Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dallinga helpt Toulouse aan zege en geeft signaal af aan Ronald Koeman

Laatste update:

Thijs Dallinga heeft zondag zijn visitekaartje afgegeven tijdens Stade Reims – Toulouse. De 23-jarige spits maakte de 0-3 in een duel dat uiteindelijk in een 2-3 overwinning voor les Violets resulteerde. Het is een welkome treffer voor Dallinga in de jacht op een EK-uitverkiezing. De Groninger maakte in november zijn debuut voor Oranje.

Toulouse, waar Dallinga in de spits en Stijn Spierings op de bank begon, zat al na een halfuur op rozen in het Stade Auguste-Delaune. Christian Mawissa (kopbal uit een hoekschop) en Shavy Babicka (schot met links net buiten de zestien) zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Dallinga: de Groninger mocht aanleggen voor een strafschop na een charge op Aron Dønnum. Dallinga stuurde de bal in de linkerhoek, en Yehvann Diouf, schuldige aan de strafschop, zat weliswaar goed, maar werd toch verslagen: 0-3.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Toulouse, dat Stade Reims echter gevaarlijk ver terug liet komen. Teddy Teuma maakte vlak na rust de 1-2, terwijl Sergio Akieme in extremis de marge tot één verkleinde. De resterende blessuretijd bleek echter te weinig voor Reims, dat moest leren leven met een minimale nederlaag. Onder de Reims-spelers ook voormalig Ajacied Mohamed Daramy.

Dallinga tekende zo voor zijn zesde competitiegoal dit seizoen, en zijn elfde over alle competities. Zijn productiviteit leverde hem in november zijn eerste Oranje-minuten op. Dallinga kwam als invaller in het veld bij het EK-kwalificatieduel met Gibraltar (0-6 winst) en mocht uiteindelijk een helft meedoen. De concurrentie wordt echter steeds moordender in de punt van de aanval bij Oranje.

Brian Brobbey steekt in bloedvorm, terwijl ook Memphis Depay en Wout Weghorst fit zijn en wekelijks spelen. Daarnaast gaf Ronald Koeman zondag bij Goedemorgen Eredivisie aan ook Joshua Zirkzee intensief te volgen. Wel geldt Luuk de Jong definitief niet meer als optie, aldus de bondscoach. Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Donyell Malen zouden eventueel ook nog in de spits uit de voeten kunnen.

Dallinga heeft nog circa vierenhalve maand om de bondscoach te overtuigen. Het EK 2024 wordt halverwege juni afgetrapt. Eerst rest Dallinga de taak zijn club in de Ligue 1 te halen: Toulouse bungelt met twintig punten slechts vier punten boven de degradatiezone.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach Koeman kennende heeft hij allang besloten dat Brobbey, Depay of Weghorst de eerste spits wordt bij Oranje.dat terwijl laatst genoemde nog nooit een pepernoot heeft geraakt in zijn carriére.

4 februari 2024 om 17:23

Argentinië?

4 februari 2024 om 17:46

Om over zijn carrière bij Wolfsburg nog maar te zwijgen haha.

4 februari 2024 om 17:47

Dat is de enige wedstrijd. Wat heeft hij verder bij Utd gepresteerd?

5 februari 2024 om 06:59

Wat hij bij united heeft gepresteerd is natuurlijk wel wat anders dan zijn hele carrière geen pepernoot geraakt. Ik ben geen fan van de beste man, maar hij heeft verder wel overal gescoord waar hij speelde

Zijn statistieken zijn niet dusdanig imponerend om hem te verkiezen boven memphis, brobbey en zirkzee (hun huidige vorm). Dan heb je nog een weghorst die wel mee zal gaan vanwege rol als breekijzer en zijn bijdrage in de kwalificatie reeks. Al heb ik hem er liever niet bij moet ik zeggen

4 februari 2024 om 18:04

Inderdaad, hij schiet een penalty erin maar of hij daarmee een signaal afgeeft? Als hij er nu dit seizoen 30 in zou schieten prima, maar vind hem te licht voor de top laat staan om talisman van oranje te worden

4 februari 2024 om 19:07

Maar Zirkzee heeft er nu ook geen 30 ingeschoten. Zirkzee doet het net iets beter in alle competities, coppa en serie a, 24 wedstrijden (1944 minuten), 9 goals, was een eigen goal van Viti gisteren, en 5 assists. Dallinga zit in alle competities, ligue 1, europa league, coupe de france en de trophee des champions, op 28 wedstrijden (2113 minuten), 11 goals en 2 assists.

Dallinga zat vorig seizoen echter wel op 42 wedstrijden, 2822 minuten, 18 goals en 3 assists met een groot aandeel in het winnen van de Coupe de France. Dus Dallinga doet het wel iets langer op een hoger niveau dan Zirkzee, maar Zirkzee is op dit moment beter vind ik zelf.

Ik kan wellicht te veel een Dallinga-fan zijn, maar ik denk dat deze man eigenlijk in heel veel opzichten best wel een hele nuttige spits in oranje zou zijn. Snelheid, klinisch voor de goal en weet vaak op de goede plek te staan. Zou ergens een leuk experiment zijn, maar zoals velen benoemen: Koeman werkt helaas met een vast kliekje bestaand uit Brobbey, Weghorst en Depay

4 februari 2024 om 22:07

Brobbey heeft 1 interland. Om die nou te benoemen tot een vast kliekje is wel overdreven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren