Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chery: 'Geweldig om me te kunnen meten met jongens als Sneijder'

Laatste update:
/

Het zijn de meest verrassende namen in de voorselectie van Oranje: Tjaronn Chery en Steven Berghuis. De middenvelder van FC Groningen was vrijdagmiddag al meteen in staat te reageren op het goede nieuws. "Het betekent dat je goed bezig bent", zei hij in een verklaring voor de microfoon van RTV Noord.

Chery geeft toe dat een uitverkiezing door bondscoach Guus Hiddink wel in zijn achterhoofd heeft gezeten. Zeker van een plek in de vaste groep is hij evenwel nog lang niet: pas op 29 mei hangt Hiddink de laatste knopen door. "Tijdens de trainingen moet ik het laten zien. Het zijn allemaal grote spelers. Je wilt je daar natuurlijk mee meten. Het lijkt me geweldig om met jongens als Sneijder te spelen. Ik heb er zin in."

Ook Davy Pröpper is er weer bij. Hij zat al eens bij de groep, maar maakte toen geen minuten. Zodoende wacht de smaakmaker van Vitesse nog altijd op een officieel debuut. "Het zou mooi zijn als ik nu wel ga spelen, maar ik moet eerst maar eens de definitieve selectie zien te halen", reageert hij nuchter in gesprek met ELF Voetbal. Oranje speelt op 5 juni vriendschappelijk tegen de Verenigde Staten en een week later tegen Letland.

Gaat Tjaronn Chery de definitieve selectie halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een prachtige kans voor hem. Ben benieuwd of hij de definitieve selectie weet te halen. Dat zou wat meer bevestiging van zijn kwaliteiten betekenen van mensen die op absoluut top niveau presteren of dat in het verleden hebben gedaan. Ik zou met mijn groen wit gekleurde bril graag willen zeggen dat hij het niveau aankan, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik gun het hem, altijd voorop in de strijd en vaak beslissend met zijn fantastische linker of onderschatte rechterbeen. Een kroon op zijn seizoen!

15 mei 2015 om 16:08

Wanneer heeft een speler van FC Groningen voor het laatst gedebuteerd in Oranje?

15 mei 2015 om 16:59

De laatste FC'er die een interland speelde was Rene Eijkelkamp in 1990. Tegen de Sovjet Unie

Is echt gegroeid dit seizoen. Meest scorende middenvelder van de eredivisie (tot nu toe). Zo komt die ook iets meer in de media aangezien de kans heel groot is dat hij deze zomer weggaat.

Nog niet goed genoeg, moet eerst nog naar een topclub in NL. Gaat door het ijs zakken, net als NL overigens.

15 mei 2015 om 16:48

Oké goed dat jij dat nu al weet

15 mei 2015 om 19:35

Hij mag ook door het ijs zakken....! Daarom is het een voorselectie en kan hij laten zien wat hij in huis heeft....
Al die achterlijke reacties van komt te kort en waarom hij in godsnaam is geselecteerd...
Ben blij dat Hiddink met open vizier selecteert en jongens een kans geeft in de voorselectie. Aan de speler in kwestie om zich te bewijzen. En aan Hiddink om te oordelen en te selecteren voor de definitieve selectie.

15 mei 2015 om 22:19

Dit is het grote oranje, geen fc bal op het dak! Hiddink is een beetje de weg kwijt, als iemand geen open vizier heeft is hij het wel. Kan een groep spelers die al volwassen zijn zeer goed managen, maar ze echt opleiden, scouten en sturen als ze dat niet zijn (en dat heeft NL voornamelijk) kan hij niet.

Leuk voor hem, maar vooral een teken aan de wand wat betreft het Nederlands voetbal. Tien jaar geleden had zo'n jongen nooit het Nederlands elftal gehaald. Ik weet nog dat van Basten Denneboom en van den Bergh bij het Nederlands elftal haalde voor ik meen een oefenwedstrijd, die werd finaal afgebrand. Maar nu vinden de meeste dit wel logisch. Het kan verkeren.

Chery lijkt me een leuke clubspeler, voor Groningen goud waard. Maar mede door de bekerwinst iets te gehypt. Had Groningen geen beker gewonnen, was de hype al een stuk minder geweest.

15 mei 2015 om 14:43

Zo waren er zoveel spelers, Opdam, Yildrim, Braafheid, Slory, Meerdink, Lucius, van Galen, Koevermans, Mendes da Silva. Om er maar eens wat te noemen... En deze spelers zijn dan ook verder gekomen dan alleen de voorselectie

15 mei 2015 om 14:50

De meeste spelers die jij noemt schat ik hoger in dan Chery. Jongens als Opdam, Meerdink en van Galen hadden de halve finale van de Uefa Cup gehaald destijds. Niet meer dan logisch dat die dan in beeld komen voor Oranje.

15 mei 2015 om 22:20

Juist!

15 mei 2015 om 16:22

Bij ado was hij ook altijd de drager en ik zag hem bij ado ook nooit zwakke wedstrijden spelen ik vind juist dat hij veel te laat is ondekt netals toornstra. Alberg zal ook te laat worden ondekt netals dion malone

15 mei 2015 om 17:49

En net als Marnix Kolder zeker.

15 mei 2015 om 19:25

Net als Nick van der Velden 😂

Chery is samen met Wijnaldum dit seizoen het sterkst op 10. Logische keuze.

15 mei 2015 om 15:50

In de eredivisie wel ja (en nee ook Ziyech komt niet in de buurt dit seizoen), het verschil met Sneijder is toch wel erg groot.

Ik vind het in ieder geval mooi, zowel voor hem als voor de club. Vertrekken gaat ie naar alle waarschijnlijkheid toch wel en dit doet zn waarde vast geen kwaad

Met alle respect ik denk dat je echt meer hebt dan Chery en Berghuis dan Affelay en Wijnaldum

Logisch dat hij bij de voorlopige selectie zit. Heeft een prima seizoen gedraaid

Het is een leuke voetballer, maar het niveau bij oranje is wel andere koek dan bij fc Groningen! Het is hem gegund.

Zo van Sneijder "neem me mee naar Turkije" haha..

Mooi voor Chery maar het zal wel schrikken worden de eerste training,
van oranje zal mij benieuwen hoe hij zich staande houdt .
Want het niveau lig wel wat hoger als bij zijn club.

Ik heb toch stiekem het idee dat de PSV'er Hiddink berghuis en Cherry wil testen op en hoger niveau om te zien wie straks gekocht met worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren