Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Club Brugge gaat transferrecord alsnog breken na coup van Ajax

Laatste update:

Club Brugge gaat na het afketsen van de komst van Mohamed Daramy, die uiteindelijk van FC Kopenhagen naar Ajax gaat, alsnog het eigen transferrecord breken. Volgens de dinsdageditie van Het Laatste Nieuws staat de Belgische topclub op het punt om de komst van Kamal Sowah voor een bedrag van negen miljoen euro af te ronden. De 21-jarige Ghanees heeft al een verleden op de Belgische velden.

Een jaar geleden toonde Club Brugge al concrete interesse in Sowah, die in 2018 op zijn achttiende verjaardag een contract bij Leicester City ondertekende maar de eerste tweeënhalf jaar werd verhuurd aan de Belgische zusterclub Oud-Heverlee Leuven. Een te hoge vraagprijs zorgde ervoor dat de Bruggelingen afhaakten. “We zijn net niet weggelachen”, liet algemeen manager Vincent Mannaert toen nog optekenen in Sport Voetbalmagazine.

Na een sterk 2020/21, waarin hij 8 keer scoorde in 34 duels, keerde Sowah naar Leicester terug. Hij hoopte er nieuwe stappen in zijn carrière te zetten, maar een plaats in de A-kern bij manager Brendan Rodgers zat er niet in en nu staat hij alsnog voor een transfer naar Brugge. Het bedrag van negen miljoen euro betekent een recordtransfer voor Club Brugge. Het huidige record staat op naam David Okereke. De aankoop van acht miljoen euro hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Venezia, op huurbasis.

Sowah hielp OH Leuven de voorbije jaren mee aan de promotie naar de hoogste afdeling in België en was ook daar één van de revelaties. In totaal was Sowah goed voor 13 goals en 10 assists in 72 wedstrijden voor de fusieclub. Doorbreken in de Premier League bleef al die tijd zijn grote droom. “Eindelijk heb ik het shirt van Leicester mogen aandoen”, pronkte hij deze zomer nog op Instagram na speeltijd in een oefenduel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken hem verder niet, maar 13 goals en 10 assists in 72 wedstrijden is nog niet echt top. Alhoewel hij zowel links, rechts als centraal kan spelen.

Na mislopen Daramy moet Brugge ook doorschakelen uiteraard. Wat ik begreep hebben ze veel spelers die in de bal komen en zochten ze (net als Ajax) flankspelers met diepgang.

Tactiek van Brugge is ook om jongere talenten te halen om deze vervolgens ook door te verkopen.

24 augustus 2021 om 09:07

72 wedstrijden kan ook 72 invalbeurten betekenen. Je hebt ook spitsen die 1 op de 10 kansen benut, maar statisties loopt hij 1 op 1.

Als Weghorst elke wedstrijd in Oranje scoort, maar voetballend heb je totaal niks aan hem, dan krijgt hij toch bakken kritiek over zich heen i.t.t. een speler die 1 op 2 of 3 loopt, maar er ook voor zorgt dan anderen (in)direct kunnen scoren en/of in balbezit blijft.

24 augustus 2021 om 09:32

Dank voor de reactie.

Heb je ook de statistieken opgezocht? Ik heb wel deze even gecheckt.

Totaal heeft hij 61 wedstrijden 90 minuten gespeeld.. Uitgerekend ongeveer rond de 240 minuten voordat hij betrokken is bij een doelpunt...

Nogmaals ik kraak hem niet af, hij is nog jong en zal verder ontwikkelen. Wellicht dat een sterker team ook voor meer kansen en rendement zorgt.

24 augustus 2021 om 09:35

Vorig seizoen 89 min p/wedstrijd, overall kom ik op 76 min p/w.

24 augustus 2021 om 10:05

5.487 minuten totaal, ik heb dat door 90 minuten gedeeld om te zien hoeveel x hij 90 minuten heeft gespeeld. Dus ongeveer 60 volledige wedstrijden.

Als je naar minuten per wedstrijd kijkt is dat inderdaad 76 min per wedstrijd.

24 augustus 2021 om 10:29

Klopt, jij was mij net voor, mijn reactie was ook voor 4FRedondo bedoeld 😉

Ik heb die 5487 min door het aantal wedstrijden gedeeld. Afgelopen seizoen heeft hij 34 wedstrijden gespeeld, 8 goals 5 assist, gem. 252 min. p/goal.

Hij is redelijk constant 😋

24 augustus 2021 om 11:45

Vorig jaar was hij heel goed bij OHL. Voor een jonge speler zijn statistieken ook niet het belangrijkste naar mijn mening trouwens. Daarnaast heeft hij vorig jaar ook wel stappen gezet met 8 goals en 6 assists.

24 augustus 2021 om 11:45

''tactiek van Brugge is ook om jongere talenten te halen om deze vervolgens ook door te verkopen.''

Zo, knap dat ze daar na al die jaren achter zijn gekomen.

Hopelijk zien de talloze andere clubs straks ook het licht.

Schrijnend dat zo een jongen op geen enkele manier in de buurt komt van een basisplek in de Premier League. En dan als recordaankoop aangetrokken wordt door de Belgische kampioen. De grote clubs in de PL hebben door heel Europa handelswaar lopen, zoals deze jongen. Scheefgroei in het moderne voetbal maakt voetbal kapot in mijn ogen. Zitten we straks weer naar een finale City-Chelsea of iets dergelijks te kijken in de CL. En de EL en Conference League worden nauwelijks serieus genomen door de grote PL clubs.

24 augustus 2021 om 09:38

Volgens mij nu juist wel omdat winst in de EL een direct ticket voor de CL betekent. Daarnaast zijn de verdiensten al iets meer dit seizoen dus misschien dat het nog wat meer wordt. Maar goed hoe vaak zie je wel niet dat een speler in de PL niet mee kan maar in bv Nederland en België wel. Wordt een heel andere intensiteit gevraagd in deze competities.

24 augustus 2021 om 10:49

@psverein, dat is ook een van de redenen dat ik al enige tijd helemaal niets meer van het Engelse voetbal moet hebben. Ik kijk er al geruime tijd niet meer naar. Van mij mag het Engelse voetbal, populair gezegd, zo snel mogelijk imploderen. Voordat het nog meer schade aanricht aan het voetbalspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren