Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur wil Zwolle achterna: ‘Kijk toch eens wat dat heeft betekend’

Laatste update:

SC Cambuur hoopt zich dinsdagavond te kwalificeren voor de halve finale van de KNVB-Beker. De Leeuwarders nemen het dan in eigen huis op tegen titelhouder PEC Zwolle en trainer Henk de Jong zou de bekerstunt van De Blauwvingers graag herhalen. Het duel van dinsdag is volgens de trainer ‘van levensbelang’ voor Cambuur.

/

“Kijk toch eens wat de bekerwinst van Zwolle heeft betekend voor die club. Zwolle is omhoog geschoten. Dat willen wij ook. Zwolle had vorig jaar een gelukkige loting en dat gunde ik mijn maat Ron Jans, maar nu willen wij de beker ook winnen. Vorig jaar pakte Zwolle in de competitie één puntje meer dan wij, maar niemand praatte daar over. Het ging allemaal om die prijs. Dat is een voorbeeld voor ons”, zegt De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad.

Ook middenvelder Mohamed El Makrini droomt van de finale in De Kuip. Hij wil zijn aflopende contract in Leeuwarden voorlopig niet verlengen en zou dus weleens afscheid kunnen nemen met een mooie prijs: “Maar eerst richt ik me volledig op Cambuur, hier wil ik het goed afsluiten. Hopelijk kunnen we stunten.” El Makrini wimpelde deze maand naar eigen zeggen al een club uit Rusland af, omdat hij hoopt op een mooier avontuur.

Wie bereikt de halve finale, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie prijs voor een club die geen kans maakt op een landstitel. Het verschil is dat PEC ook goed in de competitie presteert en een paar leuke spelers hebben. Gun cambuur van harte om ook door te groeien. Liever een club met verzorgd voetbal zoals zwolle en cambuur dan een team met alleen maar lange halen.

25 januari 2015 om 21:55

Als je 7de staat in de eredivisie en je speelde twee jaar geleden nog tegen Telstar en Fortuna Sittard dan presteer je toch ook gewoon goed in de competitie?

25 januari 2015 om 22:57

8e*

25 januari 2015 om 23:36

Ik denk wij inderdaad zowel in Leeuwarden als in Zwolle weinig te klagen hebben de laatste tijd

26 januari 2015 om 09:12

Toch denk ik, met de huidige afwezigen, dat Zwolle dit niet gaat winnen. Alhoewel ik graag revanche zie op de uitwedstrijd van een paar weken geleden, met die 'fantastische' scheids.

Als Zwollenaar denk ik dat Cambuur aan het langste eind zal trekken. Ik hoop het natuurlijk niet, maar Zwolle uit en thuis blijft een wereld van verschil en met Nijland speel je praktisch zonder spits. Tel daar nog de geblesseerden Saymak en Sainsbury bij op (misschien vd Werff?) en dan ga je een hele zware avond tegemoet bij Cambuur, dat wel weer met het mes tussen de tanden zal beginnen. En daar is pec sowieso niet goed tegen bestand.

Dat lieten ze gelukkig niet al te subtiel merken door alles wat een Zwolle verleden heeft aan te trekken

On: Ik denk dat wij het heel lastig gaan krijgen in Leeuwarden. Cambuur heeft een prima ploeg die naast goed voetbal ook eens de beuk erin kunnen gooien. Wij hadden voor de winterstop nog met Necid een beest voorin staan waarmee je nog een steunpilaar tussen het fysiek geweld voorin hebt staan, maar nu hij weg is zie ik het somber in. Ik kan mij ook al niet meer herinneren dat wij daar een verdiend punt hebben gepakt, want toen wij in 2011 (ook voor de beker) en 2009 wonnen in Leeuwarden was het een godswonder dat wij niet met 3-0 naar huis werden gebonjourd.

Het gekke is dat pec niet echt spelers hebben die het bij ern club als twente of fijenoord zou kunnen dpelen masr toch gewoon 4 staan

25 januari 2015 om 22:34

De eerste zeven woorden gaan goed, volgende keer gaan we voor acht!

On: nu alle topclubs eruitliggen gaan we een verassende winnaar krijgen. Zou wat zijn als pec het wederom flikt.

26 januari 2015 om 10:53

Zou het een grote verrassing zijn als Twente of AZ de beker wint?

ik denk dat pec aan het langste eind zal trekken. ze hebben vorig jaar het succes geproefd, en het bekertoernooi leeft enorm bij de spelers meldde jans in een interview afgelopen maand.

Zou mooi zijn als Cambuur weet te winnen. We gaan het zien dinsdag. Denk dat er bij de clubs doe nog in de beker zitten het geloof er is van dat ze de finale kunnen halen.

25 januari 2015 om 23:33

De clubs die er nu nog in zitten ruiken bloed natuurlijk, je zit in de kwart finales en ajax feyenoord en psv doen niet meer mee.

26 januari 2015 om 01:23

Twente doet nog wel mee en Vitesse....alhoewel Vitesse niet in vorm is

Uitgaande dat Twente wint van AZ. Maar dat zal Twente wel lukken... Of AZ speelt enorm slap of wordt genaaid .

Twente-uit ligt AZ niet


De weg naar een stunt ligt open.... Maar dat is slecht nieuws voor de UEFA ranking van Nederland.. Zwolle lag er dit jaar ook na 1 ronde uit

26 januari 2015 om 02:10

Maar vanaf volgend seizoen speelt de beker winnaars gelijk groepsfase

26 januari 2015 om 11:17

Wat mentalist zegt, ze gaan direct groepfase in. Daarnaast denk je dat een supporter van groningen, cambuur, vitesse,zwolle, roda of excelsior wakker ligt van de uefa ranking als hun eigen clubje EL speelt? Kan je het antwoord wel vertellen, nee.

26 januari 2015 om 12:25

M_ssc

Ik had het niet over wat clubjes als Cambuur, PEC of wat dan ook ervan vinden dat hun club in Europa speelt.

De afgelopen jaren valt de winnaar van de Play-offs heel vaak al heel snel uit......groningen was al na 1 ronde klaar.. PEC als bekerwinnaar ook.. De afgelopen jaren vlogen Vitesse, ADO en Utrecht ook na 1-2 ronden er al weer uit.

En dit jaar ook Twente na 1-2 ronden er alweer uit tegen het weinig zeggende Qarabag.

Nederland is er gebaat bij om meerdere teams te hebben die ver in Europa komen... omdat we momenteel op de planning staan om 1-2 Europese plekken kwijt te raken.

En zodra Europese plekken kwijtraken heb je straks alleen nog Ajax, Feyenoord, PSV en af en toe AZ of Twente in Europa. Daar heb je als kleine club als Pec/cambuur al helemaal niets aan.

26 januari 2015 om 12:28

Mentalist,

Dat is al een betere ontwikkeling dan die rare regeling van de afgelopen jaren dat een verliezend finalist vaak al meteen Europa in gaat.

Door dergelijke constructies verzwak je overigens je concurrentie positie totaal........vorig jaar had Zwolle alleen maar amateur tegenstanders in het bekertoernooi... en alleen in de halve finale hadden zij NEC als profclub.. maar NEC vorig jaar was ook brandhout.

Zou overigens ook goed zijn naar mijn mening om die hele play-offs maar af te schaffen.

Gewoon de eerste 5 Europa in.. en geen rare play-offs zodat een nummer 7 (groningen vorig jaar bijvoorbeeld) nog Europa in kan gaan terwijl zij een forse achterstand hadden op Heerenveen... en op PSV (die niet meehoefde te doen aan de playoffs)

Pec gaat dit gewoon winnen, t zou niet simpel gaan, maar wel met een volle strijd, je wil het nou eenmaal nog 1x flikken,😏

25 januari 2015 om 23:34

Zwolle gewoon winnen in Leeuwarden is niet zo gewoon, Doorgaans wint Cambuur thuis van PEC Zwolle, in Zwolle hetzelfde verhaal maar dan in het voordeel van Zwolle.

Ik denk dat het erg spannend wordt, misschien zelfs tot de penaltys aan toe. Ik denk en hoop wel eigenlijk dat Cambuur wint uiteindelijk. Ook omdat ze thuis spelen. Maar ik wil niet dat ze de beker winnen. Dat zou te veel zijn haha.

Al met al is het prachtig wat deze twee no-nonsense clubs met prima trainers presteren met ,,beperkte'' middelen. Natuurlijk is het fantastisch om een keer de beker te winnen of in de finale te staan. Ik geef Cambuur net iets meer kans dan Pec, en dat gebaseerd op het verleden. Voetballend is PEC beter, maar v.w.b. inzet en passie heeft Cambuur meer kwaliteit. PEC geeft nog wel eens ,,niet thuis'' in uitwedstrijden. Ik zie uit naar de confrontatie! Volle bak voor beide ploegen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren