Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Dani Alves ontpopt zich tot hoofdrolspeler in schimmige gevangenisbusiness’

Laatste update:

Ook binnen de gevangenismuren lijkt Dani Alves de grens op te zoeken. Volgens het Catalaanse ElCaso heeft de Braziliaan een handeltje in door hem gesigneerde wedstrijdshirts opgezet, waar in ieder geval één van zijn mede-gedetineerden van profiteert. Dat zou een nieuwe aanklacht tegen Alves kunnen opleveren, die al verdacht wordt van verkrachting.

De 39-jarige vleugelverdediger zit al sinds januari achter slot en grendel vanwege de verkrachtingszaak. Hij zou eind vorig jaar een 23-jarige vrouw hebben aangerand in een discotheek in Barcelona, de stad waar hij nu ook opgesloten zit. Alves zou het erg moeilijk hebben in de Brians 2-gevangenis en nu, naast het voetballen met medegevangenen, een manier gevonden hebben om de tijd door te komen. ElCaso schrijft namelijk dat hij een centrale rol speelt in een schimmig handelsnetwerk.

Er is een mede-gedetineerde van Alves die toegang heeft tot alle gevangenismodules. Zo ook module 13, waar de vleugelverdediger vastzit. Alves laat hier regelmatig Barcelona-shirts van medegevangenen bezorgen, om deze vervolgens weer gesigneerd mee te geven aan zijn 'handlanger'. Die brengt de shirts dan weer terug bij hun rechtmatige eigenaar, tegen een commissie van bijvoorbeeld een pakje sigaretten.

De gesigneerde shirts worden door de gevangenen naar geliefden opgestuurd om hen blij te maken. Het handeltje van Alves is daarom erg in trek. Mocht echter blijken dat de voetballer er zelf voordeel uit haalt, kan er een nieuwe aanklacht volgen. Hoelang Alves nog achter de tralies moet blijven, is overigens onduidelijk: het onderzoek naar de verkrachting loopt nog. Onlangs werd al een vervroegd vrijlatingsverzoek afgewezen vanwege een hoog vluchtrisico.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een zakenman is het toch ook ik wist niet dat hij naast voetballen en aanranding van vrouwen dit ook nog eens kon.

27 maart 2023 om 11:52

Van alle markten thuis zeggen ze dan

Een bizar patroon dat zich hier ontwikkelt. Alves is wel diep gezonken en dat had ik toch niet van hem verwacht. Hoe kijk je jezelf nog in de spiegel aan denk ik dan?

27 maart 2023 om 12:13

*Hoe kijk je jezelf nog in de spiegel aan denk ik dan?*

Gewoon voor de spiegel gaan staan?

We kunnen hier wel allemaal schande van spreken maar ik denk dat iedereen van ons in de gevangenis gewoon doet wat ie moet doen om te overleven en zichzelf te voorzien van veiligheid en een minimum aan comfort. Het geld van zo'n handeltje heeft ie in zijn dagelijkse leven buiten de gevangenis natuurlijk niet nodig, dit is louter om zijn leven in de gevangenis beter en veiliger te maken. Ik neem hem niets kwalijk, tenminste niet wat dit betreft.

Overigens wil ik ook best een pakje sigaretten betalen om een shirt te laten signeren hoor.

27 maart 2023 om 12:07

Er staat letterlijk in de tekst dat het ook om andere gevangenismodules gaat. Dus hij kan die mensen niet eens tegenkomen, dat heeft weinig met veiligheid te maken

27 maart 2023 om 12:16

Als zo iemand uit een andere gevangenis module jouw kan bereiken dan kunnen eventuele kwaadwillige dit ook, kan dus prima met veiligheid te maken hebben.

Voor de centjes hoeft hij het in ieder geval niet te doen.

27 maart 2023 om 12:08

Eens, ik weet niet of hij nu in een gevaarlijke bajes zit en dus in zekere zin gedwongen wordt om bepaalde zaken te doen om zijn veiligheid te kunnen waarborgen, maar als dat zo is geef ik hem groot gelijk.

Neemt niet weg dat hij wel terecht vast zit en ik snap ook best dat hij niet op borg vrij gelaten wordt. Iemand met zoveel geld kan vrij gemakkelijk naar een plek op de wereld vluchten waar hij gewoon door kan met zijn leven.

27 maart 2023 om 12:38

Of hij terecht vast zit moet nog blijken. Dat hij geen borg krijgt begrijp ik inderdaad wel, al is het een zeer jammerlijk scenario dat iemand daardoor maanden vast zit voor er uberhaupt duidelijk is of ze schuldig zijn.

27 maart 2023 om 12:23

Waarom zou je hier schande van spreken?
Die jongen signeert shirts en verkoopt ze aan andere bajes klanten....lekker boeiend. Doe je helemaal niemand kwaad mee.

De reden dat hij er zit....daar mag je schande van spreken.

27 maart 2023 om 12:36

"we kunnen hier wel allemaal schande van spreken"

Oke. Nog een reden waaruit blijkt dat Alves een niet zuivere gast is.

Alleen voor het dragen van die bril zou Dani Alves al een gevangenis straf moeten krijgen man man man.

On: Tsja vind dit nou geen ernstig vergrijp, puur en handigheidje voor de wat extra comfort/veiligheid.

Logisch dat hij zoiets zal doen.
Het is eten of gegeten worden.

Je wilt gewoon niet in de problemen komen als je in de bajes zelf zit.
Als men je kan bereiken via de interne post, dan kan de rest ook.

Om het geld zal Dani het vast niet doen.

Het is aan het personeel van de gevangenis om beter te controleren.
Alle post wat binnenkomt bij hem, controleren.
Alles wat shirts etc. zijn is terugsturen

Dus als Alves van dat pakje sigaretten rookt, heeft die een nieuwe aanklacht aan zijn broek?
Denk niet dat die het geld nodig heeft

Dit heet overleven in een wereld waar het eten of gegeten is, beetje overdreven allemaal.

De zaak waar hij verdacht van wordt staat hier natuurlijk los van.

Toen ik de kop las, dacht ik aan echt veel schimmigere dingen dan shirts signeren. Hier kan ik mij echt niet druk om maken. Als hij dit graag doet, laat hem zijn gang gaan. Als het tegen de regels is wat hij doet, bestraf hem dan. Verder is het echt niet zo boeiend.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren