Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Curaçao wint eerste prijs in geschiedenis dankzij treffers van Elson Hooi

Laatste update:

Het nationale elftal van Curaçao heeft de eerste prijs in zijn geschiedenis gewonnen. Het team van bondscoach Remko Bicentini was zondagavond in de finale van de Caribbean Cup met 2-1 te sterk voor Jamaica. Vier jaar geleden verloor Curaçao met veel spelers uit de Nederlandse competities nog alle drie de groepsduels.

Elson Hooi was de gevierde man op Martinique. De voormalig aanvaller van NAC Breda en FC Volendam, die nu onder contract staat bij het Griekse Ermis Aradippou, nam beide treffers voor zijn rekening. De winnende treffer viel in de 83e minuut, één minuut na de gelijkmaker van Rosario Harriott.

Eloy Room, Dustley Mulder, Cuco Martina, Darryl Lachman, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonio, Hooi, Rangelo Janga en Gillian Justiana stonden in de basis bij Curaçao. Invaller Gino van Kessel verzorgde de assist bij de winnende treffer.

De beste vier landen van de Caribbean Cup nemen deel aan de Gold Cup, die tussen 7 en 26 juli in de Verenigde Staten wordt gehouden. Naast Curaçao en Jamaica zijn dat ook Martinique en Frans Guyana. Curaçao treft Mexico, El Salvador en opnieuw Jamaica.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel knap van Curacao en enigzins verassend. Belooft wat voor de Gold Cup. Jamaica is zowieso best of the rest in Midden-Amerika ( buiten Usa, Mexico, etc.)

26 juni 2017 om 08:44

Ik hoop ook dat we dat kunnen verassen op de Gold Cup. Mexico neemt niet hun sterkte selectie mee , Jamaica zal een sterker team mee nemen & tegen El Salvador hebben we 2x gelijk gespeelt en 1 x met 1-0 verloren.

Jamaica is by the way niet de best of the rest van de Concacaf , Honduras en ook Costa Rica zijn veel en veel beter.

26 juni 2017 om 10:13

Het zou zomaar kunnen dat jullie de kwartfinale halen, zeker ook omdat de 2 beste nummers drie doorgaan. Ik heb zelf een paar jaar in Mexico gewoond en heb een Mexicaanse vrouw dus het is duidelijk wie ik support maar gezellig samen door moet kunnen toch? Mexico zal idd met een B-team komen en we hebben van de . week nog kunnen zien dat Osorio wel eens gekke keuzes maakt/tegenstanders onderschat dus wie weet zit er een gelijkspel in. Denk je dat Curacao al kans maakt op plaatsing voor het WK voor de uitbreiding van het aantal deelnemers in 2026?

26 juni 2017 om 13:45

Ik denk dat we ons nu moeten focussen om een serieuse concurentie te worden in de Concacaf zone .. dus misschien nog 2 x een Caribbean Cup winnen en in de tussentijd nog 2/3 x kwalificeren voor het Gold Cup. Landen als Panama , Honduras en Costa Rica zijn natuurlijk veel verder dan ons en zullen de best of the rest blijven ( achter Mexico en the US ) .. dus het gaat wel heel moeilijk weer worden. Curacao zou nu moeten proberen om maar 'Curacaose' spelers op te roepen nu dat we voor grote toernooien zijn gekwalificeerd zoals de Gold cup en Copa America. Thait Chong ( Manchester United ) zou bijvoorbeeld ook voor Curacao kunnen uit komen , maar gaat natuurlijk voor Oranje kiezen. Als we zulk spelers aan ons zouden kunnen binden dan komen we al heel ver.

26 juni 2017 om 10:00

Zo knap vind ik het ook weer niet.... Ze hebben gewoon iedereen uitgenodigd die ook maar iets met Curacao te maken heeft, al is het de verre-verre-verre achterneef. Het is eigenlijk een logisch gevolg van deze dubbele nationaliteiten politiek die Kluivert heeft ingezet en je teert op Nederland (wat terecht is natuurlijk), daar waar andere landen dat niet kunnen (zoals een Jamaica). Maar goed, deze tekst zal wel niet in dank worden afgenomen, wel leuk voor die 150 000 man op het eiland natuurlijk!

26 juni 2017 om 10:39

https://www.
transfermarkt.de/detailsuche/
spielerdetail/suche/6037444

Zitten toch een paar leuke spelers tussen voor Jamaica.

26 juni 2017 om 11:00

Heb het gelezen ja, wat bankzitters bij grotere competities aangevuld met een hoop Yanken en zelfs Finnen. Jaja, echt een topselectie..... Kijk voor de grap eens naar Wiki met de Jamaicaanse selectie en het aantal gespeelde wedstrijden van die selectie.

26 juni 2017 om 13:16

Ik neem je text gewoon in dank aan als je wel met feiten komt natuurlijk. Wist je bijvoorbeeld dat 50 procent van alle spelers die hebben deelgenomen aan de Caribbean Cup in Europa zijn geboren ? Ik noem maar op Frans-Guyana bijna heel het team is in Frankrijk geboren .. Antigua and Berbuda ook een team dat bijna geheel in de UK is geboren. Bij Jamaica zitten ook 5 spelers die in de UK zijn geboren. Om terug te komen op je punt dat we iedereen hebben uitgenodigd die ook maar wat met Curacao te maken heeft .. dat is toch wel duidelijk ? ook snap ik je redenering niet van verre-verre-verre achterneef ? dit zijn allemaal jongens met ouders uit Curacao dus zouden ze gewoon die spelers kunnen oproepen .. Het is ook niet zo raar want er wonen meer Curacaoenaars in Nederland dan op Curacao zelf. Thiery Henry en witsel bijvoorbeeld hebben beiden ouders uit Martinique denkje dat Martinique 2x zou na denken als ze de kans hadden om deze spelers op te roepen ?

26 juni 2017 om 13:18

Gold Cup Finalist van 2015 😉. Laat ons gewoon blij zijn met onze eerste prijs inplaats van zo laagdunkend te doen.. Oranje was ook blij en volgens de media helemaal terug toen ze van een team als Luxemburg hadden gewonnen.😉

26 juni 2017 om 15:20



@trippsguevarra; Bedankt voor je nuchtere comment want teruglezende zie ik ook dat mijn bericht een beetje laagdunkend overkomt, wat niet de bedoeling was. Uiteraard dat mensen van het mooie eiland trots zijn, niet meer dan logisch, maar dat is wat anders dan knap of verassend. Er staat gewoon best een aardig team, helemaal als je dat afzet tegen Jamaica. Dus zo verassend vind ik het niet.

Wat ik bedoelde met verre-verre-achterneef is dat er een speler aanwezig was, ik weet niet meer wie dat was, maar die had dus geen ouders uit Curacao maar werd wel benaderd. Ja het is logisch dat velen benaderd worden, maar geeft wel een beetje een vertekend beeld, ik zei het alleen te plat.

Maar wel degelijk mijn felicitaties!

26 juni 2017 om 15:25

Harecles volgens mij verwees hij op een facebook foto. Waarin een deel of de hele Nederlandse selectie op stond. Hier kwamen veel racistische en discriminerende opmerkingen onder te staan. Dot zorgde voor veel ophef. Gebeurde zo n 1-1,5 jaar geleden.

26 juni 2017 om 10:05

...en Costa Rica natuurlijk. Ik zou Jamaica verder niet echt hoger inschatten dan T&t, Panama en Honduras, maar idd een heel knap resultaat van Curacao

Zegt genoeg over het niveau als Elson Hooi 2 doelpunten kan maken in 1 wedstrijd. Wat een beperkte speler is dat toch.

26 juni 2017 om 08:42

Jamaica heeft best een goed elftal hoor dus dat bagatelliseren van de prestatie van Curacao en Hooi is niet perse nodig.

26 juni 2017 om 08:50

Best goed inderdaad een elftal dat laatste wordt in een kwalificatiepoule met Costa Rica, Panama en Haiti.

26 juni 2017 om 09:08

Inderdaad best goed want op het laaste Gold Cup , waren ze verliezend finalist tegen Mexico .. In het zelfde toernooi hebben ze gastland USA nog uitgeschakeld ..

26 juni 2017 om 10:07

Costa Rica heeft een prima team en Panama komt eraan, die zouden we zomaar volgend jaar in Rusland kunnen zien =)

26 juni 2017 om 08:47

Vind ik niet. Elson Hooi is een prima Eredivisie speler. Brengt enorm veel diepgang in het spel met zijn snelheid.

26 juni 2017 om 08:51

Alleen heeft ie in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League nog nooit laten zien. Ja, hij kan hard rennen, maar dat was het dan ook. Als back kun je hem laten lopen, hij verkloot het doorgaans zelf wel.

26 juni 2017 om 08:47

@master D

Misschien de wedstrijd moeten kijken? Wedstrijd tegen Martinique was Hooi echt matig, maar tegen Jamaica was hij dan ook echt goed. Bij Jamaica stonden ook geen koekebakers op het veld, dus waar je misgunning vandaan komt weet ik niet.

26 juni 2017 om 08:55

Heeft niks met misgunning te maken. Voor Curacao een topprestatie. Ik ken alleen Elson Hooi van NAC en daar kon ie alleen hard rennen en een bal hoefde je hem niet te geven. Zelfs in de Jupiler League had je niks aan hem. Dus dat zegt wel iets over het niveau van de tegenstanders dan. Maar goed een hoop mensen geloven hier dat Jamaica een goed elftal heeft ondanks dat ze al een jaar zijn uitgeschakeld in de WK-kwalificatie.

26 juni 2017 om 09:01

Jamaica heeft een team met Leon bailey van Leverkussen ,Wes Morgan van Leicester city en een heleboel spelers die in de MLS spelen. Zo'n verkeerd team is Jamaica ook weer niet.

26 juni 2017 om 09:14

@master-D

Nogmaals misschien had je de wedstrijd moeten kijken, bij NAC vond ik Hooi ook matig. Maar dat je hem geen bal hoefde te geven kon ik in deze wedstrijd echt niet herkennen, hij was juist degene die voor speculaire momenten zorgde als hij aan de bal was. Er waren zelfs momenten dat hij 3 a 4 mannen voorbij ging aan de bal, ook een aantal wegdraai momenten van hem was fantastisch waardoor andere spelers vrij kwamen te staan.

Ik heb het idee dat het bij Hooi of heel goed kan zijn of heel slecht. Als je hem zo ziet voetballen zou hij niet mistaan bij een club als VVV-Venlo of Willem Ii.

26 juni 2017 om 10:04

Dat een speler niet rendeert kan ook aan het team of de speelwijze liggen. Hooi speelde tegen Jamaica een prima wedstrijd. Ik snap het bagataliseren daarom niet.

26 juni 2017 om 12:21

beperkt of niet deze ervaring kan niemand hem meer ontnemen en toch een mooie prijs voor hem in zijn prijzenkast blijft toch in de boeken staan. Geweldig deze prestatie voor dat land nu staan ze positief in het nieuws ik hoop dat het nog meer jonge jongens zal motiveren om uit te komen voor dat land om door te kunnen ontwikkelen en te bouwen aan goede toekomst

Vind het een harstikke leuk elftal als je de namen in de opstelling ziet staan..

Ik heb met kippenvel naar de wedstrijd zitten kijken, Curacao was echt veel beter dan die Jamaicanen. Hierbij moet ook gezegd worden dat Kluivert de grondlegger hiervan is geweest, manier van spelen van Curacao is toch aantrekkelijk en hier heeft het Hollandse voetbal school ook zijn toevoeging in.

Ben nu benieuwd naar Curacao op de Gold cup, tegen landen als Mexico zal het zwaar worden maar sluit niet uit dat ze toch volgende ronde kunnen bereiken. Enorm trots op de spelers en het land!

26 juni 2017 om 08:49

Ik heb deze wedstrijd ook aandachtig beschouwt en heb het thuis met de hele familie bekeken. Het was natuurlijk 1 groot feest , onze eerste prijs in de geschiedenis. Er zijn wel veel punten waar we nog aan moeten werken. Ik zie veel liever een speler als Van Kessel in de spits dan Janga , die vaak slap de duels aan gaat en niet of nauwelijks beweegt. Hij scoorde wel 2 goals tegen Martinique en Canada maar liet bijvoorbeeld tegen Nicaragua niks zien.

we hebben geluk dat Mexico niet met hun sterkste team deelneemt.

Ariba Curacao ! Ik ben zo trost op onze spelers dat we eindelijk een prijs hebben weten binnen te halen. Kluivert bedankt want zonder jou was dit allemaal niet gelukt en hadden meeste van de spelers helemaal nooit voor een interland loopbaan bij Curacao gekozen. Volgende maand proberen te stunten op de Gold Cup en ons zelf op de map te zetten. PS ; Door dat we de Caribbean Cup hebben gewonnen zijn we uitgenodigt voor de Copa America van 2019 in Brazilie.

Geweldige prestatie! Onder Kluivert hoorden we meer van Curacao hier in Nederland, maar in elk geval geweldig dat de stijgende lijn is doorgezet. Dat zo'n mini-staatje naar de Gold Cup gaat is toch prachtig!

@voetbalzone of anderen. Zijn hier ergens legale beelden van te vinden. Zou graag het een en ander terugkijken.

26 juni 2017 om 12:20

Je kan het op foxsports.nl terugkijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren