Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu zaterdag na twee gemiste wedstrijden weer op de bank bij Vitesse

Laatste update:

Phillip Cocu is na een afwezigheid van twee weken teruggekeerd bij Vitesse, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 52-jarige hoofdtrainer kampte met een acute blindedarmontsteking en een gecompliceerd herstel daarvan, maar is sinds donderdag weer terug bij de Arnhemmers. Komende zaterdag maakt Cocu zijn rentree als eindverantwoordelijke van Vitesse tijdens het thuisduel met Excelsior Rotterdam.

Cocu werd twee weken geleden geopereerd aan zijn blindedarm en mocht niet veel later weer naar huis. Een dag later werd hij wegens complicaties toch weer voor behandeling en observatie in het ziekenhuis opgenomen. Zondag mocht Cocu opnieuw het thuisfront opzoeken, waarna hij de dagen daarna volledig herstelde. Donderdag stond de oefenmeester voor het eerst weer op het trainingsveld op Papendal.

Zonder Cocu deed Vitesse de afgelopen twee wedstrijden uitstekende zaken. Go Ahead Eagles (2-0) en aartsrivaal NEC Nijmegen (1-4) werden aan de zegekar gebonden. Assistent-trainer Chris van der Weerden nam bij die duels de honneurs waar. Zaterdag is hij gewoon weer assistent van Cocu. Vitesse zal de winstreeks graag willen voortzetten, daar de Arnhemmers nog altijd op een teleurstellende dertiende plaats in de Eredivisie staan.

Vitesse is nog altijd niet zeker van handhaving, maar het gat met nummer zestien FC Emmen bedraagt inmiddels wel vijf punten. Mocht het alsnog volledig misgaan voor het elftal van Cocu, kunnen de play-offs tegen degradatie alsnog een uitweg bieden. Na de wedstrijd tegen Excelsior wacht een uitduel met Fortuna Sittard. Vervolgens staan twee thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten FC Groningen en SC Cambuur op het programma, waarna Vitesse op 28 mei het seizoen eindigt met een uitduel bij koploper Feyenoord. Vermoedelijk zijn de Rotterdammers dan al kampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chris van Weerden leek het beter te doen dan Cocu hoop dat vitesse gewoon 11/12e eindigt dan heb je eigenlijk een prima seizoen gehad

21 april 2023 om 10:39

Maar ligt het dan aan Chris van Weerden, aan Philip Cocu zijn inbreng of misschien een combinatie van beide? Vitesse heeft dit seizoen af en toe ook wel flinke pech gehad, nu kwam het er wel een keer uit.

21 april 2023 om 10:44

Scheelt dat je een prima selectie hebt en dat je ze tegen NEC niet hoeft op te laden, hoop ik.

21 april 2023 om 11:59

Ik denk vooral aan Jasper Cillessen wat betreft de wedstrijd tegen NEC.

21 april 2023 om 12:43

NEC mistte duidelijk Tannane. Vitesse voetbalde de gehele wedstrijd beter dan de Nijmegenaren. Zonder de ketsers van Cillessen hadden ze denk ik ook wel gewonnen.

Goed nieuws voor Vitesse lijkt mij, en ik denk dat Cocu wel contact heeft gehouden met z'n technische staf gedurende fysieke afwezigheid tijdens de laatste wedstrijden.
En het ziet er naar uit dat de club ondanks de diverse tegenvallers, gewoon lekker volgend seizoen in de eredivisie speelt.
Dat moet volgens mij een grote opluchting zijn voor de Vitesse fans.
De ploeg speelt sinds Cocu's aanstelling geleidelijk aan, stukken stabieler/beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren