Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cynische sneer naar Ten Hag: ‘Allemaal Nederlandse Match of the Day kijken’

Laatste update:

Het Manchester United van Erik ten Hag is het seizoen matig begonnen. The Red Devils staan na twaalf competitieduels op de zesde plek in de Premier League en wisten pas dertien keer te scoren. De druk op de Nederlander neemt dan ook toe. Het gevaar van Ten Hag? Veel aankopen kwamen uit zijn eigen koker.

Sinds de aanstelling van Ten Hag in de zomer van 2022 heeft United dertien aankopen gedaan, waarvan er acht een verleden hebben in de Eredivisie. Er is dan ook kritiek op het aankoopbeleid van de 53-jarige Haaksbergenaar, die wordt verweten dat hij te veel in zijn eigen netwerk rond zou kijken. United heeft zo'n 140 scouts in dienst over de hele wereld, maar sinds Ten Hag er de manager is, zijn de scouts vooral druk in Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ratcliffe
De Britse ondernemer Jim Ratcliffe is dicht bij een gedeeltelijke overname van Manchester United. De miljardair bezit na de overname naar verluidt zo’n 25 procent van de aandelen van de grootmacht uit Manchester. Ratcliffe lijkt niet bang te zijn om zijn stempel te drukken op United, daar hij nog voor zijn officiële intrede algemeen directeur Richard Arnold te kennen gaf dat hij binnenkort moet vertrekken.

In de wandelgangen wordt in Engeland druk gespeculeerd over welke spelers er moeten worden aangetrokken in de aanstaande winterse transferperiode. De Engelse journalist en clubwatcher Andy Mitten was te gast bij de Talk of the Devils-podcast, waar ook gesproken werd over winterse versterkingen. Hij deelde hierin een sneer uit naar Ten Hag. ‘’We moeten allemaal de Nederlandse editie van Match of the Day gaan kijken’’, zei Mitten gekscherend.

Martínez na de League Cup-winst

Van de voormalig Eredivisie-spelers die Ten Hag naar Manchester haalde, heeft alleen Lisandro Martínez zich moeiteloos aangepast aan het niveau van de Premier League. De andere voormalig Eredivisionisten, met in de hoofdrol Wout Weghorst en Antony, hadden allemaal moeite met het in de praktijk brengen van de speelstijl van de Nederlandse manager.

Grootste flop
Antony wordt vanwege zijn prijskaartje van 95 miljoen euro in Engeland zelfs gezien als de grootste flop ooit. De vleugelaanvaller begon zijn tijd in Manchester geweldig met drie doelpunten in zijn eerste drie wedstrijden. In het vervolg van het seizoen 2022/23 wist de aanvaller slechts een doelpunt voor the Mancunians te maken.

Zijn tweede seizoen in Engeland is nog dramatischer te noemen, daar Antony een aantal wedstrijden niet meedeed vanwege beschuldigingen van mishandeling van zijn ex-vriendin. In de wedstrijden die de vleugelflitser wél mee mocht spelen, viel geen enkel doelpunt of assist te noteren.

Antony wist tot dusver amper te imponeren op Old Trafford.

Ongelukkig half jaar
Naast Antony ziet men het half jaar van Weghorst bij the Mancunians als een grote mislukking. De spits van het Nederlands elftal maakte in de Eredivisie furore namens AZ en Heracles Almelo, zodoende verdiende hij in 2018 een transfer naar VfL Wolfsburg. In de winterse transferperiode van het seizoen 2022/23 zag Ten Hag in Weghorst een waardige vervanger voor Cristiano Ronaldo, die even daarvoor vertrokken was.

Weghorst, die in het seizoen 2021/22 ook al actief was in de Premier League namens Burnley, kon zijn stempel niet drukken op Old Trafford. In zeventien competitieduels maakte de boomlange spits geen enkel doelpunt. In Engeland noemt men de manier van juichen na de penaltyreeks in de halve finale van de FA Cup tegen Brighton & Hove Albion het hoogtepunt van Weghorst in het shirt van United.

In de afgelopen transferperiode haalde Ten Hag drie voormalig Eredivisie-spelers naar Manchester. Mason Mount, André Onana en Sofyan Amrabat werden voor een bedrag van in totaal 125 miljoen euro binnengehaald. Met de twee laatstgenoemde spelers heeft Ten Hag in Nederland al samengewerkt bij respectievelijk Ajax en FC Utrecht.

Amrabat in actie tegen Crystal Palace

Amrabat was een van de uitblinkers van Marokko op het WK van 2022 en zo speelde hij zich in de kijker bij verschillende topclubs. De middenvelder werd in verband gebracht met onder andere FC Barcelona en Liverpool. De persoonlijke band tussen Amrabat en Ten Hag speelde een grote rol bij de definitieve komst van de 49-voudig international van Marokko. "Ten Hag is een van de belangrijkste personen in mijn carrière’’, zei Amrabat, die tot nu toe ook nog niet wist te imponeren in Engeland.

Vanwege de tegenvallende prestaties van de voormalig Eredivisionisten vindt men in Engeland dat Ten Hag zijn horizon moet verbreden en niet alleen terug moet grijpen op oude bekenden. Critici zien hierin een belangrijke taak voor nieuwe eigenaar Ratcliffe, die samen met Ten Hag weer het heilige vuur terug moet brengen op Old Trafford.

Zie jij Erik ten Hag het seizoen afmaken bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik wel een heel dramatische manier van de aankopen van Ten Hag neerzetten. Nee, de aankopen zijn inderdaad niet heel goed presterend, waarbij Antony ook wel echt slecht is voor 95 miljoen. Maar Weghorst zorgde er mijns inziens wel voor dat de rest van de ploeg beter speelde en aankopen als Onana en Amrabat moet ook een beetje tijd worden gegeven om in te spelen in een (slechtdraaiend) team geteisterd door blessures. Ik ben benieuwd hoe deze spelen als er meer vastigheid in het team komt.

Mount in verband leggen met de Eredivisie vind ik dan weer heel flauw omdat ik niet denk dat Ten Hag om zijn prestaties in Nederland deze speler heeft gekocht.

Kortom, inderdaad de prestaties zijn niet om naar huis te schrijven, maar echt zo slecht als hier wordt gezegd zou ik deze spelers ook weer niet noemen.

23 november 2023 om 15:00

Onana en Amrabat en Mount kunnen hun rol hebben maar alle 3 komen ze nog niet uit de verf. Onana keepte vorig jaar goed maar heeft al een aantal flaters gemaakt dit seizoen en de verdediging is weer drama. Met Martinez heeft hij pech maar Varane slechter laten voetballen dan Evans valt wel op zijn conto te schrijven. Je moet in de PL echt van een extreem hoog niveau zijn om mee te komen of zelfs een van de toppers te zijn en dat zijn veel spelers gewoon niet.

Los daarvan lijkt het voetbal ook nog steeds nergens op. Bij Ajax wist hij er bij vlagen wel meer samba van te maken maar bij Manu is dat in 1.5 jaar amper gelukt. Vorig jaar was het ook met een minimaal aantal doelpunten voorpsrong winnen.

Ik was bij Ajax groot fan, maar bij Manu zie ik heel weinig verbetering ondanks het vrije spel in de aankopen die hij kreeg. Als hij een subtopper was, was het niet zo slecht. Als je bij een topclub zit, zijn de prestaties gewoonweg matig te noemen.

23 november 2023 om 15:28

Weghorst is een spits die moeten scoren, was natuurlijk gewoon een hele slechte huur. Amrabat valt tegen zover en wordt nu al vaak niet eens opgesteld. Onana heeft net een paar betere wedstrijden gespeeld maar er worden toch wel twijfels gezet bij de noodzaak juist nu De Gea te vervangen (de manier waarop was ook beslist niet sjiek van ten Hag). Malacia valt tegen. Mount was blijkbaar een optie voor Ajax toen hij er was, wordt ook terecht afgevraagd waarom Mount als eerste target is gehaald. Terwijl er veel belangrijkere gaten op te vullen waren. Ook hij speelt niet meer basis. Anthony is wel echt een mispeer aan t worden. Dus zo slecht is t wel degelijk.

Hoewel ik het niet de juiste manier van werken vind, kan ik de sneer wel begrijpen. Echter was dit ook wel weer te verwachten. Bij het aanstellen van een nieuwe trainer zal die trainer in zijn eigen kenniskring / ervaringen rondkijken, in het geval van EtH dus in de Eredivisie of naar Nederlandse spelers.

Haal een Spaanse coach en je kan meer Spaanse spelers verwachten, bij wijze van spreken.

Stel een Duitse technisch directeur aan en je club gaat kapot.

23 november 2023 om 16:55

Die landen hebben echter wel topcompetities.

24 november 2023 om 00:18

In het geval van Ten Hag is dat geen excuus. Iedere willekeurige Nederlander had ze bij die club kunnen vertellen dat veel van die spelers er nog lang niet klaar voor waren en zijn. Ten Hag is een uitstekende trainer, maar die moet je weinig tot geen inspraak laten hebben over het transferbeleid. Iedere coach komt er slecht uit te zien als diegene met een selectie kampt zonder balans. Als coach valt Ten Hag niet eens zoveel te verwijten, maar hij mag best verantwoordelijk worden gehouden voor sommige aankopen.

Tsja, die Hojlund en Casemiro bakken er ook bijzonder weinig van en kostten samen ook bijna € 150m. Misschien dat het niet per sé aan het eredivisie verleden ligt.. En om nou Mount als eredivisie speler te benoemen om je punt kracht bij te zetten vind ik persoonlijk ook niet echt helpen.

"zag Ten Hag in Weghorst een waardige vervanger voor Cristiano Ronaldo"

Ook dat is natuurlijk niet waar, er was op dat moment vrijwel niets haalbaar en dan kom je bij het middelmaat uit wat op dat moment wel beschikbaar was voor Manu.

23 november 2023 om 18:41

Tja, bij ajax was het excuus dat spelers "die echt wel wat kunnen" maar vervolgens niet presteren uitsluitend door de afgelopen coaches kwam. Hoe zit dat nu dan? Ten Hag inderdaad toch niet zo goed als dat ajacieden graag doen geloven, of wordt hem wel het hand boven het hoofd gehouden vanwege een gunfactor?

320 neerleggen voor Antony, Mount, Hojlund en Casimiro.
Voor 320 had die Lautaro, Barella en De Vrij kunnen kopen van Inter en had die nog wat over. Stond die nu ook bovenaan

23 november 2023 om 15:58

Vrij direct, maar maakt het niet minder waar. Kritiek op ten Hag is op dit medium not done, en vrijwel alles wordt gebagatelliseerd. Maar hij heeft grof met geld gegooid, en als je ziet hoe zich dat ontwikkeld op het veld is het dus ver beneden maat.

23 november 2023 om 19:33

Amrabat en Anthony had hij niet moeten halen. En Onana is in principe gewoon een goede keeper. Daarbij kun je het bij Manu volgens mij niet goed doen. City en Liverpool staan ver boven de rest. En dan moet je strijden met Arsenal en een Tottenham dat het heel goed doet. Dan heb je nog Newcastle en Chelsea. En met een 3e plek zijn ze ook ontevreden.

24 november 2023 om 00:14

Met die spelers stonden ze echt niet bovenaan, hoor. Die gaan het in de Premier League ook niet doen voor je. Overigens hebben die spelers niet 320 miljoen euro gekost, maar 285 miljoen. Het is vooral de gehele opsomming die lachwekkend is:

244 miljoen euro voor Antony, Casemiro, Martinez, Malacia, Weghorst, Dubravka, Eriksen, Sabitzer en Butland.

203 miljoen euro voor Hojlund, Mount, Onana, Amrabat, Bayindir, Evans en Reguilon.

Dan praten we niet alleen over 247 miljoen euro, maar ook over idiote salarissen. Die jongens verdienen naar verluidt bij elkaar ook nog zo'n 75 miljoen euro per jaar. Da's typisch United tegenwoordig en wanbeleid van de bovenste plank.

140 scouts over de hele wereld? Je maakt mij niet wijs dat alle coaches na Ferguson die maar blind genegeerd hebben en de macht hebben gepakt betreft het aankoopbeleid.

Overigens snap ik de kritiek op zich wel. Jongens als Antony, Amrabat en Malacia, die kun je gewoon niet binnenhalen als je Manchester United bent. Als je Antony had gehaald voor een kleine 30 miljoen euro, was het nog tot daaraan toe geweest, maar die heeft gewoon bijna 100 miljoen euro gekost. Een veel slechtere transfer kun je niet doen, al is het bedrag vast de schuld van Ten Hag niet. Malacia heeft wel weinig gekost, maar zo'n jongen wordt ook bij een dergelijke opsomming genoemd. Amrabat had helemaal niet naar zo'n club in die competitie moeten gaan. Datgene waar hij het van moet hebben, is het minimaal vereiste. Dan blijft er verder ook weinig over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren