Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Danny Blind zeer kritisch op transfers Ajax: ‘Je had toen ook mijn zoon nog’

Laatste update:

Danny Blind spreekt zich behoorlijk kritisch uit over het gevoerde beleid bij Ajax. De oud-verdediger zat jarenlang in de RvC van de Amsterdammers, maar zag het afgelopen zomer bij zijn afwezigheid volledig misgaan in de hoofdstad. Blind is kritisch op het aantrekken van Florian Grillitsch en Owen Wijndal en wijt dat vooral aan de chaos in de organisatie van Ajax.

Ajax kwam afgelopen zomer ongewild terecht in de meest hectische transferzomer uit de clubhistorie. Het halve basiselftal moest vervangen worden, terwijl directeur voetbalzaken Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag was vertrokken. Blind had zelf zijn plek in de RvC opgezegd om assistent-coach te worden van Louis van Gaal bij Oranje en zag de transferzomer van Ajax van enige afstand met lede ogen aan.

Alfred Schreuder, die in januari werd ontslagen, had als nieuwe coach veel zeggenschap in het aankoopbeleid. Zo kwam de transfervrije komst van Grillitsch, die hij kende van TSG Hoffenheim, vermoedelijk uit zijn koker. Blind vindt de ervaren middenvelder overbodig. "Het Ajax-DNA is ook het inpassen van jeugd", zegt de oud-verdediger in Voetbal Café op Ziggo Sport. "Als je aanpikt aan het hoogste niveau, zoals Ajax in de afgelopen jaren deed, wordt die stap moeilijker."

"Als de organisatie niet goed is en een trainer, zoals Schreuder, gaat misschien mekkeren dat er vijf, zes spelers weggaan, dan komt iemand als Grillitsch, terwijl een jeugdspeler daar misschien net zo goed voldoet. Je moet als organisatie zorgen dat de lijntjes naar de hoofd opleiding en technisch directeur op orde zijn.'

Ook het aantrekken van Wijndal, die voor liefst tien miljoen euro overkwam van AZ, begrijpt Blind niet. "Wijndal is ook een goed voorbeeld... Als je Jorrel Hato nu ziet, is er dan niet gesproken met Heitinga, die Jong Ajax trainde? En Saïd Ouaali (hoofd opleiding, red.)? Die moeten Hato allang in het vizier hebben gehad. Je had op dat moment ook mijn zoon (Daley, red.) als linksback en Youri Baas zat er als jeugdspeler nog tussen. Dan ga je Wijndal voor tien miljoen kopen. Als die communicatie niet goed is, gaat iedereen zijn eigen kant op. Dan gaat een trainer doen wat hij wil. En een buitenlandse trainer al helemaal." Met die laatste opmerking doelt Blind op de geruchten dat technisch directeur Sven Mislintat de voorkeur geeft aan een buitenlandse coach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je bent natuurlijk wel een volslagen debiel om Hato allereerst als voorbeeld te nemen die op dat moment net of nog niet eens 16 was en Daley Blind die al twee seizoenen gigantisch liep te schutteren. Dan ben je niet alleen subjectief, maar ook zeer selectief en de tijd schijnbaar uit het oog verloren. Niet dat Blind betreft technische zaken normaliter ook maar enigszins iets nuttigs zegt (al vind ik z'n tactische analyses altijd best sterk), maar je bent toch volslagen wereldvreemd als je denkt dat mensen in dit soort praatjes trappen?! Van alle kritiek in het afgelopen jaar is het passeren van Daley Blind nauwelijks van toepassing. Daar is gewoon het beste al een tijdje vanaf.

6 mei 2023 om 00:19

Dat het beste ervan af was oke. En hij zal ook niet helemaal objectief zijn. Maar alsnog heeft hij gelijk over Wijndal. Die jongen had al in zijn laatste half jaar bij az de dalende lijn ingezet en az supporters waren er ook niet rouwig om dat hij vertrok. Hoe kan je als scouting de plank zo mislaan? Niet alleen bij Wijndal maar wel meerdere aankopen, waarvan ik Bergwijn de grootste grap vind. 32 mil, alleen een idioot betaalt dat bedrag...

6 mei 2023 om 00:49

Het is allemaal makkelijk om nu kritiek te leveren op de aankopen en het TD team welke deze heeft gedaan, maar ook in de tijd van het grote genie Overmars werden de namen Bergwijn, Wijndal en Brobbey al sterk aan Ajax gelinkt. Wellicht dat Overmars als goede onderhandelaar een wat lagere prijs voor deze spelers had kunnen realiseren, maar voor hetzelfde geld waren ze ook gekomen als Overmars was gebleven. Het is helaas voor Ajax allemaal slecht verlopen dit jaar, maar het is geen gegeven dat dit niet was gebeurd als er niet zo’n chaos was ontstaan binnen de directie.

6 mei 2023 om 03:10

Mickey, Wijndal is waardeloos, maar Daley was net zo waardeloos hoor. En het ergste van Daley was nog, hij voelde zich tegoed voor om op de bank te zitten.
Dankzij Daley moest Nico Tagliafico banken. En hij moest toen al aanzien wat voor blunders Daley maakte. Je zag soms de frustratie op de bank bij Nico.
Dus laat papa even z’n mond houden.

6 mei 2023 om 06:25

Opzich vooraf waren Wijndal en Bergwijn toch geen rare transfers?

Tagliafico ging weg, dus daar moest een vervanger voor komen.

Idem voor een flankspeler.

Wijndal en Bergwijn, beide NL spelers die zich al in de eredivisie hadden bewezen. Dus vrij logisch dat Ajax daarbij uitkomt.

Dat ze vervolgens floppen, is imo niet te wijten aan de technische staf, maar aannde mentaliteit van deze 2 spelers.

6 mei 2023 om 07:02

Daley Blind werd door ten Hag verkozen boven de hier veel geroemde Tagliafico. Maar die ten Hag snapt er natuurlijk niks van, als beginnend coach had hij beter naar mvbfan moeten luisteren…….En Danny Blind moet al helemaal zijn mond houden, hoeveel wedstrijden heeft hij nou in Ajax 1 gespeeld?

6 mei 2023 om 08:21

Bergwijn is echt een vreemde aankoop. Een rechtsbuiten vertrekt en je haalt er een linksbuiten voor terug. Als de conclusie was het beste is er vanaf bij Tadic en die moet vervangen worden oké, maar niets was minder waar. Er wordt constant gehusseld in het elftal om zowel bergwijn als Tadic te laten spelen. Dan had je 32 mln moeten uitgeven aan Ziyech. Dat was logisch geweest.

6 mei 2023 om 00:26

Eens met wat je zegt betreft Hato, rare opmerking inderdaad. Maar betreft Wijndal halen heeft hij toch gewoon gelijk? Je had Blind lopen, mogelijk een Baas die toch niet veel slechter blijken dan Wijndal. Waarom dan toch de risico lopen en 10 miljoen uitgeven voor een back. Dat zijn bedragen die je graag uitgeeft voor een spits positie en/of buitenspelers/ bepalende spelers met gogme. Zelfde geldt voor 32m betalen voor een Bergwijn terwijl je nog Tadic hebt met wellicht Unuvar en Daramy daarachter die potentie hebben.

6 mei 2023 om 01:04

Op dat moment wist je dat Tagliafico weg zou gaan. De 2 posities links achterin waren al de dunst bezette posities in het elftal, waar de overige posities de afgelopen jaren dubbel of zelfs drie dubbel bezet waren had je links achterin maar 3 spelers voor 2 posities. Daarnaast wist je ook dat Blind niet nog jaren door zou gaan, hij had immers ook toen al een aflopend contract.
Baas is niet goed genoeg (het opstellen van jeugd moet niet een doel op zich worden) en salah eddine is lange tijd niet fit geweest de afgelopen jaren en heeft nu al moeite met FC Twente.
Dan is het toch niet gek dat ze daar iemand voor halen als de spelers uit de jeugd niet voldoen. Dat je op dat moment niet naar een 15 of 16 jarig talen kijkt vind ik niet raar. Persoonlijk was ik niet voor Wijndal gegaan, maar voor een buitenlandse optie. De beste linksback in Nederland die niet bij Ajax speelde was immers Malacia en voor Ajax niet haalbaar, dan moet je niet de op een na beste (als hij dat al was) optie gaan halen maar verder kijken naar een betere.

6 mei 2023 om 00:28

Tsja, Blind kan sowieso aanvallend maar waarschijnlijk ook verdedigend met eenvoud de beste cijfers overleggen van alle linksbacks van Ajax die hem hebben opgevolgd.

6 mei 2023 om 00:45

Aanvallend geen idee, maar daar al je wel je statistieken voor klaar hebben (of alleen de onderbuik?), maar verdedigend is het natuurlijk al seizoenen drama ... pseudo verdediger die nog even een sliding inzet als de bal al in de goal lkigt.

6 mei 2023 om 01:23

Dit seizoen stond Ajax, met Daley Blind in de basis (het lijkt al weer lang geleden) tot November nog gewoon boven aan in de eredivisie. Toen Blind in November naar de bank ging begon de reeks met 7 wedstrijden die Ajax niet won (zij het dat hij bij de laatste 3 of 4 van die wedstrijden inmiddels geen speler meer was van Ajax).

Ajax eindigde met Daley Blind in de basis, sinds 2011-2012 elk jaar bovenaan in de eredivisie. Alle tussen liggende jaren niet, en dit jaar stonden ze boven aan tot hij zijn basis plaats kwijtraakte.

Prima dat hij niet goed kon verdedigen maar hij voegde wel iets toe. Bassey kan niet verdedigen en niet voetballen.

6 mei 2023 om 01:27

Dat is correlatie, niet per se causaliteit.

Myvision geeft aan dat de cijfers van Blind het beste zijn, jouw opsomming overtuigt mij niet.
Wel eens dat hij beter opbouwt dan menigeen en zeker Bassey.

6 mei 2023 om 03:12

Aanvallend is Blind ook een drama hoor. Zwaar overschat. Ja in een goed lopend elftal zag het er mooi uit. Wat betreft goals en assist kun je op 2 vingers tellen over een heel seizoen. Leg dat naast Nico, die had veel meer rendement. Maar oh nee Blind (en Tadiç) die zou en moest altijd spelen. Dat was echt frustrerend.

6 mei 2023 om 05:45

En dit seizoen lagen de doelpunten tegen die vanaf blind zijn positie kwamen ook vrij snel in het netje steeds. Meneer stond continu te schutteren en Bassey stond steeds voor 2 te verdedigen, want niet ging. Zelfs z’n passing was op een gegeven moment vaker in de voeten van de tegenstander dan een medespeler. En als je dan tegen Emmen ook nog bewust gaat lopen saboteren. Man wat was hij opzichtig aan het dwarsliggen zeg. Wegwezen dan.

6 mei 2023 om 06:31

mvnfan vanaf het moment dat je begon Blind te wegen o.b.v. goals toon je aan maar wat te zeggen. Blind was zo verschrikkelijk belangrijk in de opbouw bij Ajax, de armoede in de opbouw nu toont dat eens te meer aan!

6 mei 2023 om 07:13

Was inderdaad echt frustrerend om met Blind en Tadic jaar in jaar uit kampioen te worden en jaarlijks diverse Europese subtop en top clubs weg te spelen. En even voor jou info, het aanvallende rendement van Daley Blind zit in het aantal passes vooruit naar het laatste deel van het veld, wellicht goed om je daar eens in te verdiepen voordat je iets roept? Gelukkig voor jou is Daley weg, dat scheelt een hoop frustratie de komende jaren, want de toekomst ziet er goed uit voor Ajax

6 mei 2023 om 07:35

Mvbfan. Door Daley Blind speelde Ajax het Ajax voetbal wat zo geweldig was de laatste jaren. Zonder Blind is die rust aan de bal er niet. En is Ajax opbouwend drama. Toen Blind het aan zijn hart had was Ajax ook ineens minder. Met Blind was Ajax 8 keer op rij kampioen. Zonder Blind geen kampioen, ook dit jaar is Blind weg en meteen weg titel. Natuurlijk was hij niet meer de snelste maar zijn inbreng was van levensbelang. Heb je sinds Blind weg is nog 1 fatsoenlijke wedstrijd van Ajax gezien? En ga aub eens terugkrijgen tegen Real Madrid toen Blind alle persoonlijke duels won. Ook in die wedstrijd was hij bepalend. Schreuder heeft ervoor gezorgd dat de tandem Blind en Tadic gesloopt is waardoor het hele voetbal weg is. Maar Bergwijn is zoveel beter dan Tadic op links 😂😂😂. Man man man wat een fouten zijn er gemaakt door Schreuder het roer te geven. En de leiding heeft gruwelijk gegokt en verloren.

6 mei 2023 om 08:02

Real Ajax… haha dat is meer dan drie en half jaar geleden.

Kijk voor de gein even de wedstrijd Montenegro Nederland terug en zie wie er in de tweede helft compleet wordt weggespeeld door een of andere joker en een 2-0 voorsprong verspeelt door niet te kunnen rennen, springen of koppen.

Feit is dat ook in de competitie blind een aantal hopeloze wedstrijden speelde met als klap op de vuurpijl een absurde Europese campagne waar die van het veld werd geblazen door napoli als 1 van de veteranen.

Als je dan op de bank komt en je gedraagt je als peuter van 2 dan is het exit. Ook als slijmbal bij supporters eerste klas familie blind gelukkig maar. Hoeveel wedstrijden heeft hij met al zijn kwaliteiten nu al bij Bayern gespeeld?

6 mei 2023 om 08:42

Het is niet per definitie Blind. Het is goed voetballende backs.het uitvallen van Blind werd een probleem omdat ook Mazraoui wegviel. Rensch heeft hem een hal seizoen fantastisch vervangen en een half seizoen dramatisch. Uiteindelijk blijkt dramatisch het niveau, maar voor mijn gevoel ligt dat ook aan de coaching erom heen. Het is meer dan Blind, per jaar is er meer voetbal uit de ploeg gesloopt dan dat er voor terug gekomen is. Vorig seizoen was al een duidelijke waarschuwing. Anthony weg en er kwam beton voetbal voor terug. Vervolgens slooo je het restant aan voetballend vermogen eruit en haalt er betonvoetballers voor terug. Klaar. Bassey wordt zwaar bekritiseerd, maar zet er een goede linksback, rechtsback en zes omheen en Bassey gaar vooral opvallen door zijn sterke een tegen een met 35 meter in zijn rug. Nu is het Bassey vrij laten en vervolgens vol druk op hem, want de rest weet het ook niet. Bij een redelijk opbouwende back in Hato zag je het al.die werd niet meer losgelaten door PSV. Dan maar wat minder druk op de bal. En alsnog liep het voor geen meter. Ook niet met de bewierookte Tadic op het middenveld. Tadic is namelijk niet zo goed. Tadic is geweldig als de rest tijd en ruimte voor hem creëert en op het zelfde niveau zit qua voetbalgogme. Tadic wordt flink minder als dat niet zo is. Zoals al zichtbaar werd eind vorig seizoen, waar Ajax 442 ging spelen. Tadic maakt spelers om hem heen niet (langer) beter. Het is geen coachende ster die de rest die paar procent beter maakt. Toch wordt heel erg gedaan of het wel zo is. Veel handgebaren, druk schreeuwend. Zo min mogelijk wisselen. Bij Ten Hag werd hij er gewoon uitgehaald, met dat langs de lijn dien alsof je de coach bent incident als gevolg. Het is echt veel meer dan Blind.

6 mei 2023 om 08:54

Blind kon gewoon niet meer, die man was veel te traag. Elke flankspeler dolt hem 4kant en in de counter geef je constant de wedstrijd weg omdat blind als een opa terug rent. Hij kon in een 532 systeem als CVM spelen netals Pirlo bij Juventus maar Ajax speelt maar 1 systeem en dat is 433.

6 mei 2023 om 10:52

Een echte opvolger is er dan ook nog niet geweest. Dat had Wijndal moeten zijn, maar die bakt er op het moment nog helemaal niets van. Overigens had ik er wel bij moeten vermelden dat Blind zeker waarde heeft gehad, ook op linksback.

Echter vind ik het gewoon erg subjectief om te stellen dat Blind nog had gekund als linksback. Wel betwijfel ik ten zeerste of wat jij stelt ook maar enigszins standhoudt. Als dat al zo is namelijk, dan zegt dat vooral veel over het gebrek aan niveau bij zijn opvolgers. Blind kon namelijk echt niet meer.

6 mei 2023 om 12:29

@Adthee: Ga je nu daadwerkelijk Daley Blind verheerlijken, doen alsof hij de grote verlossers was geweest van dit Ajax seizoen en met hem erbij ze waarschijnlijk wel kampioen waren geworden? Dat geloof je toch zeker zelf niet, of wel? Daley Blind is altijd een beperkte speler geweest, die een groot deel van zijn carrière te danken heeft aan L. van Gaal en zijn pa. Hij heeft een goede voorzet, heeft een behoorlijk inzicht, en doet het positioneel wel aardig, maar is op andere belangrijke aspecten in het spelletje toch altijd echt tekort geschoten voor de echte top. Hij heeft altijd mee kunnen liften op de kwaliteiten van de goede spelers die om hem heen hebben gestaan, maar is behoorlijk door de mand gevallen op de momenten dat dit niet het geval was.

6 mei 2023 om 00:40

Blind liep helemaal niet al 2 seizoenen te schutteren. En dat jij het passeren van Blind goed vindt is jou keuze. Jij mag hem slecht vinden maar dat wil niet zeggen dat het waar is. Ook ik vindt dat Blind betere periodes had maar het hele team was onder Schreuder belabberd. Elke week wordt het mij weer duidelijk gemaakt dat Blind gemist wordt. En nee, niet om zijn feilloos verdedigen. Maar wel om zijn opbouw. De opbouw die nu zo belabberd is dat het hele team daar door in de problemen komt. Blind was op zijn retour maar er was geen beter alternatief voor handen. En wat zijn mentaliteit betreft: Ik denk dat Blind zich prima in een bijrol had kunnen vinden als er tenminste een beter alternatief voor handen was. Als Blind daar niet mee om kon gaan, waarom dan wel bij ManU, en waarom dan niet weggaan toen ze Wijndal haalde? Blind wist dat zijn carrière op een einde liep en had daar best vrede mee kunnen hebben, als dat tenminste goed gemanaged was!

6 mei 2023 om 00:43

Beetje raar commentaar dat debieljr had Salah Edine ook nog en Blind maakt een heel terecht punt.
Analyse van VI toonde ook aan dat Wijndal verdedigend nog meer steken laat vallen dan Blind en dus feitelijk een verslechtering was. Aanvallend is t ook niet veel. Ontzettend domme beslissing.
Over Grillitsch zullen we t maar niet hebben. Drama

6 mei 2023 om 01:49

De stomachtige ontwikkeling van Hato was door niemand voorzien. Afgelopen zomer was hij nog basisspeler van de O18. Wijndal is gewoon een miskoop gebleken. Overmars twijfelde aan hem en zou hem niet hebben gekocht.

6 mei 2023 om 06:47

Daley Blind had gewoon uitstekende statistieken en kon nog prima een jaartje door om tijdens dit seizoen Youri Baas en/of Annas Salah-Eddine klaar te stomen voor het grote werk. Dus Danny Blind heeft volledig gelijk en als je het huidige Ajax ziet voetballen denk je met weemoed terug aan de passes van Daley Blind die altijd wel een vrije man kon vinden vooruit tussen de linies. Hij heeft ook gelijk dat een buitenlandse trainer ook weer alleen naar aankopen gaat kijken. Jammer dat een aantal Ajax volgers hier op Voetbalzone hun kift tegen de familie Blind laten prevaleren boven een objectieve beoordeling van zaken

6 mei 2023 om 08:48

Heeft helemaal geen gelijk over een buitenlandse trainer. Ligt maar net eraan hoe de rest van de organisatie in elkaar steekt. Het ging gruwelijk mis bij het ontbreken van een TD. Hoofd jeugd zat er, assistenten die jong akax kende waren er ook. Huntelaar met vooral focus voor jeugd zat er ook. Enkel het ontbreken van een TD leverde pure chaos op. Nu hebben ze een TD, maar omdat het een buitenlander is, gaat iedereen uit van chaos en aankopen. Men vergeet sat deze buitenlander aan de hand van zijn eigen ontwikkelde data systeem uitkwam bij spelers in de 2e divisie in Japan. Diezelfde man zou geen oog hebben voor wat er in jong Ajax rond loopt?

6 mei 2023 om 07:26

Gaan we nu ook al mensen volslagen debiel noemen? Gaat lekker zo. Sirius die nog nooit bij een bespreking van Blind of Ajax heeft gezeten.Misschien he, wat niemand wil geloven want iedereen praat elkaar altijd lekker na, was Blind zo slecht nog niet. Zowel Danny als Daley.Mensen die Daley wegzetten als een waardeloze voetballer en Danny als"scholletje of debiel" hebben waarschijnlijk Danny zijn carrière niet echt meegemaakt en huilen lekker met de wolven in het bos mee betreffende Daley.Wijndal en Bergwijn heb ik het nooit in zien zitten, Grillitich kende ik niet en bij Bassey hoopte ik op meer.Vind eigenlijk dat alleen Sanchez de laatste wedstrijden een beetje progressie liet zien, voor de rest is iedereen erop achteruit gegaan.

6 mei 2023 om 08:19

Ajajax, misschien kunnen we met onze eigen ogen zien wat er gebeurt. Daley is de zwakste schakel, bij ajax, oranje en bayern. Wedstrijden tegen gladbach, argentinie, Emmen, napoli etc tonen dit voortdurend aan. Danny is een netwerker, geen vakman. Die wil het liefst ons kent ons cultuur, ouwejongenskrentenbrood

6 mei 2023 om 10:54

Ik zal het even aanpassen. Ik had de uitspraak volslagen debiel moeten noemen, niet de persoon. Dat was inderdaad niet netjes.

6 mei 2023 om 09:44

ik ben het met je eens, maar zou het anders uitdrukken.
puur en alleen omdat al die miljoenen volgers van je niet denken dat je iets tegen deze knaap hebt.

Blind zou bijvoorbeeld kunnen zeggen:
ik ben zeker ook schuldig. ik zat met mijn hoofd al lang niet meer bij Ajax, maar bij Louis. Ik heb de lijntjes (waarover hij schreef) al die jaren dat ik er zat nooit ingevoerd als wetmatigheid
Of simpelweg.
uit respect nasr Ajax ga ik dit soort vragem liever uit de weg.
Maar ja. we kennen deze brutus maar al te goed.
bah

Daley was op een gegeven moment gewoon een zwakke plek verdedigend op linksback. Daarvoor heeft hij het altijd echt goed gedaan. Voetballend gezien gewoon een topper en daar ben ik het mee eens dat hij meer zou brengen dan een Grillitsch op die plek op het middenveld bijvoorbeeld. Maar op snelheid als linksback nee dat kon niet meer.

6 mei 2023 om 06:52

Had prima gekund als Ajax een goede vervanger voor Martinez had aangetrokken en met Daley had afgesproken dat hij als een soort mentor Youri Baas, Annas Salah-Eddine en later Hato moest gaan klaarstomen voor het grote werk

Jammer dat Danny niet objectief kan reageren, een Hato was er destijds niet klaar voor geweest.

6 mei 2023 om 06:55

Voor wat betreft Hato heb je wel gelijk, maar voor de rest heeft Danny Blind toch volledig gelijk in de punten die hij aanstipt? Daar doet het feit dat hij vader is van Daley niets aan af

Ik dacht persoonlijk dat het onmogelijk was om erop achteruit te gaan t.o.v. Daley Blind, maar Wijndal komt aardig in de buurt.

6 mei 2023 om 00:31

Rare conclusie gezien Ajax met Blind gewoon een serieuze kampioenskandidaat was en aanvallend toch echt één van de beste backs van de Eredivisie was. Jarenlang. Dus het is heel raar geweest dat Ajax geluisterd heeft naar een passant die de boel in totale chaos achterliet terwijl met Blind Ajax jarenlang kampioen werd en zelfs de Europese top in het hemd kon zetten.

6 mei 2023 om 01:03

Maar myvision, jij ziet toch ook wel dat Blind achteruit is gegaan de laatste 2 jaar? Zeker niet erg, gezien zn leeftijd ook te verwachten. Maar dat hij op een geheven moment te kort gaat komen voor het niveau wat ajax wilt en moet nastreven.

6 mei 2023 om 01:27

@genieterr met Blind in de basis stond Ajax begin November nog gewoon boven aan in de Eredivisie. Ajax begon pas echt dramatisch te spelen toen Blind naar de bank ging (dat was het begin van de lange reeks zonder een wedstrijd te winnen).

6 mei 2023 om 07:03

Maar nogmaals, iedereen ziet toch dat het minder en minder wordt? Ik snap heel goed dat Ajax een speler haalt die daar ook kan spelen, zeker wanneer je ook nog europees actief bent en dus veel wedstrijden speelt. Er worden nu allemaal argumenten bijgehaald, zonder daadwerkelijk een antwoord te geven op waar het echt om gaat: Blind is minder dan een paar jaar geleden. En kan hij dan wel of niet het niveau aan, zonder een volwaardige concurrent.

6 mei 2023 om 10:46

Blind werd gepasseerd met een reden. Hij werd zo slecht. En ook nog grootverdiener. Eerlijk is eerlijk wel beter dan wijndal

6 mei 2023 om 08:50

Haha zelfs als Ajacied lachte ik hier erg hard om. Dankjewel

Als je een trainer haalt ligt het ook aan de trainer hoe die zich opsteld naar de organisatie, dat heeft niks met het Ajax DNA of een buitenlandse trainer te maken. Als Ajax zijnde heb je een profiel waaraan een trainer moet voldoen en ik neem aan dat het inpassen van de jeugd in het eerste elftal daar ook onder valt. Dat zou een peroon als Blind, die jaren bij Ajax over de vloer komt toch moeten weten?

Mensen lopen weer interessant te doen omdat het Blind is, maar shit, hoe moeilijk is het om te erkennen dat hij gewoon gelijk heeft. Wijndal is een absurde aankoop als je Blind hebt en Hato en Baas en met name als Wijndal een slappe idioot blijkt te zijn zonder karakter.

6 mei 2023 om 00:37

Dat is achteraf praten. In de zomer vond iedereen Wijnald een goede aankoop. Blind kon niet meer mee en niemand kende Hato, terwijl Wijndal gewoon heel goed bij AZ was.

6 mei 2023 om 01:38

Niet iedereen. Ik was heel duidelijk. Blind is de belangrijkste man bij ajax voor het voetbal en ik zei ook dat wijndal te kort komt. Helaas zijn er maar weinig mensen met mijn oog voor voetbal.

6 mei 2023 om 01:46

Blind werd overlopen constant. Die was verdedigend niet meer goed genoeg. Heeft bij Bayern ook geen potten kunnen breken en kan niet eens minuten krijgen als invaller. Dat zegt genoeg over het niveau van Blind. Ook hij was mede debacle aan die belabberde 1e seizoenshelft…

6 mei 2023 om 07:30

Ja want als je niet goed genoeg bent voor een basis plaats bij Bayern dan kun je ook niet goed genoeg zijn voor Ajax, man oh man. Wat een stelletje amoben op deze site..

6 mei 2023 om 10:11

Ik zeg hij kan niet eens minuten krijgen als wissel. Bayern heeft zoveel geblesseerden achterin dat hij niet eens 3e of 4e keus kan zijn. Dat zegt genoeg over het niveau van Blind. En dat hebben we ook bij Ajax gezien.

7 mei 2023 om 10:24

@benzema, je hebt helemaal gelijk dat het achteraf praten is hoor. Eens. Maar aan de andere kant: het is niet mijn taak als fan om de jeugd te kennen en het is niet mijn taak als fan om de mentaliteit van een aankoop te overwegen. Ik zag Wijndal alleen maar voetballen en dacht: prima back. Ik hoop dat ze bij Ajax wat verder kijken dan dat. Daarnaast hadden we gewoon Tagliafico moeten houden natuurlijk.

6 mei 2023 om 01:36

Wijndal was onder Overmars denk ik ook gekomen.
Hato was toen ze die keuze moesten maken net 2 maanden 16 en moest zijn debuut in Jong Ajax zelfs nog maken en Baas heeft het niveau niet.
Tagliafico ging weg, Blind was naast links back ook nog eens de stand-in van Martinez en had een aflopend contract, dan is het toch ook niet heel gek dat Ajax er een speler bij haalde. Fantastisch dat Hato nu op deze leeftijd al door breekt, maar dat had je niet kunnen voorzien.

Ik had alleen zelf Wijndal niet gehaald. Met de financiele mogelijkheden van Ajax zouden ze op elke positie de beste speler uit de Eredivisie moeten hebben. Destijds kon je twisten of dat Blind of Malacia was (hing vooral van je club voorkeur af), maar Wijndal was het niet. Als het beste alternatief in Nederland niet haalbaar is moet je niet voor de op een na best optie gaar maar buiten Nederland een nog betere optie zoeken.

6 mei 2023 om 08:06

Laat staan dat blind al eens gezondheidsproblemen had gehad. Je moet als Ajax toch gewoon twee linksbacks hebben??

Daarnaast van hato kan je toch ook niet zeggen dat die al helemaal gearriveerd is?

Tja er klopt geen hout van. Een wijndal kopen voor 10 miljoen terwijl je al blind en Hato hebt?
Een Ocampos (bijna) willen kopen voor 20 miljoen terwijl je hem maar 113 minuten speeltijd geeft.
Een Bassey kopen terwijl je alleen videobeelden van hebt bekeken.
Een Bergijn kopen voor een absurd bedrag van 30 miljoen terwijl hij daar bankzitter is.
Een Brobbey terugkopen voor een absurd bedrag terwijl hij zelf transfervrij wilde vertrekken.
Je eigen scouting negeren afgelopen transferperiode en grotendeels afgaan op de spelersmakelaar van Schreuder.

Man man man, er klopt helemaal niks van bij Ajax! Wat een puinhoop bij die club !

Was hij geen raad van commissaris? En die moeten toch goedkeuring geven??

6 mei 2023 om 00:36

Daar was hij uit gestapt toen hij Van Gaals assistent werd.

Terechte kritiek (hoewel Hato geen logische keuze was aan het begin van het seizoen) maar ook erg makkelijk en gezien zijn persoonlijke situatie en acties niet helemaal zuiver, in ieder geval gevoelsmatig niet.

Hij heeft gewoon een punt. Ajax heeft bewezen altijd goed jeugd te kunnen inpassen. Waarom dan Wijndal kopen. Die was overigens de laatste maanden bij AZ al niets meer. Ze hebben nu Baas , Regeer en Hato voor die positie. Net als Wijnberg. Die haal je terwijl je een rechtsbuiten nodig hebt. Overigens zijn Wijnberg en Brobby weg gegaan omdat het gras ergens anders groener was toen de tijd bij Ajax. Die had ik nooit terug gehaald. Bergwijn veel te duur en Brobby heeft gewoon een slecht mentaleit. Ik vind dat Blind een punt heeft. Timber zal wel vertrekken. Maar i zou hem persoonlijk het liefs zien.als controlerende middenvelder. Die is te klein voor de top als CV. Als CM zie ik hem wel slagen in de top. Beetje zoals Kante..

6 mei 2023 om 06:58

Waarom heeft Ajax enkele jaren terug zulke stappen gemaakt ? Door goede spelers te halen en niet door jeugd in te passen.

Wijndal was gehaald omdat Tagliafico ging vertrekken. Was dus logisch naar mijn mening om Wijndal te halen. Dat hij nu tegenvalt is natuurlijk jammer. Daarnaast is Hato pas 16. Daar ga je toch niet op gokken. Daarnaast vind ik hem op linksback ook niet bijzonder. Is aanvallend gewoon zeer pover. Hij is meer een centrale verdediger dan een back.

6 mei 2023 om 06:56

En Hato is van origine een centrale verdediger!! En Baas heeft helemaal niet laten zien het niveau aan te kunnen.

6 mei 2023 om 10:21

Persoonlijk zou ik Wijndal ook meer de kans geven. Want ook van Hato en Baas ben ik totaal niet gecharmeerd van op linksback. Had liever Wijndal gezien als linksback en dan Hato gewoon als linker centrale verdediger naast Timber zodat Alvarez gewoon naar het middenveld gaat.

Ik heb toch altijd een beetje moeite met Danny Blind die uit gaat leggen hoe voetbal wel werkt. Zijn laatste rol als eindverantwoordelijke heeft hij nogal verpest dus waarom zou hij wel weten hoe voetbal werkt? Vind de voorbeelden die hij noemt ook een beetje raar. De roep om een linksback was ook in de media vrij groot en dan is Wijndal een logische naam, verder vind ik het raar om te gaan zeuren over een transfervrije speler terwijl er ook veel te dure spelers als Bergwijn, Bassey, Brobbey en nog bijna Ocampos kwamen. Ajax was inderdaad vrij slecht afgelopen zomer maar snap dus niet zo goed dat dit de voorbeelden van Blind zijn.

Ik heb het altijd opgenomen voor Daley Blind. Vind hem ondergewaardeerd. In de Champons league vaak de beste cv bij ajax. Maar sinds eind vorig seizoen was het gewoon op.

Als je nu zelf was gebleven ipv weer achter van Gaal aan te gaan had ik je misschien nog serieus genomen. En sowieso was je zoon echt ondermaats.
Achteraf is mooi wonen zeg ik altijd, lekker objectief ook die Blind

Het probleem van Danny Blind...is Danny Blind. Je mag best wat meer pas op de plaats maken als je mislukt als trainer/bondscoach. Om vervolgens weg te lopen binnen de RvC en nu een dikke trap na te geven. Dan ben je wel af in mijn ogen. Misschien niet weg lopen en echt iets betekenen voor je club.

Hij beschrijft hier het concept en daar heeft hij in de basis gelijk. Er is van de visie afgeweken en dat pakt ronduit verkeerd uit. Dan kunnen we discussieren over de aankoop van Wijndal, maar uiteindelijk is het kopen van een speler voor een groot bedrag als je nog 1 speler en minimaal 1 jeugdspeler hebt precies wat je als Ajax dus niet moet doen.
We kunnen als Ajax domweg niet in de vijver absolute toppers vissen dus moeten talenten halen en die verder ontwikkelen, de middelen moeten dus ingezet om die talenten te (kunnen) halen en om ze verder te ontwikkelen, niet om (gefaalde) Nederlandse toppers te halen voor te grote bedragen omdat we denken daarmee mee te kunnen doen in de top 8 van de CL. Dat is domweg niet realistisch. We zijn een club rond plek 20-24 die in goede jaren een echte uitdager kunnen zijn voor de Europese Elite. Onze begroting is te klein om elite te zijn, maar soms heb je een goed 'wijn'jaar en ontwikkelen spelers zich excellent en sneller dan verwacht, als dat er wat meer zijn dan in andere jaren dan kan je ineens knallen in Europees verband zoals onder Bosz en onder ten Hag is gebeurd.

Verder moeten we gewoon blij zijn met overwinteren vanuit de CL (ofwel naar de 1/8e finale ofwel naar de EL) en met een kwartfinale EL. Beter wordt het niet als NL, totdat de begrotingen boven de 300 miljoen gaan stijgen en zelfs dan is het twijfelachtig of je kan concurreren met de absolute top.

Dus het advies van Danny Blind is dat je geen aankopen moet doen als je in de jeugd een 15-jarige hebt lopen die op termijn een plek in Ajax 1 kan bemachtigen? Hato speelde toen nog helemaal niet in Jong Ajax, dus waarom zou er toen met Heitinga over gepraat moeten worden?

En dat hij zegt 'mijn zoon' ipv 'daley' maakt Danny Blind nog duidelijker subjectief en zijn mening totaal niet relevant.

Danny heeft deels gelijk. De jaren begonnen voor Daley wel te tellen en dan kan Ajax of achterin eigen jeugd inpassen of ze halen een speler goede seizoenen op het hoogste niveau achter de rug had. Wijndal was een gewilde speler voordat hij naar Ajax kwam. Als Ajax niet toehapt en hij gaat naar PSV en speelt de pannen van het dak dan is daarop weer kritiek.

Wijndal blijkt gewoon geen match te zijn. Maar dat wist niemand van te voren denk ik.

Daarbij komt dat Danny Blind op zich wel nuttige dingen zegt, maar hij is zelf overal mislukt.

Danny begint een beetje een orakel te worden. Nooit een hoge pet van hem opgehad na zijn spelers carrière. Een zelf ingenomen figuur is het en dat was hij als speler ook al. Als commissaris was hij betrokken bij transfers en heeft hij ongetwijfeld dingen goed gedaan, maar nu moet hij niet doen als of het voor geen meter klopt. Wat hij ziet, ziet iedereen en is geen nieuws, hij kan gaan lopen roepen dat er geld over de balk gesmeten is, maar daar heeft hij zelf ook aan meegewerkt. Even een paar namen: Magalllan, Daramy, Pierie, Schuurs, Scherpen, Bergwijn wilde Overmars ook al eerder hebben stond hij ook achter. En ik zal ongetwijfeld nog wel een paar miskopen vergeten, maar hij zal daar ook zijn aandeel in gehad hebben. Er zit wrok en rancune en dat spuwt die nu de media in, maar zelf heeft hij boter op zijn hoofd.Betreft zijn zoon, iedereen kon zien dat Daley kwetsbaar is in zijn spel wat hij speelt. Een goede coach laat hem in zijn kracht spelen en vangt dat op met andere spelers, dan camoufleer je zijn gebreken. Daley heeft mooie dingen laten zien bij Ajax, maar aan alles komt een eind. Dat geld ook voor andere spelers. Daley moet nog lekker 2 jaartjes ballen in de MLS, dat is een mooie ene geschikte competitie voor hem en daarna lekker terug komen naar Ajax om jeugd trainer te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren