Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat het niet lukte bij Heerenveen en Ajax is misschien mijn geluk geweest'

Laatste update:

Moses Simon is misschien wel de meest opvallende speler in de Belgische competitie van dit kalenderjaar. De aanvaller maakt in januari de overstap van AS Trencín naar AA Gent en wordt daar op handen gedragen door de supporters. Simon was in tien competitiewedstrijden al goed voor zeven doelpunten en verwende het publiek verder met de nodige assists en prachtige acties.

/

Vorige maand maakte Gent-directeur Michel Louwagie bekend dat Simon nu alleen mag vertrekken voor een bod van minstens twintig miljoen euro. De negentienjarige dribbelaar lijkt een prachtige toekomst tegemoet te gaan, maar werd in het verleden nog afgetest bij Ajax. Ook sc Heerenveen had belangstelling voor Simon, maar haalde de Nigeriaan niet naar Nederland.

Gent durfde het dus wél aan met de aanvaller en heeft nog geen seconde spijt gehad van de transfer. "Dat het niet lukte bij Heerenveen en Ajax is misschien zelfs mijn geluk geweest", zegt Simon in Het Nieuwsblad. "Maar ik was ook jonger toen. Nog niet goed genoeg. In die paar maanden hier ben ik technisch, tactisch en fysiek honderd procent beter geworden. Dankzij de coach. Ik had het in mij, maar ik kan hier nog veel leren. Hoelang ik blijf, weet ik niet. Dat weet alleen God."

Hoe moet lachen als hij hoort dat Gent minstens twintig miljoen euro voor hem wil vangen. "Ik ben geen ster, ik lees geen kranten, ik begrijp toch geen Nederlands", zegt Simon. "Natuurlijk ben ik heel happy met wat mij overkomt, maar ik blijf heel kalm. Het zal ook nog weleens minder gaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er in Belgie geen regel over dat spelers van buiten de EU minimaal een bepaald bedrag moeten verdienen?

10 april 2015 om 12:36

Jawel maar minder dan een nl club moet betalen geloof ik. Lekker eerlijk man die voetbal regels in verschillende landen verschillende regels hanteren.

10 april 2015 om 13:40

In de gehele EU geld deze regel gewoon Acers een speler van buiten de EU moet ongeveer 425.000 euro per jaar verdienen dit is in elk land binnen de Eu gelijk.

Dus of iemand van buiten de EU nou in Polen of Spanje gaat spelen maakt niet uit er moet minimaal 425.000 per jaar betaald worden.

10 april 2015 om 15:32

Beste dit klopt niet. In belgie is de regel dat een niet EU speler minimaal 3950,00€ netto per maand moet verdienen.

20M kan je natuurlijk niet vragen als je Gent bent, maar wie weet lukt het wel als ze ooit zouden kampioen spelen. Beste speler van de Belgische competitie, 10M zullen ze wel kunnen krijgen.

10 april 2015 om 12:34

Vragen mag altijd.. of mogen clubs in Engeland dat alleen?

10 april 2015 om 12:40

Mis geformuleerd idd, ze mogen zelfs 100m vragen natuurlijk. Enkel als het op een gegeven moment onredelijk wordt voor de speler zelf niet.

10 april 2015 om 12:51

Ach die 20 miljoen was gewoon een boutade om te melden dat ie niet te koop is.

Ivan De Witte, de voorzitter, heeft al gezegd dat de markt wel zal bepalen wat zijn prijs is.

Wat een gemiste kans van Ajax. Veel supporters begrepen er niks van maja gelukkig hebben wij De Sa.

10 april 2015 om 13:03

Ajax wilde hem vastleggen, maar hij kreeg geen werkvergunning. Inderdaad een gemiste kans, maar dat lag niet aan Ajax.

10 april 2015 om 13:36

Ajax heeft nooit een aanvraag voor een werkvergunning gedaan, ze vonden het te ingewikkeld en besloten toen niet de tijd en energie hierin te steken en hebben hem toen geen contract aangeboden. Als ze echt overtuigd waren van kunnen hadden ze welllicht meer moeite gedaan.

Ach Ajax heeft al genoeg kwaliteit/talent in de voorhoede. Met spelers als El Ghazi, Kishna, Muric, Fischer, Menig, enz zijn/worden die posities wel bezet. Die liggen hier echt niet wakker van.

10 april 2015 om 12:41

Moses is wel beter dan alle aanvallers van Ajax, dat zeg ik als Belgische Ajaxfan.

10 april 2015 om 13:06

Zozo, beter dan alle aanvallers van Ajax op basis van 10 wedstrijden? Sana speelde hier ook 10 goede wedstrijden... Laten we niet overdrijven en afwachten hoe hij het over een langere periode doet voordat we zo gaan beginnen. Het kan natuurlijk dat hij veel beter wordt, maar om dat nu al te zeggen gaat te ver.

10 april 2015 om 13:15

Hij heeft 10 wedstrijden gespeeld, hoe kan je dan concluderen dat hij beter is dan de Ajax sspelers? Hij zal wel potentie hebben maar dat hebben de Ajax spelers ook. Kijk maar naar Fischer die na een geweldig debuut jaar ook ver terug viel.

10 april 2015 om 13:15

@De Toekomst

Natuurlijk moet hij nog bevestigen en kan je nog niet 100 zeker zijn, maar tot nu toe ziet het er wel zo uit bedoel ik. Ik formuleer mijn mening altijd sterker dan ik bedoel, maar ben dus redelijk akkoord met jouw mening ook

10 april 2015 om 14:22

De Toekomst,

Precies. Ik denk niet dat het een eendagsvlieg is, daarvoor heeft ie te veel diverse kwaliteiten.

Het is geen speler die per ongeluk de ene goal na de andere op een afgrijselijke manier weet te potten.

Maar toch moet ie eerst maar eens bevestigen. We moeten eens kijken hoe ie gaat reageren wanneer hij of de club in een dipje zitten. Nu lukt alles, maar dat blijft misschien niet duren.

Hij zou vandaag absoluut niet misstaan bij Ajax, maar niemand weet of ie dit niveau kan volhouden. Kunnen alleen maar hopen.

Hij heeft wel iets. Niet alleen in zijn spel, ook naast het veld straalt ie. Hij is hier echt de chouchou eh.

10 april 2015 om 16:54

Jij noemt spelers die nog niet eens 10 wedstrijden bij Ajax gespeeld hebben.. Je zet jezelf mooi te kijk....

10 april 2015 om 12:46

Natuurlijk liggen die hier wel wakker van. Elke nederlandse club moet daar wakker van liggen. In Engeland zijn clubs gewoon handelshuizen. Binnenhalen voor 2 miljoen, verkopen voor 10 miljoen, hoppa weer 8 miljoen in de pocket. Voor elke nederlandse club en ook voor ajax is dat heel veel geld.

10 april 2015 om 12:47

Zegt men altijd wanneer men naast een overheerlijke speler heeft gepakt.

Moses, het is een fenomeen vriend. Zelden een speler zich zo snel weten aanpassen, zo snel bepalend weten zijn. En er staat een goede kop op.

Hij zal wel eens een mindere periode hebben ook. Dan pas zullen we weten of het een echte grote is.

En de trainers en de verdedigers zijn ook niet dom, ze zullen steeds beter weten hoe ze hem moeten opvangen. Maar ook hier weer, overstijgen de 'echten' dat wel.

10 april 2015 om 13:19

Valt mij wel erg op dat je vrijwel altijd zeer positief bent over spelers uit België/ Pro League en nogal vaak negatief over spelers uit Nederland/ Eredivisie. Maar goed, als hij echt zo goed is kunnen we over een paar jaar van hem genieten bij een club als Man Utd, toch?

10 april 2015 om 13:26

Met zijn talent kan hij zeker de Europese topclubs aan, ik vind hem op dit moment de beste speler in de Belgische competitie. Maar voor de Europese topclubs moet je sowieso ook hard trainen, dat weet ik van hem niet.

10 april 2015 om 13:31

Thejokemaker,

Neen, dat is geen United materiaal. Laat hem maar eerst eens bevestigen in België. Da's al moeilijk genoeg.

Ik vind hem héél goed, maar hij is niet 'af'. Moet nog beter leren wanneer ie de bal moet afspelen. Maar bon, dat ventje is er net en is piepjong. We leren hem dat wel.

Ajax wilde hem toen volgens mij wel aantrekken, maar had problemen met het regelen van werkvergunning toch? Misschien zit ik verkeerd, maar ik was in de veronderstelling dat Ajax het wel degelijk aandurfde met hem.

10 april 2015 om 12:49

Neen, dat was Sad'eeq Yusuf. Die komt van dezelfde voetbalacademie als Moses.

Met Yusuf heeft het Nederlands consulaat in Nigeria wel wat liggen blunderen.

Moses was op proef bij Ajax, maar werd afgetest.

10 april 2015 om 13:05

Ja, je hebt gelijk! Toch zonde om dit dan aan te zien, vooral als je het feit in acht neemt dat Moses een voorcontract had getekend bij Ajax...

Voor de jongen zelf hoop ik dat hij deze lijn door kan trekken!

10 april 2015 om 13:18

Mja, zeker relativeren. Zo heeft elke club wel zo'n verhaal.

Bij Gent hebben ze ooit De Bruyne en Mertens laten gaan. lol

10 april 2015 om 13:28

Bij Ajax waren de supporters vrij positief over hem na de oefenwedstrijden die hij mee deed. Ik lees nu het verhaal dat hij geen werkvergunning kreeg, maar naar ik me herinner wilde Ajax jeugdspelers de kans geven boven hem. Denk aan jongens als Lukoki en met name De Sa. Kun je inderdaad wel van een flinke blunder spreken.

Ik had hem er graag bij gehad, al was het alleen al om een shirt met Daddy achterop te bemachtigen.

10 april 2015 om 13:48

Hij werd niet afgetest, maar hij was voor Ajax te duur.

10 april 2015 om 14:01

voetbalfan1999,

Ik citeer:

Moses Daddy (18) krijgt geen contract bij Ajax. De Amsterdammers zijn toch niet overtuigd van zijn kwaliteiten en zit alweer op het vliegtuig naar Nigeria

update:
Aanvullen van Jong Ajax was 'geen optie'. Hij is dan ook 'te licht bevonden' door de technische staf

Bron:
ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/71944/-
update-ii-geen-contract-
moses-daddy.htmlbr

Ajax testte hem af, maar Moses Daddy-Ajala Simon is een regelrechte hit bij de Belgische titelkandidaat AA Gent.

Bron:
voetbalprimeur.nl/nieuws/426944/
door-ajax-afgewezen-hit-moet-na-
ruim-twee-maanden-al-twintig-
miljoen-opleveren.html

Ajax Life deed bij de persafdeling van Ajax navraag naar de officiële selectie van Jong Ajax en de naam van Moses Daddy ontbreekt op de lijst. Hij stapte vandaag in het vliegtuig terug naar huis. Zonder contract. Ajax is niet overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten.

Bron:
ajaxfanzone.nl/2013/07/24/
ajax-biedt-moses-daddy-geen-contract-aan/

Nog bronnen nodig of volstaat dit wel?

10 april 2015 om 12:51

Dat was Amat (speler van AA Gent overigens)

Kan wel enigszins de beslissing van Ajax en SC Heerenveen in zien. Heerenveen had hem een dik salaris moeten geven omdat het een buiten-EU speler is en Ajax heeft veel "eigen" talent voorin rondlopen. Bovendien, achteraf praten is altijd makkelijk.

Kleine kanttekening bij het 'succesverhaal' van Moses Simon.
Is inderdaad geen slechte spits, maar schittert vooral tegen de kleinere ploegen.
Een goal tegen Anderlecht buiten beschouwing gelaten.. maar die verdedigen al het hele seizoen matig.

Ik lees hierboven iemand die beweert dat hij beter is dan alle spits bij Ajax... Moses Simon heeft nog veel te leren.
Oogt veelbelovend allemaal, maar laat ons maar eens kijken als hij volgend seizoen kan gaan bevestigen.

10 april 2015 om 13:16

Hij was tegen Club Brugge echt wel héél goed, was man van de wedstrijd, scoorde trouwens ook.

Op Lokeren scoorde hij een hattrick en was wederom man van de wedstrijd.

En hoezo Anderlecht verdedigd al een heel seizoen matig? Op 2 ploegen na, minste doelpunten tegen gekregen.

Voor de rest heeft Gent geen andere 'grote' wedstrijden gespeeld sinds Moses er is. In de 2 1/2 die hij heeft gehad, was ie gewoon zeer goed tot uitstekend.

Bij Gent kan je natuurlijk lekker vrijuit, zonder grote druk spelen. Je hebt alle tijd om je aan te passen en als je een wedstrijdje wat minder speelt, is dat geen ramp.

Bij Ajax daarentegen moet je er direct staan. Dus of hij bij Ajax ook een succes was geworden kan niemand zeggen.

10 april 2015 om 13:04

Gent doet gewoon mee voor de titel, dit jaar.

Is wel uitzonderlijk, normaal is Gent een subtopper met de ambitie om tussen plek 3 en 6 te eindigen.

Er was wel de stress en druk om in de play-off te geraken.

Mja, tuurlijk, belangen bij Ajax zijn wel groter. Ajax is top in eigen land, op dat niveau zit Gent niet.

Maar ik denk wel dat ie bij Ajax zich ook had geamuseerd. En Ajax met hem.

10 april 2015 om 13:10

Hij heeft wel een punt dat de druk bij clubs als Ajax en Anderlecht natuurlijk veel groter is dan bij Gent. Maar ik ben er ook zeker van dat hij bij die 2 clubs zou uitblinken.

10 april 2015 om 13:20

De druk die bij Anderlecht en Club brugge is kan je gewoon niet vergelijken met Gent.

10 april 2015 om 13:26

België,

Is zo. Ons seizoen is eigenlijk al geslaagd. Zou alleen nog in mineur kunnen eindigen wanneer we naast Europees voetbal grijpen, maar die kans is klein.

De echte druk komt straks misschien wel. Speeldag 10, Gent moet winnen om kampioen te worden. Dan heb je wel even dezelfde druk als bij Anderlecht en Brugge.

Ik kan er alleen maar op hopen. lol

Hij doet mij denken aan Aruna Dindane, destijds de smaakmaker van de Belgische competitie. Alleen heeft Moses nog een betere techniek en scoort misschien wel makkelijker. Het zou verstandig om volgend jaar een heel seizoen bij Gent te blijven, en als hij dan nog steeds zo speelt is hij onhoudbaar. Kunnen ze miljoenen aan verdienen.

10 april 2015 om 13:22

Ik heb Aruna toch nooit zo sterk zien spelen als Moses nu. Moses past op het vlak van talent eerder bij Hossam, die was ook zo geniaal bij Gent. Maar die had wel vanaf de eerste dag de meest foute mentaliteit die je kan hebben als topsporter. Dat zag je later ook in zijn carrière terug, wat heeft die gast een carrière vergooid zeg :D

10 april 2015 om 13:36

Mido?

Die was bij Gent nog best braaf hoor. Om één of andere redenen hadden ze hem daar wel onder controle. Hij was ook jonger, zal daar wel mee te maken hebben.

Alleen op het einde begon het wel. Dat was in de periode toen ie naar Anderlecht of Ajax ging gaan.

Van de ene dag op de andere zag je zijn houding op training veranderen. Te veel ' je suis arrivée' gehalte had ie plots. Plus, hij lag goed bij de vrouwtjes eh. Kreeg iets te veel belangstelling dan goed voor hem was. Maar plezant zal het wel geweest zijn. lol

10 april 2015 om 13:52

Bij Gent noemde hij nog Ahmed Hossam, de naam Mido kwam pas bij Ajax zelf .

Ik herinner me dat hij vanaf dag 1 al controversieel was in Gent. Het verwondert me dat hij kwam trainen en goed trainde ook. Ik las ook eens ergens dat hij echt als een koning behandeld werd in Egypte en dat hij mede daarom ook nooit de juiste mentaliteit heeft gehad.

Eerst tekenen bij Anderlecht en dan zeggen dat je toch naar Ajax wil en weigeren naar Brussel te gaan was ook al zo'n soap idd :D. En in het boek 'geen Genade' van Andy van der Meijde staat ook dat hij eens meereed in Mido zijn Ferrari. En dat Mido gewoon stopte in het midden van de weg, vervolgens uitstapte en ergens 20 minuten naar binnen ging zonder om te kijken wat er gebeurde op straat.

Wat was het toch een geniale gek :D.

10 april 2015 om 14:11

Deroderidder,

Het was een fils à papa eh. Zijn vader was al welgesteld en heeft hem opgevoed tot een rot verwend nestje.

Ha, over zijn transfer naar Anderlecht: er was alleen een akkoord tussen de speler en de club, er was nog geen deal tussen Gent en Anderlecht.

Ajax kreeg er lucht van, heeft zich er tussen gewrongen en wat meer geld op tafel gelegd. Iedereen gelukkig. Behalve Anderlecht natuurlijk. lol

Als speler kies je niet voor welke club je speelt eh. De club kiest jou.

10 april 2015 om 20:39

Aruna was echt wel een goeie speler, alleen zit dat ver in het geheugen. Fysiek niet normaal, echt een blok graniet. En aan de bal ook best goed, maar zoals ik zei is Moses verfijnder.

Tja, helaas dolven wij het onderspit tegen Gent. De club zag het zeker in Moses zitten, alleen zat men met de kosten in de maag. Hoewel Slagveer bij ons aardig op dreef is, heeft hij maar een fractie van het talent van deze jongen.

Prima toch, Ajax heeft El Ghazi, ook een meer dan verdienstelijk debuutseizoen aan het draaien. Heerenveen was een mooie springplank geweest voor Moses, maar hij zal wel te duur geweest zijn.

10 april 2015 om 13:49

Gent heeft ook een groter budget dan Heerenveen. Dus ze kunnen wat meer transfergeld toeschuiven en een beter salaris aanbieden. Ik denk dat ie wel goed zit bij ons. Voldoende druk, doch niet die topdruk van een topclub. Voldoende omringd met goede spelers, zodat ie zelf kan uitblinken. En ze doen bij ons nooit lastig om een speler te laten gaan.

Ik verwacht dat ie nog een jaartje bij ons blijft en dan zullen we hem spijtig genoeg moeten laten gaan. Tenminste, als ie kan bevestigen.

10 april 2015 om 15:07

Zeker, klopt! We zullen zien, hopen voor jullie dat hij deze lijn doortrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren