Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea aast op tiener met amateurcontract uit de Keuken Kampioen Divisie

Laatste update:

Xavier Mbuyamba is op trainingsstage bij Chelsea. De zeventienjarige verdediger van MVV Maastricht traint deze week mee bij de club uit Londen, zo laat de club uit de Keuken Kampioen Divisie weten aan De Limburger. MVV, de ploeg waar Mbuyamba afgelopen seizoen uitkwam, is op de hoogte van de stage.

Mbuyamba maakte dit seizoen op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij de Limburgse formatie. Op 9 november viel hij in bij de verloren wedstrijd tegen FC Volendam (3-2). Daarna speelde hij nog tien keer namens MVV. Tijdens de laatste competitieduel met NEC zaten al scouts van clubs uit de Premier League op de tribune.

“Hij heeft een amateurcontract. Hij kan dus zo worden overgenomen”, zegt trainer Ron Elsen in gesprek met de lokale krant. De coach stelt dat de club enige tijd geleden een aanbieding heeft gedaan. MVV wil hem voor drie seizoenen vastleggen, maar Elsen weet dat dat een lastig verhaal wordt. "MVV kan natuurlijk niet de strijd aangaan met een topclub als Chelsea."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit altijd mooie verhalen, nog nooit van die jongen gehoord. Ik kijk dan ook geen KKD maar zie dat hij net 17 is, 190cm lang en inmiddels bij het eerste zit en mag nu bij Chelsea op stage.

Toch grappig

Veel meer dan een stage zal het niet worden voor deze jongen. Want ik neem aan dat Chelsea door het transferverbod ook geen jeugdspelers mag halen. Verder natuurlijk een mooie ervaring voor zo iemand om te ruiken aan het hoogste niveau. Alleen al het zien van de hele atmosfeer en de trainingscomplexen is al een motivatie een wat extra gas te geven.

13 mei 2019 om 14:54

Ik denk dat door het amateurcontract Chelsea deze speler een contract mag aanbieden, zonder dat de transferban daarop van toepassing is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren