Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Couppoging Real Madrid mislukte: details van megacontract liggen op straat

Laatste update:

Robert Lewandowski kon in 2014 een megacontract tekenen bij Real Madrid. Het Poolse Onet Sport heeft documenten onthuld waaruit blijkt dat de spits in Spanje kon tekenen voor een contract ter waarde van in totaal 75 miljoen euro. Lewandowski, in 2013 nog speler van Borussia Dortmund, had echter al een mondeling akkoord met Bayern München en besloot na nieuwe onderhandelingen transfervrij over te stappen naar der Rekordmeister.

In december 2013 stuurde Real Madrid een contract op naar de entourage van de Pool. Onet Sport heeft de documenten in handen gekregen en onthult dat de aanvaller een topcontract kreeg voorgeschoteld. Voorzitter Florentino Pérez was namelijk bereid ver te gaan in de strijd om de spits. De preses van Real was vastbesloten Lewandowski te halen nadat de aanvaller in april 2013 Real vernederde door vier keer te scoren in de halve finale van de Champions League: 4-1.

Lewandowski deserves to win the Ballon d'Or - Flick

Bij de return in Madrid benaderde Pérez Lewandowski met de vraag of de aanvaller voor de Koninklijke wilde spelen. De spits verwees naar zijn zaakwaarnemer, waarna Real werk maakte van de komst van de topschutter. Real bood in december 2013 een zesjarige deal met een brutosalaris van 8.609.590 euro per seizoen. Daarnaast zou Lewandowski een tekenbonus krijgen van 10.957.650 euro. Voor het gebruik van vijftig procent van de portretrechten zou men eenmalig 1,9 miljoen euro betalen, met daarbovenop ieder seizoen een bedrag van 1,5 miljoen.

Er was sprake van een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro. Bovendien waren er diverse clausules en speciale afspraken opgesteld in het contract. Lewandowski mocht bijvoorbeeld geen 'gevaarlijke sporten' als skiën en skydiven uitoefenen. Cezary Kucharski, in 2013 adviseur van Lewandowski, erkende in juni bij Futbolownia reeds dat Real alles uit de kast trok.

"De financiële vooruitzichten waren bij Real beter dan bij Bayern", aldus de oud-voetballer, die Lewandowski echter benadrukte dat hij in Madrid de nummer twee achter Karim Benzema zou worden. "Dat zou geen goede stap zijn", stelde Kucharski. "Twee weken voor de bevestiging van de transfer naar Bayern zei ik dat Lewandowski van gedachten was veranderd en naar Real zou gaan. Bayern werd woest, ik heb veel lelijke woorden gehoord. Uli Hoeneß (ex-voorzitter, red) kon met de druk omgaan en deed er nog eens 25 miljoen euro bij in het contract."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Altijd mooi om te weten dat het achteraf, zeker voor de spits zijnde, de keuze juist is geweest. Heeft met Bayern inmiddels alles gewonnen wat er bestaat en dat nog niet zo'n zekerheid in een nieuwe competitie met een taal die je niet spreekt.

3 augustus 2020 om 09:16

Hij heeft de championsleague niet gewonnen. Het is een geweldige spits en is denk ik ook wel beter dan Benzema, maar door Benzema kon Cristiano nog beter excelleren, en of dat met lewandowski zou zijn gelukt is maar de vraag. Aangezien Real door Ronaldo 4x de championsleague heeft gewonnen zullen ze denk ik niet balen dat Lewandowski niet voor ze speelt.

3 augustus 2020 om 10:12

Pauwer / Balen doen we zeker niet, maar destijds in 2013 leek Lewa een hele goede optie, gelukkig heeft Real besloten om een andere weg te kiezen.

3 augustus 2020 om 09:20

Alles gewonnen wat er bestaat? Hij heeft alleen nationale prijzen gewonnen hoor. Geen CL, geen club WK en geen europese supercup. Real heeft deze prijzen sinds 2014 daarentegen meermaals gewonnen

3 augustus 2020 om 19:41

Typisch gevalletje reageren om t reageren. Hoe kom je anders tot zo'n antwoord? Als je nou zei dat hij niet achteruit gegaan is na zn transfer dan deel ik die mening ook..

Als dit gelukt was, waren er trieste tijden aangebroken voor mij en mijn club denk ik. Ronaldo en Lewandowski in hetzelfde team, niet normaal. Overigens heeft hij met Bayern 100% de juiste keuze gemaakt, is daar een absolute grootheid en past ook goed bij de clubcultuur. Op de een of andere manier zie ik hem in de Spaanse (voetbal)cultuur minder goed aarden.

3 augustus 2020 om 09:46

Het was maar de vraag of Lewa zich kon schikken in een Benzema-rol met Ronaldo in het elftal. Lewa had al moeite met de scorende vleugelspelers Robben en Ribery die in zijn ogen te vaak voor eigen succes gingen. Denk niet dat Lewa een meerwaarde was geweest voor Real tov Benzema.

3 augustus 2020 om 10:15

Mua, hij had inderdaad moeite omdat hij te weinig voorzetten kreeg van de flanken, maar dat zag je niet terug in zijn cijfers. Beste man is al meerdere keren topscorer geworden van de Bundesliga toen Robbery er nog speelden. Dus ik denk dat hij destijds met Bale en Ronaldo gewoon nog steeds zijn doelpunten zal maken, want echte topspitsen zoals Lewandowski zijn niet per se afhankelijk van voortzetten. Die hebben aan een slecht aangespeelde bal genoeg om in de 16 (of net daarbuiten) een doelpunt te maken.

3 augustus 2020 om 10:25

Gezien hij sowieso tweede viool zou spelen in de spits én Cristiano destijds degene was die gelanceerd moest worden (creëerde zelf verdomd weinig), hadden we bij de merengues nooit de Lewandowski gezien waar we in Duitsland van hebben kunnen genieten.

3 augustus 2020 om 10:30

Hij had natuurlijk met Robben en Ribery ook twee dribbelgrage spelers om zich heen, dus ik weet niet hoe groot het verschil daadwerkelijk was geweest. Natuurlijk speelde hij geen tweede viool bij Bayern, maar ik denk dat dit bij Real ook niet zo extreem het geval was geweest. Afijn, we zullen het nooit weten. Ik rouw er niet om dat het nooit tot stand is gekomen

3 augustus 2020 om 11:10

Als je kijkt hoeveel goald Benzema heeft gemaakt naast Ronaldo, terwijl hij nooit de grootste killer was, betwijfel ik dat dus echt.

3 augustus 2020 om 12:15

Volgensmij staat Ronaldo er qua assists best goed op bij Real hoor, dus creëerde zelf verdomd weinig is een beetje overdreven

3 augustus 2020 om 12:37

Je moet het wel in perspectief plaatsen. 70% van assists Ronaldo zijn ballen die hij opzij speelde en vervolgens haalde desbetreffende speler uit van een meter of 20-30. Blijven uiteraard ook assists, maar goed dribbelen en niet uitkomen om vervolgens te bal aan medespelers geven die van 30 meter uithalen zie ik toch niet echt als assists.

3 augustus 2020 om 12:42

Ja, want ronaldo heeft 133 assists gegeven aan mensen die van ver schieten. Is ook weer onzin dit.

3 augustus 2020 om 13:25

Wat is daar verzonnen aan? Ronaldo staat niet bekend om zijn splijtende passes hoor. Veel van zijn assists zijn inderdaad opzij gelegde passes in de 16 of voorzetten van buiten de 16.

3 augustus 2020 om 13:27

Kijk aub naar de afgelopen 30 assists van Cristiano. Daar zitten minimaal 20 assists bij die allemaal balletje breed zijn, omdat hij niet uitkomt. Kijk gewoon en reageer daarna. Prestaties van CR kan je niet downgraden, want het is een fenomeen. Echter, de waarheid is wel dat zowel bij real als Juventus 50% van zijn assists balletjes breed zijn.

3 augustus 2020 om 20:55

Wat jij als assist ziet maakt helemaal niet uit voor de realitieit. Ik denk niet dat er een bepaalde schoonheids criteria bestaat voor het geven van een assist.. Niet uitkomen wanneer je al in of rond de 16 bent met de bal is denk ik ook niet zo'n heel makkelijk gegeven als je kijkt hoe weining assist sommige spelmakers produceren..

Ik kan me deze periode nog heel goed herinneren. Lewa scoorde 4x tegen ons in het Westfalen stadion, daarna kwam Dortmund naar het Bernabeu en toen wonnen wij met 2-0, net 1 goaltje te kort om de finale te halen. Iedereen wilde Lewa bij Real Madrid zien, maar wat ben ik blij dat Florentino Perez nooit afscheid heeft genomen van Benzema. Laten we ook eerlijk zijn, zonder Benzema was Cristiano nooit zo on fire en hadden we nooit al die prijzen gewonnen.

3 augustus 2020 om 10:26

Die 2-0 kan ik me nog best goed herinneren. Toen liet Real het echt liggen want er werden toen echt een hele hoop kansen gemist.

3 augustus 2020 om 10:34

Klopt! Ramos mistte nog een hele grote kans. Ik weet die 2-0 ook nog heel goed omdat het precies op Koningsdag was, dus eerst was ik aan het feesten in de stad en daarna lekker voetbal kijken met een heerlijke maaltijd. Jammer dat we net niet doorgingen

3 augustus 2020 om 10:42

Ben ik niet helemaal met je eens. Over 2 wedstrijden gezien was het volledig terecht dat Dortmund toen naar de finale ging. Dus dat Real het liet liggen ben ik niet helemaal met je eens. Uiteraard hadden ze in de 2e helft van de 2e wedstrijd genoeg kansen, maar het grootste gedeelte van het 2-luik was Dortmund gewoon superieur.

3 augustus 2020 om 12:38

Haha vertel er ook gelijk bij dat Dortmund in de eerste helft 2-3 kansen misten. Gündogan had een open goal voor zich en lewandowski raakte volgens mij ook nog de lat. Real scoorde pas in de laatste 10 minuten 2x dus zooveeel grote kansen hadden ze niet.

3 augustus 2020 om 10:39

Dat laatste zullen we nooit weten. Je was wel verzekerd van een spits die 2x zoveel doelpunten maakt, en daarmee minder afhankelijk van Ronaldo. Misschien had Real dan naast de CL ook een paar keer de competitie gewonnen in die periode. In mijn ogen is Lewandowski een veel betere spits dan Benzema, alleen is laatstgenoemde een ster in het beter maken van anderen, wat hem bij Real geen windeieren heeft gelegd. Nu Ronaldo weg is, zou Lewandowski natuurlijk veel meer waarde hebben dan Benzema, ondanks dat die net zo ongeveer zijn beste seizoen heeft doorgemaakt.

3 augustus 2020 om 14:56

"Zonder Benzema was Ronaldo nooit zo on fire". Nou volgens mij speelt hij nu ook zonder Benzema en heeft hij er dit seizoen ook alweer 30+ in zitten. Al speelde Benzema niet, alsnog zou Ronaldo een manier vinden om ze erin te prikken.

3 augustus 2020 om 15:03

Glos / Absoluut waar wat je zegt en ik bedoelde het zeker niet om Cristiano te downplayen maar hij en Benzema werkte wel perfect, Benz kon goed ruimte maken en Cristiano bereiken. Om drie Cl's op rij te winnen moet je iemand naast je hebben met 0 ego, dat was Benzema

Natuurlijk ontzettend jammer dat we zo'n briljante speler niet hebben binnen gehaald, maar we hebben de afgelopen jaren alles gewonnen wat te winnen valt. Dus achteraf gezien maakt het heel weinig uit.

Er staat dat de financiële vooruitzichten beter waren bij Real dan bij Bayern, maar volgens mij verdiende hij bij bayern meer en kreeg hij ook meer tekengeld.

3 augustus 2020 om 13:12

@ironman staat ook in het artikel dat 2 weken later BM meer geld (25 mil) boden tov het eerste aanbod.

3 augustus 2020 om 20:13

Oh ja dank u dat had ik gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren