play-offs van divisie B en de play-offs van divisie A terecht. Dat is alleen wanneer genoeg landen uit divisie A zich rechtstreeks voor het EK-kwalificeren.

19 november 2018 om 13:28

Jullie snappen het beiden niet. De finaleronde playoffs heeft helemaal niets met het EK te maken. Die gaat alleen maar om de eindzege van de nations league. Pas na de EK kwalificatie ronde wordt er middels nieuwe playoffs gestreden om de 4 overgebleven plaatsen. Die playoffs zijn per divisie voor de 4 beste uit die divisie. Mocht echter 1 van die landen zich al geplaatst hebben dan schuift het playoff ticket door naar het best geklasseerde nog niet gekwalificeerd land in die divisie. Mochten die er niet zijn dan wordt dat opgevuld uit een lagere divisie.

In landen als Frankrijk of Duitsland zal dit tournooi niet echt leven. Maar ik denk voor de meeste landen in divisie b, c en d zeker wel. Dit is toch de kortste weg naar het EK. Het voelt voor mij ook een beetje als een bekertoernooi. Een stuk beter dan die oefenwedstrijden, want dit tournooi lijkt nu wel een beetje te leven.

19 november 2018 om 09:10

Ik denk dat het in Duitsland echt wel zal steken dat ze afzakken naar de B divisie, en dat ze volgende editie toch echt wel vol zullen gaan voor promotie.

19 november 2018 om 10:12

Oké dus Duitsland nam het WK ook niet serieus?

Perez heeft gelijk. Ik heb dat vanaf het begin gezegd. Als het zo door gaat wordt het leuker dan de Champions League, want iedereen kan weer van iedereen winnen. Zie ook de Belgen gisteren. Leuk toch? Ik denk dat dit toernooi wel eens interessant voor de commercie kan worden.

Gewoon het beste idee wat ze bij de Uefa hebben door gedrukt in jaren. Echt gewoon top, ploegen gaan ervoor en ploegen spelen tegen ploegen die ongeveer van hetzelfde niveau zijn.

Heb echt zitten smullen de laatste dagen. Kroatiã«/spanje, Nederland/frankrijk, Wales/denemarken/, Engeland/kroatiã«, Zwitserland/belgiã«....

Ik kijk nu al uit naar finales en de volgende editie. Het is leuker om te zien als de laatste grote toernooien als ik eerlijk ben.

Nou ja, een standbeeld is nu ook weer overdreven. De wedstrijden zijn vermakelijker dan die oefenwedstrijden waarin je 6x mag wisselen. Voor de rest blijft het een onduidelijk toernooi, waarbij als je hem wint, je nog steeds niks hebt. Dat vind ik toch wel jammer. Je speelt praktisch om een play-off plaats, waarvan je hoopt hem niet nodig te hebben.

Tot nu toe pakt het voor ons goed uit. Hele leuke potjes gezien. Zo’n pot als walestegen Denemarken id echt prachtig. Veel strijd en emotie.

Duitsland wil deze voorbereiding oppakken om het elftal te verjongen en zal de degradatie alleen maar gunstig vinden, Ze zullen zich gewoon kwalificeren voor het EK. Dus vinden minder weerstand wel fijn

19 november 2018 om 13:31

Het is natuurlijk wel zo dat ze daar dan pas over een jaar of 2 iets van gaan merken.

Perez is alleen lyrisch over de Nations League omdat Nederland het momenteel goed doet. Geloof me als Nederland niet zou presteren dan had hij gegarandeerd kritiek geleverd over het toernooi. Nederlanders zijn een bizar volk die opeens je beste vrienden zijn wanneer het goed gaat, wanneet het minder gaat branden ze je helemaal af en zullen ze zelfs bijzaken erbij halen....zie Memphis nu krijgt Hugo Borst opeeens natte dromen van hem terwijl die kortgeleden helemaal werd afgebrand toen het even minder ging en er opeens werd gesproken over zijn hoed. Stelletje hypocriete polonaise dansers.

19 november 2018 om 12:30

Perez is een Deen, waarom zou hij lyrisch zijn omdat Nederland het goed doet?

20 november 2018 om 10:21

Hij spreekt ABN, heeft in Nederland gevoetbald, presentator van nederlandse kanalen. Geloof me die voelt zich meer Nederlands dan Deens.

19 november 2018 om 12:51

Haha... Dus omdat een Deen (!) positief is over de Nations League zijn de Nederlanders een hypocriet volkje?

Nederland heeft geen nationalistisch volk, die drang en gevoel om het land van binnenuit op te bouwen is niet zo sterk. Ze kunnen inderdaad het geld gebruiken om de Eredivsie te upgrade, kunstgrasvelden weghalen, velden plaatsen, kleinere clubs financieren. Maar die eenheidsgevoel ontbreekt helaas. Het is ieder voor zich. Correct me if im wrong

19 november 2018 om 13:19

Je afkeer voor Nederland is nu wel duidelijk, punt is gemaakt. Moet wel zwaar voor je zijn om met zo'n verschrikkelijk volk samen te moeten leven. Sterkte!

20 november 2018 om 10:24

Ik kan prima samenleven met het nederlandse volk, ik noem alleen even het negatieve op wat me irriteert ahah

19 november 2018 om 13:33

Iedereen is dan ook een uniek persoon. Ik zie dit liever dan het nationalistische...Wij zijn beter dan de rest...

19 november 2018 om 13:49

Nationalisme is: ons land is beter dan de rest, mijn landgenoten en ik zijn belangrijker dan de rest, alleen onze belangen tellen en de rest zoekt het maar uit.

Dus als je de Nederlanders niet nationalistisch vindt, dan zie ik dat als een compliment voor het Nederlandse volk.

20 november 2018 om 10:26

Ze mogen iets meer nationalistisch zijn, wat meer warmte en connectie hebben met eigen land. Miss was de Eredivisie dan verder opgebouwd als ze elkaar zouden helpen. Het lijkt ieder voor zich.

20 november 2018 om 15:34

Dan heb je het niet over nationalisme, maar patriottisme. Dat is iets anders.

De clubs zullen er vermoed ik heel anders over denken: want in een normale oefenwedstrijd zou Kane na 86 minuten al lang en breed gewisseld zijn. Over nut en noodzaak valt van alles te zeggen, maar Engeland - Kroatië had de intensiteit van een EK of WK-wedstrijd. En NL - Frankrijk was 50x leuker dan iedere oefenwedstrijd die Nederland in de laatste jaren heeft gespeeld.

Ik ben niet zo enthousiast. Vollere agenda, vriendschappelijk wordt te serieus. Ik zou graag elk jaar mei juni de interlandperiode hebben. Even jaren EK of WK, oneven jaren kwalificatie. Goede voorbereiding, niets tussendoor. Ingespeelde teams = topvoetbal.
Ik vind het nu teveel knipperlicht en heen en weer schakelen. Dat vond ik overigens al voor de Nations Laegue.
Van andere orde: we kunnen nu niet meer simpel NL-voetbal zeggen ...vervelend toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren