Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat hij niet in de Braziliaanse selectie zit, is werkelijk ongelooflijk’

Laatste update:

Tot verbazing van velen heeft bondscoach Dunga van het Braziliaans elftal bij het bekendmaken van zijn selectie geen beroep gedaan op Philippe Coutinho. De aanvallende middenvelder van Liverpool kreeg geen uitnodiging en daar snapt zijn trainer Brendan Rodgers helemaal niets van.

/

Vooral omdat spelers als Kaká en Hulk zich wél mogen melden bij de Goddelijke kanaries, ziet Rodgers niet in waarom Coutinho niet is opgeroepen. “Ik ben zeer, zeer verrast”, maakt de coach van the Reds duidelijk in de Engelse media. “Het is lastig om dit te begrijpen, als ik eerlijk ben. Het leek erop dat hij een van de spelers was voor de nieuwe lente van het Braziliaanse voetbal.”

“Hij is een jonge speler die in het Elftal van het Jaar gekozen werd in de Premier League, de sterkste competitie van de wereld. Hoe hij dan niet kan worden geselecteerd is werkelijk ongelooflijk”, vindt Rodgers, die verwacht dat hij met Liverpool kan profiteren van de revanchegevoelens die zullen leven bij Coutinho. “Hij blijft hard werken en ik ben ervan overtuigd dat het niet lang duurt voordat hij terug is bij de nationale ploeg.”

Ben je het met Brendan Rodgers eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gast is zo goed, hij verdient niet alleen een plaats in de selectie maar ook in de basis.

17 augustus 2015 om 13:34

Hij is gewoon een van de beste van Brazilie. Maar ik had ook gelezen dat het maar 2 vriendschappelijke wedstrijden zijn en dat daarom Dunga wat andere spelers de kans wou geven om zich te bewijzen, wat ik op zich wel kan begrijpen. Als het er echt om gaat staat ie gewoon basis lijkt me.

17 augustus 2015 om 14:09

Andere spelers een kans geven? Maar Coutinho heeft zelf ook nog maar amper een kans gekregen. Ik ben trouwens ook van mening dat je vriendschappelijk of niet, altijd met je sterkste ploeg moet spelen. Nationale ploegen zijn vaak sterker dan de rest doordat ze veel met elkaar spelen. Veel dezelfde groep spelers. Dus van die 25 of 23 zou ik zeggen dat er 20 steeds dezelfde moeten zijn (zonder blessures). Kijk naar Duitsland (3/4 speelde heel het jaar door bij Bayern samen) en Spanje (50/50 Real en Barça + Spaanse spelers worden op een bepaalde manier ontwikkeld, nadruk op techniek en balbezit zit er al vroeg in), de twee meest succesvolle ploegen van de laatste jaren.

Misschien ook de reden waarom Nederland het uiteindelijk altijd beter doet als België. In Nederland is er een bepaalde visie in de jeugdontwikkeling. Nadruk op verzorgd voetbal, balbezit, 4-3-3, itvoetballen... In België ligt er meer nadruk op het fysieke gedeelte van elk individu. Niet echt één tactiek doorheen alle jeugdopleidingen.

Brazilië had vroeger ook één soort spel. Samba voetbal. Dat is echter al lang uitgestorven. De tijd dat de Brazilianen uitblonken in technische voetballers is voorbij. Nu zijn het slechts enkelingen.

Ook misschien de reden waarom Engeland het zo slecht doet. 3 spelers uit die club, 3 spelers uit die club, veel buitenlanders, geen visie in de jeugd, elke topclub speelt op zijn manier...

Ik zou als Rodgers zijnde er juist blij mee zijn. Die spelen volgende maand 2 nutteloze interlands aan de andere kant van de wereld.

17 augustus 2015 om 12:03

Een selectie is goed voor zijn marktwaarde.

17 augustus 2015 om 12:42

wat alleen belangrijk is als ze hem willen verkopen ..
denk dat hij het als trainer ook best fijn vindt, maar het verbaast hem toch.

17 augustus 2015 om 14:28

Wat heeft Liverpool aan een hogere marktwaarde als ze hem absoluut niet willen verkopen?

Snap het ook niet. Is een prima speler die echt van meerwaarde kan zijn voor Brazilie

Die Dunga heeft toch wel meer rare beslissingen op zijn naam staan? Maar inderdaad ongelooflijk dat Coutinho niet geselecteerd is. Wat moet ie dan laten zien vraag je je af?

17 augustus 2015 om 11:13

Dat is het probleem juist. Hij moet minder laten zien om zichzelf in de picture te spelen bij Dunga.

17 augustus 2015 om 11:17

Ik vind dat je niet aan Dunga mag komen, hij liet tenslotte Afonso Alves debuteren toen hij bij ons speelde, heb dat kanarieshirtje nog steeds ergens in de kast liggen ;-)

17 augustus 2015 om 11:19

Dunga is niet serieus te nemen. Punt uit. Deze man maakt zulke wanselecties echt ongelooflijk. De brazilianen mogen zich schamen met zo'n coach.

17 augustus 2015 om 14:17

Dat moeten Brazilianen al jaren. Denk dat Brazilie het veel beter gaat doen met een buitenlandse (eventueel Europese coach). In Europa is het tactische aspect belangrijker dan alleen techniek en dat is denk ik wat het Braziliaanse elftal mist.

Coutinho is een briljante speler, maar wel een beetje hetzelfde type als Oscar of Willian. Hulk en Kaka vind ik toch wat fysiek sterkere spelers. Maar als ik bondscoach van Brazilië was geweest had ik hem ook wel meegenomen!

17 augustus 2015 om 11:11

Ik vind Coutinho op dit moment beter presteren dan Oscar. Op basis van de laatste wedstrijden (inclusief het einde van het vorig seizoen) verdient hij het om opgeroepen te worden, mijns inziens dus meer dan Oscar.

17 augustus 2015 om 11:48

Kaka fysiek?? Kan mij niet herinneren dat hij het daar ooit van moest hebben

17 augustus 2015 om 12:40

Tjee zeg, je kan toch wel begrijpen wat ik hiermee bedoel?? Beetje makkelijk scoren. Maar goed: Kaka is 1.86, Coutinho is 1.71. Doorgaans wordt ook wel eens beweerd dat de mensen die wat kleiner zijn ook vaak wat technischer en het minder moeten hebben van hun fysiek... Zo beter?

Fantastische speler. Onbegrijpelijk dat ze hem niet selecteren.

Ik ben er wel blij mee. Blijft hij in ieder geval fit.

Wat is dit een heerlijke speler om in je selectie te hebben, echt iemand die uit het niets een fantastische goal kan maken, zie de wedstrijd tegen Stoke hiervoor. Ik hoop dat hij de komende jaren blijft!

Maakt af en toe een leuke goal maar niet goed genoeg voor de top. Dit is toch niet het niveau waar het Braziliaanse selectie naar streeft?

17 augustus 2015 om 11:23

Niet goed genoeg voor de top?? Heb jij je ogen in je broek zitten ofzo.. Hij kan nog wel een stapje hogerop dan liverpool..

17 augustus 2015 om 11:35

Haha ja precies en het niveau op het middenveld van Brazilië is met alle respect ook niet heel erg hoog ofzo.

17 augustus 2015 om 16:21

Hij is op dit moment op neymar en misschien Willian na de beste speler van Brazilië!

Is gewoon een oefenwedstrijd. Is toch logisch dat anderen eens een kans krijgen? Normaal gesproken zit Coutinho er altijd bij.

17 augustus 2015 om 15:39

pfff idd. Wat willen ze nou, dat Dunga 40 spelers meeneemt?

17 augustus 2015 om 20:48

Precies. Die kritiek altijd zo snel snap ik echt niet. Dat bedoel ik met name in dit soort gevallen.

Ik hoop maar dat Dunga hem expres heeft thuis gelaten, omdat het een oefenpotje is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren