Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu gaat toeslaan bij PSV: middenvelder moet snel tekenen bij Vitesse

Laatste update:

Vitesse hoopt Mathijs Tielemans snel aan de club te verbinden, zo meldt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dinsdag. De 21-jarige middenvelder uit Veldhoven is per 1 juli transfervrij en heeft de clubs voor het uitkiezen. Tielemans was in het afgelopen seizoen aanvoerder bij Jong PSV, en heeft in de Premier League International Cup een sterke indruk achtergelaten. Vitesse-trainer Phillip Cocu hoopt op een snelle komst van de controleur en ziet in de rechtspoot zowel sportief als financieel ‘een interessante prooi’ volgens Elfrink.

Tielemans speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV, maar is bezig aan zijn laatste weken in Eindhovense dienst. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet, maar de middenvelder kwam wel 77 officiële wedstrijden in actie voor Jong PSV. In de Keuken Kampioen Divisie was Tielemans goed voor acht doelpunten en acht assists. Volgens Transfermarkt is hij zo’n 500.000 euro waard, maar geïnteresseerde clubs kunnen de Brabantse belofte deze zomer transfervrij inlijven.

'Kind van de club' Tielemans wees een aanbieding van PSV af.

Elfrink omschrijft Tielemans als ‘een van de beste spelers uit de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen seizoen’. Bij Vitesse is dat blijkbaar ook opgevallen. De club van Cocu zou goede papieren in handen hebben om Tielemans binnen te hengelen. De defensieve middenvelder kan door zijn goede prestaties in de Premier League International Cup echter ook naar het buitenland. Jong PSV won dat toernooi door de leeftijdsgenoten van Crystal Palace te verslaan in de finale (1-3).

PSV deed Tielemans een aanbieding om zijn contract met meerdere jaren te verlengen, maar die heeft de middenvelder afgewezen vanwege het geringe uitzicht op speeltijd in de hoofdmacht van de club. Komend seizoen zou hij in het Philips Stadion moeten concurreren met Joey Veerman en vermoedelijk een aantal aankopen. Tielemans verwacht daardoor niet in aanmerking te komen voor het eerste elftal en wil zijn geluk elders zoeken. Mogelijk zet de ambitieuze middenvelder zijn carrière voort in Arnhem, waar de inkt al klaar staat.

Is Tielemans een aanwinst voor Cocu's Vitesse?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Tielemans een nieuwe contract aanbieding heeft afgewezen. toch wel een speler met veel potentie. bij Vitesse zou die makkelijk basis kunnen.

13 juni 2023 om 22:50

Tielemans is echt een hele leuke speler. Maar laten we eerlijk zijn. Hij is inmiddels 21 jaar he. Die heeft geen toekomst bij PSV. Niet omdat hij een slechte speler is maar omdat een club als PSV het hogerop moet zoeken. Vitesse lijkt me een prima club voor hem.

13 juni 2023 om 23:15

Wieffer is 23 speelde tot zijn 22ste jong Twente en KKD. Leeftijd zegt niks.Ik ken de speler niet maar je zegt 21 al.

13 juni 2023 om 23:17

voor PSV betekent een 21 jarige middenvelder met 0 ervaring in het eerste elftal echter wel snel dat hij het niet zou maken bij het eerste.

Dan kan je beter een stap maken. Als hij dan echt zo goed slaagt kan je altijd terugkeren. Branco vd Boomen heeft via een omweg ook het eerste van Ajax alsnog gehaald bijvoorbeeld

13 juni 2023 om 23:37

Als ik de reactie zo lees. Is het een type Leeman die was in de jeugd ook goed maar daarna niet ver gekomen.
Alsnog vind ik dat we in Nederland iemand van 21 te snel oud noemen. Als je in de KKD uitblinkt op je 21ste zelfs 23sre kan je echr nog de top halen.

14 juni 2023 om 01:01

@Fossen

Ben het wel met je eens dat we hogerop moeten zoeken.

14 juni 2023 om 08:15

Nee, maar volgens die redenering kun je elke jeugdspeler wel houden tot hun 23e, want wie weet... Bij Tielemans is er gewoon niet genoeg potentie om hem te houden. Als je op je 21e nog niet structureel kunt invallen bij PSV 1 dan ben je simpelweg niet goed genoeg.

15 juni 2023 om 17:15

En daarom wilde psv hem voor een paar jaar verbinden weer? Vind ik wel vreemd als je niet goed genoeg bent voor een clup als psv dan.

Ken 'm niet echt. Directe versterking? Wat denken jullie?

13 juni 2023 om 22:42

Zou zeker een Directe Versterking zijn voor Vitesse. Tielemams heeft pech dat Ruud net weg is bij ons. denk dat hij komend seizoen onder hem wel minuten had gekregen als die nog trainer was geweest.

13 juni 2023 om 22:51

Denk het niet eerlijk gezegd. Denk dat dit sowieso de beste overstap voor hem geweest zou zijn. Hij is toch al 21 dan snap ik dat je op deze leeftijd gaat voor gegarandeerde speeltijd in de eredivisie. Ik denk bijvoorbeeld dat Nassoh ook beter dan hem is en het zou me niet verbazen als spelers als Land en van den Heuvel hem ook voorbij hadden kunnen streven als hij bleef.

13 juni 2023 om 23:34

Krijg hier een beetje Dante Rigo gevoelens bij. Toch al een paar jaar af en toe genoemd, maar breekt maar niet echt door. Rigo bij ADO was vervolgens helemaal niks, ik hoop voor deze jongen dat hij zich bij Vitesse toch kan laten zien

14 juni 2023 om 08:28

Inderdaad Rigo of Ritzmaier. Hopen voor deze jongen dat die via een andere Eredivisie club toch lekker aan het voetballen komt.

14 juni 2023 om 00:42

Ik vind het jammer dat hij vertrekt, heeft bij PSV toch mooie dingen laten zien. Fysiek komt hij wat tekort maar die jongen heeft een prima schot in huis en doet mij qua spel wel een beetje aan Veerman denken. Ik denk dat Vitesse er wel een goede speler aan heeft hoor.

Lijkt me een goede aanwinst. Transfervrij en hij heeft uitzicht op speeltijd want 50% van de selectie is weg. Bovendien komt die echt onder contract te staan en wordt hij niet gehuurd. We moeten nu echt gaan bouwen aan eigen vermogen op het veld en stoppen met het opleiden van andere spelers.

Dit is goed nieuws. Gelijk iemand halen die eigendom gaat worden.

Niet weer eerst 2,3 spelers huren, zodat dat de norm wordt. Waarde creëren op het veld!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren