Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff benadrukt: 'We moeten Real Madrid lekker met rust laten'

Laatste update:

Johan Cruijff vindt dat Barcelona zich niet zo druk moet maken over aartsrivaal Real Madrid. "Ik denk niet dat we madriditis hoeven te hebben. We moeten ze lekker met rust laten", zei de oud-speler en -trainer van de Spaanse club bij de presentatie van zijn boek Fútbol. Mi filosofía.

/

"Waarom moeten we ons druk maken over Real Madrid als het verschil acht punten is?", vroeg Cruijff zich donderdag openlijk af. Barcelona heeft na twaalf speeldagen in de Primera División liefst 34 punten. Dat zijn er ook drie meer dan Atlético Madrid, dat over ruim een week aantreedt tegen Real Madrid.

Cruijff ging ook in op de discussie over wie de gouden bal moet winnen. Lionel Messi krijgt de voorkeur boven Cristiano Ronaldo van Real Madrid. "Het is subjectief. Het gaat erom waar de mensen van houden. Messi is snel met de bal, doet alles met veel gevoel. Met twee spelers van dezelfde kwaliteit is het logisch dat dit de voorkeur krijgt."

Wordt Barcelona dit seizoen kampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hun laten zig ook zeker met rust
het is gwn de media die er ieder
keer iets uithaalt wat weer onzin is
zoals voetbalzone het ook doet
niks van aantrekken en gwn genieten
van ronaldo/messi heerlijk

Verstandige opmerking, alleen hoop ik echt dat mensen zich hier aanhouden. Want door de media kun je zien dat onze imago naar de kloten is gegaan. Wij zijn de koninklijke en moeten met respect behandelt worden en met respect omgaan met de andere clubs, media, supporters etc...

Met veel respect voor Cruijff zeg ik toch dat ik het jammer vind dat hij de gouden bal discussie beperkt tot de 2 bekende spelers. Het was misschien mooi geweest als hij Xavi of Pirlo naar voren had geschoven bij deze namen.

23 november 2012 om 00:20

Komt omdat ze hem vragen "wie moet de gouden bal winnen, Messi of Ronaldo?" die vraag krijgt iedereen die in de voetbalwereld actief is momenteel.

23 november 2012 om 01:55

Precies wat catalonia al aangeeft. Er wordt hier naar gevraagd aan Cruijff.
Cruijff heeft namelijk zelf al meerdere malen aangegeven dat de gouden bal naar Xavi gaat wat hem betreft.

23 november 2012 om 02:52

Hoezo jammer? Messi is gewoon de beste ter wereld ook dit seizoen weer.

Waarom zou hij dan Pirlo of Xavi moeten noemen?

Barca moet zich ook niet druk maken ze moeten altijd naar zichzelf kijken, ze hebben een voorsprong van 8 punten, wat nu al genoeg kan zijn aangezien Real en Barca vrijwel alles winnen in de competitie.

23 november 2012 om 16:33

Nee Messi maakt de meeste doelpunten. Wie heeft ook geschitterd op het EK. Juist Spanje. Xavi en Iniesta hebben ook zich ook bewezen in het nationale elftal. Iets wat Messi nog moet doen.

ja oke tog vint ik dat messi die gouden bal verdient omdat hij gwn echt dagelijks
preseteert en als hij 1 dag zig niet laat zien dan gooit hij er gwn volgende week 2 3 4 er in
is gwn ongelofelijk met alle respect voor xavi ronaldo pirlo maar wat messi doet is gwn
niet normaal dus ik hoop ook dat hi jdit jaar weer wint want niemand heeft et 4 x de bal gewonnen
niet normaal wat een speler zeg.

23 november 2012 om 02:54

Messi speelt op de spits positie dan is het makkelijk omdat zijn kwaliteiten om de zoveel keren 2 a 3x te scoren. Ronaldo staat links aanvallende middenvelder. En voelt zich lekker daar. Je ziet Ronaldo geen onrust stoken door te zeggen ik ben de vleugels zat ik wil nu in de spits staan. Helemaal niet nodig.. Hij houd Messi bij terwijl hij op de vleugel staat hou op zeg!

Wat Cruijff hier zegt verbaast me niet ik hoef alleen de titel te lezen en alles is duidelijk.

23 november 2012 om 03:10

Kan het niet anders uitdrukken dan: Waar de .... heb je t over ?!?
Leer eerst iets van de opstellingen en praat dan verder. Messi in de spits.. er wordt al maanden gesproken over het feit dat ze een opstelling hebben zonder spits.
En dan die laatste zin.. echt bull....

23 november 2012 om 07:33

Messi staat eerder op de plek waar Özil staat bij Real Madrid. Het enige verschil is dat er bij Madrid wel een spits voor de #10 staat en bij Barça niet. Messi is geen spits.

23 november 2012 om 09:15

Hij staat als central speler het diepst in het veld, dus ben je een spits. Je kan dan wel zeggen: hij laat zich zakken en bla bla bla bla, als jij in het kern van het veld speelt als diepste speler ben je hoe dna ook een spits.

Een back die regelmatig over zn buitenspeler heen gaat is toch ook niet eens een buitenspeler? Nee, hij heeft verdedigende taken, dus ben je back. Kuyt is toch ook niet eens een rechtsback wanneer hij sterk meeverdedigd als buitenspeler??

23 november 2012 om 10:41

Messi staat helemaal niet het diepst op het veld. Villa, Pedro, Alexis en Tello staan doorgaans dieper. Messi staat meer dan geregeld op het middenveld of als nummer tien te spelen. Nogal kortzichtig om hem als spits te definiëren omdat hij daar weleens opduikt. Nou ja, ik zeg dan wel kortzichtig maar ik bedoel natuurlijk: 'een lage manier om hem maar weer eens tekort te doen'.

Er is niet echt een benaming voor de rol die Messi in het veld inneemt. Hij is een centraal aanvallende middenvelder/nummer tien die geregeld in de spits en op de flanken opduikt. Mensen die Ronaldo graag als nummer een neerzetten zullen Messi afschilderen als spits om zijn doelpuntenaantal te bagatelliseren (wat er toch allemaal niet nodig is om dat fenomeen omlaag te praten), terwijl ze er rustig aan voorbij gaan dat Messi vaak gewoon tussen Xavi en Iniesta in staat te spelen, het spel verdeelt en verantwoordelijk is voor meer assists dan welke topspeler dan ook ter wereld.

Sowieso is het systeem van Barça momenteel moeilijk te definiëren maar het lijkt meer op een 4-1-3-2, 4-3-1-2 of 4-1-2-1-4 dan een 4-3-3 of 4-3-2-1 met klassieke nummer negen. Villa en Pedro zijn de diepste mannen die veelal naar binnen trekken en doelgericht handelen en amper de flank opzoeken (zeker Villa). Messi staat meer te spelen als een Zidane of Riquelme dan als een van Nistelrooy of Eto'o. Feit is dat hij dusdanig kan excellereren en zo slim speelt dat hij in een wedstrijd kan variëren tussen beide posities en zodoende op beide posities (en zo nu en dan de flanken) succesvol opduikt.

Maar om Conti en Jerrdrista blij te houden: Messi past wel in het rijtje Huntelaar, Higuaìn, Dzeko, Inzaghi, Matavz en D. Milito. Verschil is dat hij een wereldelftal om zich heen heeft en zodoende meer doelpunten maakt. De tegenstanders zijn ook zwakker. Zet Huntelaar bij Barça op de positie van Messi en hij schiet ook alle records aan diggelen. Bij Zlatan ging het alleen mis omdat Messi het lievelingetje van Guardiola is.

23 november 2012 om 12:20

Het moet je wel heel dwars zitten, wil je met zo'n kans arme post komen zetten..

Ronaldo staat vaak genoeg in de aanval (na wissels of bij gebrek aan spitsen)
Ronaldo speelt niet alleen va links, ook va rechts
Messi begon al met zo veel scoren toen hij va rechts speelde. Kijk zelf maar na op Wiki

Dus: waar heb je het over man?

Ik denk ook niet dat Barca met Real bezig is.
Barca is nu goed bezig, maar vroeg of laat zullen ze wel eens punten verspelen, maar ik denk dat het niet zoveel zal zijn als vorig seizoen.
Ik denk dat Barca dit jaar wel kampioen speelt, ze spelen met veel meer inzet, en ze hebben nu alle spelers terug, trouwens Real zal ook niet alles winnen.

"met twee spelers van dezelfde kwaliteit is het logisch dat dit de voorkeur krijgt."

Wow, had dit niet verwacht uit de mond van zo'n fanatieke Barcelonees. Mooi!
Het is ook gewoon mijn mening: beide spelers zijn zo immens goed, elk op hun eigen manier. Een keuze voor "de beste" is op basis van voorkeur van speelwijze of sympathie. Mijn sympathie voor Ronaldo zit in mijn Portugees bloed ;-)

23 november 2012 om 02:01

Cruijff zegt altijd hoe het is. Hij kan niet ontkennen dat Cristiano een fenomeen is. Wie dat niet ziet, is ofwel een pingponger of kent niks van voetbal.

Maar toch zal Messi die gouden bal winnen. Zou gek zijn als ie em niet wint. Maar eigenlijk hoop ik dat het snel voorbij is en ze erover stoppen want het is gewoon een individuele prijs, en beide spelers moeten er niet te veel belang aan hechten.

Cruiffie waarom laat jouw opgehemelde clubje Real Madrid gewoon niet altijd met rust?nu ineens doen alsof je niets met Real Madrid te maken wilt hebben omdat je met 8 punten voor staat.maar anders is het wel altijd lekker media mekkeren op alles en wat uit Real Madrid kom.dan is het mekkeren op Perez,dan is het mekkeren op Mourinho,dan op Pepe,dan op Ronaldo,dan is het zagen en janken op onze jeugd,real Madrid moet dit doen,real Madrid moet dat doen,real Madrid is dit,real Madrid is dat.zijn Barca getinte column staat anders wel maandelijks vol met opmerkingen richting Real Madrid.als ik de hoeveelheid gejank moet opsommen van Barca getinte media fanaten richting Real Madrid.dan ben ik hier binnen week nog bezig.

"we moeten Real Madrid met rust laten".je praat er toch wel weer over.ik heb zo het gevoel dat ze in Barca meer bezig zijn met Real Madrid dan wat anders.binnen een weekje zal er weer een bericht uit Catalonië komen op Real Madrid.wie zal het dan zijn? -_-

Leuk dat ze een goed seizoen draaien,maar Real pakte 100 punten vorig seizoen

Normaal snap ik Cruijf niet wanneer hij naar buiten komt en z'n praatje begint te doen,maar hier zegt hij helemaal niks verkeerds. Barca moet zich inderdaad nu niet focussen op Real Madrid,maar op Atl.madrid,want hun zijn op dit moment de directe concurent

Vorig jaar toen Barca zoveel punten achterstond op Madrid , zei hij precies hetzelfde....

Laat Real dan lekker met rust. Cruijjf is degene die altijd moet beginnen over Real.

Binnen een maand loopt ie weer te mekkeren en te doen en trekke en duween over Real Madrid inn krante dus wie neemt hem nog serieus? Ik niet.br Vorig seizoen met ng paar wedstrijden te gaan was het verschil ng groter in het voordeel van Real toen vond ie het wel nodig om elke weel modder te gooien.. this story never ends. Real blijft de grootstr club en Barca de tweede club. Daar gaat Cruijf niet over, maar de geschiedenis en de cijfers.

Precies. Momenteel moeten we ons gewoon druk maken over Atlético Madrid, Alavés en de tegenstander in de achtste finale van de Champions League. Wie maakt zich nog druk om real Madrid?

Zijn voorkeur voor Messi is logisch. Messi speelt op techniek, balgevoel en spelinzicht. Bovendien excellereert hij in een systeem dat is gebaseerd of de visie van Cruijff zelf. Ronaldo speelt op kracht, snelheid en positionering voor het doel.

Ronaldo won de competitie hij maakte het verschil tege barcelona de 1-2
Ronaldo scoorde 2x tege bayern en gaf ook nog een assist
Ronaldo won de supercup al is dat geen grote prijs maarja
Ronaldo heeft het beter gedaan !!!!!

Eindelijk een goed woordje van cruijf .. Hij namelijk die altijd rare dingen ging roepen. en ook over de speelwijze van real..

Verder heeft ook gelijk messi of ronaldo zijn beide evengoed.
Niet te vergeten de media vraagt ook soms rare dingen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren