Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen op zijn hoede voor Ajax: ‘Vergelijk ze altijd met Barcelona’

Laatste update:

Voor Jasper Cillessen is de Champions League-wedstrijd van Valencia tegen Ajax van woensdagavond er een met een speciaal tintje, want de doelman stond vijf seizoenen onder contract in Amsterdam. De sluitpost van los Che zag zijn voormalige werkgever afgelopen seizoen tot de halve finale van het miljardenbal reiken, waardoor volgens hem een moeilijk duel op het programma staat voor Valencia.

“De kracht van dit Ajax is dat ze altijd willen blijven voetballen en aanvallen”, deelt Cillessen dinsdagmiddag op een persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met de regerend landskampioen van Nederland complimenten uit aan het elftal van trainer Erik ten Hag. “Ze willen het iedere tegenstander verschrikkelijk moeilijk maken, dat hebben we vorig jaar kunnen zien. Dat maakt dit Ajax levensgevaarlijk.”

Hedwiges Maduro: 'Trainerswissel bij Valencia is in het voordeel van Ajax'

Cillessen ziet overeenkomsten tussen Ajax en Barcelona, de club die hij in de afgelopen transferperiode inruilde voor Valencia. “Ik vergelijk Ajax altijd met Barcelona, want de voetbalfilosofie van beide clubs komt behoorlijk overeen en ook buiten het veld gebeuren veel dingen op dezelfde manier.” Cillessen stond drie seizoenen onder contract bij Barcelona, maar wist nooit een vaste plaats te veroveren in het Camp Nou.

De voormalige Ajacied legt ook nog even uit waarom hij deze zomer een binnenlandse transfer richting Valencia maakte. “Ik wilde weer wekelijks aan spelen toekomen en dat is hier het geval. Natuurlijk kijk ik uit naar morgen. Tijdens de laatste interlands met Oranje hebben we het er onderling ook over gehad met de spelers van Ajax. Het is een fantastische wedstrijd voor mij om te spelen.” Valencia kende een goede generale voor Ajax-thuis, want zaterdag werd met 0-1 gewonnen van Athletic Club.

Zie jij Ajax woensdag winnen van Valencia?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Qua filosofie zeker, ik verwacht een moeilijk potje morgen voor ajax al schat ik de kansen 50/50 dus kan alle kanten op.

1 oktober 2019 om 18:34

Ik schat de kansen 33,33/33,33/33,33. We winnen/verliezen of spelen gelijk. 00,01 kans dat het afgelast wordt.

Ik schat het 60-40, Valencia speelt thuis en is sterk ondanks de onrust. Het kan een mooie strijd worden en ik hoop dat Ajax er snel 1tje knalt zodat het een waanzinnig leuke open wedstrijd wordt

Wat is nu eigenlijk die “filosofie” waar steeds over wordt gesproken? Is dat een fictief ding of is dat ook iets dat zo specifiek is dat je kunt zeggen ja, dat is Barcelona cq Ajax?

1 oktober 2019 om 20:22

Dat kan ik zeker voor je doen. Het is namelijk gewoon de filosofie van Cruyff

1. Elke positie in het veld moet bekleed zijn met een technisch goede speler.
2. De backs en de wingerd zijn in principe inwisselbaar. Zelfde geld voor de 6 en cv's. Zelfde geld voor iedereen voorin.
3. Altijd uitgaan van balbezit en aanvallend voetbal. Zie de verliespartij van Martin jol, waardoor de Cruyff revolutie begon. Het ging er niet om dat hij 4-0 eraf ging. Het ging erom dat we de hele wedstrijd met een counter tactiek het veld opkwamen. Hierdoor was de maat vol bij veel ajacieden die vonden dat ze de filosofie verloochent hadden. Waar bijv PSV(en bijna elk andere club) regelmatig tegen (veel) sterkere tegenstanders countervoetbal (mogen) spelen. Is dat bij Ajax en Barca vloeken in de kerk.
En als laatste punt(wat vooral moeilijk voor Barca is dmv van het absolute wereldtop zijn)
Je EIGEN voetballers opleiden en aanvullen met wereldtalent.

Het begint allemaal met de volgende punten:

1 oktober 2019 om 21:01

Je kan het ook bestuurlijk doortrekken. Ik raad je eigenlijk aan het boek van Cruyff te lezen. Leest erg lekker weg en legt zijn visie in zijn eigen woorden uit zo klaar als een klontje. Erg leuk boek.over toch een Nederlandse grootheid.

2 oktober 2019 om 06:31

Welk boek is dat?dat van die uitwisselbare backs en mids/cv had ik nog nooit gehoord. Ik moet je zeggen dat ik dat ook niet herken in de spelers van Ajax, laten we zeggen de laatste 10 jaar. Hoe wordt dat bedoelt?

Cilissen is meteen Valencia's beste speler. Verwacht heel veel van hem morgen. Op en top professional. Ajax kan het daar nog wel eens lastig mee krijgen, zeker nu Neres (de creatiefste voorin) hopeloos uit vorm is.

Wordt een eitje voor Ajax. Valencia stelt niet veel meer voor. Ajax wordt gewoon groepswinnaar in deze poule. Valencia puinhoop bestuurlijk en ook op het veld. Lille verkocht en niet vervangen en Chelsea noodgedwongen ook. Ik zet in op een ongeslagen status als groepswinnaar. Zeker als je bedenkt wat Ajax aan kwaliteit heeft gekocht de afgelopen 2 seizoenen.

1 oktober 2019 om 20:49

Ik denk niet dat we kwaliteit hebben om zover te komen als vorig jaar. Sterker nog, ik denk dat we net zo makkelijk 3 kunnen worden als 1. Ik schat Lille toch wel echt als zwakste in. Valencia, Chelsea en Ajax lijken aan elkaar gewaagd en de vorm van de dag gaat het verschil maken.
Als Ajacied zou ik er niet eens heel rouwig om zijn als we 3de worden want ik zie best kansen om de.europa League te winnen. CL alleen als Alvarez of schuurs op staat in de verdediging, want ik geloof niet dat je met het centrum blind, Veltman de cl Kan winnen.

1 oktober 2019 om 20:49

Ik denk niet dat we kwaliteit hebben om zover te komen als vorig jaar. Sterker nog, ik denk dat we net zo makkelijk 3 kunnen worden als 1. Ik schat Lille toch wel echt als zwakste in. Valencia, Chelsea en Ajax lijken aan elkaar gewaagd en de vorm van de dag gaat het verschil maken.
Als Ajacied zou ik er niet eens heel rouwig om zijn als we 3de worden want ik zie best kansen om de.europa League te winnen. CL alleen als Alvarez of schuurs op staat in de verdediging, want ik geloof niet dat je met het centrum blind, Veltman de cl Kan winnen.

1 oktober 2019 om 21:42

Makkie, eigenlijk raar dat deze wedstrijd uberhaupt gespeeld gaat worden.

2 oktober 2019 om 17:02

@Steef71: Spurs zijn op papier ook sterker dan vorig seizoen, maar toch ging het niet helemaal goed gisteren, terwijl ze vorig jaar toch écht wonnen van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren