Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea krijgt groen licht voor investering van bijna 600 miljoen euro

Laatste update:

Niets lijkt de verbouwing van Stamford Bridge nog in de weg te staan. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft maandag groen licht gegeven voor de investering van circa 580 miljoen euro. Dat melden diverse Engelse media. De capaciteit gaat omhoog van 41.600 naar 60.000 man; het stadion moet voorafgaand het seizoen 2021/22 klaar zijn voor gebruik. In de tussentijd moet Chelsea zijn thuiswedstrijden elders afwerken.

Er komen 13.374 extra plekken voor supporters, terwijl het aantal business seats wordt verdubbeld naar 9.200. Khan spreekt van een 'kroonjuweel van de sport in Londen'. De burgemeester is tevreden met het 'hoogwaardige en spectaculaire design'. "Londen is een van 's werelds grootste sportsteden en ik ben blij dat we het nieuwe stadion van Chelsea kunnen toevoegen aan ons scala aan sportarena's. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe stadion voetbalfans over de hele wereld gaat aantrekken", citeert de Engelse pers.

Het nieuwe stadion wordt ontworpen door Herzog & De Meuron, het architectenbureau achter onder meer de Allianz Arena in München. Het stadion krijgt een heel andere uitstraling dan het huidige Stamford Bridge. Tijdens de verbouwing wordt bijvoorbeeld aarde verwijderd, zodat het nieuwe veld onder het grondniveau terechtkomt. Bovendien komen er ondergrondse ingangen voor thuis- en uitsupporters. Voor de bouw van het stadion worden gebouwen in de nabije omgeving van Stamford Bridge gesloopt.

Op dit moment hebben zes competitiegenoten een grotere stadioncapaciteit dan Chelsea. Bij de oplevering van het nieuwe White Hart Lane in 2018 voegt ook Tottenham Hotspur zich bij dat rijtje. Het is nog onzeker waar Chelsea tot aan 2020 gaat voetballen. Wembley is een serieuze optie, maar daar is ook Tottenham volgend seizoen actief. Verhuizing naar het Twickenham Stadium, een rugbystadion in het zuiden van Londen, is als alternatief geopperd. Wanneer die knoop wordt doorgehakt, is nog niet bekend.

Ben je voorstander van het nieuwe stadion van Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

600 miljoen gaat toch nergens over

6 maart 2017 om 12:57

Voor een verbouwing zelfs ridicuul te noemen haha

6 maart 2017 om 13:03

Jammer dat ze niet verhogen naar 70.000 plekken. Had opzich ook wel gekund.

6 maart 2017 om 13:32

Er is onderzocht uit rapporten dat een stadioncapaciteit boven de 62.000 niet meer rendabel is!

6 maart 2017 om 12:57

Niet alleen de prijs beoordelen maar ook de voordelen. Zal werkgelegenheid opleveren en geeft de stad Londen weer een extra impuls. Levert bovendien ook nieuwe bezoekers op en de merchandise uit wedstrijddagen zal stijgen. Het wordt wel lastig om het stadion met Tottenham te delen, denk dat het rugbystadion een betere optie is.

6 maart 2017 om 15:30

Ik vind Twickenham toch echt te oud om hier voetbal te spelen.. Wembley is financieel interessanter voor Chelsea

Ik ben wel benieuwd naar de plannen. Dat ze dieper gaan vind ik persoonlijk wel mooi. Hopelijk past het stadion dan nog steeds een beetje mooi in het straatbeeld en torent er niet zo'n hypermodern ding boven de wijk uit.

In London kan ook alles! Jaloersmakend gewoon! Ondertussen wacht Feyenoord al jaren op een nieuw stadion. Verschil moet er zijn!

6 maart 2017 om 13:24

Ja klopt! Ze zijn vorige week bij de gemeente aankomen zetten met hun plannen om omliggende panden te slopen en uitbreiding van het stadion en nu al goedkeuring!

6 maart 2017 om 15:24

Inderdaad daar worden er tenminste wel knopen doorgehakt. Van al dat gezever in Rotterdam word je niet al te vrolijk. Het geen woorden maar daden is daar in ieder geval al lang niet meer van toepassing.

Dat vind ik ook erg veel geld voor een verbouwing.

6 maart 2017 om 13:54

Het is geen verbouwing.... Het huidige stadion gaat volledig tegen de vlakte tot de laatste steen en er komt dus een volledig nieuwe constructie.

Dat lijkt me wel een hele grote investering voor nog geen 20.000 extra plaatsen of bekijk ik dat verkeerd? Het Emirates koste minder toen men begon te bouwen, al komt dat door de inflatie ongeveer op hetzelfde neer nu. Maar dat was dus een volledig nieuw, hypermodern stadion met 60.000 plaatsen. Hier gaat het om een renovatie en een uitbreiding van nauwelijks 20.000 plaatsen. Die 600.000 euro lijkt me dan ook veel te veel.

edit: ik ben even gaan kijken naar de plannen voor het renoveren van het Bernabeu in 2017-2018 en ook die renovaties vallen een stuk lager uit dan Stamford Bridge. Daar willen ze hoe dan ook onder de 400.000 euro blijven (het bedrag dat Ipic sponsort). Ook geen misselijk bedrag uiteraard, maar daarmee zijn ze wel van plan om naast de volledige renovatie ook een beweegbaar dak te plaatsen, een hotel en een klein shopping center.

Volgens mij is dat architecten bureau dat Chelsea onder de arm heeft genomen een grote hoop afzetters

6 maart 2017 om 13:10

Het zal een klus zijn die blijkbaar bouwtechnisch de nodige uitdaging oplevert. Daarbij is het opkopen van panden om het stadion natuurlijk ook ontzettend kostbaar. De prijs van grond in London is natuurlijk astronomisch hoog.

6 maart 2017 om 13:48

Daar had ik inderdaad geen rekening mee gehouden

6 maart 2017 om 13:58

Het grote probleem bij Stamford Bridge is dat het midden in een woonwijk ligt, dit maakt het een stuk moeilijker om aanpassingen door te voeren. De logistieke uitdagingen zorgen voor een flinke prijsverhoging.

6 maart 2017 om 13:31

Je vergeet een paar nullen

6 maart 2017 om 13:36

Het grond in het wijk fulham chelsea is ontzettend duur en daarbij had Chelsea geen andere optie dan het stadion te verbouwen. Dit moet wel zo gebeuren dat het nog steeds een veilige evacuatie kan toelaten. En niet te vergeten er loopt een 4 sporige baanvak pal achter het stadion waar ze om heen moeten bouwen. Al met al een bouwtechnische hele klus. Emirates staduim werd op een nieuw stukje grond gebouwd wat uiteraard een stuk goed koper is!

6 maart 2017 om 13:51

Precies wat @sammerens en @Anelka-90 hier ook zeggen. Heeft vooral te maken met de prijs van de grond daar. Kijk voor de grap maar eens hoe duur de woningen/ panden zijn daar. Daarnaast zal je die panden over moeten kopen en daar zal ook geen misselijke vergoeding tegenover staan.

Voor de inkomsten is zo'n nieuw stadion natuurlijk fraai maar vind het toch jammer dat de oude Engelse stadions die echt voetbal ademen inmiddels vervangen/ vernieuwd worden.

6 maart 2017 om 13:58

Het gaat helemaal niet over een verbouwing..... Het huidige stadion wordt tot de laatste steen afgebroken...... Er blijft niets overeind en er komt een totaal nieuwe constructie dat totaal anders van uitzicht zal zijn, zelfs de hotels die in het stadion van chelsea gehuisvest zijn verdwijnen.....

6 maart 2017 om 18:46

600.000.000 euro en 400.000.000 euro bedoel je wss!
En het architecten bureau Herzog de Meuron is slechts het beste architectenbureau ter wereld hoor
Het is een schitterend ontwerp overigens. Ben zelf Architectuur student, en was ervan aan het balen dat Chelsea dit bureau kon strikken en bv Barcelona niet...

Goede ontwikkeling voor Chelsea al vind ik het concept van hoe het er aan de buitenkant eruit komt te zien niet erg fraai. Sowieso positief dat Engelse clubs hun stadions uitbreiden, aangezien de vraag naar plaatsen enorm is en hiermee zowel supporters als de clubs zelf baat bij hebben. Hoop dat Liverpool ook nog de Anfield Road Stand gaat verbouwen om tegen de 60.000 plaatsen aan te komen, maar de vernieuwde Main Stand is al een mooie vooruitgang.

6 maart 2017 om 13:35

Als ik het goed heb zijn er in totaal 3 fases voor de redevelopment van anfield, en als ik de geruchten mag geloven dan is er een grote kans dat er goedkeuring is/komt voor deze fases. Het totaal aantal zitplaatsen komt dan geloof ik op 61.000. Ik weet in ieder geval dat de tweede fase is goed gekeurd

Hopen dat het wel een beetje zo blijft, want dat is toch wel de charme van de oudere Engelse stadions. Wel best klote dat je een aardig lange tijd in een totaal ander stadion voetbalt.

6 maart 2017 om 13:25

Ben ik het zeker met je eens. Die nieuwe stadions lijken allemaal op elkaar. Ovale moderne stadions zonder ziel. Zonde dat White Hart Lane bijvoorbeeld ook vervangen door zo'n ovaal ding. Ja, het levert meer geld op, maar het WHL van nu is prachtig. Dan kom er misschien beter een voorbeeld genomen kunnen worden aan Liverpool, die een tweede tribune op Anfield erbij kon bouwen.

6 maart 2017 om 13:48

Precies, het is zonde. Maar goed, alles wordt moderner en moderner..

Buitenkant is helaas niet zo mooi mosschien in het echt wel

Het is jammer dat er om de zoveel tijd weer een oud Engels stadion verdwijnt. Die mooie vierkante vorm met stoeltjes dicht op het veld wordt dan meestal ook nog vervangen door een "futuristisch" uitziende arena met als het tegen zit ook nog eens (te) veel verdiepingen. Ik vind twee ringen gewoon voldoende. Ik heb niks met stadions waarbij je op een stoeltje ergens boven weinig meer ziet (Camp Nou bijv). Maar goed, Stamford Bridge staat er ook al sinds 18??, onvermijdelijk dus.

Edit: zie net een aantal 3D plaatjes... Ziet er niet heel hoopvol uit moet ik zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren