Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher begrijpt niets van ‘krankzinnige’ keuze van Salah tijdens finale

Laatste update:

Jamie Carragher heeft felle kritiek geuit op de beslissing van Egypte en Mohamed Salah om de aanvaller van Liverpool als vijfde strafschopnemer aan te wijzen tijdens de beslissende penaltyserie in de finale van de Afrika Cup. Door gemiste strafschoppen van Mohamed Abdelmonem en Mohanad Lasheen zorgde Sadio Mané in de serie namens Senegal voor de beslissing. Zijn Liverpool-ploeggenoot Salah kwam daardoor niet tot het nemen van een strafschop.

Senegal liet na vier minuten spelen de uitgelezen kans om vanaf de strafschopstip op voorsprong te komen onbenut. Scheidsrechter Victor Gomes bestrafte een overtreding van Mohamed Abdelmonem op Saliou Ciss, waarna een psychologisch spelletje ontstond. Salah fluisterde zijn eigen doelman Gabaski ogenschijnlijk informatie in over de plannen van Mané, die daarna ook zelf contact zocht met de keeper en naar rechts wees. Hij schoot uiteindelijk hard richting de linkerhoek, maar Gabaski raadde zijn intenties en voorkwam een vroege achterstand van Egypte.

Uiteindelijk bleek een strafschoppenserie na negentig minuten reguliere speeltijd en een verlenging noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Door in de beslissende serie wel raak te schieten bezorgde Mané Senegal voor het eerst in de geschiedenis van het land de eindzege van de Afrika Cup. Carragher uitte na afloop van de finale felle kritiek op de keuze om Salah als vijfde strafschopnemer aan te wijzen. “Dat is waarom je je beste strafschopnemer nooit als vijfde moet aanwijzen”, schreef Carragher op Twitter. "Mo Salah die geen penalty neemt voor Egypte in een strafschoppenserie tijdens een finale is krankzinnig. Dat gebeurde jaren geleden ook met Cristiano Ronaldo voor Portugal tegen Spanje", doelt de analist op de halve finale van EURO 2012, die in reguliere speeltijd in 0-0 eindigde.

Toch kiezen trainers volgens Carragher er vaak voor om hun beste strafschopnemer als vijfde aan te wijzen. “Het is iemand waarvan de manager denkt dat hij met druk om kan gaan”, stelt de 38-voudig international van Engeland. “Ik ben benieuwd of het de beslissing van de bondscoach is of van de speler. Nog iets dat stom is in een strafschoppenreeks, ploegen die de toss winnen en de tegenstander de eerste penalty laten nemen." Salah koos er tijdens de Afrika Cup telkens voor om de tegenstander te laten beginnen aan de strafschoppenserie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grootste onzin die ik ooit heb gelezen dit ging al een paar keer goed in de knock-outs omdat meestal Gabaski er een paar pingels uithield en de overige Egyptenaren penalty's namen alsof ze niets anders doen op de training. Kon Salah als grote meneer dan de laatste nemen en boem klus geklaard en nu komen al dit soort betweters van als dit als dat , achteraf lullen is het makkelijks wat er is in de wereld had Salah de eerste genomen en gemist dan was het weer van waarom neemt hij niet de laatste !

7 februari 2022 om 13:22

Ben het hier totaal niet mee eens. Eerste nemer moet iemand zijn die ze vrijwel zeker altijd raak schiet, zoals Salah. Dat is meteen een vertrouwensboost voor je team, je captain die de verantwoordelijkheid van de eerste penalty neemt.
Het zijn van een grote meneer doe je maar in de 90 (of 120) minuten. Bij penalty's moet je gewoon werken van goed naar slecht, ook omdat het voor tegenstanders dan moeilijker is gezien die penalty's er gewoon in horen te gaan.

7 februari 2022 om 13:47

Eerste is erg belangrijk, maar staat minder druk op omdat een misser goed gemaakt kan worde. 5e staat meestal enorm veel druk op, zeker als je als tweede begint. Niet zo vreemd dus.

7 februari 2022 om 14:13

In een penalty reeks staat niks vast behalve dat de eerste nemer altijddd moet nemen! Terwijl de gene die als 5e op de lijst staat niet per se altijd hoeft te nemen. Zoals Salah ook niet tegen Kameroen hoefde op te draven. Maja dit is altijd achteraf gelul

Salah is de aanvoerder toch? Het is ook wel gebruikelijk om de aanvoerder de eerste penalty te laten nemen, maar tegenwoordig worden penalty's in de eerste vijf voor mijn idee steeds vaker raak geschoten waardoor de vijfde of zesde penalty veel vaker beslissend is. In dat geval bouwt de spanning ook steeds verder op en kan ik me ergens ook wel voorstellen dat je de beslissende (in dit geval die van Mané) door je beste speler laat nemen.

Dit gebeurt ook al jaren trouwens, volgens mij heeft Gijp het ook wel eens aangestipt over Ronaldo. Dat was de beste penaltynemer bij Real Madrid en zou dus als eerste kunnen, maar omdat hij graag het mannetje wilde zijn en de beslissende wilde scoren nam hij ook vaak als vijfde in de reeks.

7 februari 2022 om 13:10

Dat van Ronaldo klopt indd. Alleen door de uitschakeling van Portugal tegen Spanje met penalty's destijds, neemt Ronaldo nu altijd de eerste penalty in de reeks.

7 februari 2022 om 13:18

Hahah dat wist ik niet eens dat hij daarmee gestopt was. Wel fair en ook wel een teken van volwassenheid van Ronaldo dat hij ze nu als eerste neemt.

7 februari 2022 om 13:27

Dat klopt ook niet, dat hij hem toevallig laatst niet als 5e nam betekende niet dat hij gestopt was ermee. Deed het ook met juventus toen en toen verloren ze een trofee. Hij neemt ze vaker als 5e dan een andere positie zegmaar.

7 februari 2022 om 15:24

Met Portugal tegen Chili op de Confederations Cup wilde hij ook als vijfde.

Dan zou hij dezelfde kritiek moeten hebben op Mané want hij neemt ook de laatste maar daar pakt het wel goed uit.

7 februari 2022 om 13:12

Inderdaad! Makkelijk scoren zo.

7 februari 2022 om 13:41

Perfecte voorbeeld dat de verliezer altijd de pineut is, en ze zullen altijd een zondeboek aanwijzen.

7 februari 2022 om 14:35

Situatie is wel iets anders aangezien Senegal begon en de kans dat die tot een vijfde penalty komen dus groter is.

Wat een kul! Als Salah de allesbeslissende penalty erin had geschoten was het een geniale zet van speler en coach.

Zoals Ten Hag zou zeggen: ‘Da’s een koe in de kont kijken.’

Gewoon als je even niet weet wat je deze week weer moet opschrijven.. Dan verzin je dit als kritiek, om toch weer even lekker kunnen afgeven.

Eerste is een hele belangrijke om te nemen, maar dat geldt ook voor de laatste. Dan komt er veel meer druk bij kijken en dan is het niet onlogisch om daar een zekerheidje neer te zetten.

Dus prima te begrijpen beslissing. De eerste van Egypte ging er tenslotte ook in...

Ik vind dat hij hier gelijk heeft, dat je alle shine wil pakken etc is prima. Neymar, ronaldo, mbappe deden het ook en het lijkt een stuk stoerder dan, maar als jouw team al gemist heeft en je weet dat jij een zekerheid bent dan neem je hem gewoon eerder en zet je je daar overheen.

7 februari 2022 om 20:51

Gaat helemaal niet om de shine maar om de druk. Bij de beslissende penalty (niet altijd de 5e maar regelmatig wel) komt het meeste druk kijken dus wil je dan de speler die hier het beste mee om kan gaan als nemer.

Het is heel simpel. Penalty 2 en 3 kun je aan twijfelgevallen overlaten. Penalty 1, 4 en 5 moet je specialisten voor hebben. Als je de 1e binnen schiet hebben nemer 2 en 3 ook meer vertrouwen en penalty 4 en 5 kunnen beslissend zijn. In principe maakt het dan weinig uit of Salah penalty 1, 4 of 5 neemt, zolang je andere 2 "specialisten" maar raak schieten.

De keuze van salah viel ook steeds goed dus dit is echt weer zo een verschrikkelijk gezocht iets

Volgens mij moeten die Engelsen geen kritiek hebben op het nemen van penalties als we naar het laatste eindtoernooi kijken. Misschien als ze Kane als 5de strafschopnemer hadden dat ze wel een prijs hadden gewonnen. Het is altijd maar een psychologisch spelletje waar kleine dingen het verschil kunnen maken. Soms zijn dingen geniaal bedacht en soms blijkt het achteraf zonde te zijn.

Altijd makkelijk praten he, achteraf, in de voorgaande penalty reeks liet hij ook de ander ploeg eerst nemen, toen heeft Carrager er niks van gezegd, en nu als het na 3 keer fout gaat meent hij dat het daar aan ligt. en als salah hem gescoord had als eerste dan hadden alle 4 de anderen toch alsnog kunnen missen, wat een flauwekul zeg zo achteraf je gelijk halen.

Wat een onzin dit. Je kunt iemand in je team hebben die in zijn carriere 100 uit 100 gaat op strafschoppen, maar je blijft afhankelijk van de rest van je team voor die overige 4 penalty's. Als Salah de eerste scoort, en het gaat gelijk op en de 5e van Egypte mist vanwege de druk, dan roep je dat Salah die had moeten nemen. De ploeggenoten van Mané misten 1 keer, die van Salah 2x. Nou dan is de kous af.

Egypte had al voor de 3de keer deze Africa cup dat het op pingels aan moest komen. Vorige 2x was Salah ook de 5de nemer, ging het goed en hoorde je ze er niet over of was het juist goed en nu opeens is het 'krankzinnig', omdat hij faalt en ze een boeman moeten aanwijzen. Mané deed hetzelfde en daar hoor je ze ook niet over.

Vanuit werkgever perspectief is nou net die laatste diegene waar ze volgens mij eerder boos op hadden mogen zijn, omdat die paar matches terug bij een botsing helemaal out ging en nog verder ging spelen en paar dagen later ook gewoon weer speelde. Waarschijnlijk met goede bedoelingen voor zijn ploeg/land, maar dat was pas echt onverantwoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren