Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher: ‘Ze zouden de Champions League daarmee voor gek zetten’

Laatste update:

Manchester City werd vorige week voor twee jaar uitgesloten voor Europees voetbal en ontving een boete van dertig miljoen euro, wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels van de UEFA. Ruud Gullit voorspelt in zijn column in De Telegraaf dat de uitsluiting van the Citizens voor de Champions League tot de nodige chaos binnen de club zal gaan leiden, terwijl Jamie Carragher ervoor pleit dat de regerend kampioen van Engeland direct al uit het miljardenbal moet worden gezet.

“Los van de uiteindelijke straf gaat deze mokerslag City voorlopig niet meer loslaten. De speculaties zullen niet van de lucht zijn. Spelers en trainers zullen continu in verband worden gebracht met andere clubs, zaakwaarnemers gaan zich roeren want iedereen bij Manchester City wil maar één ding: de Champions League winnen. Met Guardiola voorop”, schrijft de oud-international, die de Champions League voor Guardiola ‘de heilige graal’ noemt. Hij denkt dat de loyaliteit snel slinkt na de uitsluiting voor Europees voetbal.

Gullit voorspelt dat het voor Manchester City lastig wordt om dit seizoen de Champions League te winnen. “Los van het sportieve aspect zal iedereen bij City iedere minuut van de dag worden geconfronteerd met het zwaard van Damocles wat boven de club, spelers en trainers hangt. Het is moeilijk om een dergelijke negatieve dynamiek te negeren als zo’n Europese straf boven je hoofd hangt. Intussen zijn de Engelse voetbalbond FA en de Premier League eveneens een onderzoek gestart naar de financiële handel en wandel van City in 2014. Het kan zomaar zo zijn dat de club de landstitel van dat jaar moet inleveren.”

Mourinho: 'Manchester City verdient het voordeel van de twijfel'

Gary Neville denkt dat alles wel met een sisser gaat aflopen voor Manchester City. “Ik denk dat ze de UEFA gaan verslaan, ik heb helemaal geen vertrouwen daarin. Het is een hopeloze organisatie, die allerlei grillige straffen oplegt voor verschillende dingen. Ik denk dat ze ergens in de rechtbank stranden, City zal uiteindelijk wel winnen. Ik heb sowieso altijd al het gevoel gehad dat de Financial Fair Play-regels de verkeerde manier zijn om de financiën van clubs in goede banen te leiden. Het was de bedoeling om hiermee te voorkomen dat clubs failliet gaan, maar er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen.

“In alle andere bedrijfstakken heb je bankgaranties of beloften van eigenaren. Als eigenaren contracten tekenen, moeten ze genoeg geld hebben om aan de verplichtingen te voldoen. De eigenaren van Manchester City hebben dat wel. Er moet een goede test komen voor eigenaren, Financial Fair Play is nonsense in mijn ogen”, gaat de oud-verdediger van Manchester United verder bij Sky Sports. “Dat Manchester City Manchester United ooit kon achterhalen met een geleidelijke groei, is natuurlijk absolute onzin. De enige manier hoe ze dit voor elkaar hebben kunnen krijgen, was door de investeringen van een rijke eigenaar.”

“Dit zal de spelers meer motiveren om dit seizoen alles te geven in de Champions League”, zegt Jamie Carragher over de straf van Manchester City. “Ik denk dat ze niet meer in de Champions League kunnen spelen, eerlijk gezegd. Wat gebeurt er als Manchester City dit seizoen de Champions League wint? Het kan zomaar gebeuren, ze zijn een van de beste teams in Europa. Ze zouden de Champions League daarmee voor gek zetten. Bij de UEFA zullen ze hopen op een zege van Real Madrid, want stel je voor dat iemand in Istanbul de beker moet overhandigen aan Manchester City. Je krijgt daarna direct vragen over de uitsluiting.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp ook niet dat City nog mee mag doen,er is een onderzoek alles geweest en blijkbaar is het bij City niet in orde en dus geen vermoedens,wat gaat er gebeuren als City de Cl wint dat zal betekenen dat ze hem onterecht hebben gewonnen omdat ze regels hebben overtreden

18 februari 2020 om 08:18

Daar ben ik het niet mee eens. Ze hebben inderdaad de regels overtreden en zullen daar in de toekomst voor gestraft worden. Daarnaast gaan ze een beroep aantekenen dus de definitieve straf is nog niet uitgesproken, uitsluiten voor deze jaargang kan dus gewoon nog niet.

18 februari 2020 om 08:24

Nee maar mocht de straf blijven staan is het wel krom toch? Als ze winnen hebben ze met vals spelen gewonnen, alleen de straf gaat pas vanaf volgend seizoen in. Maar je hebt wel een oneerlijke winnaar.

18 februari 2020 om 08:27

Ze hebben niet dit seizoen valsgespeeld, dat gaat een seizoen of 3-4 terug dus daar ben ik niet zoveel mee. Mij lijkt het het belangrijkste dat ze gestraft worden, of dat nu dit seizoen is of volgend seizoen lijkt me bijzaak.

18 februari 2020 om 08:41

Het 'vals spel' (voor zover je het zo wilt noemen) leidt ertoe dat ze spelers hebben die ze anders niet hadden kunnen betalen en is dus een voortdurende gedraging. Bovendien heeft het betrekking op een meerderjarig sponsorcontract dat naar mijn weten nog niet is verbroken. Met je andere punt (hoger beroep loopt nog) ben ik het overigens wel eens. Zolang de Eufa de scheidsrechters aanwijst maken ze zich daar geen zorgen over een eindoverwinning voor City vermoed ik zo

18 februari 2020 om 08:43

Dat is alsof je iemand betrapt met alcohol achter het stuur, maar zijn rijbewijs pas volgend jaar intrekt omdat hij net van plan is om op korte termijn op vakantie te gaan. City heeft valsgespeeld, en moeten keihard aangepakt worden.

18 februari 2020 om 08:45

Ik weet niet of het waar is maar ik heb in een Engelse krant (ben de bron vergeten) gelezen dat het geld gebruikt werd voor de transfer van Wilfried Bony. Zou toch vrij hilarisch zijn dat City de CL misloopt omdat ze Bony (die letterlijk geen knikker geraakt heeft bij City) aangeschaft hebben.

18 februari 2020 om 10:47

Regels zijn regels en daar moet iedereen zich aan houden. Maar ik begrijp niet dat je als eigenaar geen geld in je club mag steken. Dat vind ik een belachelijke regel. Ook giften van supporters mag kunnen vind ik. Waarom zou het niet mogen? Ik neb niks met City en al helemaal niet met United en zou het wel leuk vinden dat die titel uit 2014 naar de leukste club in de wereld zou gaan Liverpool FC. Ik vind het wel goed dat er regels zijn om het spel eerlijk te houden, maar sommige regels snap ik dus niet.

Ik heb even er over nagedacht over de regels van de FIFA maar die zijn toch makkelijk te omzeilen,stel City verkoopt hun kantine of hun trainingscomplex en dan komt die eigenaar of iemand anders die voor die eigenaar werkt en die koopt hem voor 100 miljoen met dat geld kunnen ze dan toch ook hun schulden aflossen ipv dat het rechtstreeks van de eigenaar komt ?

18 februari 2020 om 08:47

Er moet een zekere vorm van marktwaarde zijn. Als city hun theepot voor pak em beet 10 miljoen verkoopt aan een agentschap gaat dit in tegen de regels van de FFP. Elke (sponsor)deal die gesloten wordt, moet dus een reële waarde vertegenwoordigen. Anders zou je zoals in je voorbeeld schept een zeer kwalijke situatie kunnen krijgen.

18 februari 2020 om 09:15

Met spelers is het ook zo wat de gek ervoor geeft,een Maguire vertrekt voor 85 miljoen omdat Leicester er zoveel voor vraagt dat is hij duidelijk niet waard hoe gaat de FIFA dan ingrijpen,een City kan special shirt van Aguero gaan uitbrengen van 4 dubbele van de prijs en dan koopt een eigenaar het op bijv,er zijn ook gekken die een gucci tas kopen van 5000 euro,dit soort zaken zijn makkelijk te omzeilen

18 februari 2020 om 09:36

Nope, als het frauderen zo makkelijk en openlijk kon zouden ze dat allemaal doen. Als een bestuurder dit soort ‘fouten’ maakt dan ben je gewoon de lul. De clubs zijn akkoord gegaan met een aantal regels en daar staat ook in verwerkt dat fraude zoals jij dat omschrijft verboden is. De toezichthouder is niet gek en herkent de investering in de eigen organisatie. Als de eigenaar zijn geld in de organisatie steekt telt dit mee met de 30%, bij investering van een eigenaar boven de 30% stelt de UEFA een onderzoek in.

18 februari 2020 om 09:40

De dingen die jij noemt leveren slechts amper geld op. Zo een shirtje zou inderdaad gebruikt kunnen worden om geld op te leveren, maar weet je hoeveel shirtjes van 400€ je moet kopen voor een bedrag van 1 miljoen? Daarnaast is de transfermarkt totaal niet te vergelijken met andere markten, dat is eerder een anomalie dan de regel.

18 februari 2020 om 10:35

@lierse1997, ik weet het antwoord op je vraag. Namelijk 2500 shirts...

18 februari 2020 om 09:17

Net voor dit soort praktijken worden PSG en City dus vervolgd. Zoiets lukt niet meer zo makkelijk. Men zegt hier vaak dat de grote clubs de hand boven het hoofd wordt gehouden, maar dat is niet zo.

18 februari 2020 om 09:23

Psg is toch nooit gestraft,hadden die Arabieren toen niet het contract van Neymar laten afkopen door hem en Psg toen oefenwedstrijden in Qatar te laten spelen?

18 februari 2020 om 09:43

Dat is omdat de Neymar-zaak een grote uitzondering is. In Spanje is het toegestaan dat een speler zichzelf vrijkoopt. “Toevallig” kreeg Neymar toen net een aanbod om ambassadeur te worden van het aankomende WK. Iedereen weet dat dat zaakje stinkt, maar er is nog een verschil tussen weten en kunnen bewijzen. En aangezien er geen harde bewijzen zijn, kan de UEFA of FIFA daar niet tegen optreden.

18 februari 2020 om 09:44

PSG is niet gestraft, omdat de UEFA een aantal vormfouten heeft gemaakt tijdens het onderzoek. Anders waren ze er niet mee weggekomen.

18 februari 2020 om 09:46

@Lierse1997Daar had het niet mee te maken. Het CAS heeft geoordeeld dat de UEFA haar eigen regels niet hield in het onderzoek en zij moesten daarom het onderzoek stoppen.

18 februari 2020 om 09:47

Men heeft een uitgebreid onderzoek gevoerd naar de transfers van Neymar en Mbappe en alles was 'in orde' dacht ik toch? Die eerdere geruchten dat Qatar voor Neymar zou betalen, waren volgens mij fake news. Onrechtstreeks betaalden de Qatarezen natuurlijk wel een deel van de prijs via kunstmatig opgepompte sponsordeals zoals jij aankaart. Dat houdt dus in dat men een bedrag vele malen boven de intrinsieke waarde betaalt en dat is inderdaad een groot probleem, het is een soort doping voor clubs als City en Psg. Maar daar ziet de Uefa wel nauwer op toe en zo makkelijk gaat dit zeker niet meer. Helaas heeft PSG voor deze feiten de dans kunnen ontspringen door een procedurefout van een rechtbank dacht ik.

18 februari 2020 om 09:54

@Bon Jovi

Het Club Financial Control Body wilde heel graag een straf uitdelen, zo graag dat ze dus fouten hebben gemaakt. Hierdoor konden ze de duidelijke bewijzen niet als bewijsstukken gebruiken en ontsprong PSG de dans. Gelukkig hebben ze ervan geleerd en weten ze nu ook waar het CAS op zal letten bij een beroep.

18 februari 2020 om 10:04

@Aadmaat, ik dacht dat dat foutgelopen onderzoek van de UEFA over de zaak-Mbappé ging en dat de Neymar-transfer daar van los stond. Kan natuurlijk een fout van mijn kant zijn. Maar aangezien Frankly87 het enkel over Neymar had vond ik die zaak niet zo relevant.

18 februari 2020 om 09:51

Dit is een straf van de FIFA niet van de FA

18 februari 2020 om 09:58

Dat kan de Club Financial Control Body niet doen. Ze mogen enkel boetes, waarschuwing, uitsluiting voor eigen competities en puntenmindering toepassen.

Ik vind het heerlijk dat een club als Manchester City eindelijk een keer gestraft wordt. Nu hopelijk Chelsea en PSG ook nog. Want wat daar allemaal gebeurd is dat is voor buitenstaanders toch ook niet geloofwaardig dat dat allemaal volgens de regels is gegaan. Wat mij betreft verbieden ze het gewoon dat een voetbalclub eigendom is van een persoon of bedrijf.

18 februari 2020 om 11:17

AC Milan en Inter hadden Italiaanse eigenaren en kochten inderdaad spelers met eigen vermogen.. wat ook gewoon mocht. maar kom op sinds de Russen en Arabieren eigenaren zijn van voetbalclubs hebben transfermarkt kapot gemaakt !! Zidane was 8 jaar de alle duurste speler van de wereld, nu worden die records elke transfer jaar verbroken.. voor een jochie van 19 wordt 120 miljoen betaald die niemand kent! Maguire is de alle duurste verdediger van de wereld !! Neymar mocht even 222 miljoen aan zich zelf overmaken.. etc etc. dat is toch geen voetbal meer..

18 februari 2020 om 14:11

Dat is ook heel erg goed te verklaren als je kijkt naar de financiële ontwikkeling binnen de voetbalmarkt. De bizar sterke stijging in uitzendrechten, wat weer directe gevolgen heeft voor de omzet en de budgetten van voetbalclubs. Uiteraard hebben beide clubs voor nieuw geld gezorgd binnen de transfermarkt. Maar je zag al dat de prijzen in de stijgende lijn zaten. De laatste jaren is het echter nog sneller gegaan. Je kan nooit, de schuld zoals je het noemt, in de handen van alleen de Russen en Arabieren schuiven.

18 februari 2020 om 14:36

Mee eens. Bovendien heb ik ook heel veel moeite met het feit dat het grotendeels oliegeld is. Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat er heel veel schimmige dingen gebeuren in het oliewereldje. Helaas heeft de voetballerij niet de middelen en reikt de macht van die mensen zover dat je geen idee zou hebben waar je zou moeten beginnen als je de geldstromen na wilt gaan. Verder vind ik het sowieso zeer kwalijk dat een club min of meer gerund kan worden door een staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren