Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat de elektronische doellijnbewaking nog niet is ingevoerd, is absurd'

Laatste update:

In de afgelopen speelronde waren er weer de nodige arbitrale dwalingen in de Eredivisie en Heracles Almelo werd daar het grootste slachtoffer van. De Tukkers leken tegen FC Groningen op weg naar de eerste zege van 2015, maar kregen in de slotfase toch nog de gelijkmaker om de oren. Deze goal had echter niet goedgekeurd mogen worden: de bal had de achterlijn al gepasseerd, voordat Mimoun Mahi de assist gaf voor de 2-2 van Tjaronn Chery.

Scheidsrechter Jeroen Sanders gaf na afloop toe dat er waarschijnlijk een fout was gemaakt, maar vond dat de arbitrage niets te verwijten viel; iedereen stond goed opgesteld, maar het moment ging simpelweg te snel om goed waar te kunnen nemen. De roep om de hulp van technische hulpmiddelen wordt steeds duidelijker hoorbaar. "Die mannetjes naast het doel bij internationale wedstrijden, dat is toch niet meer van deze tijd?", zegt Jeroen Smits in het Algemeen Dagblad.

Smits is oud-aanvoerder van het Nederlands cricketteam en in het cricket, maar ook bij hockey, rugby en tennis, wordt er al jarenlang gebruik gemaakt van technische hulpmiddelen. "Dat de elektronische doellijnbewaking nog niet is ingevoerd, is onbegrijpelijk, absurd zelfs", zegt Smits. De KNVB wil binnenkort wel gaan beginnen met tests voor de videoref.

Het is tijd voor technische hulpmiddelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja duhh!
Fans over de hele wereld roepen dit al jaren.

Begint nu wel een beetje eindeloze discussie te worden, denk dat er veel samenhangt met de verkiezing van de Fifa president. Waarschijnlijk wordt Blatter het weer en die kan dan weer 4 jaar zijn gang gaan. Hopelijk wordt het iemand anders die het voetbal de toekomst in kan lozen en eindelijk wijzigingen die in andere sporten al jaren worden gebruikt. Zomermorgen dat de grootste sport ter wereld achter blijft in deze ontwikkelingen.

Natuurlijk is cameratechniek een prima hulpmiddel, maar die bal over de achterlijn had de grensrechter of scheidsrechter gewoon moeten zien. Nu verschuilen achter camera op de doellijn is ook een beetje zwak

Natuurlijk is het daar tijd voor.
Alleen wel heel typisch nu een keertje de topclubs de wind tegen hebben de roep om technische hulpmiddelen vanuit de media komt.
Meestal Hebben de topclubs de arbitrage mee en dan hoor je bijna niemand

Er is al zoveel over gezegd, feit is gewoon dat in de belangrijkste sport van de wereld hierin achterloopt. Het wordt tijd dat men dit aanpast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren