Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu houdt transfer Locadia niet tegen: ‘Moeten begrip hebben voor de situatie’

Laatste update:

Jürgen Locadia lijkt momenteel op weg naar Brighton & Hove Albion. The Seagulls hebben zich in Eindhoven gemeld en praten met PSV over een transfer van de aanvaller, die zestien miljoen euro op zou moeten leveren. Dit bedrag zou een gat in de begroting moeten dichten, dat ontstaan is door de vroege Europese uitschakeling van de Eindhovenaren.

“Sportief gezien ben ik er niet blij mee, maar we moeten begrip hebben voor de situatie van de club. Soms kun je een transfer simpelweg niet tegenhouden”, wordt trainer Phillip Cocu door het Eindhovens Dagblad geciteerd tijdens de wekelijkse persconferentie. De oefenmeester benadrukt dat Locadia nog steeds speler van de Eindhovenaren is. “Jürgen is een voorbeeld van een jongen die al heel vroeg bij de A-selectie is gekomen en op zijn zestiende en zeventiende al meetrainde.”

“Hij heeft zich tot een bepalende speler ontwikkeld en is op alle fronten enorm gegroeid”, vervolgt Cocu. Zijn ploeg hervat de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Eindhovenaren brachten de winter door in de Verenigde Staten, maar Cocu vertelt op de website van PSV dat er geen sprake is van een jetlag. “Daar hebben we uiteraard rekening mee gehouden door maandag en dinsdag wat later te trainen. Een jetlag speelt zondag absoluut geen rol.”

PSV verwelkomde Maximiliano Romero afgelopen winter in Eindhoven, maar de Argentijn zal komende zondag nog niet van de partij zijn. De aanvaller traint nog individueel. “We moeten er zondag direct staan. De uitslag van een andere wedstrijd (Ajax - Feyenoord, red.) hebben we niet nodig om gemotiveerd te zijn”, concludeert de oefenmeester, die niet wil zeggen of PSV nog de transfermarkt op gaat met het geld dat een eventuele transfer van Locadia oplevert. “We moeten de selectie dusdanig hebben staan, dat we de tweede seizoenshelft goed in kunnen gaan. Wellicht volgt er nog iets, maar daar valt nu nog niets over te zeggen.”

Snap jij dat PSV Jürgen Locadia laat gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind 16 miljoen euro een hele hoge en goede bedrag voor een beperkte speler als Locadia. Dus er is niet veel om tegen te houden aangezien je nog blij moet zijn dat een club zoveel betaald voor hem.

PSV moet wel echt een LB halen en misschien ook een CV.

19 januari 2018 om 15:00

Beperkt? Hij is balvast, berensterk, schoten altijd tussen de palen. Beetje meer respect voor Jurgen a.u.b.

19 januari 2018 om 15:14

Denken jullie dat romero direct in de basis begint tegen heracles?

19 januari 2018 om 15:20

Zal niet eens bij de selectie zitten. Hij sluit volgende week aan bij de groepstraining. Tegen FC Twente zal waarschijnlijk wel hij in de selectie zitten. Voor zondag: Lozano - De Jong - Bergwijn.

19 januari 2018 om 16:00

Valt me op dat mensen echt verdeeld zijn over hem in 2 kampen, of iemand vindt hem extreem slecht of heel goed. Ik behoor tot de 1e groep.
Want ja hij is inderdaad beperkt ja. Zijn schoten ramt ie altijd het stadion uit. Heeft geen overzicht, geen rust aan de bal en een beperkte motoriek. En laten we daarnaast de statistieken er eens bijpakken want die geven mij en vele andere gelijk. Om te beginnen het beperkte aantal assists, namelijk 2. En dat voor een linksbuiten. Ik moet wel toegeven dat als hij niet in de spits staat dat die rol wordt ingevuld door L de Jong en die heeft het hebben van een ''matige vorm'' tot zijn beroep verheven. Maar dan hetgeen waar ik naartoe wil. Hij heeft 9 doelpunten gemaakt, waarvan bijna de helft van zijn productie (4) in de domstad tegen FC Utrecht, die toen met een man minder moesten doen en nog steeds met zijn allen voor de bal stonden. Halen we die wedstrijd er af dan komt ie op een doelpuntentotaal van 5...een vrij bescheiden aantal. Ook als wij de vorige seizoen meenemen dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat hij helemaal niet zoveel scoort.

2013/14 31 - 13
2014/15 23 - 6
2015/16 29 - 8
2016/17 14 - 3
2017/18 15 - 9

Iemand die dit een goede speler voor PSV vindt kan ik niet serieus nemen.

19 januari 2018 om 16:21

6ishet

Ja, als je het zo neerzet, die cijfers, en je doet alsof Locadia in die vijf seizoenen alle weds5rijde heeft gespeeld, als centrumspits, ja dan kan je best wel concluderen dat hij misschien niet zo heel erg sterk was en niet heel erg veel bijgedragen heeft.

Maar, als je nou ook meeneemt dat hij bijna standaard op links heeft gespeeld, al die jaren, en hij ook veel geblesseerd is geweest, hoe zou je dan die cijfers beoordelen?

En als je er dan ook nog eens bij zou nemen dat er in de eredivisie niet zo heel erg veel vleugelspelers zijn die heel veel scoren (of anders, noem ze dan maar, het zijn er echt niet veel), blijf je dan bij je mening?

19 januari 2018 om 16:36

Vind het prima dat deze transfer doorgang vindt. Prima speler locadia maar vind hem meer een spits voor een 4-4-2 dan een buitenspeler dan wel spits in 4-3-3. Heeft het niet onaardig gedaan maar is denk ik ook niet onvervangbaar. Als liefhebber zie ik toch liever een speler die wat wendbaarder is, locadia heeft andere kwaliteiten. Nu hoop ik dat PSV geen 1 op 1 vervanging haalt, er zit zoveel nog te trappelen achter locadia dat het gewoon nonsens zou zijn. Voor nu zou ik met gudmonson de jong en lozano beginnen. Dan heb je voor de spits positie nog Lammers en Rodriguez die Luuk tijdens het seizoen kunnen vervangen zodat Luuk aan het einde van het seizoen nog een mooie transfer kan maken. Op de bank voor de flank heb je dan nog bergwijn, malen en eventueel pereiro. Een prima vooruitzicht. Een linksback halen en verder gewoon het geld op zak houden en zorgen voor wat vet op de botten voor mindere tijden.

19 januari 2018 om 17:06

Hij is niet extreem slecht want anders had hij natuurlijk niet hij PSV gespeeld. Maar het is geen speler die wedstrijden achtereen kan schitteren. En de mensen die zeggen dat het niet belangrijk is om als spits een goede techniek te hebben hebben nooit op het veld gestaan.

19 januari 2018 om 19:12

Zijn doelpuntentotaal is inderdaad één van de dingen die bijdragen aan mijn betoog, maar niet het enige. Ik benoem ook het gebrek aan assists bijvoorbeeld. Als ik daar een voorbeeld van mag noemen dan is Balasz Dsudszak de eerste die in mij opkomt, die gaf tientallen assists. Bij Locadia zijn dat zijn er dit seizoen 2. Dat hij niet in de spits staat en daarom minder doelpunten maakt dat klopt en dat heb ik zelf mogen aanschouwen in de wedstrijden die ik gezien heb. Maar dan nog vind ik het weinig. Iemand als Mertens scoorden er 21 en 16, dat is al een stuk meer. Daarnaast heb ik het over specifieke kwaliteiten zoals afronden, overzicht en techniek. Waar ik hem geen topper in vind. Ik mis bij hem gewoon het gogme. Ook irriteer ik me volledig aan het feit dat hij zo ongeveer iedere wedstrijd 5x buitenspel staat. Daarnaast wilde ik ook nog zeggen dat vaak geblesseerd zijn eerder een reden is om een speler niet te kopen dan wel.

Nou moet ik zeggen dat iedereen gewoon zijn mening mag hebben. Dus dat ik je niet serieus kan nemen dat neem ik wel terug. Over zijn toekomst ben ik wel wat positiever. Hij speelt in Engeland misschien in een counterploeg met een 4-4--2 systeem waarin hij, denk ik beter rendeert. Ik denk dat het zo'n type speler is. Gewoon vanuit de counter wegsturen en 1 op 1 met de keeper zetten.

Het komt PSV financieel gewoon goed uit, want om nou te zeggen dat Locadia PSV ontgroeit is gaat wel wat ver. Hij is net een half jaartje onomstreden in de basis.

19 januari 2018 om 15:14

Locadia is in principe al 2,5 jaar basisspeler. Hij heeft gewoon heel veel wedstrijden gemist door blessures.

Iedereen die beperkte speler zegt dnapt er helemaal niets van. Oke hij heeft geen fluwele techniek (ook niet het belangrijkste als spits) hij kan zowel op links als in de spits en hij heeft een goed rendement. Tweebenig, geweldig schot, sterk, explosief en verdedigd ook goed mee op de linksvoor positie. We gaan hem zeker missen (vooral zijn 9! Doelpunten dit seizoen) hopelijk staat Romero snel op.
Anyways succes Jurgen heg is je gegund!

19 januari 2018 om 15:32

Mee eens! Maar heeft zijn kwaliteiten nooit echt laten zien omdat ie vaak geblesseerd raakte.

19 januari 2018 om 15:34

"oke hij heeft geen fluwele techniek (ook niet het belangrijkste als spits) hij kan zowel op links als in de spits en hij heeft een goed rendement."

Ik vind zijn rendement juist een zwak punt. Natuurlijk zijn daar verzachtende omstandigheden voor (vaak geblesseerd geweest, niet altijd op zijn favoriete positie gestaan, lang moeten wachten op een basisplaats), maar dan nog is 45 goals in 127 eredivisiewedstrijden niet bijzonder. In Europese wedstrijden heeft hij zelfs maar 3 keer gescoord in 30 wedstrijden. En die 9 goals van dit seizoen zijn ook een tikkeltje geflatteerd, want 4 daarvan maakte hij in de 1-7 tegen Utrecht (en Utrecht liet het toen behoorlijk lopen in de tweede helft).

Dit is toch heerlijk voor Psv, Romero halen en nu Locadia voor vel meer verkopen. Winst behaald en een in potentie een betere jonge spits erbij.

19 januari 2018 om 17:06

Potentie moet natuurlijk wel worden waargemaakt. Ik vind het vreemd dat je tijdens de race om de titel een basisspeler verkoopt om er vervolgens een broekie zonder enige ervaring in de ED ervoor terug te halen.

19 januari 2018 om 18:03

Dat is waar, het zal afwachten worden, maar heb er wel vertrouwen in. Daarnaast vond ik Locadia echt een topper, het is maar dat hij bijna nooit echt de kans kreeg om als centrumspits te spelen, steeds maar vanaf links tot begin van het seizoen en toen zag je dat hij gewoon goed is als spits. Dan is het inderdaad raar dat PSV hem weg doet, maar minimaal 16 miljoen is een behoorlijk bedrag en Locadia gaat denk ik wel goed doen bij Hove.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren