Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Cambuur heeft Sjors Ultee definitief binnen als opvolger van Henk de Jong

Laatste update:

Sjors Ultee wordt definitief de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur, melden onder meer Voetbal International en ESPN. De 35-jarige oefenmeester wordt vrijdag officieel gepresenteerd en dient als opvolger van Henk de Jong, die vanwege gezondheidsredenen per direct moest stoppen. Ultee zit aanstaande zondag, als Cambuur de Friese derby speelt tegen sc Heerenveen, nog niet op de bank.

Ultee werd eind augustus al na drie competitiewedstrijden ontslagen bij Fortuna Sittard. De Limburgers verloren achtereenvolgens van Ajax (2-3), FC Twente (3-0) en Cambuur (1-4) en stonden daardoor in de degradatiezone. Sinds de komst van de nieuwe trainer Julio Velázquez ging het Fortuna in eerste instantie een stuk beter af, al wachten de Limburgers inmiddels alweer vijf officiële wedstrijden op een zege. In het bekertoernooi werd verloren van NEC.

Cambuur moest onlangs noodgedwongen afscheid nemen van De Jong, die op doktersadvies besloot zijn taken als hoofdtrainer neer te leggen. “Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt”, vertelde de trainer. “Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vind is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters.”

Pascal Bosschaart, die sinds het vertrek van De Jong de honneurs waarnam bij Cambuur, wilde donderdagavond na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord nog niets weten van de aanstelling van Ultee. "Het zou zomaar kunnen", reageerde de interim-trainer op de woorden van Hans Kraay junior dat Ultee het zou gaan worden. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig geweest. Ik heb mijn aandacht bij de jongens nodig. Deze week is heel belangrijk voor ons. De club moet zich focussen op een nieuwe trainer."

Cambuur benadrukte overigens dat de verwachting is dat De Jong op termijn wel terugkeert bij de club in een andere functie. In maart van dit jaar werd een cyste ontdekt in het hoofd van de oefenmeester, waardoor hij lange tijd ontbrak. De Jong was sinds 2019 hoofdtrainer bij Cambuur, waar hij ook tussen 2010 en 2016 al werkzaam was in verschillende rollen. Cambuur bezet momenteel een teleurstellende voorlaatste plek in de Eredivisie met acht punten uit dertien wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Cambuur best een leuke ploeg. Wilde gisteren ook best voetballen in de Kuip (mpet ook wel als je na 3 min een goal tegen krijgt). Hoop dat ze het redden.

11 november 2022 om 11:33

Helemaal mee eens. Echter was het uiteindelijk Feyenoord wel die met schijt in de broek Cambuur liet voetballen. Desondanks zie je wel dat er een lijn te bekennen is in die ploeg. De enige die mij mateloos irriteert in die ploeg is die Balk. Wat een huilebalk is dat.

11 november 2022 om 11:56

Met schijt in de broek? Feyenoord was tot aan de 75e de beste, met de beste kansen, helaas gaan die er niet in waardoor je hetzelf onnodig moeilijk maakt. Waardoor de tegenstander nog kan denken dst er iets halen valt.. het zou pas schijt in de broek zijn als men vanaf min 1 Cambuur lieten voetballen wat dus niet het geval was..

Weet niet precies wie er allemaal beschikbaar waren maar dit lijkt me best een goede keuze voor beide.
Heeft het bij Fortuna naar behoren gedaan en heeft best een idee hoe hij wil spelen. 35 ook pas, heeft nog alles te bewijzen en zal dat zeker ook extra willen na zijn toch wat vreemde ontslag bij Fortuna

De beste optie die er momenteel was. Maar hij krijgt het moeilijk.

11 november 2022 om 12:17

Ik geloof dat Zidane ook nog steeds vrij is

Haha wel een, in mijn ogen, dikke upgrade voor Ultee! Wanneer is dat nieuwe stadion eens klaar trouwens en hoe groot gaat ie worden?

11 november 2022 om 11:25



Ultee is een goede vervanger voor Henk denk ik. Het nieuwe stadion zal volgend seizoen in gebruik genomen worden en zal een capaciteit hebben van 15000 stoeltjes.

11 november 2022 om 11:34

Zo dan, bijna 5000 stoeltjes erbij. Niet verkeerd

11 november 2022 om 12:08

Volgend seizoen al?

11 november 2022 om 12:37

Dat is het plan ja. Ze zijn in ieder geval al druk bezig.

11 november 2022 om 13:03

Q4 volgend jaar is die klaar dus denk verhuizen in de winterstop. Plan was direct na de zomer maar dat gaat niet lukken. Waarschijnlijk is het electriciteitsnet niet op tijd op orde

11 november 2022 om 11:26

Het is de bedoeling om er volgend seizoen erin te spelen. De bouw is in volle gang. Capaciteit wordt 15.000

11 november 2022 om 11:51

Heb de foto's gezien van hoe het moet worden, wat een stadion man! Volgend jaar de awayday meepakken om het eens in het echt te bekijken

11 november 2022 om 12:18

Ik hoop dat er voor jullie er een away day in zit in Leeuwarden, want wordt nog een hele klus voor Cambuur om zich te handhaven. Zit je straks met een fonkelnieuw stadion in de KKD....

11 november 2022 om 12:38

Daar zit mijn vrees ook inderdaad. Het stadion zal nog steeds uitverkocht zijn dan, maar er wordt lijkt me met dit nieuwe stadion ook vast begroot op eredivisie inkomsten.

Ik wens hem veel succes, hopelijk komt er in de winter wat bij anders krijgt hij het ook moeilijk.

Aangename man, die ook door Louis van Gaal wordt gezien als een potentiële toptrainer. V Gaal heeft hem zelfs uitgenodigd in Portugal om te klankborden.

Voelt toch altijd een beetje vreemd dat een trainer die nooit in het betaald voetbal heeft gespeeld wel trainer op het hoogste niveau kan worden. Voor mij heeft hij iig wel de gunfactor.

11 november 2022 om 11:36

Genoeg voorbeelden te noemen toch? Ik zie niet in wat er vreemd aan is. Het bewijs is namelijk ook andersom dat je niet per se een goede trainer bent als je een geweldige voetballer bent geweest (een van Basten bijvoorbeeld). Als je door van Gaal een potentiële toptrainer genoemd wordt, heb je grote kans dat je eindigt als bondscoach van het NL vrouwenelftal (grapje)

11 november 2022 om 11:41

Er zijn inderdaad genoeg voorbeelden te noemen en ik vind het ook enorm mooi als een trainer niet een goede speler was en het helemaal zelf doet.

Verschillende verhalen gelezen over hoe Ultee zich wil blijven ontwikkelen als trainer en ongelofelijk veel boeken leest om zich te verbeteren omdat hij weet dat het zijn roeping is om trainer te zijn. Zo ook gisteren de documentaire Louis gekeken, waar Michels zijn absolute voorbeeld was en alles in het werk stelde om hem achterna te gaan (zelfde opleiding etc.). Ik vind dit soort verhalen zelfs mooier dan een goede speler die het meteen kan laten zien.

Toch blijft het toch een vreemd gevoel bij mij achterhouden (maar vreemd in de goede zin van het woord)

11 november 2022 om 11:49

Ik krijg toch meer het idee dat juist veel spelers die (op hoog niveau) betaald voetbal hebben gespeelt vaker geen goede trainers zijn.

Hahaha, die reactie van Bosschaart gisteren maakt het nu nog lachwekkender. Ik snap dat hij niks mocht zeggen, maar toch....
On: lijkt me een prima trainer voor Cambuur. Benieuwd hoe die het gaat doen.

12 november 2022 om 19:44

Waarom lachwekkend? Kan me best voorstellen dat hij oprecht niks wil weten van de zoektocht, wat heeft hij eraan om dit te weten. Hij weet dat er een nieuwe trainer komt, en hij ziet hoort het vanzelf zodra het rond is. Ik snap die lachwekkend dus niet.

Weloverwogen besluit van Cambuur volgens mij. Geen paniek en mooi na de winterstop de eerste wedstrijd met Ultee. Ben benieuwd of er ook nog wat gebeurt op het spelersfront.

11 november 2022 om 12:42

Ik zie het liefst een wisseling tussen de basis en reserve spelers. Balk en vd Water brengen vrijwel niks en de spitsen kunnen niet scoren. Sambissa, Mambimbi en Smit meer kansen geven is een goede starter voor Ultee.

Toch in mijn ogen een in potentie goede trainer. Had hem ook wel bij Groningen willen zien. Kunnen wij hem straks overnemen en dat Cambuur verder gaat met Bosschaart?

11 november 2022 om 12:40

Oh ja, zo denken ze het in Groningen te doen... Das war einmal...

Blij mee. Ik denk dat dit wel eens een goede match zou kunnen zijn. Niemand kan ons Henk echt vervangen maar het is niet anders.

Heeft Bosschaart niet de juiste papieren? Die deed het ook prima en zou voor continuïteit kunnen zorgen.

Betwijfel of dit een geslaagd huwelijk zal zijn. Henk de Jong was enorm geliefd en amicaal, Ultee lijkt mij het omgekeerde ervan. Laat me graag verrassen, gun het Cambuur van harte. Ultee heeft het in principe niet onverdienstelijk gedaan bij Fortuna.

11 november 2022 om 17:47

Een kloon van Henk de Jong zal ook lastig te vinden zijn…😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren