Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu verklaart succes PSV: ‘We zakken niet meer door de ondergrens’

Laatste update:

Winterkampioen PSV sloot de eerste seizoenshelft zaterdagavond af met een klinkende 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Volgens trainer Phillip Cocu zijn de goede resultaten van de Eindhovense ploeg vooral te danken aan de groeiende ervaring van zijn spelersgroep. Dat vertelde hij na afloop aan FOX Sports.

/

“We zijn dit seizoen niet meer door de ondergrens gezakt”, aldus Cocu. “We hebben nu ook wel eens verloren, bijvoorbeeld in Europees verband, maar in het weekend erop stonden we er weer. De rust in de groep is een stuk groter geworden. Dat heeft veel te maken met de ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan.”

Aanvoerder Georginio Wijnaldum sloot zich bij zijn trainer aan: “We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en hebben 2014 zo wel heel mooi afgesloten. We hadden vooraf afgesproken dat we hetzelfde zouden brengen als tegen Feyenoord. We moesten dat we moesten winnen om de zeges tegen FC Twente en Feyenoord een goed vervolg te geven en dat hebben we gedaan.”

Denk jij dat PSV kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zien we eind van het seizoen wel Cocu.

20 december 2014 om 23:04

Nee, dat zien we nu al. PSV heeft namelijk 43 punten uit de 1e 17 wedstrijden nu, tegen 23 uit de 1e 17 vorig jaar. Dit toont al duidelijk aan dat het stabieler is geworden. Thuis alles gewonnen en uit 2x verloren en 1 gelijk. Heel stabiel dus vind ik.

20 december 2014 om 23:13

Jaa, leuke statistieken. Alleen kan een club heel anders de winterstop uitkomen. Winterkampioen zegt niks!

20 december 2014 om 23:24

Door de ondergrens zakken heeft niks te maken met het aantal punten uit een reeks. Ajax doet het ook verdienstelijk, maar ging er donderdag ook finaal doorheen.

Vaak is het ook een mentale kwestie waarbij de werkinstelling ondermaats is. Ik zou er bij psv niet gerust op zijn, zeker niet gezien de traditie die PSV heeft met de tweede seizoenshelft, waar de druk ook een rol gaat spelen.

20 december 2014 om 23:25

Het zegt wel wat. Namelijk dat PSV voor de winterstop nauwelijks door de ondergrens is gezakt; hoger basisniveau. En dat betekent dat de spelers individueel en gezamenlijk zijn verbeterd. Goed nieuws dus!

20 december 2014 om 23:48

Niemand roept dat ze daardoor beter uit de winterstop komen. Cocu geeft aan waarom de resultaten beter zijn. Veel supporters van andere clubs willen graag roepen dat PSV weer op de feiten vooruit loopt, maar het zijn juist deze mensen zelf die dat in leven houden.
PSV heeft geleerd van vorig jaar, blijft met beide benen op de grond en zal hard moeten werken om kampioen te worden. En dat vinden ze ook en dus zal niemand roepen dat PSV wel even kampioen gaat worden nu.
Misschien moeten we dan ook stoppen met die oude stokpaardjes, want het slaat nergens op en het begint zo langzamerhand ook echt zielig te worden.

PS dat sommige supporters dat wel doen is hun enthousiasme, maar de club zal daar niet in meegaan.

20 december 2014 om 23:05

We worden wel kampioen denk ik.

20 december 2014 om 23:06

Op het eind van het seizoens pas de eerste seizoenshelft evalueren is een vreemd, denk je niet?

20 december 2014 om 23:50

PSV pakte in het jaar 2014 76 punten, dus vorig seizoen zijn ze ook sterk uit de winterstop gekomen.

De enige keer dat ik psv dit jaar ver door de ondergrens zag zakken was tegen Estoril uit ( 3-3)

Nu lekker achterover leunen en kijken wat Ajax en Feyenoord doen! Helemaal eens met Cocu overigens, het is allemaal vele malen stabieler dit seizoen. Toch ook credits naar Cocu hoor, mag ook wel eens gezegd worden dat hij het gewoon heel goed doet. Ook altijd keurig netjes en staat de pers netjes te woord altijd. Sympathieke man.

20 december 2014 om 23:46

Ga er maar vanuit dat zij winnen hoor. Nac en excelsior uit zijn toch gewoon drie punten.

21 december 2014 om 00:35

Ik vind Cocu maar een trainer die na een wedstrijd niks interessants te melden heeft. Het zijn meestal de clichés die er uit worden gegooid.

Maar zoals hij vorig jaar de verantwoordelijke was voor de wanprestaties die PSV leverde is hij het nu ook die op een verdiende eerste plaats staat.

21 december 2014 om 11:06

Cocu heeft zich wel verbetert dit jaar. Hij zit er korter op en hoewel sommige spelers soms nog wat laks ogen zit er wel een bepaalde vechtersmentaliteit bij PSV erin dit jaar. Vorig jaar hadden ze het als ze achter kwamen alle ogen op voren gericht en hielpen ze elkaar, zeker in de eerste seizoenshelft echt niet. Nu knokken ze voor wat ze waard zijn zoals bijvoorbeeld tegen Feyenoord.

Ik zal wel als pessimist oid. worden weggezet.
Maar in de laatste minuut een voorsprong verspelen tegen Groningen en verliezen tegen tien man van Heereveen is voor mij toch wel een beetje de definitie van door de ondergrens heenzakken.
Daarentegen rijst PSV wel boven zichzelf uit en wint het een aantal topwedstrijden zonder al teveel problemen (Ajax-uit/Twente-thuis) en kan het echt ontzettend hard vechten voor wat het waard is als het nodig is (Feyenoord-thuis/Vitesse-thuis).
We zijn nog geen kampioen, maar ik acht de kans toch wel groot. Ik denk dat PSV op dit moment 60% kans heeft op de titel, gevolgd door 39% van Ajax en 1% van een andere ploeg.
Zou fijn zijn om eens op het stadhuisplein te mogen staan, laatste kampioenschap was ik namelijk toch nog te jong om alleen te gaan.

20 december 2014 om 23:28

Dat in Groningen was echt heel dom, dat waren drie zekere punten totdat Groningen voor het eerst in de wedstrijd in de buurt van Zoet kwam en Brenet de Leeuw liet lopen. Heerenveen was een ander verhaal, daar zakte de volledige ploeg echt finaal door de ondergrens. (al moet gezegd worden dat Depay en LdJ er niet bij waren, zeker niet onbelangrijk)

Als PSV de tweede seizoenshelft hetzelfde kan volhouden als in de eerste worden we kampioen, vooral de topwedstrijden (die tot nu toe stuk voor stuk winnend zijn afgesloten) moeten overwinningen blijven opleveren. Hopelijk blijft men geconcentreerd en komen ze goed uit de winterstop, met (hopelijk) als resultaat zo'n grijs, glimmend ding in mei in Eindhoven

20 december 2014 om 23:39

1% van een andere ploeg. Jongen toch. Ga niet met percentages gooien als ze feitelijk onjuist zijn. Het is een feit dat psv er goed voor staat en de favoriet zijn, maar 1 procent zou in het geval van een nac breda zijn. Nagenoeg onmogelijk, maar theoretisch haalbaar.

20 december 2014 om 23:53

feyenoord is die ene procent

21 december 2014 om 01:22

In 99 van de 100 gevallen zal je een achterstand van 12 punten tijdens de winterstop niet meer goed maken. 1 procent is geen slecht percentage wat mij betreft

21 december 2014 om 01:52

Zeker niet als de 2 ploegen met in principe de meeste kwaliteit bovenaan staan. Feyenoord heeft teveel laten liggen en is qua niveau maximaal gelijkwaardig, maar zit denk ik wel minder rek in en meer op de toppen van hun kunnen al. En de rest is sowieso al kansloos

Met de basiself van PSV moeten ze gewoon kampioen worden en hopen dat er geen blessures komen.

Ik vind dat nog allemaal wel meevallen. Tegen PEC werd er heel matig gespeeld en hadden ze niks in te brengen. En dan zak je volgens mij door de ondergrens. Kampioenschap is nog helemaal open want ik verwacht dat zowel PSV en Ajax heel veel punten gaan laten liggen na de winterstop.

Psv heeft vaker in de winterstop bovenaan gestaan en na de winterstop verder naar beneden gezakt. Laten we aan het einde van het seizoen kijken.

21 december 2014 om 11:42

Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Ik kan ook wel zeggen dat psv vorig seizoen juist heel sterk uit de winterstop kwam, met 8 overwinningen op rij. Dat zegt allemaal niets. Gekeken naar de selecties van de topploegen heeft psv de breedste en de beste selectie, en alle spelers zijn ervaring rijker na het afgelopen seizoen. Psv zal heus nog wel een x verliezen, maar ik verwacht dat ze gwn kampioen gaan worden

Dom trainersgepraat. Ze zakten afgelopen woensdag nog door de ondergrens maar werden geholpen door de arbitrage. Vermoeiend dat opdreunen van die geijkte zinnetjes. Kleurloos.

21 december 2014 om 08:12

Als feyenoord al niet meer kan winnen van PSV dat door de ondergrens zakt, is de titel verder weg dan ooit voor Rotterdam.

23 december 2014 om 17:20

Feyenoord had zeker kunnen winnen van Psv, als de arbitrage zijn werk had gedaan. PSV speelde gewoon zwaar ruk en mag blij zijn dat de 0-2 niet viel. Dan had Feyenoord de wedstrijd lekker uitgecounterd.

21 december 2014 om 11:08

Nee PSV knokte zich ook deels terug in de wedstrijd. Als ze echt door de ondergrens zakten waren ze veel onnauwkeuriger geweest in de passing.

Cocu verklaart succes Psv: "ja eh, we zijn nu gewoon succesvoller"

beter had hij het niet kunnen verwoorden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren