Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie: ‘Ik heb met heel veel clubs gepraat; de meesten wilden wachten’

Laatste update:

Jordy Clasie maakte afgelopen week de overstap van Feyenoord naar Southampton en deed dat voor een transfersom van twaalf tot vijftien miljoen euro. The Saints werden al langere tijd genoemd als waarschijnlijke nieuwe bestemming, maar er waren meer gegadigden. Dat bevestigde Clasie zaterdag zelf na zijn eerste optreden voor de Engelsen.

/

Na afloop van de ontmoeting met FC Groningen op Nederlandse bodem (0-3) sprak FOX Sports met Clasie en kreeg de middenvelder de vraag voorgelegd, of hij veel tijd nodig had toen Southampton concreet werd. De club wilde hem hebben als opvolger van Morgan Schneiderlin, die op zijn beurt voor zo’n 35 miljoen euro werd overgedaan aan Manchester United. “Nee, eigenlijk niet”, was het antwoord van Clasie.

“Ik heb wel met heel veel clubs gesproken, maar de meeste clubs wilden wachten. Ik was met Feyenoord in Oostenrijk en op zaterdag belde Ronald Koeman mij, hij vroeg me of ik interesse had in Southampton. Daar hoef je denk ik niet heel erg lang over na te denken. Het is een stap richting de Premier League, zeker twee, drie stappen omhoog. Het is een fantastische club die leuk voetbal speelt, wat mij aanspreekt. En dan heb je ook nog trainers die Nederlands zijn en je goed kennen. Voor mij was er geen enkele twijfel.”

Jordy Clasie doet inderdaad twee, drie stappen vooruit met zijn transfer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede keuze gemaakt. Wat is er mooier dan in de premier league te voetballen? Kan geen andere competitie aan tippen.

18 juli 2015 om 19:49

Bundesliga? La Liga? Ik speel veel liever voor een Sevilla of Leverkusen die spelen namelijk op een hoger niveau. Southampton is echt geen 3 stappen hoger.

18 juli 2015 om 19:54

Je moet ook maar net de kans krijgen bij dit soort clubs. Clasie is een goede speler, maar geen echte topper. Waarschijnlijk was Southampton als enige club echt concreet. Volgens mij geeft hij dit zelf ook min of meer al aan. 2 / 3 stappen vooruit is m.i. zwaar overdreven. Qua competitie en in financieel opzicht is hij er niet slechter van geworden, maar de teams van Southampton en Feyenoord zijn in voetballend opzicht redelijk in evenwicht.

18 juli 2015 om 20:09

Idd, maar voor een Feyenoorder is het een 'grotere' stap dan voor een PSV'er of Ajacied. En dat is niet om te provoceren, maar het is gewoon zo. Feyenoord speelt niet eens Europees, zelfs Vitesse en Groningen (ook Southampton) spelen Europees. In dat geval is Southampton vanuit Feyenoord inderdaad 2 stappen vooruit, nu speelt hij Europees bij een middenmoter (met uitschieters naar boven a la PEC Zwolle) in Engeland, hij speelt in de PL en zijn salaris zal een stuk hoger zijn. Als hij in de topwedstrijden uitblinkt, zal hij misschien iemand als Nigel de Jong voorbij gaan in de pikorde bij Oranje. De club zelf is gelijkwaardig aan Feyenoord denk ik.

18 juli 2015 om 20:17

AS Roma is ook een hoger niveau, maar altijd lege stadions. De beleving in Engeland is nergens anders te vinden. Ik geniet echt van een wedstrijd als man.utd - man.city. Daar kan Real Madrid - Sevilla of Barcelona - Valencia gewoon niet aan tippen.

18 juli 2015 om 20:17

@world : Perfect omschreven, zo denk ik er ook over. Al verwacht ik wel dat Blind (m.u.v. wedstrijden tegen de ''toplanden'' wel zal kiezen voor Blind of Clasie op het middenveld i.p.v. De Jong. De Jong zal gespaard worden voor de wedstrijden waarin meer behoefte is aan zíjn kwaliteiten : duelkracht en tackles.

18 juli 2015 om 20:53

Halvegare,

Dan moet jij is voor de grap een keer de derby van Sevilla, Baskenland en Galicië kijken. Dan pas zul je beseffen wat derby's écht betekenen. Man City - Man U vallen in het niet bij een Sevilla - Real Betis (qua sfeer etc)

18 juli 2015 om 22:17

Gast, jij bent altijd aan het provoceren als het om Feyenoord gaat! Wijnaldum (een PSV er) gaat naar een club wat veel en veel lager is geëindigd dan Southampton dus wat praat jij dan? Als Southampton voor een PSV er zo laag waarom vertrekt Wijnaldum naar een club wat lager staat? Terwijl hij speler van het jaar werd? En Lens maakte nou ik niet de fantastische stap en komt nu bij Sunderland (ook veel lager geëindigd dan Southampton ) of vond je dat Mertens' een veel grotere stap maakte? Houd je gewoon bezig met je eigen club inplaats van steeds over Feyenoord te provoceren

18 juli 2015 om 22:18

Het seizoen daarvoor eindigde Feyenoord hoger dan PSV, is PSV dan ook opeens een veel mindere club? Triest

19 juli 2015 om 00:38

Je hebt helemaal gelijk man ik snap niet wat ze zo geweldig vinden aan de sfeer in Engeland ik val gewoon in slaap, ze weten hier in Nederland echt niet wat sfeer is op VAK 410 na is t allemaal echt niks, Sevilla heeft een harde kern daar zeg je U tegen de.'Biris Norte' is fantastisch en ik vindr de sfeer in Spanje en Duitsland echt veel beter dan in Engeland!!

Ik wil hier niet aan. Southampton 2 of 3 stappen hoger dan Feyenoord. Sorry, ik geloof best dat zo'n middelmatige club puur door tv miljoenen een stap hoger is dan traditionsverein 2 voeding Europees bekerwinnaar Feyenoord. Maar 2 of 3 stappen? Dat is onzin. Als Southampton uit en thuis tegen Feyenoord speelt hebben ze het gewoon lastig. We beginnen in NL nu ook echt te geloven dat we niks meer kunnen.

18 juli 2015 om 19:22

Als je naar het niveau van het afgelopen jaar krijgt begin ik ook wel te geloven dat we er hier vrij weinig van kunnen, los gezien van wat Southampton doet.
En je geeft zelf al aan het probleem is geld, zonder geld kan je geen goede spelers behouden, geen goede spelers kopen en geen talenten behouden. Die Engelse hebben wel geld en kopen bij ons alles leeg waardoor Southampton inderdaad 2/3 stappen verder is dan Feyenoord.

18 juli 2015 om 19:47

Clarkkent2 heeft gewoon gelijk. Financieel gezien is dit een mooie stap en ook qua competitie gaat Clasie erop vooruit. Maar 2 / 3 stappen is echt overdreven. Feyenoord is een ex-topclub, maar qua achterban, stadion en historie zijn ze dat uiteraard nog steeds. Ook de selectie is echt niet heel veel slechter als die van Southampton ...

Zoals al is aangegeven zou Feyenoord in een dubbele confrontatie met Southampton echt niet heel veel minder zijn denk ik. Als je de individuele posities van beide teams gaat vergelijken (ik weet dat je daar weinig waarde aan moet hechten, maar toch) zijn de teams gewoon in balans. Southampton is een subtopper/middenmoter in Engeland, niet meer en niet minder.

Vermeer - Forster = Vermeer
Karsdorp - Soares = Soares
Van Beek - Yoshida = Van Beek
Kongolo - Fonte = Kongolo
Nelom - Bertrand = Bertrand
Toornstra - Davis = Toornstra
El Ahmadi - Clasie = Clasie
Vejinovic - Wanyama = Vejinovic
Kuijt - Mane = Kuijt
Kazim - Pelle = Pelle
Boetius - Tadic = Tadic

18 juli 2015 om 20:00

Vejinovic en kuijt beter dan wanyama en mané... you kidding?

18 juli 2015 om 20:18

Nee, ik ben serieus. Wanyama is alleen goed zonder bal en Kuijt verkies ik voorlopig boven Mané o.b.v. ervaring, scorend vermogen en mentaliteit.

18 juli 2015 om 20:18

Vermeer boven Forster? Kongolo boven Fonte? Vejinovic boven Wanyama? Wat een grap.

18 juli 2015 om 20:20

Dit soort lijstjes zijn altijd grappig en compleet nietszeggend want zo werkt het natuurlijk niet. Feit is dat Southampton spelers wegkoopt die in de Nederlandse competitie uitblinken, denk aan een Clasie, Pelle en Tadic of hebben uitgeblonken zoals Elia, Djuricic, Aldeweireld en Yoshida. Daarnaast speelt Southampton in een competitie die een paar klasses hoger staat aangeschreven dan de Nederlandse competitie dus natuurlijk is het voor Clasie een paar stappen vooruit.

Zoals Rero hieronder ook zegt, misschien dat Feyenoord een onderlinge confrontatie als winnaar af kan sluiten maar de prestatie die Southampton vorig jaar in de PL neerzette kon Feyenoord met geen mogelijkheid evenaren want daarvoor ontbeert de club kwaliteit (en dat is geen schande maar wel de realiteit)

18 juli 2015 om 20:55

Dit moet wel een grap zijn. Vermeer beter dan Forster? Forster is een topkeeper, misschien wel top-10 van de wereld. Mane is superieur aan de huidige Kuyt en Wanyama is evenwel een fantastische speler. Davis ben ik geen fan van, maar ze hebben ook Ward-Prowse die enorm veel talent heeft.

18 juli 2015 om 23:22

Haha heb je aan de drugs gezeten ofzo?

18 juli 2015 om 23:45

@afcajax83

Ik wil niet op alle spelersvergelijkingen ingaan, maar Kongolo-Fonte en dan kiezen voor Kongolo?

18 juli 2015 om 19:41

Je zegt het zelf. Over 2 wedstrijden zou Feyenoord het kunnen redden. Hell, misschien winnen ook. Maar over een heel seizoen zie ik Feyenoord geen 7de worden in Engeland

18 juli 2015 om 19:53

Ik wel want dan hebben ze ook zo veel geld aan tv-gelden

18 juli 2015 om 19:58

Maar ze hebben dat geld toch niet? Dan maakt Clasie toch stappen vooruit?

18 juli 2015 om 20:19

In financieel opzicht zeker, qua competitie / weerstand wellicht ook. Zijn handelingssnelheid moet echt omhoog en dat zal denk ik ook wel gebeuren. In voetballend opzicht ontlopen Southampton en Feyenoord elkaar nauwelijks hoor.

18 juli 2015 om 21:29

Maar als Feyenoord in Engeland speelde wel.

18 juli 2015 om 22:06

Maar Feyenoord speelt niet in Engeland. Dus hij doet stappen vooruit

19 juli 2015 om 00:12

Heel goed, dus dan slaat dat hele punt van jou, dat Feyenoord niet 7e kan worden in Engeland nergens op.

19 juli 2015 om 00:34

Alleen financieel en qua competitie, verder echt niet hoor ...

18 juli 2015 om 23:47

Clarkkent

Ben het met je eens dat we in Nederland geen minderwaardigheidscomplex moeten gaan krijgen.
Maar Southampton heeft een vele male sterkere selectie dan Feyenoord en als ze tegen elkaar zouden uitkomen is Southampton de grote favoriet hoor. Ook bij de bookies en de gok sites. De twee selecties en ook het voetbal zijn zeker niet gelijkwaardig. De begroting trouwens ook niet. Enige wat Feyenoord meer heeft is geschiedenis.

19 juli 2015 om 00:39

Southampton heeft een paar goede spelers die voor Feyenoord onhaalbaar zijn en de selectie is ook breder dan die van Feyenoord. De basisteams ontlopen elkaar echt niet zoveel qua niveau hoor. Southampton zou echt niet over Feyenoord heen walsen. Sterker nog, ik waag te betwijfelen of ze een dubbele confrontatie winnend af zouden sluiten.

19 juli 2015 om 00:57

Sowieso doelde Jordy er volgens mij meer op dat de PL twee, drie stappen hoger is dan de ED.

Toch heb ik het idee dat hij het niet gaat redden in de BPL. Hij is vrij klein van stuk, staat wel sterk op zijn benen maar in Engeland speel je tegen mannen niet tegen jongens. Hij zal maar tegenover Yaya Touré spelen, is hij toch volkomen kansloos om ook maar een duel te winnen?

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat hij het gaat redden. Ik zie het alleen somber in, als bijvoorbeeld Koeman na het EK bondscoach wordt van Oranje en er komt een andere trainer, wordt het alleen nog maar moeilijker om basisspeler te worden. Kijk naar Anita, misschien niet identieke spelers, maar qua postuur redelijk in evenwicht. Anita was bij Ajax vooral het laatste half jaar echt een sterkhouder. En daar redt hij het gewoon niet.

Al met al, ik laat me graag verassen. Succes Clasie

18 juli 2015 om 19:25

Kijk maar uit ik heb gister een soortgelijk bericht getypt over dat ik denk dat clasie het fysiek niet gaat redden daar, 10 boze reacties gekregen omdat ik te negatief zou zijn =D

18 juli 2015 om 19:36

Het is mijn mening toch? Daar heeft iedereen recht op. Niemand kan het met zekerheid zeggen, dus wachten we het geduldig af.

18 juli 2015 om 19:52

De competitie ligt hem wellicht niet, maar e.e.a. is ook afhankelijk van het type voetbal dat wordt gespeeld. Koeman wil met Southampton wederom aanvallend spelen en Clasie kan als opbouwende / controlerende middenvelder goed uit de voeten. Een Wanyama en/of Davis naast hem kan dan het vuile werk opknappen en de duels uitvechten. (trouwens, Clasie kan dat zelf ook vrij aardig vind ik)
Grote probleem is zijn handelingssnelheid, die moet echt omhoog, zeker in de PL.

18 juli 2015 om 19:33

ik denk dat clasie enorme stappen gaat maken, vooral qua vertrouwen en fysieke kracht, soton is onder koeman een club die wilt voetballen en clasie kan een hele goede schakel voor de verdediging zijn die in een ''pirloachtige'' rol de lopende mensen goed kan bedienen en de opbouw kan regelen terwijl hij verdedigend ook zn mannetje staat

18 juli 2015 om 19:35

Het valt me al 100% mee dat ze tijdens de keuring twee longen in dat lichaampje hebben gevonden.

18 juli 2015 om 20:13

Beetje respect. Goede conditie die Clasie longen als een paard. Clasie gaat het redden bij Southampton. Ze eindigen weer 'gewoon' netjes ergens tussen plaats 6 en 10.

Dit was toch al lang bekend. De clubs kwamen pas bij Clasie uit als de andere 24 mogelijke aankopen hadden afgezegd. En zelfs dan gingen ze eerst verder kijken voordat ze concreet wilden worden.

19 juli 2015 om 00:42

Is ook best logisch. Clasie is een goede speler, maar natuurlijk geen absolute topper. Ik denk dat hij bij Southampton op zijn plaats is. Zijn handelingssnelheid moet hij verbeteren en hij moet ervaring opdoen op het hoogste niveau indien hij een basisspeler in Oranje wil worden.

Denk niet dat hij het zal redden ik Engeland. Je hebt te maken met top middenvelders bij een Chelsea, man city o.a. Clasie is fysiek te licht voor de premier league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren