Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Calvin Stengs: ‘We vergaten soms dat hij er ook bij stond, heel lullig’

Laatste update:

AZ neemt het donderdagavond op tegen Manchester United in de Europa League. Beide clubs zijn al verzekerd van de volgende ronde, waardoor op het duel op Old Trafford weinig druk staat. Calvin Stengs is er echter alles aan gelegen om een topprestatie te leveren, ook aangezien veel bekenden hem live in actie gaan zien in Manchester.

De aanvaller van AZ heeft voor het duel veertien toegangskaarten moeten laten reserveren voor familie en vrienden. "De gehele familie wilde komen. Logisch wel als je zoon of neefje op zo'n podium kan spelen. En nee, ze waren er niet bij toen we tegen Astana in Kazachstan moesten spelen, haha. In Belgrado tegen Partizan ook niet. Mijn vriendin (de dochter van Frank de Boer, red.) komt met haar zussen. Ooms en broers komen ook."

Koopmeiners: 'We spelen tegen Manchester United duidelijk voor de winst'

Myron Boadu is meegereisd naar Manchester, maar zal door een schorsing niet in actie komen. Stengs baalt dat de jonge aanvaller niet op het veld zal staan. "Als we het over Old Trafford hadden de laatste dagen, vergaten we soms even dat Myron er ook bij stond", vervolgt de Oranje-international, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Heel lullig voor hem dat hij niet kan spelen, maar gelukkig is hij mee. Dat had ik ook gedaan als ik in zijn positie zat."

Stengs werd net als Boadu al gelinkt aan een transfer. Onder meer Sevilla houdt de aanvaller van de Alkmaarders scherp in de gaten. Naast geïnteresseerde clubs verwacht Stengs meer spiedende ogen. Het twintigjarige talent denkt dat ook bondscoach Ronald Koeman de wedstrijd op Old Trafford aandacht zal bekijken. "Ik weet dat de ogen op me gericht zullen zijn", besluit Stengs.

Wat verwacht jij van Manchester United-AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Focus je lekker op de competitie joh. Kan me voorstellen dat het leuk is om tegen man u te spelen maar je bent al door. Ik zou het echt rustig aan doen om vervolgens zondag te knallen. Ajax heeft overigens wel twee dagen meer rust/kater... benieuwd of dat nog mee zal spelen.

12 december 2019 om 08:44

@arnavut deels eens, alleen kijken tegen Man U miljoenen mensen meer dan tegen Ajax. Man U heeft fans over de hele wereld en vooral veel in Azie. Veel souts kijken naar zulke wedstrijden en als speler wil je toch graag meten tegen een topclub. Kans bestaat dat je nooit meer op old Trafford kan spelen hierna. 1e worden in de poule biedt ook betere mogelijkheden, je ontloopt sterkere tegenstanders. Dus snap wel dat spelers gemotiveerd zullen zijn vandaag.

12 december 2019 om 09:03

@mrKrillin. Ben het helemaal met je eens hoor maar definieerde mijn tekst ook deels uit eigen belang. Niet dat ik verwacht dat PSV nog mee doet voor de titel met het huidige spel en puntenverschil maar dan nog. Plus voor de spanning vd competitie natuurlijk .!

12 december 2019 om 09:40

@arnavut1 ik ook hoor Als Ajacied hoop ik natuurlijk dat de AZ spelers zich laten overhalen om vol te gaan vandaag haha.

12 december 2019 om 11:35

Never. Dit zijn de wedstrijden waar je als (jonge) voetballer voor leeft. Die gaat zich echt niet inhouden.

12 december 2019 om 11:52

Inderdaad. En dan volgend jaar CL spelen zonder de bagage van dit soort duels zeker. Dan lig je er daar na 3 duels alweer uit. Deze wedstrijd is voor het prestige van AZ en de waarde van hun spelers belangrijker dan zondag tegen Ajax.

12 december 2019 om 13:54

AZ heeft eigenlijk niet zoveel te verliezen en tegen dit soort tegenstanders in stadions als Old Trafford kun je als speler echt veel leren. Ik denk dat een ploeg als AZ juist energie krijgt van een week als deze tegen Manchester United en Ajax.

12 december 2019 om 15:20

Rustig aan doen? United gaat al rustig aan doen. AZ moet er bovenop knallen, een grote scalp proberen te pakken, en de spelers daar lekker van te laten leren. En ook nog even goodwill kweken bij de eigen fans en de rest van de voetbalwereld. Dit zijn topwedstrijden voor AZ, rustig aan doen is echt het laatste wat ze moeten doen.

Sorry AZ jullie draaien echt een fantastisch seizoen en ik heb veel respect daarvoor, maar Man United heeft na een haperende start. Wat leek op een stotterend startende oude dieselmotor, nu toch alles op temperatuur. Net op het moment dat jullie langskomen zijn ze op gang gekomen. Ook al spelen ze met hun B elftal Ik denk toch 2-1

12 december 2019 om 07:50

United begint een beetje op de rit te komen de afgelopen weken, klopt. Maar die gaan vanavond waarschijnlijk wel met een (halve) B-ploeg aantreden dus er liggen wel iets van kansjes als AZ vol gas geeft denk ik. Vraag is of dat, 3 dagen voor de kraker met Ajax, verstandig is om tot het gaatje te gaan.

12 december 2019 om 10:17

Daar sla je de plank toch redelijk mis in mijn ogen. Ja ze hebben gewonnen van Tottenham en City, maar dat komt omdat Solksjaer in 1 ding goed is. Laf op de counter spelen. Wanneer ze zelf het spel dienen te maken en favoriet zijn gaat het vaak mis. United heeft juist moeite met de kleintjes dit seizoen

12 december 2019 om 10:38

Niet gek toch dat hij tegen de Spurs op de counter speelt? Je mist op het middenveld je spelmaker (pogba) en voorin heb je 3 gasten die de 100 meter in 10 seconden lopen. Verder laat City 40 meter in hun rug en is United nu gebaat bij resultaten; goed spel is de volgende stap.

12 december 2019 om 15:29

Niet per sé een verwijt. Je moet spelen naar de kwaliteiten die je hebt, maar ik wil niet per sé stellen dat United dan weer de motor aan het lopen heeft. Tegen een team dat zich ingraaft blijven ze namelijk ontzettend veel moeite hebben.

Zo ontzettend jammer dat Boadu er niet bij is. Dit zijn potjes waarin deze jongens hun faam kunnen bevestigen en gelijk een visitekaartje kunnen afgeven aan de grote clubs in Engeland. Nu is Stengs in z'n eentje maar z'n maatje mag eigenlijk echt niet ontbreken. Verder schat ik de kansen van AZ positief in. Ploegen als United hebben het altijd lastig tegen het aanvallende/opportunistische spel van Nederlandse ploegen. United kan alleen al 3 verschillende elftallen vormen met de huidige selectie plus jeugd dus het is nog wel even de vraag wie bij United gaan spelen.

12 december 2019 om 13:58

Sneu inderdaad voor hem, maar ik denk dat hij bij de meeste clubs allang op het lijstje staat. Die jongen wordt pas in januari 19 jaar en heeft nu al 10 goals en 7 assists in de Eredivisie (15) en 6 goals en 5 assists in de Europa League (11, incl. kwalificatie). Dan denk ik wel dat heel Europa naar je kijkt en je al een visitekaartje hebt afgegeven.

Ik hoop toch echt dat Stengs en Boadu nog een paar jaar behouden blijven voor de Nederlandse competitie. Zou het echt zonde vinden als ze naar een club als Everton, Sevilla of Valencia gaan. Niet omdat het geen mooie clubs zijn, maar omdat ze dan toch wat uit het zicht verdwijnen. Persoonlijk hoop ik dat ze samen naar Ajax of PSV (indien die dit seizoen 2e worden) gaan en zich kunnen gaan bewijzen in de Champions League. Zou ook direct een mooie tussenstap zijn naar een grote club. Waarschijnlijk heeft alleen Ajax de financiele middelen om deze spelers binnen te halen, want voor beiden zal een flinke transfersom gevraagd worden. Maar gezien de financiele situatie van AZ denk ik dat 50 miljoen genoeg is om beide spelers aan te trekken. Dit is voor Ajax op te vangen bij een vertrek van Ziyech of vd Beek. Bij PSV zou dan Malen of Bergwijn moeten vertrekken.

12 december 2019 om 14:03

Dat lijkt me eerlijk gezegd onmogelijk. Als ze deze zomer al blijven, blijven ze zeer waarschijnlijk hooguit nog een seizoen. Dit soort talenten worden heel snel opgepikt en helaas zijn ze veel te duur voor de Nederlandse top. Bovendien worden ze alleen maar duurder als ze zich gaan nestelen in Oranje. Ik denk niet dat AZ genoegen neemt met 25 miljoen euro per speler als je kijkt waar ze de afgelopen jaren voor hebben verkocht. Dat waren vaak ook nog spelers die al 4-8 jaar ouder waren.

12 december 2019 om 15:24

Een paar jaar nog behouden wordt heel lastig. Ik zou het ook prachtig vinden als ze samen naar Ajax (of Psv) gaan. Maar dat hangt van een aantal dingen af. In de eerste plaats het verloop van dit seizoen. AZ zou zomaar boven PSV kunnen gaan eindigen. Dan hebben ze bij PSV echt niks te zoeken. Bij Ajax zou het dan wellicht kunnen, de CL in en daar proberen top te presteren. Dat hangt dan ook van Ajax af; hoe ziet hun selectie er volgend jaar uit? Als Ziyech en Donny weg zijn, plus Neres ofzo, is er dan nog voldoende over voor Stengs en AZ om Ajax echt als een goede stap omhoog te zien? Als Ajax uitgekleed wordt, dan zou ik rechtstreeks naar het buitenland gaan. En die 50 miljoen, tja. Als AZ tweede wordt en beide spelers breken door in oranje, dan is die 50 gewoon niet genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren