Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Chelsea moet na onthullingen Football Leaks vrezen voor transferverbod’

Laatste update:

Chelsea moet mogelijk vrezen voor een transferverbod van twee jaar. Het Franse Mediapart onthult op basis van documenten van Football Leaks dat the Blues de regels hebben overtreden met het aantrekken van veertien spelers onder de achttien jaar. Eén van de spelers bij wie Chelsea foutief zou hebben gehandeld, is Bertrand Traoré.

De Burkinees werd officieel door Chelsea in 2014 aangetrokken, toen hij net een aantal maanden achttien jaar oud was. The Blues zouden Traoré echter drie jaar eerder al naar Engeland hebben gehaald. In de tussentijd ging de aanvaller naar een privéschool, terwijl hij volgens de officiële lezing stage liep bij Chelsea. Voordat hij officieel bij Chelsea tekende, had hij daardoor volgens de gegevens van de FA al een aantal wedstrijden achter zijn naam staan.

Dat Chelsea zich op deze manier al verzekerd had van de diensten van Traoré voor zijn achttiende, is tegen de regels van de FIFA. Spelers die afkomstig zijn van buiten de Europese Unie mogen pas na hun achttiende verjaardag worden vastgelegd. Traoré werd door Chelsea tot twee keer toe verhuurd: aan Vitesse en Ajax. In de zomer van 2017 deden the Blues de Burkinees van de hand aan Olympique Lyon, dat circa tien miljoen euro voor hem betaalde.

Eerder werden Barcelona en Atlético Madrid in soortgelijke gevallen bestraft met een transferverbod en forse boetes. Volgens verschillende Engelse media, onder wie Sky Sports moet Chelsea vrezen voor een vergelijkbare straf. In een eerder stadium deed de FIFA al onderzoek naar het aantrekken van jeugdspelers door Chelsea, maar destijds kwam het niet tot een straf. De Engelse club laat daarom in een statement weten dat men eerder al ‘volledig heeft meegewerkt aan de onderzoeken van de FIFA’ en dat er geen uitspraken gedaan worden over individuele gevallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaan we weer voor de 3e keer, 2x vrijgesproken, hopenlijk de 3e keer weer.

14 november 2018 om 22:21

Wel vreemd dat deze verhalen op blijven duiken.

14 november 2018 om 22:34

Dat verhaal met Kante spreekt ook niet echt voor Chelsea. Salaris via bepaalde constructies..

14 november 2018 om 23:34

Wat betreft Kante is er sprake geweest van belastingontwijking en niet van ontduiking, wat wettelijk gezien niet verboden is. Moreel gezien is ontwijking ook gewoon belachelijk en verliezen overheden daar miljoenen als niet miljarden op, maar sinds niemand er tegen op treedt, kun je het bedrijven ook niet kwalijk nemen als ze dit doen.

Werk je je als club in de nesten voor een speler die nooit het eerste heeft gehaald. Je kan maar beter eerlijk zijn.

15 november 2018 om 05:57

Helaas is de kans dat je rijk wordt minder klein als je eerlijk bent. En voetbalclubs kunnen ( helaas ) alleen maar slagen als ze rijk zijn. ( waarmee ik het hele gebeuren absoluut niet goedkeur )

Onbegrijpelijk dat je zulke risico's neemt als club voor een stel jeugdspelers die, zoals ecke ook al aangeeft, nooit het eerste gaan halen. Dat je als club zijnde nou de regels probeert te omzeilen om een absolute droomtransfer te realiseren maar dit gaat over een paar miljoen. De schade die je als club oploopt door een paar jaar geen transfers te mogen maken weegt daar absoluut niet tegen op.

14 november 2018 om 23:03

Nouja tis maar hoe je het bekijkt 10 miljoen zijn aardig wat knaken

14 november 2018 om 23:22

Maar niet voor een club uit de premier league

Laten ze dan maar eerst eens gaan beginnen bij Barca die Messi op jonge, in ieder geval voor zijn 18de jaar, naar Europa haalden.
Juist door het financieren van zijn medische benodigdheden verzekerde Barca zich van de diensten van Messi.

15 november 2018 om 08:41

Dus? Sinds wanneer zijn secundaire arbeidsvoorwaarden niet toegestaan?

15 november 2018 om 10:47

Het gaat er om dat Messi voor zijn 18de door Barca is gehaald, wat dus tegen de regels is. Speelde zelfs al in de jeugd voor Barca. En door ook nog eens financieel Messi te ondersteunen verzekerde zij zich van zijn diensten. Leg mij anders maar uit wat het verschil is met Traore.

15 november 2018 om 12:01

Omdat er toen nog geen regels bestonden hierom denk ik.

Laten ze dan maar eerst eens gaan beginnen bij Barca die Messi op jonge, in ieder geval voor zijn 18de jaar, naar Europa haalden.
Juist door het financieren van zijn medische benodigdheden verzekerde Barca zich van de diensten van Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren