Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen: ‘Beloofde geen gratis optreden als ik ballen door zou laten, hoor'

Laatste update:

Jasper Cillessen stond zondagmiddag voor het eerst in elf jaar weer onder de lat bij NEC tijdens het gewonnen Eredivisie-duel met FC Volendam (1-4). Bij de openingstreffer van de thuisploeg zag de ervaren doelman er echter niet goed uit, waarna hij luttele minuten later bijna blunderde. Tegenover het Algemeen Dagblad ging Cillessen in op een onderonsje met Jan Smit en blikte hij terug op zijn rentree.

Voorafgaand aan het duel met FC Volendam had Cillessen een ontmoeting met FC Volendam-voorzitter en zanger Jan Smit. “Hij beloofde niet een gratis optreden als ik een paar ballen door zou laten, hoor”, zei Cillessen met een glimlach. “Ik heb Jan een paar jaar geleden ontmoet in Valencia en daarna hebben we altijd contact gehouden. Hij appte vorige week: ‘Welkom terug’. Hij vond het mooi dat ik in Volendam mijn rentree zou maken voor NEC.”

Cillessen kreeg bij NEC meteen een basisplaats toebedeeld. Dit ging ten koste van Mattijs Branderhorst. Het was voor de Groesbekenaar voor het eerst sinds 21 augustus 2011 dat hij het Nijmeegse doel verdedigde. Veel plezier aan zijn debuut had Cillessen niet, want na elf minuten werd hij gepasseerd. Volendam-aanvaller Daryl van Mieghem nam een pass van achteruit perfect aan en zette de uit zijn doel gekomen Cillessen op het verkeerde been: 1-0. “Het tegendoelpunt was gewoon een fantastische aanname van Van Mieghem”, stelde Cillessen. “Het was weer even wennen, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Ik heb nu wel behoorlijk hete voeten door het kustgras. Dat kennen ze in Spanje niet.”

De doelman leek korte tijd na de openingsgoal van Van Mieghem van slag, daar hij drie minuten later een op het oog makkelijk schot met moeite over de lat tikte. “Ik dacht: mwah, daar kom ik goed weg”, gaf Cillessen aan. “Ik kreeg er koude rillingen van, al was dat best lekker met deze temperatuur." Uiteindelijk wist NEC in de tweede helft met 1-4 aan het langste eind te trekken dankzij goals van Elayis Tavsan, Oussama Tannane, Mikkel Duelund en Jordy Bruijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Betere wedstrijd kun je niet debuteren lijkt me, als je tegenover Muhren staat die het alleen op het tweede niveau kan laten zien....

Dat doelpunt was meer een verdedigingsfout dan iets anders, maar dat schot een paar minuten later was zeker niet best verwerkt.

Al met al eerste keer op kunstgras in 7 jaar en pas drie trainingen meegedaan zal niet mee hebben geholpen.

15 augustus 2022 om 08:51

Vond het niet sterk gekeept ook. Hij stond uit positie en kon dat niet meer herstellen. Ik had het idee dat hij gokte op een slechte aanname of dat de bal volledig gemist zou worden. De aanname was echter perfect en dus stond hij verkeerd. Geen grote blunder maar heel sterk is het ook niet.

Mooi om te zien dat hij gretig is. Het interview na de wedstrijd gaf hij ook toe dat hij een fout maakte en dat daar nog aan gewerkt moet worden. Ritme opdoen en wat mij betreft de nummer één in oranje. Bijlow kan me nog niet echt overtuigen en over Flekken moeten we het maar niet meer hebben.

15 augustus 2022 om 08:44

Bijlow is de toekomst en is velen malen beter als cillesen die is op

15 augustus 2022 om 09:10

De toekomst zeker. Nu is het afhankelijk van de vorm van de dag. Soms is ervaring ook prettig. Al moet ik zeggen ik zou waarschijnlijk Bijlow kiezen met Cillissen als back-up

15 augustus 2022 om 10:00

Cillessen op? Die beste man is pas 33das helemaal niet oud voor in keeper

15 augustus 2022 om 10:03

Maakt niet uit hoe oud Cillessen is. Die is al duidelijk op en kan het niveau gewoon niet aan. Ook weinig clubs die interesse in hem zouden hebben anders was die wel bij wat beters gekomen dan Nec.

15 augustus 2022 om 11:03

Hoezo duidelijk op? Vanwege ze blessures? Hoe kihk je dan tegen bijvoorbeeld bijlow? Die is ook altijd geblesseerd is die op? Heb je dex blunder van flekken gezien? Is die overschat?

15 augustus 2022 om 14:22

Hahaha hier sla je de plank volledig mis.. Er waren meerdere clubs voor hem in de markt echter koos hij ervoor om dicht bij zijn familie te zijn. De afwezigheid van familie in corontijd heeft hem aan het nadenken gezet... Maar leuk geprobeerd

15 augustus 2022 om 08:45

Waarin kan Bijlow je dan nog niet overtuigen? Wanneer hij fit is is hij toch gewoon een (op zijn minst) goede keeper zonder echte mindere kwaliteiten?

15 augustus 2022 om 12:00

Mede door zijn blessures heeft hij in mijn ogen geen 15 wedstrijden achter elkaar top gekeept. Vandaar dat hij me nog niet heeft kunnen overtuigen.

15 augustus 2022 om 12:17

Ging ook aardif ondee de bal door tegen hereveen en is altijd gebleseerd laat im maar in jaartje fit zijn kwalitieten heeft ie zat

Beste keeper van Nederland op dit moment, hoor in basis van Oranje…

15 augustus 2022 om 08:56

Op basis waarvan?

15 augustus 2022 om 09:42

Bedoel je de beste keeper in Nederland (Eredivisie) of de beste Nederlandse keeper?

Niet dat het uitmaakt. Het klopt allebei niet.

15 augustus 2022 om 11:47

Vind jij. Dat is een belangrijke nuance die je vergeet aan te brengen in je verhaal.

Zelf vind ik dat Bijlow en Cilissen elkaar niet heel veel ontlopen het is beiden niet heel erg bijzonder.

15 augustus 2022 om 12:31

Pasveer is momenteel zelfs beter dan Cillessen.

15 augustus 2022 om 12:54

Hier totaal niet mee eens , pasveer is een leuke keeper . Maar normaliter nooit goed genoeg voor wat Ajax 1 na moet streven

15 augustus 2022 om 10:00

Samen met bijlow wel ja. Al moet ik zeggen dat ze er allebei nog niet sprankelend uitzien!

Cillesen en Bijlow moeten beide nog wedstrijd ritme opdoen, beide terug van een blessure. Dan zullen we zien wie de nummer 1 is. Ik hoop dat Bijlow zijn ritme gaat opdoen, want een keeper van 33 die bij NEC voetbalt als nummer 1 keeper is toch wel erg armoedig op een WK. Dan zie ik liever Pasveer mee gaan.

15 augustus 2022 om 12:05

Niet om het een of ander maar ik vond Pasveer er zowel vorige week als gister bij de tegengoal er niet echt goed uitzien. Wat dat betreft was het niet echt een lekker weekend voor de Oranje-keepers. Flekken met een enorme blunder en ook Cillessen en Bijlow met een behoorlijke fout (die gelukkig voor hen geen goal werden).

15 augustus 2022 om 12:19

Ik zou bijlow mits dat ie fit blijft nummer 1keeper cillessen zowiezo meenemen als 1e of 2e keeper

15 augustus 2022 om 14:24

Maar als het een keeper van 33 was die voor ons aller Ajax had gekozen was het wel goed geweest?? Hij werd geselecteerd toen hij bij NEC keepte en gaat daar nu spelen omdat hij daar meer te doen krijgt dan bij een ajax , best slimme keuze dus....

15 augustus 2022 om 16:23

Ik ben voor Feyenoord, dus nee als die voor Ajax had gekozen had hij van mij thuis mogen blijven. Haha

Ik zou de wedstrijd van mijn leven keepen als ik anders naar een Jan Smit optreden moet gaan zitten kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren