Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur wint Friese derby na zinderende openingsfase

Laatste update:

SC Cambuur heeft de derby met sc Heerenveen aangegrepen om af te rekenen met de negatieve serie van de afgelopen weken. Het elftal van Henk de Jong won tot zondag nog geen wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar en zette de slechtste Eredivisiereeks sinds 1999 neer: vier nederlagen op rij. Sander van de Streek schoot echter te hulp: de jonge middenvelder schoot in de zinderende openingsfase twee keer raak en groeide uit tot man van de wedstrijd: 2-1. Voor Heerenveen betekende het de eerste verliespartij van 2015.

/

Fans die te laat op hun stoeltje zaten hadden pech: het begin van de Friese burenruzie was namelijk overweldigend. Er stond nog geen minuut op de klok toen Van de Streek op aangeven van Mikhael Rosheuvel de 1-0 binnen schoot. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten, want zes minuten later stond het weer gelijk. Mark Uth vond Luciano Slagveer, die de score weer in evenwicht bracht. De sensationele openingsfase was daarmee nog niet ten einde, want Heerenveen kreeg niet eens de tijd om de gelijkmaker te laten inzinken.

Binnen een minuut liep Cambuur namelijk weer weg. Van de Streek besloot om Kristoffer Nordfeldt eens onder vuur te nemen van afstand en werd beloond voor zijn opportunisme. De doelman van de bezoekers had geen verweer op het schot van een meter of twintig. Opnieuw Van de Streek en Martijn Barto hadden de voorsprong vervolgens verder kunnen uitbouwen voor het uitzonderlijk fanatieke Cambuur, terwijl Sam Larsson aan de overkant voor dreiging zorgde.

/

De vroeg verkregen 2-1 bleef echter tot aan het rustsignaal staan, hetgeen Heerenveen dwong om na rust feller van zich af te bijten. De gasten waren in de tweede helft dan ook beter, maar in termen van doelkansen ontliepen beide teams elkaar weinig. Uth kreeg na prima werk van Larsson een kans op de gelijkmaker, waarna Furdjel Narsingh dé mogelijkheid op de 3-1 liet liggen. De vleugelaanvaller van Cambuur kon alleen op Nordfeldt af, maar mikte de bal rakelings naast.

De druk van Heerenveen nam daarna verder toe, maar veel verder dan een dreigende kopbal van Kenneth Otigba kwamen de bezoekers lange tijd niet. De inzet van de verdediger, uit een hoekschop, vloog net voorlangs. In de slotfase probeerde het elftal van Dwight Lodeweges nog met man en macht een gelijkmaker te forceren. Uth kreeg in blessuretijd ook nog een goede kans, terwijl Vytautas Andriuskevicius een bal van de lijn moest halen. De laatste mogelijkheden op de gelijkmaker gingen daarmee verloren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijke wedstrijd en een hoog tempo.

Cambuur gaat europa in

16 februari 2015 om 08:19

100% terecht

Seizoen is nu al geslaagd voor heel Leeuwarden! Proficiat alle.

Gefeliciteerd cambuur. Verdiende overwinning. Leek nog een gelijkspel te worden in de slotfase. Het mocht helaas niet zo zijn. Nogmaals gefeliciteerd.

15 februari 2015 om 15:08

Mooie reactie dit!!! Dank.

Terechte overwinning helaas, vooral de eerste helft een sterk Cambuur gezien, maar ook een zeer teleurstellend Heerenveen. Heerenveen thuis en uit blijft gewoon een heel groot verschil.

Gefeliciteerd voor onze noorderburen.

Kun je nog zo mooi voetballen tegen Pec, Feyenoord etc. maar dit zijn de wedstrijden waar het om gaat. Cambuur begrijpt wat er gevraagd wordt in derby's. Afgetroefd, net zoals vorig jaar op felheid. Gefeliciteerd Leeuwarders.

15 februari 2015 om 14:47

"cambuur begrijpt wat er gevraagd wordt in derby's."

Dit ja. Elke wedstrijd wint Cambuur het omdat ze wel kunnen opbrengen om vol de duels aan te gaan, waar Heerenveen dat schijnbaar alleen tegen hoger geklasseerde clubs kan.

Ondanks dat had een gelijkspel nog gekund, met de kansen van Veerman en Uth. Al was de doodsteek in de wedstrijd natuurlijk het uitvallen van Larsson, eigenlijk de enige speler waar wel telkens dreiging vanaf kwam.

Waarom werd de tweede van Slagveer trouwens afgekeurd? Dat ontging me even.

15 februari 2015 om 15:03

De tweede van Slagveer werd afgekeurd omdat VD Berg geduwd zou hebben, erg zwaar gestraft, gebeurde bijna niks..

Is altijd hetzelfde, Heerenveen is veel te lief. In zulke wedstrijden moet je er bovenop zitten en erin knallen.

Zo, gave derby jongens. Cambuur ging er vanaf het begin bovenop en speelde super. Leuk voetbal met vlugge buitenspelers met een goede voorzet die kansen creëerden op die manier. Supersfeer en opgejaagd door het publiek toonden ze karakter. Heerenveen kon daar niet mee omgaan en kreeg eigenlijk pas in de tweede helft grip op de wedstrijd, toen Cambuur ervoor koos om achterover te gaan leunen.

Goede wedstrijd van het centrale duo van Cambuur, Reijnen en Blijker (die daarna ook als linksback zijn werk goed deed). Niet alleen in defensief opzicht, maar ook aanvallend gezien strooiden ze met mooie crosspasses naar met name de vleugels. Tof voor die Van der Streek dat die twee keer scoort ook. Heerenveen kon moeilijk door die muur voetballen in het tweede bedrijf, wat mij betreft een terechte overwinning voor Cambuur dus. Barto vond ik ook geweldig in de spits. Die afgekeurde goal was wel dubieus, dat moet ik zeggen, maar ik houd er niet zo van om het af te schuiven op de scheids.

Héél mooi duel, leuk! Op naar de Ijsselderby.

Ongelofelijk jammer hoe we hier speelden, het wou gewoon niet vlotten. Laten we volgende week de troostfinale, die andere derby, maar winnen.

15 februari 2015 om 14:35

Mooie pot gezien met een terechte winnaar. Voor de Heerenveen supporters niet te lang treuren,volgende week is een makkie voor jullie,Groningen kan het toch nooit opbrengen om 110 te geven.

15 februari 2015 om 14:57

Als je het zo verwoord dan doe je Cambuur te weinig vind ik.

15 februari 2015 om 15:12

Ondanks dat Cambuur een hele puike eerste helft speelde en Heerenveen absoluut niet in goede doen was (met een half strompelende v/d Berg en een uitvallende Larsson) was een gelijkspel wel op zijn plek geweest. Zo gek is het niet om te zeggen dat Heerenveen toch vooral van zichzelf verloren heeft.

1 woord: Inzet. Daardoor volledig afgetroefd. Drama aan onze kant als het op vechtmentaliteit aankomt en natuurlijk weer moeite met het spel maken tegen een elftal dat in de tweede helft niet wil voetballen. Net zoals Ado thuis, Dordt uit en nu ook Cambuur uit. Cambuur fans gefeliciteerd!

Het eerste kwartier zal nog lang in het geheugen blijven.
Wat een geweldig begin.
Cambuur is goed bezig,hopelijk houden ze die vorm vast want Europees voetbal is misschien wel een optie

15 februari 2015 om 14:52

Goed bezig? Waar heb jij de afgelopen weken gezeten? Dit was de 1ste 3punter na de winterstop voor Cambuur hoor. En nou nou wat een euforie gelijk zeg, praten over Europees voetbal terwijl je voor het 1st in 2 maanden tijs weer een x wint. Zorg nou maar eerst voor een goed vervolg de aankomende wedstrijden voordat je te hard van stapel gaat lopen

15 februari 2015 om 15:13

Ze hadden een erg zwaar programma, ze krijgen nu zwakkere tegenstanders

en ik baalde voor de wedstrijd nog dat Reijnen vorige wedstrijd geschorst was , en niet deze wedstrijd,
wat een wedstrijd speelde hij

15 februari 2015 om 15:59

Bedankt!

Eerste helft was Cambuur beter, de betere kansen. Ik vond de tweede helft precies andersom. Gelijkspel was terecht geweest. Echt mazzel voor Cambuur dat de bal er bij ona niet in ging. Maar aan de andere kant hadden zij ook nog wel goede kansen. Wel echt waardeloos dat er maar 4 minuten extra tijd was, hoevaak er al niet iemand op de grond lag, alleen voor drie wissels heb je al 3 minuten erbij, en aan het aantstellen was dat ook 3 minuten... Vooral zonde dit verlies omdat we nu juist konden inlopen op AZ en Feyenoord.

15 februari 2015 om 18:35

halve minuut per wissel he

16 februari 2015 om 18:02

Ja. Beide ploegen hadden 3x gewisseld, dus 3 minuten erbij

Slecht voor het hart zon wedstrijd en voor de stem. Billenknijpen was dat laatste minuten. Had gedacht dat er nog een gelijkmaker aan kwam.
Gelukkig niet.

Zwaar terecht. Zijn net als vorig jaar weer op alle fronten afgetroeft. Echt bidden tot alle goden dat de blessure van Larsson mee valt. Gefeliciteerd hertjes en drink er een op! Jullie hebben het dik en dik verdient.

15 februari 2015 om 14:43

Hoop het ook! Maar is geen paniek doordat er goede aankopen zijn gedaan.. Tegen Groningen Uth op de buitenkant en veerman in het centrum (speelde op de gemiste kans na een hele goede pot! Legt nog een bal terug op uth die er echt in moet!

15 februari 2015 om 15:08

Veerman? Die vind ik toch slecht, speelde in de beker tegen Groningen, verloor al zijn duels van Botteghin, terwijl het toch zijn lengte is waarvan hij het moet hebben.

Laat dus maar lekker spelen, Hereveen met een man minder, maakt Groningen misschien nog kans

15 februari 2015 om 15:36

Dan heb jij er weinig kijk op... Viel vandaag ooknweer erg goed in. Had wel moeten scoren maar gaf ook een niet te missen kans aan uth...

15 februari 2015 om 15:43

Niet op Veerman gelet zeker? Behalve die kans die hij miste, heeft hij verder eigenlijk alles goed gedaan.

Overigens petje af dat de Heerenveen supporters hier de felicitaties nog uit de strot krijgen. Respect

Van harte Cambuur supporters. Heerenveen heeft het volledig san zichzelf te wijten (zonder Cambuur te kort te komen) maar als je 2 keer vanaf de aftrap een goal binnen een minuut tegen krijgt ben je niet helemaal wakker.. Daarbij de kansen van vooral uth! Veerman en namli die niet worden afgemaakt verdien je het ook niet..

Engste twijfel moment van kuipers was het kopeduel van Van Den Berg die hij affloot waaruit gescoord werd...maas weinig aan de hand

15 februari 2015 om 14:42

Daar was inderdaad ook weinig aan de hand geloof ik. Een normaal duel die de tegenstander wint waardoor de bal bij Slagveer komt en die m vervolgens keurig strak in t kruis schiet. Maar ja niks meer aan te doen

15 februari 2015 om 14:44

Niks aan de hand, 100% goal. Maar Kuipers floot alle kleine dingen in het voordeel van de thuisploeg. Iets wat hij wel vaker doet.

Gefeliciteerd Cambuur! Wat een geweldig begin met binnen 8 minuten al 3 goals, jammer dat Heerenveen daarna niet meer scoorde maar wel terechte winst voor Cambuur.

Gefeliciteerd Cambuur!! Eerste helft ons gepakt op felheid.

Het was te verwachten. Jammer dat de 2-2 niet viel.

Zure nederlaag. Je speelt een slechte eerste helft en staat verdiend achter, maar in tweede helft krijg je 4 x 100% kansen. Daar moet je er simpelweg gewoon 1 van maken. Gelijkspel was denk ik ook gewoon terecht geweest.

15 februari 2015 om 16:45

Dan vergeet je de kansen die cambuur nog gehad heeft

Cambuur speelt met passie e inzet, als ze zo iedere week spelen gaan ze echt hoog eindigen. Offday voor Heerenveen. Strijd wint van techniek.

15 februari 2015 om 15:09

" Cambuur speelt met passie e inzet, als ze zo iedere week spelen gaan ze echt hoog eindigen."

Tsja, dat deed Heerenveen tegen Vitesse, Feyenoord en PEC Zwolle ook...
Blijft een apart fenomeen om het de ene week tegen Feyenoord en Zwolle wel te zien en daarna tegen Dordrecht en Cambuur totaal niet.

15 februari 2015 om 15:24

Cambuur is toch wel beter dan Dordtrecht hoor :P

15 februari 2015 om 15:29

Haha, natuurlijk is Cambuur beter. Maar beide zijn toch lager aangeschreven en kunnen wel fysiek spelen. En daar loopt het wel vaker spaak voor ons.

Zo die slotfase heeft me jaren van mn leven gekost qua spanning maar lekker weer 3 punten en dit smaakt net wat lekkerder dan een normale wedstrijd

Dat was echt een friese koude noorse battle jongens! XD

De vorm van Hereveen gaat eruit. Vandaag van Cambuur klop gekregen en ze gaan volgende week van Groningen verliezen in het abestadion.

Heerlijke overwinning, helemaal na dat vreselijk overdreven ophemelen van die omhooggevallen Scandinaviers. Dit is een mooi begin van een reeks wedstrijden waar Cambuur eindelijk weer fatsoenlijk punten kan gaan halen die ze ook zwaar verdienen met het vertoonde spel van afgelopen maanden!

15 februari 2015 om 15:17

Omhoog gevallen Scandinaviërs? Thern.voetbalde wat.minder larsson was een van de betere op het veld.. dan wint je ploeg en alsnog kinderachtiger reageren als de Heerenveen supporters hier...

15 februari 2015 om 15:23

Kinderachtig? Spreek gewoon de waarheid, ik werd kotsmisselijk van die nieuwskoppen afgelopen week na de wedstrijd tegen Feyenoord en de wedstrijd die Cambuur daarna verloor tegen diezelfde club. Terwijl men kennelijk ook vergeten was dat ze nog geen 3 weken terug 0-0 gelijk speelden in Dordrecht, of heb je al dat lokale nieuws niet meegekregen? Waar waren deze opgehemelde berichten toen Cambuur vorig jaar nog bovenin meedraaide en in de winterstop gewoon in het linkerrijtje eindigde.

En wil je weten wat pas kinderachtig is? Dat die aanhangers van je provinciale clubje het nodig vonden om een spandoek te stelen en te verbranden, en ook op het veld is vandaag maar weer gebleken welke ploeg de volwassene is, wat een groot kind is die v/d Berg zeg. En sportief de bal teruggeven was kennelijk ook teveel gevraagd, en als het wel moet gebeuren moet dat natuurlijk via een speler die al op de grond lag...

15 februari 2015 om 15:32

drg88; pardon? Wat is dit voor zure reactie?

Omdat Heerenveen tegen Dordrecht 0-0 speelde, zijn het ineens geen goede spelers meer? Larsson is gewoon geweldig bezig en speelde tegen Cambuur ook alleraardigst? Of vind je dat Cambuur wat meer aandacht moet krijgen?

En dan ga je ook nog eens over het spandoek lopen zeuren? Ik kan me een aantal wedstrijden herinneren waarbij aanhangers van Cambuur de ramen uit de bussen gooiden van bezoekende supporters?

Ondanks het feit dat Cambuur terecht gewonnen heeft, blijf je echt een heel zuur mannetje...

15 februari 2015 om 15:38

Met de reacties die je hierop krijgt hoef ik er verder geen woorden meer aan vuil te maken..

15 februari 2015 om 15:38

Ach ik hoef me verder ook helemaal niet te verantwoorden tegenover jullie, 3 punten zeggen genoeg.

15 februari 2015 om 15:39

Wat ben jij aan het provoceren zeg.
Je bent zelf nog erger dan je schrijft. Die spelers die Heerenveen heeft aangetrokken zijn leuke spelers. Ook was de bal die Vd Berg uittrapte niet zo bedoeld. Kon je duidelijk zien. Mooi overwinning voor Cambuur trouwens.

15 februari 2015 om 16:03

Ach, ik neem aan dat men de lokale media dus nooit leest, al dat pro-friesland dit en pro-friesland dat. En ondertussen allemaal doen alsof het allemaal zulke lieverdjes zijn. Stel schijnheiligen, maar dan wordt de harde waarheid maar weer als 'calimerogedrag' bestempeld, altijd zo'n lekker makkelijk excuus. Zullen we die kunstgras discussie dan gelijk ook maar weer even aanslingeren?

15 februari 2015 om 16:37

Ik snap niet eens waar je het precies over hebt en volgens mij je mede cambuur supporters ook niet... in de lc krijgen de twee partijen toch gewoon hun aandacht? Cambuur doet het hartstikke leuk, er is geen Heerenveen supporter die dat wil ontkennen en ook geen "lokale media"

Geniet toch gewoon van de drie punten en het mooie seizoen.. kan volgend jaar zomaar anders zijn met de aflopende contracten en interesse voor sommige sterkhouders, wat je nu vertoont ia idd heel erg calimero gedrag.

15 februari 2015 om 16:46

En de mazzel dat Hahn over iedere bal dook.

15 februari 2015 om 18:00

Ik krijg een beetje het gevoel dat drg88 er op had gerekend hier heel veel zure reacties van Heerenveensupporters te lezen. Dat valt tegen. Nu probeert hij/zij die reacties alsnog uit te lokken met een paar kinderachtige posts. Helaas jongen. Geniet toch lekker van je 3 punten.

15 februari 2015 om 18:38

Inderdaad... Geniet van de overwinning man

Genoten van onze spartaan Vytas, levende voorbeeld dat je met wilskracht en passie het ook heel ver kan schoppen. Want voetballen dat ken ie niet.

15 februari 2015 om 15:42

Haha, mooie reactie!

15 februari 2015 om 16:21

Een typische niet Nederlandse verdediger

15 februari 2015 om 23:05

Haha, de Stucadoor... Nee die kan er echt geen zak van, maar wel mooie gek!

Veel goede verliezers hier! Bedankt voor de felicitaties.

ik was erbij en het wat heerlijk ! alleen die spits die erin ging voor larson die vond ik dus gevaarlijk die kop duels die hij terug legde ! heerlijk dit was de wedstrijd waar ieder supporter naar uit keek ! en de 3 punten zijn binnen ! Hopateeee !!!

Sorry ik wil nog wat kwijt ! reken er op dat Leeuwarden nu punten gaat pakken ! dit is een super Boost !!!!

Inderdaad veel goede verliezers hier. Zeker als je na gaat dat jullie op basis van de 2de helft wel een gelijkspel hadden verdiend. Maar goed, wij hadden ook nog wel wat meer kunnen maken

slap gespeeld van heerenveen, cambuur goede 1e helft maar ook niet meer dan dat. ik lees overigens nergens dat een goal van heerenveen onterecht is afgekeurd. er gebeurde niets in dat duel met van den bergh.

15 februari 2015 om 16:57

Ik lees ook niks over de handsbal van dkv in eigen strafschopgebied.

15 februari 2015 om 18:06

Dat was ook een hele onhandige actie van Otigba. Had de scheidsrechter de bal zo voor op de stip kunnen leggen. Otigba vind ik nog iets te veel een ongeleid projectiel. Soms mooie keiharde tackles, maar een andere keer weer een hele slechte timing bij een hoge bal of erg onrustig, zoals dit moment.

Neemt niet weg dat ik geen duidelijke overtreding zag bij die afgekeurde goal van Slagveer. Stevig kopduel, meer niet.

15 februari 2015 om 18:48

Strepen we die tegen elkaar weg;-)

Kuipers was drama vandaag.
Ik snap niet dat deze man in de erelijst van de fifa staat. Hij floot voor beide ploegen de boel kapot en twijfelde bij elke beslissing die hij nam.
Sportief van de dkv toeschouwers om ons te feliciteren en hopelijk houden we dit voetbal gevecht tot in lengte van dagen.

Cambuur verdiend gewonnen. Als je er zo bij loopt als de makke schapen die bij ons vandaag in het veld stonden verdien je een nederlaag. Ongelofelijk dat je na vorig jaar ook dit jaar geen enkele beleving merkt bij de spelers, op vd Berg na is er niemand die zich er druk om maakt. Dan krijg je dit. Jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren