Cassano oordeelt keihard: ‘Zet Inter, Juventus en AC Milan uit de Serie A'

Dinsdag, 20 april 2021 om 10:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:31

Antonio Cassano roept de Italiaanse voetbalbond FIGC op om Internazionale, Juventus en AC Milan uit de Serie A te zetten. Aanleiding is het plan van de clubs om samen met negen andere topclubs een Europese Super League op te zetten. Namens Italië hebben Juventus, Inter en Milan zich bij de plannen aangesloten, wat bij Cassano in het verkeerde keelgat is geschoten. Volgens de voormalig spits dienen de consequenties dan ook hard te zijn.

Cassano droeg nota bene zelf in het verleden de shirts van Inter en Milan. Dat weerhoudt hem er niet van zich keihard uit te spreken tegen de plannen voor de nieuw te vormen Super Leauge. "Ik zou de FIGC willen vragen om Juventus, Inter en Milaan uit te sluiten van de Serie A en ze zelf een kampioenschap uit te laten vechten, alleen voor hun drieën", zegt een gefrustreerde Cassano tegenover Bobo TV. "Ze zullen moeten begrijpen dat niet alleen zij de leiding hebben in de voetballerij. Ik geef Gabriele Gravina (president FIGC, red.) één tip: wil je dit doen?"

Naast Cassano verzet ook de UEFA zich hevig tegen de komst van de Super League. Gedreigd wordt om alle deelnemers aan de Super League uit te sluiten van de nationale competities. "Deze teams kunnen geen eigen kampioenschap vormen", gaat Cassano verder. "Ze moeten begrijpen dat voetbal gaat over mensen die van de sport houden. Kleine clubs zijn onmisbaar om een competitie te vormen." De kritieken zijn met name gericht tegen Juventus-preses Andrea Agnelli, die een van de nieuwe vicevoorzitters is binnen de organisatiestructuur van het nieuwe toernooi.

Maandag liet Michael van Praag zich al uit over de rol van Agnelli. Van Praag is als lid van het uitvoerend comité van de UEFA medebestuurslid van Agnelli. "Hij ontmaskert zichzelf als een ordinaire leugenaar, bedrieger en verrader. Deze derde break-away-poging is los van de inhoud echt schandalig gegaan", aldus Van Praag. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin noemde Agnelli een 'slang'. Hij had nog nooit iemand meegemaakt die 'zó vaak en zó onophoudelijk liegt'. "Ik heb hem zaterdag gesproken en toen gaf hij aan dat het slechts geruchten waren en dat er niks aan de hand was. Toen hing hij op", zei Ceferin.Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door sirius)

Allemaal stoere praatjes. Ik geloof er niks van. Gooi ze er zaterdag meteen uit of hou op met dreigen.

20 april 2021 om 10:38

Ik ben er dus ook bang voor en als dit niet meteen wordt afgestraft is dit een vrij brief om vaker dit soort ideeën te promoten. Wat gebeurt er uiteindelijk de grote landen krijgen extra CL plekken en verder gebeurt er niks.

20 april 2021 om 11:22

Ze hoeven het van mij niet af te straffen. Voetbal is met de huidige CL allang naar de klote. Dus Superleague of CL maakt mij niks uit. Maar dat dreigen van die bonden daar wordt ik wel moe van.

Gooi de clubs eruit en ga verder met poen scheppen met de overgebleven clubs of hou op met zeuren.

20 april 2021 om 12:10

Verschil tussen cl en el is al veel te groot qua geld. Cl is ook een gedrocht wat dat betreft.

20 april 2021 om 12:52

Lol hoe kun je nu zeggen dat alles naar de klote is. De spannendste potten die Ajax speelde waren tegen Juve en Real of United of die PSV speelde tegen Atletico. Waarbij je voelt dat er wat te halen valt en je een prestatie kan neerzetten waar je jaren over door gaat. Als de Super League er komt zal dit nooit meer het geval zijn en speel je de 'spannende' potten tegen Sevilla, Wolverhampton en Atalanta.

Je hoort mij niet zeggen dat zowel de Uefa als de Fifa ook zakkenvullers zijn en doordruipt van corruptie, maar de spanning is er nog steeds voor clubs als Ajax, Psv, Porto, Benfica enz, omdat het huidige systeem er op ingericht is dat de kleinere clubs ook kans maken. Met de Super league wordt het de normaalste zaak van de wereld dat Ajax standaard ver in de CL komt, PSV makkelijk de knock-out fase haalt of zelfs een clubs als AZ of Feyenoord ver in Europa komen.

Ik hoop dat ze alle clubs direct uit de huidige competitie zetten voor dit seizoen en wanneer ze afzien van het meest egoïstische toernooi ooit een plekje terug kunnen krijgen. Mits ze een contract ondertekenen wat hen uitsluit van de mogelijkheid nog eens met zo'n .... plan te komen.

20 april 2021 om 10:40

Ik snap de selectieve verontwaardiging van iedereen niet zo. Volgens mij is de Uefa een grote criminele bende waar corruptie de norm is. Er komen ieder jaar miljarden euro’s binnen. Iedere voetbalclub heeft gewoon het recht om dingen uit te zoeken, ook het ontwikkelen van een nieuwe competitie/toernooi zou een ontwikkeling kunnen zijn. Ik zelf zou het ook verschrikkelijk zonde en k*t vinden, maar volgens mij is het enorm gezond om in het bedrijfsleven (ja dat is voetbal helaas geworden) verder te kijken naar mogelijkheden en kansen. Misschien zorgt deze ontwikkeling wel voor een verandering binnen de structuur en verdeling van de Uefa. De dreigementen alleen al die ik nu gehoord heb vanaf de Uefa vind ik schrijnend en tekenend voor deze organisatie.
Hetzelfde geldt voor het WK in Qatar. Iedereen schreeuwt moord en brand, een statement van een bond is niet goed genoeg, maar ondertussen heeft iedereen zijn/haar televisie aanstaan wanneer het dadelijk weer zo ver is. In mijn ogen is dat net zo hypocriet als het daar gaan voetballen.

De enige reden dat deze voetbalwereld zo naar de klote is, komt door ons. Wij betalen iedere maand netjes 10 euro om live de wedstrijden te kijken, of kopen zelf een seizoenkaart. Er zijn supporters die ieder jaar weer een tenue kopen van hun favoriete club voor zichzelf of zijn/haar kinderen. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag zijn er wereldwijd miljoenen mensen die de wedstrijden live volgen en ook in het weekend wordt er weer volop genoten van mannen die soms wel 5 ton per week verdienen. Covid19 heeft laten zien, dat zonder steun van supporters, zonder stadions clubs het eigenlijk niet vol kunnen houden. Als we massaal zouden stoppen met het kijken van voetbal, stort de hele voetbalwereld in elkaar.

Kort samengevat, voetbal is naar de klote. Er zijn teveel belangen, bij teveel verschillende partijen.

20 april 2021 om 10:47

Denk jij dat de bestuursleden van de Super league wel fair gaan worden? Op bestuurlijk niveau blijf je dit soort figuren hebben. Dat blijft in de politiek ook. Wij moeten dat accepteren, er is géén andere weg. Wanbeleid bij Madrid, United en Barcelona heeft voor de situatie gezorgd waar de topclubs zich in bevinden. BAYERN, AJAX zijn gezonde clubs met een eigen vermogen. Heb daar veel meer respect voor.

20 april 2021 om 11:06

Ik weet natuurlijk niet of de Super League wel fair zal gaan worden. Daar nu al uitspraken over doen heeft natuurlijk geen zin. Ik hoop dat het een eerlijke partij zal worden. Het is ook anders natuurlijk. Bayern en Ajax zijn in jouw ogen gezonde clubs, omdat ze het geld "zelf" hebben verdiend. Toch zijn de andere clubs net zo gezond, als ze op papier aan de regelementen voldoen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het nieuwe model een gedrocht, maar its all about the money. Niet meer of minder.

20 april 2021 om 11:14

In essentie is de Super League er natuurlijk al jaren. Dit is niet meer dan een 'patch'. Het grote probleem wat ik er mee heb (en dat is persoonlijk) is dat het een gesloten systeem betreft. Je argumenten zijn allemaal valide en dat zijn ook exact de redenen waarom we geen verandering in de Uefa en de Fifa bewerkstelligd krijgen, maar dat maakt deze Super League niet een oplossing.

Als er een soort Super League wordt opgezet waar je vanuit iedere competitie naartoe kunt promoveren, maar ook uit kunt degraderen ben je al een stuk verder. Nu wordt een soort onaantastbaarheid voor meer dan 60% van het speelveld opgetuigd, terwijl sport draait om prestaties en niet om onschendbaarheid.

Uiteindelijk is dit denk ik gewoon een spel op de wagen. Engeland krijgt dadelijk 6 ticket i.p.v. 4, zodat 'the Big Six' nooit naast het potje piest en voor Spanje en Italie komen er alternatieve oplossingen. De Super League gaat weer een paar jaar dormant totdat de grote jongens weer hun voorsprong dreigen te verliezen.

20 april 2021 om 11:23

Ik ben niet verontwaardigd over de Superleague. Meer over dat gedreig door bobo's die er ook alleen maar voor de poen lopen.

20 april 2021 om 10:42

Dat ben ik wel je met je eens. Als je nu niet daad bij woord voegt zijn die dreigementen blijkbaar niets waard. En ik hoop dat ze dat doen voor dit seizoen en dat de clubs dan in de zomer met excuses terug kunnen keren of helemaal weg blijven.

20 april 2021 om 10:45

Vooropgesteld; ook ik vind die Super League in de vorm zoals deze naar buiten is gebracht een gedrocht. Garanties om mee te doen aan een competitie heeft niks met sport, en met voetbal in het bijzonder, te maken. Daarnaast valt er een deel van de charme weg wanneer clubs als Ajax of Atalanta, die een uitstekend beleid voeren, opzij worden geschoven omdat ze niet ‘groot’ genoeg zouden zijn. Waar je je ook nog eens kan afvragen, waarop dat ‘groot genoeg’ wordt gebaseerd gezien de recente prestaties van Ajax in Europa én die uit het verleden.

Beleidsmatig is er echter wel wat voor dit plan te zeggen. En daarmee stoot ik waarschijnlijk veel mensen tegen de borst. Of we het nu leuk vinden of niet, voetbal en topvoetbal in het bijzonder draait om ontzettend veel geld. En het is nogal een shaky business, beleidsmatig gezien. Om topspelers te contracteren hebben clubs als Arsenal, Tottenham, Inter, Atletico, Milan etc. de premies van de Champions League gewoon nodig om het hoofd boven water te houden. De concurrentie in deze competities is zo groot, dat je er zomaar een paar jaar naast kan grijpen. Dat betekend een financiele strop voor bovengenoemde clubs. Helemaal als je de tekorten wat de pandemie heeft veroorzaakt daar bij op telt. Ik denk dat het niet voor niets is dat uitgerekend Bayern, PSG en Ajax zich (nog) niet bij het plan hebben aangesloten. Deze clubs hebben zichzelf al bijna een monopolie positie verschaft in hun nationale competities en garanderen zichzelf dus tot op zekere hoogte van de premies van Europees voetbal.

Er is natuurlijk ontzettend veel op veel van de clubs die mee doen aan te merken, beleidstechnisch gezien. Zeker als je het vergelijkt met hoe een Bayern of Ajax worden geleid. De tekorten zijn echter nu zo nijpend dat deze clubs, denk ik, geen andere weg zien dan de weg die ze nu willen inslaan. Daar kunnen wij van alles van vinden, maar het is vanuit het oogpunt van deze ’topclubs’ enigszins te verklaren dat ze in deze voor zichzelf kiezen. De topclubs zijn ‘ziek’ en denken dat een Super League het medicijn is. 350 miljoen aan startgeld is een ongekend bedrag en dat kunnen deze clubs, in hun huidige staat, gewoon niet laten liggen. Hoe jammer, onethische en teleurstellend dat voor veel van ons ook is….

Alle dreigementen van de Uefa ten spijt, ik denk echt dat dit ’toernooi’ er gaat komen, al hoop ik met heel mijn hart in een andere vorm als gisteren naar buiten werd gebracht. Ik hoorde gisteren een strafrecht advocaat op de radio en die liet weten dat het juridische ongegrond zal zijn spelers uit te sluiten voor voor hun Nationale elftallen en clubs uit te sluiten voor nationale competities. Dat houdt juridisch geen stand. En dat zullen de founding clubs zelf ook wel weten vrees ik….

20 april 2021 om 10:58

De Super league gaat er zeker weten niet komen. Wel bereiken de topclubs hiermee dat ze niet ter verantwoording worden geroepen voor hun begroting. Met de huidige financial fair play regels, zouden Madrid, Barcelona, Juventus Inter en United sowieso omvallen, of op z'n minst uitgesloten worden van Europees voetbal.Die regels zijn een doorn in het oog van veel clubs.

20 april 2021 om 11:01

@vedatovic, dan ken je de FFP niet. Real Madrid en Barcelona zouden echt niet omvallen door die regels. En ooit komt die super league er wel vrees ik.

20 april 2021 om 11:04

Een strafrechtadvocaat is geen specialist in dit rechtsgebied.
Een nationale voetbalbond moet toch een eigen speelkalender op kunnen stellen en hoeft daarbij geen rekening te houden met de plannen van enkele clubs.
Natuurlijk mogen die 12 clubs samen een super league beginnen, maar die league is dan mogelijk niet te verenigen met de al bestaande competities.

20 april 2021 om 11:11

Haha, wilde net ook zo reageren. Ben zelf jurist, maar zet me alsjeblieft niet in het strafrecht, want dat ken ik alleen uit de collegebanken. Kan je net zo goed iemand neerzetten bij wijze van spreken die de rijdende rechter kijkt 😉. (Gechargeerd natuurlijk allemaal hè).

20 april 2021 om 11:17

Verrati: als je de kans loopt Europees voetbal mis te lopen en daardoor financieel over de kop gaat, moet je dat soort risico's niet nemen. Ajax heeft eerst de buffer opgebouwd, zodat ze het risico nu wel kunnen nemen. En Arsenal en Spurs hebben alleen al 140 miljoen aan tvgeld. Ze moeten gewoon een keer goed beleid gaan voeren daar. Maar dat kunnen ze niet, want de eigenaren hebben geen verstand van voetbal, alleen maar van geld. En dat kunnen ze met een Super League weer in overvloed harken. Ik denk trouwens dat er wel zoiets komt, misschien wordt de UEFA wat transparanter en vrijgeviger (hoop ik ook), maar die sneue Spaanse clubs met hun slechte financiële huishouding moeten maar eens op de blaren zitten. En die Engelse clubs moeten maar weer eens aan voetbal en de fans denken ipv aan geld. En die Italiaanse clubs hebben te weinig (financiële) toekomst en dreigen gewoon alles mis te lopen en dreigden al te worden ingehaald door de Atalanta's en Sassuolo's van het land, totdat ze gered werden door kapitaalkrachtige eigenaren, die weer vooral aan geld denken ipv de fans en aan het voetbal.

20 april 2021 om 11:19

@Formus, als Ajax 4 jaar na elkaar geen Europees speelt dan hebben zij ook gewoon een ongelofelijk probleem hoor.

20 april 2021 om 11:26

@formus. Met alles wat je zegt ben ik het eens. Het is alleen wel 5 voor 12 voor veel van deze clubs. Natuurlijk hadden ze beter beleid moeten voeren en is het onverantwoord wat ze gedaan hebben. Ze hebben het alleen wel gedaan, en dat kan niet meer worden terruggedraaid. Óf ze moeten een aantal stappen terug zetten en accepteren dat ze de komende jaren niet meer de top kunnen bestormen. En dat willen ze natuurlijk niet....

Daarmee vergoeilijk ik niet wat deze clubs nu doen of in het verleden hebben gedaan, het verklaart alleen wel waarom ze deze stap wagen.

20 april 2021 om 11:32

Lierse, als het goed is niet, want dan zijn alle contracten van die grootverdieners afgelopen en hebben ze geen grote transfers meer gedaan en/of grote contracten meer uitgedeeld. Dat is hoe Overmars werkt. Die gast heeft het qua centen echt goed voor elkaar.

20 april 2021 om 11:37

Dus jij denkt dat overmars geen nieuwe aankopen gaat doen dan? Of nieuwe contracten gaat geven aan die spelers?

20 april 2021 om 11:41

Verratti, ik begrijp ook dondersgoed qat ze hebben gedaan. Maar in een normale wereld moet je dan maar even op de blaren zitten. Voelen dat je verkeerd hebt gedaan. Alleen in de 'rijke' wereld gelden er andere regels. Alles is te koop. ABN-AMRO heeft gisteren nog geschikt, onder het mom van "we hebben een foutje gemaakt". Foutje? Bewust witwassen is imo geen foutje. Maar zo werkt het klaarblijkelijk. Maar ons kabinet werkt ook zo. Allemaal goede voorbeelden voor ons allen

20 april 2021 om 11:49

Lierse, kom op, dat is toch niet wat ik zeg?! Ik heb het over grote aankopen en grote contracten. Blijf wel open staan en goed lezen, want dat is vaak je kracht. En om nog even erop door te gaan: Overmars heeft bewezen dat ie dan de hand op de knip doet. Heeft ie namelijk jaren gedaan. Tussen 2010 en 2016 is er weinig gehaald, tussen Sulje en Ziyech

20 april 2021 om 12:00

Maar het punt blijft toch dat het rampzalig zou zijn voor Ajax als ze 4 jaar geen Europees spelen? Nu dat zou het ook zijn voor Barcelona. En daarom willen ze dat gevaar uitsluiten. Puur financieel een te volgen redenering.

20 april 2021 om 12:06

@lierse maar toch totaal niet fair tegenover de rest? Als je geen europees voetbal haalt met je dure selectie, waarom zou je daar voor beloond moeten worde ?

20 april 2021 om 12:12

Uiteraard is dat niet fair. Maar uiteindelijk denkt elke club aan zichzelf. Of dat nu Juventus, Ajax, RKC of Kozakken boys is.

20 april 2021 om 12:17

@lierse. Voor een gewaardeerd forummer ben je de laatste dagen wel erg cynisch. Je komt niet verder dan dooddoeners als 'uiteindelijk denkt elke club aan zichzelf', 'die competities hebben die clubs ook gewoon nodig'. Als het allemaal zo logisch is, waarom kiezen clubs als Bayern, Dortmund en PSG bewust niet voor deze league? Waarom is een groot deel van de fanbase van Engelse clubs (82 procent gaf de BBC gisteren aan) tegen deze plannen. Je presenteert het allemaal heel erg als een onontkoombaar feit, maar is dat het wel? Volgens mij onderschat je de kritiek hierop schromelijk.

20 april 2021 om 12:35

Ik ben dan ook een zuurpruim hoor 😉. En het mag wel een dooddoener zijn, maar uiteindelijk denkt elke club aan zichzelf. Daar zijn letterlijk elke week bewijzen voor terug te vinden. Ik heb Ajax het niet horen opnemen voor Cambuur bijvoorbeeld, want ja wat boeit Cambuur nu voor hen. En dat die clubs hen nodig hebben is gewoon een duidelijk onderbouwde mening die eigenlijk zo goed als niet te weerleggen is (uiteraard hebben de competities die clubs niet nodig maar zonder hen doen ze 15 jasjes uit waardoor alle clubs in die competitie problemen krijgen). Bayern en Dortmund zijn prijzenswaardig, maar dan komt in de cynicus ook in mij naar boven. Als we Perez trouwens mogen geloven dan is PSG nooit gevraagd voor de SL. Ik denk niet dat die er komt, maar er gaat wel een compromis komen dat in het voordeel is van de topclubs en die de deur naar een uiteindelijke SL alleen maar verder openzet.

20 april 2021 om 12:48

Maar Lierse, tuurlijk is het een probleem als Ajax Europees voetbal misloopt. Zeker 4 jaar. Dan moeten ze hun reserves aanspreken. Echter, en daar gaat het om, Ajax heeft die reserves. En als die opraken, gaat Overmars weer de hand op de knip houden. Die clubs in Spanje doen dat niet. Die blijven maar strooien met geld dat ze niet hebben. En zie, nu is er een probleem. Ze gaan kapot. Net als Arsenal en Spurs totaal wanbeleid voeren. Doen al jaren niet meer mee voor de titel. Terwijl ze top 10 rijkste clubs ter wereld staan. Dan gaat er iets faliekant mis. En Overmars doet dat echter wel heel goed. Terwijl Marc Netto veel kritiek heeft gehad, omdat de spelers toendertijd niet al te best waren.

20 april 2021 om 12:56

Toch niet? Real Madrid is echt niet aan het kapot gaan hoor. Al die topclubs overleven een paar seizoenen zonder Europees voetbal wel. Alleen kan er dan een Milan of Man U scenario om de hoek komen loeren waardoor ze niet meer competitief zijn.

20 april 2021 om 10:47

Denk dat dit pas de pre- embryonale fase is van hoe topvoetbal en commercie zich komende decennia gaan ontwikkelen. Je krijgt steeds meer nieuwe concepten/mogelijkheden. Logisch,als je die hele tijdslijn naloopt.het begon ooit met 4 holbewoners die achter een kokosnoot aanliepen.en straks dus die Super League.

20 april 2021 om 10:56

En in de superleague zijn dan weer twee ploegen de beste. Die kunnen dan de superduperleague oprichten. En dan blijkt weer steeds een de beste. Die kunnen we dan uitroepen tot superdesuperdepuperkampioen en ieder jaar prijzengeld overmaken zonder te voetballen.

Wat mij betreft gaan die clubs enkel en alleen in de Super League spelen samen. Super leuk man, 15 clubs die elk jaar tegen elkaar spelen. Heel speciaal ook. Hoop bovendien dat die baggerclubs gewoon failliet gaan eigenlijk. Ze verpesten de mooiste sport ter wereld voor mij en vele medefans. Oprotten ermee. De Uefa en Fifa zijn rot organisaties maar deze hele opzet is nog vele malen erger.

20 april 2021 om 10:49

Zou eigenlijk best wel prima zijn. Even lekker schudden aan de boom. De rotte clubs verdwijnen, de gevestigde orde in veel landen verdwijnt en er is weer spanning in nationale competities. De CL zal wel een paar jaar saai zijn met PSG en Bayern die alles winnen, maar goed, dat groeit wel weer recht. De spelers kunnen vast wel onder hun contracten uit. Blijf je over met 15 clubs met ontzettend veel geld en middelmatige spelers die alleen maar meer verdienen.

20 april 2021 om 11:14

Lijkt me heerlijk als we in de CL teams als Ajax, Porto, Benfica, Celtic Dortmund, Shaktar en Basel hebben. Ik zal persoonlijk de grote clubs geen seconde missen, al weet ik dat veel mensen dat niet met me eens zijn. Vind de kleinere ploegen 9/10x beter voetballen dan die pseudo clubs. Juve, Milan, Inter, Real, Spurs en Arsenal spelen allemaal veel minder mooi voetbal dan een Dortmund, Ajax, Leipzig, Atalanta (vorig jaar). Kom maar door!

20 april 2021 om 13:34

Eens hoor. Sowieso ben ik voor een Champions League zoals hij altijd al ontwikkeld was. Gewoon voor de kampioenen. Daar streed je voor als club. Meedoen met het miljoenenbal. Nu komen er standaard 6 clubs uit Engeland, 4 uit Spanje, Duitsland en Italië.. Natuurlijk heb je meer spannende wedstrijden maar die clubs krijgen al privileges. Laat andere clubs uit andere landen ook eens miljoenen verdienen. Clubs als IFK Goteborg, Kopenhagen, Ajax/Feyenoord/PSV, Basel, Olympiakos, Galatasaray/Fenerbahce/Besiktas, Porto/Benfica/Sporting, Rangers/Celtic, etc etc etc. Dan heb je weer eens wat meer spanning. Maarja, dat wordt nu al tegengehouden door die grote clubs. Clubs als Arsenal, Tottenham, United, Atletico en Inter die in die opzet elk jaar de Champions League niet zouden halen.

20 april 2021 om 10:50

En daar zou ik prima mee kunnen leven eigenlijk. De enige positieve reactie op social media over de Super League komen vooral uit Afrika en ook Latijns Amerika en Asia. Prima, zet je eigen competitie maar op voor hen en laat ons verder maar met rust.

Dan kunnen we de CL ook weer terugbrengen naar hoe het hoort te zijn, met de kampioenen uit ieder Europees land en eventueel nummers 2 en 3 uit de sterkste landen.

20 april 2021 om 10:59

“De enige”, je beseft dat dat alle relevante continenten zijn buiten Europa? Je bent trouwens de bezielers van dit hele concept vergeten te noemen: noord-Amerika.

20 april 2021 om 11:33

Grappig dat je gelijk doet alsof ik wereldvreemd ben ofzo. Ik zeg toch juist dat ik het prima vind. Laat deze clubs de nationale competities maar verlaten en voor het overzeese tv publiek spelen en geef de nationale competities en CL maar terug aan de Europese/stadion fans. We hebben lang genoeg onszelf in bochten gewrongen voor het geld van buiten. Krampachtig La Liga wedstrijden om 12 uur spelen, omdat het de Aziatische fans uitkwam. Ozil verbannen nadat hij mensenrechten aankaarten, omdat de Chinese centen anders niet binnenkwamen. Coppa Italia in Saudi Arabiã« spelen om zo maar niet de slag met de rijkere engelse clubs te verliezen. Basta. Laat deze 12 lekker gaan, onthaast als overige Europese clubs en gebruik dit moment om op de resetknop te drukken en eens een eerlijk speelveld te creã«ren. Weg met geplaatste lotingen in de CL, weg met oneerlijke verdeling tv-gelden, iedere kampioen weer in de CL. Ik vind het oprecht lullig voor de echte Liverpudlians, culers of Madrilenen, maar laat die clubs maar lekker hun gang gaan buiten europa en zoals de eigenaars toch al willen, hun wedstrijden in Riyad, Beijing of LA spelen. Dat maakt ruimte voor clubs als Middlesbrough of Nottingham forrest.

20 april 2021 om 11:34

Toch wel frappant dat de Europese Superleague met veel meer enthousiasme wordt ontvangen buiten Europa zelf. Maar dat is natuurlijk ook wel waar de voorzitters op inspelen, met hun 'legacy fans' versus 'future fans'. Voor mij blijft het wel erg wennen dat een club uit bijvoorbeeld Liverpool de fans uit Liverpool zelf niet meer als focus heeft maar zich vooral richt op Azie en de VS. Maar ik besef me zelf ook wel dat dit de toekomst is qua financiën in de absolute top van het voetbal, dus dat is meer een constatering over mezelf.

20 april 2021 om 11:40

@ewoud.. Als je ervan uitgaat dat je ieder jaar weer meer geld moet binnenhalen en de spelers en makelaars nog meer moet betalen wel ja. Maar dat hoeft niet.

20 april 2021 om 12:10

Had het niet beter kunnen verwoorden siepie. Het globaliseren is al jaren aan het doorslaan (niet alleen in het voetbal trouwens). Gewoon weer terug naar de basis.

20 april 2021 om 11:17

Dit is ook wat ik hoop. Het zal zeker een verlies zijn voor het Europese voetbal en voor deze drie competities als deze clubs eruit gaan, maar op de lange termijn winnen we hiermee. Deze clubs eigenen zichzelf al te lang een te grote macht toe en gisteren hebben ze hun hand overspeeld.
Ga lekker spelen in je super league, maar dan ben je niet welkom in nationale competities. Die competities gaan om promoveren, degraderen en als je hoog eindigt komt de beloning om je land te mogen vertegenwoordigen in Europese competities. Die competities ga je toch niet in, dus wat heb je dan te zoeken in de nationale competitie? Vervalsing pur sang. Het is nu even een rot lichaamsdeel van het lichaam afsnijden om te zorgen dat het lichaam overleeft. Het is pijnlijk aan het begin en het verlies zal gevoeld worden, maar uiteindelijk gaat het om het lichaam, niet om de hand.

20 april 2021 om 11:20

Je bedoelt zoiets als iedere nationale competitie? Die spelen toch ook ieder jaar tegen elkaar. Zou goed kunnen ja en dan de winnaar van de EL en CL tegen elkaar en de winnaar van die wedstrijd dan tegen de winnaar van de Superleague. En dan een mini wk tussen de winnaars van alle continenten. Vind ik wel goed.

20 april 2021 om 11:24

In de competitie is er sprake van promotie en degradatie. Daarnaast is het zo dat topclubs niet beschermt worden, zoals nu in de premier league te zien is. Liverpool, Tottenham en Arsenal worden dit seizoen gepakt door West Ham en Leicester onder andere. Dat gaat dus verdwijnen en daarmee vernietigen ze het hele competitieve aspect. Super League moet gewoon lekker alleen blijven, op zichzelf. Geen potten meer tegen clubs die wel de CL en EL spelen, ook geen mini WK. Afzonderen en dood laten bloeden. Zal een tijd duren maar het gaat over tijd lukken.

20 april 2021 om 11:26

Maar als de super league een open competitie was dan zou je het wel oké vinden?

20 april 2021 om 12:01

Nee dan zou het alsnog niet oké zijn. Maar nu is er niet eens competitie, het is gewoon één grote grap. Het enige wat je kan winnen als deelnemer is geld, daar heb je echt geen reet aan als je nooit wat wint toch? Ik kaart hierboven één van de vele problemen aan die dit hele walgelijke format heeft. Die hele ESL is gewoon absolute minachting naar alle andere clubs toe. En voordat je komt met 'je kan de ESL winnen'. Ja klopt, één ploeg kan die prijs pakken maar alle teams die de groepsfase niet doorkomen spelen echt voor spek en bonen het hele seizoen en voor de rest kunnen ze niks winnen.

20 april 2021 om 11:25

Ik denk dat de premier league die 6 clubs niet zomaar wegstuurt. Dan is die competitie niet zoveel meer waard.

20 april 2021 om 12:13

En daar verkijk je je op. Andere clubs zullen hun plaats innemen. Als Leeds met hun achterban het TV geld van een City krijgt kunnen die ook in een paar jaar een absoluut topteam bouwen. Zelfde geldt voor bijv. West Ham. Gigantische club.

Misschien dat het de eerste paar jaar wennen is, maar daarna zullen nieuwe grote clubs ontstaan.

20 april 2021 om 12:24

En vergeet niet dat veel local supporters ook gewoon over gaan stappen. West Ham zou weleens de grootste van Londen kunnen worden (lokaal gezien).

20 april 2021 om 13:58

En Sky en al die anderen gaan dan net zoveel TV geld betalen denk je?

20 april 2021 om 13:59

Dat zijn dan geen supporters. Overstappen... dat kan niet. Stoppen met volgen oke. Maar overstappen...

20 april 2021 om 11:38

@ajax

"super leuk man, 15 clubs die elk jaar tegen elkaar spelen."

Haha ja beste uit de nationale competities gooien. Dan kunnen zij net als de NBA ook playoffs van 7 wedstrijden invoeren. Anders is die competitie ook snel over.

Benieuwd wat zij gaan doen met de jeugdelftallen. Die moeten dan ook verbannen worden. Gaan straks 12 jarigen ook even vliegen van Engeland naar Spanje.

Kansloos het idee van die bedriegers.

20 april 2021 om 11:53

In de NBA spelen dezelfde clubs al decennialang tegen elkaar, toch groeit de competitie nog steeds qua populariteit. Uiteindelijk wil het gros van de mensen kwaliteit zien. We kijken nu ook allemaal naar de PDC darten en niet meer naar de BDO ondanks dat wij dat eerst het orginele darten vonden. Voor ons zou die super League kloten zijn, maar mensen over 50 jaar kennen misschien niet anders meer en vinden dat wellicht mooier dan de vergane glorie van de CL of Eredivisie.

20 april 2021 om 12:02

Tja, de NBA is wel een alleen een Amerikaanse competitie waar door de jaren heen steeds meer franchises bijkwamen. Verder kan je daar niet alles weg kopen en heb je te maken met salary caps.

20 april 2021 om 12:08

De NBA groeit inderdaad maar dat is een Amerikaanse sport. De meeste fans van Amerikaanse sporten komen ook daadwerkelijk uit de Verenigde Staten. Het hele format waarop die sporten gebouwd is, is ook heel anders. Het draft systeem is bijvoorbeeld enorm belangrijk voor de sporten daar, iets wat we hier niet hebben (en ook niet gaan zien denk ik, volgens mij mag dat niet met EU regelgeving maar pin me daar niet op vast).ik vertegenwoordig mijn eigen belangen, gezien uit het standpunt van de Europese fan. Ze verkrachten het voetbal gewoon met die hele Amerikanisering ervan. De Europese fanbase is denk ik wel de meest loyale en die stoten ze nu af.

20 april 2021 om 12:09

Denk je niet dat de Europese topclubs balen dat al een Jokic of Doncic naar Amerika gaat voor veel geld? Ook in Amerika kun je alles voor geld halen hoor, met als enig verschil dat daar geen transfergeld betaald wordt maar je moet ruilen tegen iets anders van waarde.

20 april 2021 om 12:10

Er zijn meer NBA kijkers in China alleen dan in de VS hoor. Die sporten zijn juist zo rijk doordat ze niet meer alleen de eigen interne markt bedienen. De PL loopt ook voor op alle andere grote clubs omdat zij geïnvesteerd hebben in Azië. Zo werkt het gewoon.

20 april 2021 om 12:16

@ Shorty kijk je naar de Nba? of naar de Nhl? of Mlb? Die reguliere competitie stelt geen zak voor. Teams spelen zo veel wedstrijden dat ze wedstrijden laten lopen. Die competities worden ook pas interessant vanaf de play offs. En door het draft systeem gaan sommige teams 'tanken' zodat ze een betere draft positie krijgen. Nou, nou, wat een competitie.

20 april 2021 om 12:42

Ik volg alleen de NBA, daar ik zelf een basketballer ben. Je kunt er heel minachtend over doen, maar net zoals er niemand zit te wachten op lakers-hornets, zit er ook niemand te wachten op Juventus - Crotone. De mensen die dan toch kijken, die kijken om LeBron of Ronaldo te zien en dat levert geld op. We moeten ook niet doen alsof al de intere Europese competities nou je van het zijn, de meeste Nederlanders kijken ook uit naar de CL IPV de Eredivisie.

20 april 2021 om 12:47

Ik zou het plan van Perez niet onderschatten hoor. Om fans over te halen, gaan ze extra aanvallend spelen en de spelers niet meer laten liggen op de grond (tactieken vanuit de club). Het gaat de eerste paar jaar een ware spektakel worden totdat de mensen het automatisch gaan blijven kijken en zei weer doorgaan met hun oude speelwijze (tijdrekken, blessures faken etc)..

20 april 2021 om 12:58

Hoor je zelf niet hoe sneu dit klinkt ook? Geen persoonlijke aanval dit maar hoe droevig is het dat je mensen wilt overtuigen te kijken door spelers minder op de grond te laten liggen. Ik zal me continu verzetten tegen dit gedrocht en zal hoe dan ook niet gaan kijken. Als Ajax meedoet ga ik wel Almere City supporten ofzo.

20 april 2021 om 20:47

Ik zeg nergens dat ik een voorstander ben toch? Ik zeg alleen de harde waarheid. Voor de rest ben ik tegen supremacy, in wat voor vorm dan ook.

Wat een oorlog wordt dit, zouden de ground fathers hier rekening mee hebben gehouden ? Dat er zoveel tegen gas gegeven werd ? Herrera, Cassano etc. zijn nog niet de heren waarvan je warm wordt maar als hierdoor de grotere ook zijn mond open durven te doen is dit echt een goed begin.

20 april 2021 om 10:38

Vooral spelers van clubs die niet gevraagd zijn voor de super league wel. Pas als een Messi, de Bruyne of Ramos zich er expliciet tegen verzet, hebben die twaalf een echt probleem.

20 april 2021 om 10:40

Lierse1997, Precies! En de drempel voor hun zal straks lager zijn wanneer complete selecties van Sevilla, Everton en Valencia ( bijv. ) zich hebben uitgesproken. Ik wacht ook om Ibrahimovic, die zal toch geen blad voor de mond nemen ?

20 april 2021 om 10:43

James Milner heeft zich gisteren na Leeds-Liverpool uitgesproken tegen de Esl. Ook Bruno Fernandes en Joao Cancelo hebben op Instagram een speldenprikje gedaan. Schijnt dat de selectie van United ook boos naar Woodward is gestapt. De eerste geluiden vanuit de teams die wel in de esl zitten zijn er. Het is inderdaad wachten tot een echt grote naam (messi, Ronaldo, Ramos, etc) een statement naar buiten brengt.

20 april 2021 om 11:03

@lierse, die namen moeten hun mond houden. Het is juist door de hebzucht van de spelers dat de topploegen naar dit soort constructies zijn gegaan. De Bruyne verdient nu 18 miljoen per jaar. Over het salaris van Messi ga ik het niet eens hebben. Ramos zit al maanden te kloten over een nieuw contract, wat dus betekent dat hij er financieel op vooruit wil gaan. Als deze spelers zich dan zo principieel gaan uitspreken tegen zo'n super leaque, dan moeten Messi en Ramos maar dan ook meteen accepteren dat er met Corona veel minder salaris zal worden uitgekeerd. Zo'n super leaque garnadeert ten minste de mosntersalarissen die al deze spelers gewend zijn om op te strijken. Ik zou het dus behoorlijk hypocriet vinden mochten dit soort namen zich tegen dit heel idee opstellen.

20 april 2021 om 11:12

@Ajax, als de spelers vandaag zeggen we nemen genoegen met 50% van ons loon. Denk je dan echt dat een Barcelona of Real Madrid zegt “oh maar wacht dan hebben we genoeg aan 600 miljoen omzet, nu kunnen we het rustig aandoen”? Natuurlijk niet. Dan wordt dat bespaarde geld wel ergens anders in gestopt. Spelers dragen echt niet de verantwoordelijkheid.

20 april 2021 om 11:23

@lierse, nee clubs hebben het geïnitieerd, maar spelers maken er maar al te graag ge/misbruik van. Kijk wat zo'n haaland nu doet met een tour door Europa om maar het meeste geld eruit te kunnen halen. Ajax wat twee keer zo veel geld heeft uitgegeven vorig jaar aan spelersmakelaars dan wat de begroting is van mijn Vitesse. Voetbal is rot tot op het bot en zoals het Engelse spreekwoord gaat, don't bite the hand that feeds you. Denk jij dat spelers van die super league clubs zich er nu keihard tegen gaan verzetten publiekelijk? Ik zou het enorm kunnen waarderen en ik zou het bijzonder knap vinden, maar ik denk dat je van een koude kermis thuiskomt als je dat gaat verwachten.

20 april 2021 om 11:27

@026Vitesse, het zou dom zijn van spelers om nu, nog voor dat er ook maar enige beslissing genomen is, je ertegen uit te spreken. Intern kun je dat wel doen, maar publiekelijk zou gewoon niet al te slim zijn.

20 april 2021 om 11:02

Ik ben juist bang dat ze echt heel goed weten wat dit teweeg zou brengen maar dat het niet uit maakt. Moeten ze bang zijn dat fans weg blijven uit de stadions? Je kan er op wachten dat er super league wedstrijden gespeeld gaan worden in VS en Azië.

20 april 2021 om 13:11

Dat wilde de uefa al doen met de grote clubs. Wedstrijden spelen buiten Europa

Dat is het probleem en dat weten die clubs ook wel (Perez zei het nog in zijn interview). De competities kunnen gewoon nog amper zonder die grote teams. Vandaar komt de arrogantie van die twaalf clubs ook.

20 april 2021 om 11:24

Tuurlijk kunnen de competities prima zonder die clubs, dan worden de subtoppers toppers en zo verder. Zal hooguit een jaar of 10 duren voordat iedereen dit geaccepteerd heeft.

20 april 2021 om 11:29

Hieronder wordt gezegd dat Inter, Milan en Juventus voor 65% van de kijkcijfers en sponsorcontracten zorgen in de Serie A. Jij denkt dat de serie A het overleeft als de komende 10 jaar plots 25% van het kapitaal voor alle clubs gaat verdwijnen? Financiële harakiri is dat gewoon voor die competitie.

20 april 2021 om 15:04

Ja, dat kan, gewoon minder uit gaan geven en bovendien, de nieuwe topploegen kunnen meer prijzengeld en geld in Europa ophalen.

Die clubs hebben er ook niet omgevraagd, Milan, Inter en Juventu$ zijn initiatiefnemers van deze ideeën.

20 april 2021 om 16:08

Jij denkt dat zulke clubs geen basis uitgavenpatroon hebben? De spelers hebben contracten, ze zijn leningen aangegaan en dergelijke. Daar stap je echt niet zomaar van af.

20 april 2021 om 11:42

@lierse1997 tuurlijk kan dat wel. Voorheen had je ook andere topploegen die niet meer bestaan of lager spelen.

Verder groeien dan de nieuwe generaties met andere topploegen. Die zien de topspelers van straks op Ek/wk's.
verder de vraag wat gaat er gebeuren met de contracten. Lijkt mij grote kans dat die niet geldig zijn.

Waar waren clubs als Man City en Chelsea voor de overname van de rijke mannen?

En als die clubs geweerd worden uit de nationale competities zullen ook de jeugdteams wegvallen. Die toptalenten gaan echt wel gelijk overstappen naar andere clubs.

20 april 2021 om 11:52

Je mist het punt. Blackburn rovers en Newcastle waren vroeger topteams, maar toen had je ook een Man U, Arsenal en Leeds ernaast. Toen Blackburn terugviel werd die plaats natuurlijk ingenomen door een ander team. Als je nu City, United, Spurs, Arsenal en Chelsea eruit gooit dan heb je geen andere topploegen meer. Dan heb je een enorm vacuüm, wat er niet was toen een leeds wegviel want dan kon toen opgevuld worden door een ander topteam. Maar in dit vacuüm gaan er veel minder tv-inkomsten zijn, terwijl al de clubs daarvan moeten leven. Verder zou ik niet weten waarom die contracten niet meer rechtsgeldig zijn, dat zou zeker een hele juridische strijd worden.

20 april 2021 om 12:13

@lierse1997

"maar in dit vacuüm gaan er veel minder tv-inkomsten zijn, terwijl al de clubs daarvan moeten leven. "

Dit is een aanname. Meeste geld verdienen de Engelse clubs nog met de PL en niet de CL. Uiteindelijk willen de meeste fans liever Engelse teams tegen elkaar strijden.
Kijk hoe populair de FA is, omdat je vaak mooie verhalen hebt van underdogs.

De super league is voor heel veel fans niet interessant. Daar gaan juist kijkers afhaken.

"verder zou ik niet weten waarom die contracten niet meer rechtsgeldig zijn, dat zou zeker een hele juridische strijd worden."

Lijkt mij wel duidelijk. Zij tekenen om te spelen in de La Liga bijv. Bonussen zijn afgesteld op bijv behalen kampioenschap of Cl.
Dit vervalt dan.
Consequenties zoals geen interland meer spelen was niet bekend bij tekenen van het contract. Dit is erg nadeling voor de werknemer.

Geen een rechter gaat bepalen dat de bestuurders - die met niemand overlegd hadden zoals de spelers - dit zomaar kunnen ontnemen.

20 april 2021 om 12:39

Dat is een aanname? Nee dat is een zo goed als vaststaand feit. Als ik een festival organiseer met Adèle als headliner, en ik zeg plots “ja jongens Adèle komt niet meer”. Denk je dan dat al de Adèle fans naar de snollebollekes gaan luisteren? Nee, dan komt de helft niet opdagen. En ja er kijken meer mensen naar de PL, maar ze kijken echt niet voor leeds. Ze kijken voor de teams die er nu uitgegooid zouden worden.

Dit zijn nu teksten waar we op zitten te wachten! Dat er nog veel spelers mogen volgen! Gaan 12 man toch niet over de gehele voetbalwereld laten regeren lijkt me.

Ik was er even bang voor; kan je voor het eerst sinds 11 jaar mogelijk kampioen worden, verspeel je het een keer niet op maar naast het veld. Zou wel typerend zijn voor mijn Inter....

Ik hoop gewoon dat er een oplossing komt. Een alternatief voor de Champions League juich ik toe. De Uefa en Fifa krijgen gewoon een veel te groot deel van de opbrengsten, die buiten proportioneel is. Maar wel een competitie die prestatie afhankelijk is, toegankelijk voor iedereen en zonder garanties op een ticket. Wat er gisteren naar buiten is gebracht is een gedrocht, wat niks met voetbal of sport in zijn algemeenheid te maken heeft.

Overigens is er gisteren een overleg geweest tussen alle clubs uit de Serie A en de Figc. Atalanta, Cagliari en Parma pleitte voor uitsluiting van Milan, Inter en Juve. De rest van de clubs en de Figc gingen hier (vooralsnog) niet in mee. Mede omdat men bij de Figc geen juridische basis ziet om dit te bewerkstelligen. En áls het al zover gaat komen dan pas vanaf het seizoen 21/22. Overigens hebben de drie clubs aangegeven nog gewoon mee te willen doen aan de Champions League tot de Super League van start gaat (24/25).

20 april 2021 om 10:44

Meer typerend voor inter dan dat zou er wel niet bestaan 😅. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat inter, Milan en Juve eruit gegooid worden. Dan moet heel het tv-contract heronderhandeld worden met de sponsors, wat gegarandeerd een enorm inkomsten verlies zou opleveren.

20 april 2021 om 10:51

Dat zou écht de druppel zijn als Interista...

Het is inderdaad vrijwel niet mogelijk. De Gazzetta bracht gisteren naar buiten dat deze drie clubs voor 65% verantwoordelijk zijn voor de kijkcijfers en sponsorcontracten binnen de Serie A. Er ligt nog een contract met Dazn voor een paar jaar en deze hebben aangegeven, de tv-contracten te willen herzien wanneer Milan, Inter en Juve niet meer meedoen.

Dus inderdaad de belangen zijn, ook bij de rest van de clubs, in Italië denk ik te groot deze grootste clubs uit te sluiten. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus ik durf het niet bij voorbaat uit te sluiten.

20 april 2021 om 10:56

Gewoon doen als Italië die idioten eruir gooien en opnieuw onderhandelen. Schande voor de rest van de competitie op deze manier.

20 april 2021 om 10:57

Financieel is het zelfmoord voor alle clubs. Die begroten op de huidige inkomsten door die sponsorcontracten. Als dat dan plots 25% minder wordt (lukrake gok trouwens) dan gaat de helft na een paar seizoenen overkop omdat ze contracten hebben lopen op basis van het oude normaal. En dat weten inter en co. Daarom dat ze het ook aandurven dit te doen en helaas hebben ze gewoon gelijk. Uiteindelijk zal het wel een zet zijn binnen een of ander machtsspelletje.

20 april 2021 om 11:45

@marco hahah wat dacht je voor Man City..zitten nu eindelijk eens dichtbij om de CL te pakken worden zij er uitgeknikkerd

Iedereen loopt gewoon te hars van stapel. Dit plan zal niet doorgaan en is enkel opgezet door deze clubs om extra geld te trekken van de Fifa of uefa om hun eigen hachje te redden en hun Corona verliezen te dekken.

Je kan ook voor een middenweg kiezen
1. De clubs die soeper league willen spelen moeten dat gewoon doen
2. De CL en EL moeten blijven bestaan

Clubs die opteren voor 1 kunnen niet meer meedoen met de nationale competitie. Dit zou trouwens ook te belastend voor ze zijn, gelet op de vele wedstrijden die zij overal ter wereld wellicht moeten gaan spelen
Voortaan is de kampioen van elk land, zoals voorheen het geval was en er nu meer ruimte is, automatisch geplaatst voor de CL. De nummers 2 spelen voorrondes

20 april 2021 om 10:53

Dat klinkt inderdaad als een plan. Maar er is een rede dat er zo hard wordt afgegeven op deze founding clubs... Men is toch gewoon bang dat de CL en EL dan een soort tweederangs competitie wordt. Minder tv-gelden, minder reclame inkomsten en dus ook minder hoge premies voor de vertegenwoordigde clubs. Dat willen de clubs die niet mee doen en de Uefa natuurlijk niet.

20 april 2021 om 11:05

Het zou kunnen dat het als een tweederangs competitie wordt gezien. Ik denk dat er genoeg ruimte is voor beide op de markt.
Ik vraag me zelf af of voetballiefhebbers nog evenveel belangstelling zullen hebben voor wedstrijden uit de soeper league als clubs uit hun eigen land CL en EL spelen
Ik ga niet kijken naar Real tegen Inter, of Juve. Of Arsenal tegen Atletico

Het wordt wel een strijd om sponsorgelden

20 april 2021 om 11:08

En dat is nu juist net het dingetje. Dat men in Nederland niet warmloopt voor dit idee is logische. Maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. In Italie, Spanje, Engeland, Azie en Amerika zullen mensen er wel op afstemmen. En in die landen kijkt men niet naar pakweg; Ajax-Shaktar...

Ook voor sponsoren wordt het marketing-technische gezien een stuk minder interessant te gaan adverteren.

20 april 2021 om 10:55

Pruma maar ook geen interlands voor de super league spelers zo dat die clubs vanzelf leeglopen en kapot gaan. Niemand zit op dat gedrocht te wachten.

Van de drie nationale voetbalbonden die geraakt worden, kan de Italiaanse Figc zich nog het minst permitteren om te dreigen. De helft van de clubs in de Serie A heeft structurele financiële problemen. Schulden hebben zich in de afgelopen 10 jaar verdubbeld wat betreft Serie A clubs. Inkomsten van kleinere clubs komt met name van matches tegen Juve, Milan en Inter. Veel toptransfers voor 'kleinere' clubs gebeuren naar Juve/milan/inter toe. Dus als deze wegvallen, zullen de financiele problemen zich alleen maar vergroten. En dan is er ook nog die claim van 400 miljoen tegen de voetbalbond die Juve nog opnieuw naar boven kan brengen als resultaat van het 2006-schandaal als het heel verveveld wordt.
Bovendien valt de bond, bij gebrek aan tegenwicht van Agnelli, in de handen van de heer Claudio Lotito van Lazio. Daar zit niemand op de wachten in Italie.
Ik zeg niet dat ik deze Super League een goed idee vind of niet. Alleen dat de Italiaanse bond zich helemaal niets kan permitteren.

20 april 2021 om 11:41

Voordeel is wel weer dan de inkomsten niet meer naar Milaan en Juventus gaan die kunnen verdeeld worden over de kleinere clubs. De nieuwe grotere clubs in Italie kunnen die rol overnemen en die van Juventus en Milaan is uitgespeeld.

Ajax heeft ook nog wel wat te claimen op Juventus, denk aan de doping finale van 1997, dus als we zo tegen kunnen werken zie ik Ajax graag een bijdrage aan de Italiaanse competitie leveren.

20 april 2021 om 12:58

Leg die laatste zin eens uit? Ik ben benieuwd hoe jij Ajax graag een bijdrage aan de Italiaanse competitie ziet leveren? Haha

Kijk ik ben ook echt totaal oneens wat er gebeurd is, maar laten we het wel even schillen. Ik was woest toen ik het bericht las, maar nu de stof is gaan liggen. Begrijp ik het wel, sterker als het niet linksom via de Uefa gebeurd dan doen ze het wel linksom (uit zichzelf). Het gehele probleem zit hem ook in de feit dat je als club zijnde je totaal niet hoeft in te schrijven voor de CL of EL, als Ajax zegt ach we slaan een jaartje CL over is dat hun goed recht. Sterker deze clubs mogen principe gewoon dit doen. Deze clubs mogen gewoon zeggen we spelen in de nationale competitie maar zullen dan ons niet inschrijven in decl of EL maar doen mee met Spl, dat is feitelijk hun goed recht. Het grootste probleem en weerstand zit het hem in dat de rijken nog rijker zullen worden en de kleiner nog kleiner. Uiteindelijk gaat elke club overstag. zie het als bij darts waar er ook 2 bonden waren en tijdens de afsplitsing veel weerstand was en ondanks deze weerstand is de PDC (opgericht door spelers) een groot succes geworden, omdat uiteindelijk iedereen zag dat er bij de PDC veel meer te verdienen valt. uiteindelijke krijgen we ook gewoon een divisie onder deze SPL met de middenmoot clubs zoals Ajax, Benfica, Porto, Atalanta etc. Over 15/20 jaar bestaat de Uefa niet meer net zoals de BDO bij darts ook niet meer bestaat. Iedereen gaat toch wel kijken, SKY gaat toch de rechten kopen, Duitsland en Frankrijk gaan echt nog overstag.

Hebben we nu behoefte aan al die mensen die met zoveel emotie reageren op het 'nieuws' van deze superleague en niet even de tijd nemen om zo objectief mogelijk naar de hele situatie te kijken?

Ten eerste: Dat clubs bezig waren met een superleague was al lang bekend, waarom is daar niet eerder op gereageerd vanuit de UEFA. Met reageren bedoel ik niet iets roepen in de media zonder wederhoor maar met de clubs zelf in gesprek gaan en hun problemen aanhoren.

Ten tweede: De UEFA, en tot voor kort ook zeker de FIFA, zijn instanties met een bedenkelijke reputatie. Er is geen transparantie en men krijgt toch het idee dat er vaak sprake is van ongure praktijken bij zowel de FIFA als UEFA, ze kunnen wat mij betreft worden aangeduidt als maffia. Het verbaast mij dan ook niks dat veel clubs op zoek zijn naar alternatieven (niet dat zij altijd zo netjes zijn).

Ten derde: Ik heb een aantal reacties gelezen van mensen die stellen dat zij totaal niet geïnteresseerd zijn in deze competitie en zich niet kunnen voorstellen dat iemand liever naar Arsenal-Milan kijkt dan naar een stadsderby tussen twee kleinere ploegen. Dit is misschien waar voor veel mensen in Europa die zijn opgegroeid met voetbal en de geschiedenis van voetbal, maar dit geldt niet voor degene waarop de superleague zich richt, en dat zijn natuurlijk vooral mensen in Azië. Die beleven een derby tussen Torino en Juventus niet hetzelfde.

Tot slot: De superleague is een hele betreurenswaardige ontwikkeling. Het mooie van de Champions League is dat elke club kan dromen van deelname op basis van prestaties. De superleague is boven alles een financiële noodzaak voor veel grote clubs. Het echte probleem zijn de bedragen in het voetbal. Er wordt gespeeld met geld dat er niet is. Een club die werkt met een salarisplafond kan op de lange termijn sportief nauwelijks concurreren. Zaakwaarnemers, maar ook bedrijven, proberen zoveel mogelijk geld in hun eigen zakken te steken. Spelers denken echt dat het normaal is dat ze zoveel verdienen onder het motto van marktwerking. De ballon is aan het barsten en dat is maar goed ook. Ik kijk uit naar de tijd dat voetballers vooral betaald worden naar hun prestaties in plaats van vette contracten met makkelijk te behalen bonussen.

Waarom moeten de spelers gestraft worden voor iets waar zij niet voor gekozen hebben? Dit zijn domme dreigementen en UEFA is zo hopeloos en machteloos dat zij niet anders willen oplossen. Ze kunnen om de tafek zitten met de ploegen om iets anders uit te werken dan Super League of huidige CL voorstel.

Ik snap de ophef niet. De huidige structuur is niet vol te houden, en daarnaast vind ik het moeilijk om sympathie op te brengen voor de Fifa en de Uefa. Lijkt me hier gewoon verstandig om de aap uit de boom te kijken w.b.t de Super League. Men liep ten tijden van de invoering van de Champions League ook moord en brand te krijsen.

Als dit plan wordt doorgezet en de Super League komt er, dan durf ik te wedden dat de meeste van jullie gewoon met een pilsje en een bakje chips voor de televisie gaan zitten.

Ook als Ajax zijnde lijkt het me beter om eerst eens van een afstand te kijken en de details af te wachten. Ik zie als fan liever mijn club tegen de wereldtop spelen dan weer een keer in slaap te vallen bij RKC uit. Helemaal vanuit het Eredivisie perspectief vind ik dit een interessant idee. Jammer voor de 12 fans van FC Emmen, maar wat voegen dat soort clubs nou precies toe?

Ik snap de kleine clubs. Als Inter Juve en Milan 350 miljoen krijgen, valt er niet meer tegen op te boksen voor kleinere clubs, en nog zuurder voor de clubs die er tegenaan hikken;Roma,Napoli,Atalanta en Lazio. Zonder de grote clubs zijn Serie A La Liga en BPL nauwelijks wat waard, daalt de tv geld met 90% etc etc. De nationale competities hebben de grote clubs nodig. Zo hard het ook is

20 april 2021 om 11:33

Als de grote clubs denken dat zij ze macht hebben, pak je hun alles af wat ze de macht geeft
Wat denk je dat er dan gaat gebeuren!?

Juist, er staan nieuwe generatie op...
De competities zullen altijd hun waarde houden, omdat fans altijd fan van hun club blijven.
De grote clubs raken alles kwijt aan spelers dat hun lief is....

Zij zullen andere clubs zoeken.

Dan heb je de komende decennia Bayern, PSG die de grote baas zijn
Maar alle subtop ploegen zullen doorstoten

Ik snap en zie je liefde voor Milan, maar wie zijn billen brand....

20 april 2021 om 11:37

Juist, Lazio Roma, Napoli, Atalanta en AS Roma doen uberhaupt al weinig onder voor Milan en Inter. Jammer van de milanese derby en hun historie, maar een kans voor andere clubs om een mooie historie op te bouwen. Met Sampdoria en Torino heb je meer dan genoeg alternatieven die een mooi verhaal kunnen bouwen.

Dan kan de rest van de rotte appels vertrekken en tig keer de milanese of londonse derby per jaar spelen, ik hoef hem niet meer te zien.

20 april 2021 om 11:40

Competities gaan hun waarde niet behouden. Inter, AC en Juve hebben het meeste fans. Nu die vallen dan allemaal weg. Dan heb je nog de Italiaanse fans van de andere clubs die inderdaad zullen blijven. Maar die zijn dus met niet heel veel. Internationaal wordt het een nog grotere ramp. Want daar kijkt zowat iedereen naar Inter, AC en Juve. Kijkcijfers gaan dus gewoon dramatisch naar beneden gaan, waardoor competities hun waarde verliezen.

20 april 2021 om 11:42

@Lausho, die drie clubs zorgen wel voor meer dan 50% van de kijkcijfers in de Serie A. Dus (helaas) doen die andere clubs heel veel onder voor die drie.

20 april 2021 om 11:45

Maar zo zwart/wit werkt het natuurlijk niet. Inter, Milan en Juve vertegenwoordigen 65% van de voetbalfans in Italië. De overige 35% is fan van een andere club. Je denkt toch niet dat die 65% fans op eens fan worden van een Lazio of Atalanta?

Inter, Milan en Juve hebben de Serie A nodig, want dat is de reden dat veel mensen, waaronder ik, ze volgen. Maar de rest van de Serie A heeft de grote clubs net zo goed nodig. Anders kunnen ze het financieel gewoonweg niet meer bolwerken.

Saillant detail; Napoli heeft zelf ook wel oren naar een Super League wanneer ze hiervoor in aanmerking komen.

20 april 2021 om 15:00

@lierse1997

Dan is dat maar zo, tijd voor een grote verandering. Italiaanse clubs hoeven ook niet meer zoveel deelnemers te leveren, we trekken meteen alle voordelen voor de toplanden in namelijk zou mijn voorstel zijn.

Milan en Inter, vergaande glorie en stellen niet zo heel veel meer voor op dit moment.

20 april 2021 om 16:09

Dus de Italiaanse clubs krijgen minder geld en al hun voordelen worden afgenomen. Waarom zouden de Italiaanse clubs dat precies doen?

20 april 2021 om 19:14

Lierse1997: Denk jij dat los van de fans uit milaan, mensen massaal gaan kijken omdat het Milan is, of om het voetbal dat ze op de mat leggen?
Wat denk jij dat alle grote voetballers gaan doen als al deze clubs eruit gegooid gaan worden?

Het voorbeeld herhaald zich.... Zlatan, Juventus..... Die vertrok ook.
Alle grote spelers zullen vertrekken en elders hun heil zoeken.
Dus ook de voetballiefhebbers zullen nieuwe clubs gaan zien van een sterker niveau...

Dan zie je ineens een De Bruyne bij ..... Tottenham of Napoli of noem maar op..

20 april 2021 om 19:18

Marcoverratti .... maar dat zal de Uefa of Fifa toch een grote rotzorg zijn....
De clubs van die 65% fans waren totaal niet bezig met het belang van voetbal of hun fans, maar alleen maar geld graaien....

Dan hebben we 35% fans en daar groeien door de jaren hun meer fans en wordt vanzelf groot...

AZ dat van een kleine club tot Nederlandse topclub kwam
Redbull Leipzig, van kleine club tot top....
PSG in tijden van Ronaldinho, was het niet heel groot... maar nu wel

20 april 2021 om 12:55

Sorry hoor, maar wat zijn clubs als Milan en Inter waard op zichzelf dan? Die hebben allang aangetoond een suikeroom nodig te hebben om relevant te zijn. Zonder die miljardairs waren die clubs inmiddels al afgegleden. Er is altijd weer een volgende club waar mensen voor kunnen juichen. Geen enkele club ter wereld is onvervangbaar voor het grote publiek. Mensen vinden altijd wel weer iets nieuws waarvoor ze kunnen juichen. Wie heeft het nu nog over de gevallen topclubs van 30 jaar geleden? Precies! Waar zijn een groot deel van die fans nu?

20 april 2021 om 12:59

Individueel is iedereen vervangbaar. Maar in de Serie A smijt je gewoon 65% van de sponsorinkomsten en kijkers weg. Je kunt toch niet ontkennen dat dat enorme gevolgen zal hebben voor de serie A?

20 april 2021 om 13:14

Milan zelf is 750 miljoen waard, voor dat bedrag werden ze verkocht. Dus een goede indicatie. Tel daarbij op dat Milan Inter en Juve de Serie A tv geld hoog houd, zijn ze nou eenmaal bijna onmisbaar. En suikeroom hebben ze niet nodig want daar heb je niets meer aan sinds FFP. inter en Milan hebben gewoon een goed beleid hedendaags.En inter en zeker Milan zijn veel groter dan de topclubs van 30 jaar geleden. Geruisloos wegvallen als een Nottingham forrest of Marseille is voor clubs als Manchester united,Milan,Inter, gewoon onmogelijk

20 april 2021 om 19:21

Wat denk jij dat sponsors gaan doen als ze bij Milan, Juventus, Inter etc zitten...
Die gaan weg....
Wat denk je dat er met de clubs gaat gebeuren die dan groot worden?
Die krijgen extra sponsors, want dat kunnen weleens de nieuwe grote clubs worden en veel pr krijgen.
Daar wil je als sponsor direct bij zitten..

20 april 2021 om 19:27

@maurootje jongens als Lukaku, Zlatan, Donnarumma, Hernandez, Kessi, Martinez, De Vrij, Branella, Hakimi, Dybala, De Ligt en noem maar op zullen vertrekken....

De waarde van de clubs keldert naar bankroet
Sponsors zullen vertrekken
Tv geld gaan ze niet meer pakken

Stel:
Deze spelers gaan richting Napoli, Roma, Atalanta en noem maar op.....

De neutrale kijker zal altijd mee gaan
Tv gelden zullen blijven en verdeeld worden over deze clubs
Sponsors willen waarschijnlijk zo snel mogelijk de hoofdsponsor worden want m.n. de eerste jaren ben je spekkoper met alle media aandacht

Elke club is vervangbaar!
Geld lost niet op, het verplaatst zich

21 april 2021 om 12:57

@lierse1997 - Kwestie van marktwerking. De sponsor kijkt naar de omstandigheden die voor hen het gunstigste zijn. Die gaan dan gewoon op zoek naar de nieuwe grootmacht(en).

21 april 2021 om 13:01

@maurootje - Ach, als Milan wegvalt, is er gewoon weer wat anders waar dat geld naartoe gaat. Je hebt toch niet serieus de illusie dat dat geld dan gewoon 'verdwijnt' uit het Italiaanse voetbal? Misschien tijdelijk, maar een succesvolle club uit de Serie A is nou eenmaal aantrekkelijk voor sponsoren. En natuurlijk heb je nog steeds wat aan een suikeroom. Nu weet ik niet of je het oprecht niet ziet of simpelweg niet wil zien, maar zonder de centen die er in de afgelopen jaren in de club zijn gepompt, had je nu een hele andere ploeg gehad en zonder de FFP had je nu aanzienlijk hogere schulden gehad.

Klasse! Ik hoop op een soortgelijk scenario in Engeland en Spanje. Je hebt alsnog een prachtige competitie, Roma en Lazio zullen binnen de kortste keren met Atalanta en Napoli om de titel strijden en misschien kan Sampdoria bijvoorbeeld wel weer een rol van betekenis gaan spelen.

Dus we gaan nu cassano een podium geven terwijl die jongen zo ontzettend veel fout heeft gedaan in zijn carrière? Maar nu die iets zegt dat de menigte ok vind is zijn mening ineens waardevol.

20 april 2021 om 12:58

Zelfs een kapotte klok duidt tweemaal daags de juiste tijd...

Alleen als de fans van deze clubs zich tegen hen keren mislukt dit zeker. Gaan ze toch kijken omdat ze hun club willen zien spelen kan het zomaar een succes worden. Ik hoop op het eerste.

Zo jammer dat dit nu gaande is. Het enige waar het over gaat is die Super League. Het lijkt of Juventus ook de aandacht weg wil halen van het feit dat we echt een matig seizoen draaien. De focus moet daar op liggen, Kijken naar verbeteringen en dingen die moeten veranderen. Hoezo überhaupt praten over een “super league” haha. Ik hoop dat dit snel overwaait want we hebben buiten het voetbal al helaas wat negatieve dingen die gaande zijn. Laat voetbal nou net dat stukje in je leven zijn wat je altijd blij maakt

Wel grappig steeds het argument maar uefa is ook zo en denkt ook alleen maar aan winst maken. Voor die mensen: je bent geen supporter van de uefa en hebt daar geen binding mee, maar wel met je voetbalclub. Het is toch vele malen erger dat je voetbal club de supporters een mes in de rug steekt dan een vage organisatie waar je geen binding mee hebt?

In plaats met modder te gooien kunnen ze beter samen naar een oplossing zoeken.
Van Gaal zei het al dat de CL een gedrocht was en dat het alleen om geld ging .

Uiteindelijk zijn wij, de fans, die bepalen. Als wij en masse blijven betalen voor de uitzendrechten, dan zal er altijd markt zijn. En hoeverre willen de bedrijven eens een keer principieel zijn. Hen hoor je niet over terugtrekken van sponsoring of het niet willen adverteren rondom wedstrijden van de superliga.

Ik geloof nog steeds niks van deze plan. Volgens mij is dit puur om meer geld te krijgen bij de Uefa. Ze zien zelf toch wel in dat steeds dezelfde wedstrijden niet boeiend zijn op den duur. Verbaasd me ook dat nog geen echte sterspeler iets hierover gezegd heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1060 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Atalanta6418
6.AS Roma6312
7.Juventus6223
9.Bologna544
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. MilikAanvaller277
D. VlahovićAanvaller2710
G. CrespiKeeper
M. SouléAanvaller131
M. PerinKeeper110
Kaio JorgeAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

43 fans
Aanvaller, 40 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 8 juni
Armeens international Eduard Spertsyan staat hoog op het lijstje bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren