Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea kijkt naar de toekomst en bevestigt komst van Engels jeugdinternational

Laatste update:

Chelsea heeft zich versterkt met Carney Chukwuemeka, zo maken the Blues via de officiële kanalen bekend. De achttienjarige middenvelder wordt overgenomen van Aston Villa, dat volgens Sky Sports een kleine 24 miljoen euro ontvangt. Chukwuemeka staat te boek als een groot talent en won afgelopen zomer nog het EK Onder 19 met Engeland. Hij debuteerde in mei 2021 op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Villa.

Een vertrek van Chukwuemeka uit Birmingham komt niet als een verassing, daar zijn contract volgend jaar zomer zou aflopen. De Engelsman, die sinds zijn twaalfde bij Villa speelt, had geen intentie om zijn contract te verlengen. Eerder toonden ook Barcelona en Borussia Dortmund interesse. Met name Dortmund vond de speler interessant door de eerdere stormachtige ontwikkeling van landgenoten Jadon Sancho en Jude Bellingham.

Villa-trainer Steven Gerrard bevestigde eerder dit seizoen dat Chukwuemeka onderdeel zou uitmaken van zijn selectie, maar nam hem uiteindelijk niet mee op zomertour in Australië. Volgens Kaveh Solhekol, Sky Sports News-verslaggever, heeft Chelsea goede zaken gedaan. "Hij wordt beschreven als een van de beste jonge spelers in Engeland. Chelsea contracteert niet alleen grote namen als Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly, maar koopt ook grote Engelse talenten als Chukwuemeka en Omari Hutchinson van Arsenal."

Chukwuemeka werd in maart 2016 opgenomen in de jeugdopleiding van Villa. Zo'n vijf jaar later liet Dean Smith hem debuteren in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur. Daarna kwam Chukwuemeka nog vijftien keer in actie voor de club, waarin hij niet wist te scoren maar wel een assist gaf. Hoewel Chukwuemeka jeugdinternational is bij Engeland, kan hij in de toekomst ook nog uitkomen voor Nigeria en Oostenrijk. Zijn beide ouders zijn Nigeriaans en hij werd geboren in het Oostenrijkse Eisenstadt. Chukwuemeka zelf lijkt zich voor nu te richten op een interlandcarrière bij The Three Lions.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze transfer kwam gisteren zomaar uit de lucht vallen, maar kost wel even 20 miljoen. Het zou leuk zijn als hij de kans zou krijgen, maar volgens mij is die jongen die we vorige week van Arsenal hebben overgenomen ook alweer op huurtocht gestuurd..

Gilmour, Colwill en Ampadu staan op de nominatie om te vertrekken dus vergeef het me dat ik niet zo in extase ben of de polonaise loop vanwege het aantrekken van dit toptalent..

3 augustus 2022 om 16:44

24 miljoen voor een 18 jarige is wel een gokje. Maar hij is een groot talent hoor, die kun je beter nu alvast hebben voordat hij 100 miljoen kost. Ik hoor heel veel geruchten dat Chelsea Fofana van Leicester gaat halen, lees hier nog niks over op VZ maar dat lijkt me een goede versterking. Als Cucurella ook nog komt is dit een zeer geslaagde transfer window. De Jong hoeft wat mij betreft niet te komen.

3 augustus 2022 om 16:47

Bij Leicester kan het sws wel eens een leegloop worden, want ook Schmeichel en Maddison zijn bezig met transfers, dan nog Tielemans die wellicht gaat vertrekken.

3 augustus 2022 om 16:47

Ik vind de jong wel een duidelijke upgrade tov Jorginho, maar de prioriteiten liggen inderdaad elders. Fofana zou geweldig zijn! Dan hebben we best een prima transferperiode achter de rug (als je ook de terugkeer van Gallagher nog meeweegt, vorig jaar een van de betere middenvelders in de PL)

3 augustus 2022 om 16:49

Voor Britse begrippen is 20 miljoen pond voor home grown talent van Jong Engeland niet heel veel. Het is bij dit soort transfers ook vaak een kwestie van: als hij naar City United of Liverpool ofzo gaat en het wordt een topper dan slaan we ons voor het hoofd dat we hem hebben laten schiet voor 20miljoen pond..

3 augustus 2022 om 16:54

Ik geloof best dat we die 20 miljoen er weer uit gaan halen, maar ik zou het fijn vinden om ze eens in het eerste te zien spelen. Wie weet gaat het gebeuren, want we zijn lekker bezig als het gaat om top talentjes aantrekken!

Fofona en Cucurella zijn hele lekkere aankopen. Het schijnt ook dat als De Jong naar ons komt dat Barca het geld heeft om Bernardo Silva te halen, dat zou een heerlijke toevalstreffer zijn als City hem moet missen!

3 augustus 2022 om 16:57

Met al die keren dat Barca op jullie gedunkt heeft deze window zou ik niet teveel hoop op Frenkie hebben. Als Cucurella ook nog naar Barcelona trekt is dat niet eens verrassend.

3 augustus 2022 om 17:07

Zoveel geld heeft Barcelona ook weer niet. Na Kounde moeten ze eerst verkopen om eventueel Bernardo te halen.

3 augustus 2022 om 17:13

@samcro is Schmeigel al niet rond met nice? Wel bijzonder dat er nog niemand concreet lijkt voor Tielemans, goede speler is dat. Lijkt me ook iemand die snel kan aanhaken in een beter team.. niks voor Chelsea?

3 augustus 2022 om 17:15

@Lionaldinho84, nee hoor. Tielemans is een speler die nog veel te veel wisselvalligheid in zijn spel heeft. Op zijn best is hij een hele goede speler, maar zijn beste vorm zien we te weinig. Je schiet er weinig mee op om hem er nu bij te nemen.

3 augustus 2022 om 17:16

De Engelse clubs zwemmen in het geld en kunnen het zich veroorloven om miskopen te doen en toch nog genoeg budget te hebben om meerdere spelers te halen. Die gaan dus niet bouwen met jeugdspelers of jonge talenten in passen, die kopen gearriveerde spelers voor het eerste elftal. Deze jongen zal wel weer een paar keer verhuurd worden en wellicht over een tijdje een keer de zeventiende speler in de selectie zijn wat ze goed uitkomt wat betreft homegrown of zelfs met winst door verkopen aan een ploeg in de middenmoot/onderin.

3 augustus 2022 om 17:45

Fofana kost 100 miljoen, dat gaan jullie toch niet hoor hem neerleggen lijkt mij?

3 augustus 2022 om 18:21

80 miljoen pond geloof ik, zou kunnen dat ik het mis heb en de prijs zal ongetwijfeld zakken. Net zoals toen met Chilwell zal Leicester in eerste instantie heel hoog in de boom gaan zitten.

3 augustus 2022 om 20:31

Ik denk niet dat de prijs zal zakken. Zie Maguire. Minstens 100 miljoen zal het gaan worden lijkt mij. Veel geld voor een speler die zolang geblesseerd was. Wel een hele goeie.

3 augustus 2022 om 20:47

Ik denk wel dat de prijs gaat zakken, zie Chilwell. 80 miljoen is een heel hoog bedrag en ik geloof er helemaal niets van dat ze dat bedrag gaan betalen.

4 augustus 2022 om 14:12



Fenomenodat is ook wat met United moet gebeuren presterne telt in plaats van verhalen we gaan bouwen voor hoelang 10 15 jaar is geen aston villa ?

3 augustus 2022 om 16:45

Jij bedoelt Omari Hutchinson? Aan wie hebben jullie ‘em verhuurd?

Ik snap die transfer niet echt… ging van Arsenal U23 (top 3) naar Chelsea (net aan niet gedegradeerd).. Ander perspectief geboden?

3 augustus 2022 om 16:57

Ik dacht dat hij naar Reading zou gaan. Ik weet niet of het al rond is.

Ik snap de transfer in die zin dat je bij Chelsea voor serieuze prijzen speelt en het bij Arsenal nog maar te bezien valt of die “potentie” nu eens ook echt ergens in wordt omgezet. Ik denk wel dat hem een dikke worst voorgehouden is, hij zal binnen enkele seizoenen bij het eerste elftal betrokken willen worden lijkt me!

3 augustus 2022 om 16:45

Fair point. Zou leuker zijn wanneer clubs in het algemeen echt een plan hadden met spelers om deze op lange termijn (als doel) echt voor de eigen selectie op te leiden in plaats van als puur handelswaar zien en gebruiken.

3 augustus 2022 om 16:46

Van die 3 die jij noemt zou ik alleen om Colwill rouwig zijn. Gilmour moet nog flinke stappen zetten om het in de top te maken en Ampadu wordt denk ik niet veel.

3 augustus 2022 om 17:00

Ampadu heeft die stappen ondertussen gemaakt, ik vond hem echt enorm stabiel spelen in de voorbereiding. IMO was hij misschien wel de meest opvallende speler. Ik denk dat hij hoge ogen kan gooien dit jaar, hij kan op die LCB plek spelen waar we nu Fofana voor proberen te kopen.

3 augustus 2022 om 16:51

De komst van Chukwuemeka heeft toch niet zoveel betrekking op het eventuele vertrek van Colwill en Ampadu? Die beide (voornamelijk) centraal achterin spelen. Het is wel jammer voor Gilmour, maar hij heeft zich bij de gele kanaries ook niet echt laten zien vind ik. Ik tegenstelling tot Gallagher bijvoorbeeld .colwill is een must om te houden naar mijn mening, ik hoop dat hij blijft.

3 augustus 2022 om 17:01

Het gaat mij er om dat we een super talent aan weten te trekken, maar dat het nog maar afwachten is of we hem ook echt in het eerste gaan zien.

3 augustus 2022 om 16:52

Prima aankoop hoor, zal vast geen gigantisch salaris halen en makkelijk door te verkopen mocht hij het niet waar maken. Op zich wel goed om te lezen dat ze bezig zijn met de toekomst, van de week ook die doelman uit Amerika die erg talentvol schijnt te zijn.

3 augustus 2022 om 17:05

Ja en dan nog die CB van Inter. Top aanwinsten, als je ze echt zou gaan gebruiken!

3 augustus 2022 om 17:01

Gilmour vind ik wel een enorm talent ondanks zn 21 jaar, zou nu overstappen naar Everton als ik de kranten mag geloven.

3 augustus 2022 om 17:03

Prima idee inderdaad. Lampard was gek met hem en ik begrijp waarom! Gilmour gaat een fantastische voetballer worden, ik zou het jammer vinden als het niet bij ons is maar het zou me niet meer verbazen..

Pfoe, 24 miljoen voor een 18-jarige met een 1-jarig contract en amper14 wedstrijden in de benen... Natuurlijk speelt de 'engelsman' - factor mee maar dan nog blijf ik het veel geld vinden.

Wel een groot talent...maar hij zal toch aan spelen moeten komen om zich verder te ontwikkelen en die kan lijkt me aanzienlijk groter bij Aston Villa dan bij Chelsea. Toch?

In FM trouwens een leuke speler

3 augustus 2022 om 16:43

Compleet met je eens Thenry. In mijn ogen een goede zet van Aston Villa, zeker als hij zijn contract niet wilde verlengen. Dit is eigenlijk gewoon weer een gok van Chelsea en wordt het niks, boeit die 24M hen blijkbaar niet zo.

3 augustus 2022 om 16:45

Ik zie ook niet zo snel hoe hij veel speelminuten kan maken met Kante, Kovacic, Jorginho, Mount en Gallagher als concurrenten (voor 2 a 3 posities)

3 augustus 2022 om 16:49

Juist, die Gallagher komt ook terug van Crystal Palace! Vind ik wel een leuke speler eerlijk gezegd.

Maar ook Gallagher zal relatief weinig aan spelen toekomen met jongens als Kante, Kovacevic, Jorginho en Mount voor zich. Laat staan deze Chukwuemeka...

3 augustus 2022 om 16:50

Daar ben ik ook bang voor inderdaad, wat jammer is want hij was wel een van de smaakmakers bij Palace afgelopen seizoen en heeft minuten nodig om zich te blijven ontwikkelen

3 augustus 2022 om 17:21

Vind het echt onbegrijpelijk. Je hebt met Ampadu, Gilmour en Gallagher grote talenten uit je eigenjeugd(gilmour niet) rond lopen en dan tik je miljoen af bij een andere club. Als je dan toch een spelers voor het middenveld haalt, doe dan eentje met meer ervaring en verkoop een Jorginho, Kovacic of Loftus Cheek. Gaat echt nergens over. Weet niet of dit uit de hoed van Boehly of Tuchel komt, maar die twee over de transfers laten gaan lijkt steeds een slechter idee te worden.

ja joh, lekker knaken neerleggen om zo nodig homegrown spelers binnen te halen.
het zal vast een groot talent zijn en hoop dat ook voor chelsea en de engelsen dat hij het waar gaat maken.

Slonina, Hitchinson, deze jonge en dan zijn we nog bezig met Casadei van Inter. Mooi dat we ook voor de toekomst bezig zijn. Hoop dat ze ook kansen krijgen wanneer de tijd rijp is. En er lijkt trouwens wel een dik potje met geld te zijn aangezien deze jongens die er al zijn bijna 40 miljoen kosten. En chelsea lijkt ook nog eens geinteresseerd te zijn in de Jong, Fofana en Cucurella.

3 augustus 2022 om 16:52

Ik denk dat Frenkie de Jong uiteindelijk naar Chelsea zal verkassen. Uiteindelijk haal je met 80-85M toch een klasse middenvelder binnen omdat Barcelona af wil van zijn salaris. Een ander groter voordeel wat Chelsea heeft in vergelijking met Manchester United is Champions League voetbal.

3 augustus 2022 om 17:13

Zou een leuk duo kunnen vormen met Kova. Vooral in balbezit. En als de tegenstander balbezit heeft zou het ook moeten lukken want het zijn geen spelers die de defensieve taken verwaarlozen.

Aparte aankoop hoor gezien we best wel ruim zitten met de middenvelders met Jorginho, Kante, Kovacic, Gallagher, Gilmour, RLC en eventueel nog Chalobah, Mount en Ampadu (eventueel omdat deze spelers normaliter op een andere positie spelen). Chelsea is de huidig wereldkampioen en moet daarom de beste spelers hebben. Hoewel de talentenfabriek overuren maakt tegenwoordig op het industrieterrein genaamd Cobham moet Chelsea natuurlijk altijd gaan voor de beste spelers. Wel jammer dat de 19 jarige Engelsman van Aston Villa de weg van met name Gilmour zal gaan belemmeren. Maargoed misschien acht voetbalprofessor Thomas Tuchel Gilmour wel niet goed genoeg. Zijn uitleen beurt aan de gele kanaries was ook niet heel goed uitgepakt. Ik ben wel benieuwd in hoeverre Chukwuemeka Gallagher van basisplaatsen gaat afhouden. Ik denk 1 van deze talenten nog wel verhuurd zal gaan worden. Wellicht heeft Chelsea wel een plan met Chukwuemeka dat ze hem nog een jaartje aan Aston Villa uitlenen ofzo. Ik heb er alle vertrouwen in dat topzaken man Todd Boehly weet wat hij doet en dat hij met zijn visie Chelsea aan veel prijzen gaat laten opleveren komende jaren.

4 augustus 2022 om 13:51

Je hebt nu Jorginho, Kante, Kovacic, Gallagher voor twee posities. De overige spelers die je noemt zijn niet goed genoeg of spelen gewoon op andere posities.

Kanté is onderhand 31 en veel geblesseerd afgelopen seizoenen en heeft een aflopend contract. Jorginho is 30 en heeft een afgelopen contract.

Het is dus juist heel slim dat Chelsea nu alvast doorselecteerd en een groot Engels talent haalt wat nog even kan leren van de ervaren jongens. Dan heb je over 1 a 2 seizoenen Gallagher, Kova en Chukwuemeka voor twee plekken.

4 augustus 2022 om 15:18

Mooi verwoord Hein. Aparte aankoop inderdaad, maar de eigenaren zullen er wel brood in zien.

Zeer tevreden met deze transfer! Chelsea moet gaan investeren in de toekomst buiten alle toppers om. Wanneer CFC deze talenten weet binnen te houden staat er over 4 jaar een buitenaards team als de potentie uitkomt waar opgekocht is, we wachten het in spanning af. Cucurella nog binnen halen, Colwill binnen weten te behouden en Fofana halen.

3 augustus 2022 om 17:00

Ik ben wel een beetje bang dat de combinatie Fofana halen en Colwill behouden niet op gaat. Ik denk dat het 1 van de 2 gaat worden.

Situatie 1: Als Fofana wordt binnengehaald dan ziet Colwill te weinig perspectief op speeltijd. Waardoor hij zijn geluk waarschijnlijk elders gaat zoeken. Dit is door diverse media gemeld. Chelsea kan dit alleen doen (en dan beide spelers behouden) als ze met een goed verhaal komen richting Colwill, waardoor hij overtuigd raakt om te blijven.

Situatie 2: Als er nu geen nieuwe verdediger wordt gehaald denk ik dat Colwill sowieso blijft. Er is voor hem dan genoeg perspectief op speeltijd. Ik zelf heb de voorkeur voor Colwill ipv. Fofane, omdat ik fan ben van het integreren van eigen talenten.

3 augustus 2022 om 19:52

Zeker waar! Maar zou het niet goed zijn voor de ontwikkeling van Colwill om ergens anders in de keuken te gaan kijken voor dat je bij de serieuze heren aan komt? Vind de romantiek van eigen spelers voor een club als Chelsea altijd te makkelijk als optie. Het is een topclub op het absolute wereldniveau daar zijn geen kansen om het een seizoen in te passen. Zo hetzelfde als met Gilmour, niet goed genoeg na 2 seizoenen, te weinig laten zien dan ben je gewoon bijna afgeschreven op dat niveau. Het hoeven geen romantische voetbalsprookjes te zijn, er moeten keiharde cijfers overlegd worden.

3 augustus 2022 om 21:11

Ja klopt, maar dan ben ik wel voor een huur periode niet voor een definitieve verkoop. Dat zal kunnen want het contract van Colwill loopt door tot zomer 2025.

4 augustus 2022 om 13:56

Misschien dat ze hem kunnen verkopen met een terugkoop optie. verkoop hem voor 20 miljoen, laat hem twee jaar bij een goede club spelen en haal hem terug voor 40/45 miljoen. Prima deal waar best een geïnteresseerde club voor de vinden moet zijn.

We willen natuurlijk niet weer een gevalletje Tomori, De Bruyne of Lukaku.. Terugkoopopties hadden daar een hoop leed kunnen voorkomen.

Hebben ze Barca toch 1 keertje kunnen aftroeven

4 augustus 2022 om 14:18

Toch pijnlijk voor PL met al dat geld en topcompetitie toch voor een club als Barca kiezen. Real op natuurlijk op 1 daarna barca op 2 zijn toch grootste clubs van de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren