Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubs in de rij voor smaakmaker Eredivisie: ‘Wachten tot het vuurwerk losbarst’

Laatste update:

Spelmaker Osame Sahraoui is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken bij sc Heerenveen, zo laat clubwatcher Sander de Vries weten tegenover de Leeuwarder Courant. De Noorse linksbuiten krijgt het publiek in het Abe Lenstra Stadion met enige regelmaat op de banken en dat is ook clubs in binnen- en buitenland niet onopgemerkt gebleven.

De vele interesse komt voor de Friezen niet als een verrassing. In de winterstop stond de 22-jarige vleugelflitser al in de belangstelling van Lille OSC, maar een transfer kwam toen nog niet van de grond.

Nu, een halfjaar later, komt een vertrek in de zomerse transferwindow voor Sahraoui en Heerenveen ook niet ongelegen. De sterspeler van de Friezen hunkert naar een vervolgstap en zijn werkgever kan het geld bij een toekomstige transfer goed gebruiken om de financiële tekorten te dichten. In de winterstop werden er bedragen tussen de vijf à zes miljoen gemeld, maar zou Heerenveen hebben ingezet op een verdubbeling hiervan.

In de winterstop waren het voornamelijk buitenlandse clubs zoals Lille, Stade Rennais en OGC Nice die interesse toonden, maar nu heeft ook PSV zijn interesse kenbaar gemaakt. In de afgelopen maanden heeft de Eindhovense club de verrichtingen van Sahraoui op de voet gevolgd.

“En zo zijn er talloze scouts van andere clubs die hun boekjes volschreven over de aanvaller. Het wachten is nu op het moment dat het vuurwerk rondom Sahraoui losbarst. Voor Heerenveen valt het te hopen dat dit vroeg in de transferwindow gebeurt, zodat de club tijdig kan schakelen naar een opvolger”, aldus De Vries.

De in Oslo geboren Sahraoui maakt eind januari 2023 voor 1,7 miljoen euro de overstap van Vålerenga naar Heerenveen. In zijn eerste halfjaar speelde Sahraoui nog vijftien wedstrijden waarin hij één keer het net wist te vinden, maar wel vijf assists afleverde.

Ondanks dat Heerenveen zelf een teleurstellend seizoen kent, de club weet al vrij snel voor het einde van de competitie dat meedoen aan de play-offs voor Europees voetbal een illusie is, kan Sahraoui terugkijken op een uiterst succesvol seizoen. In 31 Eredivisie-duels scoorde de buitenspeler achtmaal en gaf hij evenveel assists. Bij de Friezen heeft Sahraoui nog een contract tot juni 2026. Transfermarkt taxeert zijn transferwaarde op acht miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

ruil deal met bergwijn

15 mei 2024 om 11:08

Er gingen al geruchten over een vertrek van Bergwijn. Ajax zou 24 miljoen willen bij een eventuele transfer. Alleen is Sahraoui natuurlijk never nooit 24 miljoen waard 😉.

15 mei 2024 om 11:13

Ach, we betaalden ooit ook 16 miljoen aan Heerenveen voor Sulejmani. Misschien kan Ajax als compensatie voor deze overbetaling korting krijgen.

15 mei 2024 om 11:11

Goed plan, gaan we van 12 goals naar 8 goals per seizoen van de linksbuiten.

15 mei 2024 om 11:37

Anderzijds heeft Bergwijn ook 5 penalty's gescoord. Dus in feite ga je er nog 1 doelpunt op vooruit!

15 mei 2024 om 12:44

Ik acht de kans wel groot dat Bergwijn gaat vertrekken omdat Ajax geld nodig heeft. Dan mag wat mij betreft Sahraoui naar Psv gaan. Ik zie veel liever Driouech naar Ajax komen die ook nog een stuk goedkoper is. Maar ik verwacht dat Farioli wellicht 1 of 2 spelers uit de Franse competitie zal willen meennemen die hij goed kent en die passen bij zijn visie van pressie zetten.

15 mei 2024 om 13:28

Wie gaat de penalties er dan inschieten? Bergwijn mist er niet veel.

15 mei 2024 om 13:36

Als je van het geld van Bergwijn een Sahraoui plus rechtsbuiten kunt kopen die er gezamenlijk 20 inschieten dan ga je van 12 naar 20 goals. Berghuis terug op 10 en dan twee spelers met acties/diepgang op de vleugels.

Bergwijn neemt ook alle penals, wie weet had iemand anders ze er ook allemaal ingeschoten.

15 mei 2024 om 13:59

Sahraoui is linksbuiten.

15 mei 2024 om 14:23

Ook Driouech komt van Heerenveen. Dus ik hoop op een mooie transfer voor die jongen. Dan kan Heerenveen nog wat meeprofiteren.

Dribbelend een plaag voor elke tegenstander. Ik zie hem graag komen naar PSV in plaats van Driouech. Dit is een van de weinige spelers uit de subtop die een directe versterking is. Maar 10mil zou ik er als PSV zijnde niet voor betalen. Tussen de 5 en 6,5 mil meteen doen.

15 mei 2024 om 11:17

Dumfries en Veerman zijn de afgelopen jaren van Heerenveen naar PSV vertrokken en bleken beide een scuces. Sahroui zou ik diezelfde stap ook zien maken, echter wel voor het juiste bedrag. Dus die 5 of 6,5 miljoen die jij noemt moet Heerenveen direct van de tafel vegen.

15 mei 2024 om 11:18

Heerenveen kennende zal die wel 10+ opleveren, is het bijvoorbeeld met Ejuke ook gelukt die destijds naar CSKA ging voor 12 miljoen.

15 mei 2024 om 11:32

Wel jammer dat we nog een X bedrag van CSKA moeten krijgen, dit betalen ze niet ivm het conflict in Oekraïne en de sancties die hierin uitgedeeld zijn aan Rusland.

16 mei 2024 om 09:29

Het was toch niet over willen, maar ze kunnen gewoon niet bij hun zakelijke rekening komen.

15 mei 2024 om 11:36

Driouech kan nog steeds wel, voor zo'n 2,5 miljoen en de Vertessen rol om het zo maar te zeggen. En dan kijken of hij kan doorgroeien tot meer. Sahraoui zit in een andere prijscategorie, en dan ben ik het met je eens dat we niet meer dan 6,5 miljoen moeten bieden. Als je toch in een hoger segment gaat zoeken, met bijvoorbeeld de genoemde 10-12 miljoen op zak, kun je betere spelers vinden. Hoop ook dat we dat gaan doen.

Blijf het toch knap vinden dat Heerenveen hun spelers voor grote bedragen weet te verkopen. En ze hebben toch een track record dat ze buiten Heerenveen het niet heel goed weten te doen. Alleen Veerman, Van Ewijk en Dumfries zijn twee spelers waarvan ik denk dat ze hun ontwikkeling hebben doorgezet. Maar Sarr, Van Bergen, Ejuke, Vlap, Pierie, Zeneli, Larsson, etc. hebben het niet laten zien of speelden een vrij onzichtbare rol bij hun vervolgclubs.

15 mei 2024 om 12:34

Dat rijtje wat je als laatste opnoemt vond ik bij Heerenveen (op Larsson na) bij lange na niet zo indrukwekkend als Veerman, v Ewijk en Dumfries.

15 mei 2024 om 12:41

En toch gingen Ejuke, Sarr, en Vlap voor grotere bedragen weg dan Dumfries, Veerman en Van Ewijk.

15 mei 2024 om 12:59

Vlap scoorde ook gewoon 11 keer in z’n debuutseizoen bij Anderlecht. Terwijl hij ook regelmatig gewisseld werd. Ejuke is niet een speler die veel scoort, maar met zijn acties en dribbels zorgt hij wel vaak voor overtal situaties waar andere spelers dan weer van kunnen profiteren

15 mei 2024 om 12:34

Anderzijds kun je je ook afvragen waar al dat geld naartoe gaat, want in de prestaties is niet te zien dat ze leuke bedragen toucheren. Verder denk ik ook wel dat we tegenwoordig de markt verwarren met de verkoopskills van een TD. Als je op een rijtje zet waar spelers tegenwoordig voor weggaan in de Eredivisie, krijg ik toch het idee dat de markt hier de grootste oorzaak van is. Buitenlandse clubs zwemmen in het geld en grijpen iedere kans aan om geen potentiele parel mis te lopen. Alles wat relatief jong en enigszins bovengemiddeld is, gaat voor leuke bedragen weg (onder normale omstandigheden). Bedragen rond de 10 miljoen euro zijn voor een Heerenveen natuurlijk veel geld, maar voor heel erg veel clubs in Europa is dat geld dat ze prima kunnen missen.

15 mei 2024 om 12:53

Maar heerenveen heeft altijd wel goede verkoopskills gehad. Als je kijkt dat hun top 4 bestaan uit Alves voor destijds 17 miljoen, Sulejmani voor 16,25 miljoen, Ejuke voor 11,5 miljoen en Sarr voor 11 miljoen, dan heb je het gewoon belachelijk goed gedaan. Groningen heeft misschien de laatste paar jaren de betere spelers opgeleid die in het buitenland ook meekunnen, en toch hebben ze met Berg (10 miljoen) en Strand Larsen (12,4 miljoen) maar twee spelers die boven de 10 miljoen zijn gegaan. Waarbij tussen Strand Larsen en Berg al meer dan 12 jaar tussenzat. Als je kijkt naar de transfers van het afgelopen 10 jaar die bij hun vervolgclub goed spelen, Kostic die bij Juventus speelt en op Bundesliga en Europa League niveau heeft laten zien, Strand Larsen die op Laliga niveau mee kan, Meijer die met Club Brugge mee kan, Matusiwa die op Ligue 1 niveau al enkele jaren basisspeler is, Suslov die met Hellas mee kan, Ngonge die een overstap heeft gemaakt naar Napels. Verkoopt Groningen dan hun spelers voor te weinig?

15 mei 2024 om 13:54

Als de omstandigheden er naar zijn om veel geld te vragen (relatief jong, langlopend contract en/of een lekker rendement), dan kun je inderdaad stellen dat FC Groningen ze voor te weinig van de hand doet. Andere clubs vangen ook leuke centen namelijk:

AZ met Boadu, Jahankbakhsh, Koopmeiners, Reinders, Til, Kerkez, Stengs, Idrissi, Karlsson, Weghorst, Wijndal... Allemaal recent en allemaal voor 10 tot 20 miljoen euro.

FC Twente is nota bene net weer 3 jaar op niveau en ze vangen 15 miljoen voor Ugalde die een half seizoen presteert, 8 miljoen voor Cerny en 7,2 miljoen voor Zerrouki. Geen van hen presteert goed bij hun volgende club. Ugalde krijgt kritiek in Rusland, terwijl Cerny en Zerrouki op de bank zitten.

FC Utrecht verkoopt Douvikas voor 12 miljoen, Haller voor 12 miljoen, Timber voor 7,5, Kerk voor 7, Labyad voor 6. Ook allemaal vrij recente transfers.

Ik hoop echt niet dat hij weg gaar maar hij is Heerenveen wel ontgroeid en zal vast ook wel weggaan. Jammer want het is een heerlijke speler waarvoor je naar het stadion komt. Ik ben benieuwd of de scouting nog een pareltje voor op de buiten heeft weten te vinden ter vervanging, want wat we er nu naast hebben is zeer matig.

Toch een beetje Larsson - Feyenoord vibes van deze speler. Denk dat een stap omhoog nog vrij lastig zou zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren