Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo vult de leegte die Buffon in de kleedkamer achterliet’

Laatste update:

Giorgio Chiellini is dolblij om bij Juventus samen te spelen met Cristiano Ronaldo. De Portugese superster stapte voor aanvang van het seizoen over van Real Madrid en maakt een uitstekende indruk op Chiellini. Volgens de Italiaanse verdediger neemt Ronaldo naast zijn voetbalkwaliteiten ook een imposante persoonlijkheid met zich mee.

De sensationele komst van Ronaldo viel samen met het vertrek van Juventus-icoon Gianluigi Buffon. De doelman trok na zeventien jaar de deur in Turijn achter zich dicht om een contract te tekenen bij Paris Saint-Germain. “Cristiano vult de leegte die Buffon in de kleedkamer achterliet”, zegt Chiellini tegenover Marca over de vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or. “Iedereen die in zijn buurt is, wil ‘iets’ van hem overnemen, hij is heel bijzonder.”

Chiellini is onder de indruk van de winnaarsmentaliteit van de Portugees. “Hij neemt een belangrijke rol van Gigi over in de kleedkamer. Allebei zijn het voorbeelden voor anderen”, meent de aanvoerder van la Vecchia Signora. “Hij maakt ons sinds zijn komst sterker met zijn indrukwekkende kwaliteiten op het veld. Alleen mensen die gek zijn, zullen aan hem twijfelen. Hij is zó goed. Naast dat hij enorm veel doelpunten scoort, creëert hij ook kansen voor anderen."

Juventus staat al jaren op eenzame hoogte in de Serie A. De club won al zeven seizoenen op rij de landstitel en dan ligt verslapping op de loer, weet Chiellini. “Cristiano heeft ons weer nieuwe impulsen gegeven. We willen er alles aan doen om boven onszelf uit te stijgen en nóg meer te bereiken dan dat we tot nu toe al hebben gedaan”, besluit de verdediger, die woensdagavond met zijn ploeg op bezoek gaat bij Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Juventus is dit seizoen topfavoriet om de Champions League te winnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht Juventus dit jaar de Champions League winnen... Dan wil ik bijna zeggen dat Ronaldo de grootste voetballer altijd is. Hiermee zeg ik niet dat Ronaldo beter is dan Messi op voetbaltechnisch gebied, want ondanks dat ik Ronaldo fan ben zie ik ook wel dat Messi de betere voetballer is, wat hij laat zien is magisch. Maar als je als speler zoveel invloed hebt op je ploeg, en met die invloed ook grootse prijzen binnensleept, ben je imo de grootste aller tijden. Zal per persoon verschillen en maar dit is mijn mening, hier zult u het mee moeten doen. Ik rijd weer door naar de volgende discussie

19 februari 2019 om 17:29

Zeg overigens niet dat Messi geen grootste prijzen binnensleept voor Barcelona. Echter denk ik dat als je met 3 verschillende ploegen de CL binnenhaalt, en met PORTUGAL (over duidelijk een mindere ploeg dan Argentinië) een EK wint, dat de grootste prestatie is ooit als speler.

19 februari 2019 om 19:51

Hij speelde niet in de finale, Messi heeft ARG naar menig finales geleid.

19 februari 2019 om 20:07

Klopt, maar zeg nou eerlijk, wat is een finale zonder prijs. Nederland finale 2010 en halve finale 2014, mooie prestatie maar het zal nooit zo goed voelen als winst. Voor mij niet in ieder geval, voel de pijn van vooral 2010 nog steeds haha

19 februari 2019 om 20:13

Hij speelde wel in de finale. Ookal was het maar /- 20 minuten.

En door zijn peptalk scoorde Eder de winnende.

19 februari 2019 om 17:30

Ik ben het hier volledig mee eens. Ik ben Juve fan maar qua voetballer vind ik Messi beter. Maar ook ik zal Ronaldo inderdaad de grootste aller tijden noemen, mocht hij de CL winnen met mijn cluppie. Misschien vind ik hem zelfs nu al de grootste aller tijden. De invloed die Ronaldo heeft gehad op elk team waar hij speelde, is echt ongeloofelijk.

19 februari 2019 om 17:35

Ben ik volledig met je eens.

19 februari 2019 om 17:36

Ben ik ook volledig met je eens. Als je op je 33e nog zo'n uitdaging aangaat om met je 3e club de CL te winnen is gewoon knap. Ik hoop natuurlijk dat Barcelona de CL wint, maar voor mij is Juventus toch echt wel de favoriet als Valverde blijft zitten.

19 februari 2019 om 18:07

Ook ik heb me jarenlang bezig gehouden met de messi ronaldo discussie en ik heb altijd gezegt dat messi de betere is van de 2. Maar als ik nu kijk naar wat ronaldo bij juventus doet begin ik in te zien dat ik ongelijkheid had. Ronaldo heeft zich moeiteloos aangepast en is momenteel zelfs topscorer in de serie a. Dat vind ik al erg knap en als juventus strax ook nog door hem de champions league wint bestaat er voor mij geen twijfel dat ronaldo de beste aller tijden is, en dit bedoel ik niet alleen op voetballend gebied maar op gebied van het totaal plaatje. Want niet alleen scoort hij veel maar hij motiveerd de spelers om zich heen ook.

19 februari 2019 om 18:13

N-afc dat is toch prima. Het is tegenwoordig bijna verboden om iemand de beste te vinden. Al helemaal als het geen Messi of Cr7 is. Iedereen heeft een andere graadmeter, dat maakt het voetbal zo aantrekkelijk voor zoveel mensen.

19 februari 2019 om 18:37

Gelijk heb je ook. Ik breng het nu voorzichtig en beargumenteerd, omdat een dergelijke uitspraak ook vaak provocerend bedoeld kan zijn of gezien kan worden en dat is totaal niet mijn intentie. En zoals je zegt de graadmeter is voor iedereen verschillend, voor mij is Messi de beste voetballer aller tijden en Ronaldo de grootste, of in ieder geval bijna.

19 februari 2019 om 19:20

Dit is de eerste normale discussie over Ronaldo en Messi die ik ook gelezen heb. Was het naar altijd zo. Ben het overigens wel met je eens. Waar Messi meer talent heeft. Vind ik Ronaldo een grotere voetballer. En niet alleen om zijn prestaties.

19 februari 2019 om 21:41

Ronaldo is sowieso de grootste voetballer aller tijden imo. Dat wil, zoals je zelf zegt, niet zeggen dat hij beter is dan Messi. Messi is een veel completere voetballer omdat hij ook over exceptionele kwaliteiten als spelmaker beschikt, buiten zijn echte aanvallende kwaliteiten als dribbelen, afmaken, positie kiezen, etc.. Ronaldo daarentegen is voor mij de beste pure aanvaller ooit. Heeft laten zien dat hij als dribbelaar het verschil kon maken bij United, maar heeft ook laten zien dat hij met zijn transformatie tot doelpuntenmaker nog meer verschil kan maken. Overal waar hij kwam won hij de grootste en belangrijkste prijzen, zowel individueel als met het team. Dan heb ik het nog niet eens over zijn persoonlijkheid, waar Chiellini het hier vooral over heeft en zijn mentaliteit om altijd beter te willen presteren en te willen winnen. Tot slot heb je nog zijn financiele aantrekkingskracht / commerciele waarde. Heel de Serie A kreeg een boost van zijn komst; dat zegt toch wel iets. Als pure voetballer Messi, als grootste voetballer in totaal opzicht Ronaldo.

Als reactie op de poll denk ik niet dat Juventus dé topfavoriet is, maar wel één van de favorieten.
Het is dit jaar lastig om in te schatten omdat er wat teams minder spelen dan aflopen jaren maar ook wat teams bij zijn gekomen.

Man City, Liverpool, Bayern, Barca, Real, Juventus zijn de teams die je nu waarschijnlijk noemt als kanshebbers.

19 februari 2019 om 17:55

Ik zou PSG er ook nog bij zetten voor de kanshebbers. De CL vind ik erg open dit jaar.

19 februari 2019 om 19:08

@marc, idd PSG was ik vergeten toe te voegen, die zouden met een volledig fitte selectie ook ver kunnen komen

19 februari 2019 om 18:09

Als Real fan kan ik alvast zeggen dat Real Madrid de finale niet zal halen, want we spelen als een natte krant. Als een TOP tegenstander zijn A game haalt tegen ons dan zal het snel gedaan zijn met ons. City vind ik maar overrated, ze komen altijd te kort in de big games op het hoogste niveau en als de Champions League een probleem gaat vormen voor mijn Liverpool dan hoop ik dat we niet te ver komen...

19 februari 2019 om 18:25

Juve is lastig te peilen. Ze staan in de Serie A bovenaan zonder geweldig te spelen. Weinig uitdaging. Daarnaast kunnen ze het zich veroorloven om spelers in de competitie te sparen voor de CL.

19 februari 2019 om 19:37

Klinkt raar, maar ik vind een fit Tottenham (dus met Kane en Alli) eigenlijk net zo goed als Liverpool. Ik zie ze als outsiders voor de CL.

19 februari 2019 om 20:39

Als Liverpool en Spurs allebei een volledig fitte selectie hebben zal Liverpool iets beter zijn, maar de Spurs komen denk ik vrij snel onder het rijtje wat ik heb genoemd.

Geen favoriet, maar outsider; ja dat denk ik ook.

De CL is echt een toernooi waar je met een offday eruit geknikkerd kan worden. Daar zijn zat voorbeelden van te benoemen. Daarmee bedoel ik alleen te zeggen dat Juventus zeker wel als een van de grote favorieten gezien kan worden als je kijkt naar de selectie, maar met een offday kan je zomaar van Atletico verliezen.

Voordeel is wel weer dat je grootste wapen de tegenstander heel goed kent en zelfs vaak zat tegen ze heeft gescoord. Als ik moest kiezen tussen Juventus en Atletico dan denk ik dat Atletico in mindere vorm zit momenteel en over minder kwaliteit beschikt om dit Juventus te verslaan. Aan de andere kant werd dit Juventus ook eens verslagen door United van Mourinho als ik me nog goed herinner, dus het kan alle kanten op.

Mijn voorkeur gaat uit naar Juventus, puur omdat ik nog een keer Messi vs Ronaldo wil meemaken in de CL. Dan moet alleen Messi wel winnen, want anders ga ik huilen haha.

Als je even stil staat bij wat Chie hier zegt, dan zul je beseffen wat voor leegte Ronaldo wel niet achterliet bij Real dat zogenaamd opgevuld moest worden door een 18 jarige en de nieuwe beste nr 7 ter wereld. Vele die dat onderschatten en denken dat het alleen maar om voetbalkwaliteiten gaat. Ronaldo heeft veel gebracht bij dit Juve ondanks Buffon weg is en Real had moeite om de leegte op te vullen wat Ronaldo achterliet en de impact was duidelijk te zien, vooral in de beginfase.

Hoop voor hem dat ze de CL winnen, zodra Real hem niet gaat winnen. Gun het hen zeker wel, alhoewel ik het wel erg jammer zou vinden voor Buffon dan, die dan net vertrokken is.

de leegte die buffon achterliet is door niemand op te vullen

Misschien offtopic dit, maar ik vraag me dit al een tijdje af: Waarom geeft Ronaldo zelf zelden interviews? Is dit zijn management te verwijten? Ik vraag me bijv. af wat hij zelf vindt van de switch naar het Italiaans voetbal. Spreekt hij al wat Italiaans?

20 februari 2019 om 01:18

Hij zei er wel kort over dat hij in Italië minder ruimte krijgt dan in Spanje, maar verder heb ik er nog niet veel over gehoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren