Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buffon wijst drie EK-favorieten aan: ‘En dan nog België als outsider’

Laatste update:

Gianluigi Buffon deed met Italië mee aan de EK’s van 2004, 2008 en 2012 en is er volgende maand ook weer bij tijdens het EK 2016. De legendarische doelman, die al 156 keer de nationale eer verdedigde, is heel benieuwd wie er aan de haal gaat met de Europese titel. Buffon schaart zijn eigen land niet onder de favorieten.

/

“Ik denk dat Spanje, Duitsland en Frankrijk de echte drie topfavorieten zijn”, geeft Buffon te kennen in gesprek met AS. “Zonder enige twijfel. En dan zie ik België daarnaast nog als een outsider. Je moet hen gewoon in overweging nemen, want ze beschikken over zo’n talentvolle generatie”, zegt Buffon complimenteus.

De keeper legt ook uit waarom hij la Squadra Azzurra niet als een echte kanshebber op de titel ziet. “Italië heeft wat problemen, we maken een lastige periode door en we hebben twee serieuze blessuregevallen: Marco Verratti en Claudio Marchisio. Maar goed, op moeilijke momenten reageren wij altijd goed en doen we belangrijke dingen. Een gebrek aan zelfvertrouwen hebben we niet, we hebben een topcoach en hebben heel veel zin in het EK”, werpt Buffon tegen.

Kun jij je vinden in de voorspelling van Gianluigi Buffon?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Duitsers zijn natuurlijk favoriet. Hebben een elftal waarin veel spelers op hun topniveau zijn zoals Ozil, Muller, Boateng, Hummels, Neuer en Kroos. Die hebben allemaal het WK van 2014 gewonnen. Duitsland heeft nu ook Reus erbij, wat ze de vorige keer niet hadden op het WK in Brazilie. Spanje's selectie vind ik beduidend minder, de gouden generatie met Xavi en Casillas lijkt daar een beetje voorbij. Frankrijk is een talentvol team maar de vraag is of ze de druk aankunnen en ik denk dat dit elftal pas over 2/3 jaar gaat pieken. Bovendien missen ze ervaring doordat Benzema en Ribery ontbreken. Duitsland is de gedoodverfde favoriet.

18 mei 2016 om 16:23

Als del Bosque de beste 11 kiest en dus bijvoorbeeld geen Casillas heeft ook Spanje een geweldig elftal. Neen, ze hebben geen Xavi of Villa meer maar nieuwe sterren zijn opgestaan zoals Saul. En de rechtsbackpositie was altijd de zwakke plek (arbeloa) maar nu heb je gewoon Juanfran en Carvajal.

Met o.a. de Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Busquets, Iniesta, Silva, Morata, Saul, Koke, Alba, Thiago, Pedro, Azpi etc. kan je niet spreken over een beduidend mindere selectie.

18 mei 2016 om 18:24

Ik kon me eerst wel vinden in de woorden van El Phenomeno maar nu BonJovi deze namen opsomt ben ik ook van mening dat ze aan mekaar gewaagd zij. Interessant om te volgen welke spelers een basisplek gaan krijgen bij vooral Spanje. Zeker op de backs en in de voorhoede.

18 mei 2016 om 20:59

@bon Jovi
Een voetbalnatie die zoveel spelers moet afleveren voor de finales van de CL uit ploegen die tot op het laatst ook nog hebben meegestreden om de competitie te winnen gaat absoluut geen EK winnen.

Ik twijfel er niet over dat Spanje het hem niet wordt. Die spelers zijn helemaal moegestreden voordat het EK begint.

18 mei 2016 om 23:27

Het kan zeker zijn dat je gelijk gaat krijgen, diego. Maar ik weet het toch niet. De winnaars van de CL zullen een enorme mentale boost krijgen, een boost die waarschijnlijk wel ruim opweegt tegen de fysieke vermoeidheid.

Zelf ga ik niet beweren dat ze hem gaan winnen, mijn favoriet is Frankrijk, mede door het thuisvoordeel. Maar ik vind het niet juist om te stellen dat Spanje een "beduidend mindere selectie" heeft, wat Elphenomeno beweert.

19 mei 2016 om 11:39

Spanje had toen topspitsen als Torres en Villa dat hebben ze nu niet meer. Puyol hadden ze nog in de achterhoede en een middenveld met Xavi en Alonso. Nee ik vond dat Spanje van toen een stuk beter.

18 mei 2016 om 17:02

Spanje beduidend minder? Je hebt idd geen Xavi en Casillas meer, maar die worden weer vervangen door andere toppers. De Gea is een wereldkeeper en op elke positie heeft Spanje nog altijd een wereldspeler staan. Ongelooflijk veel kwaliteit daar.

18 mei 2016 om 18:05

Spanje is echt niet beduidend minder als Duitsland.
Duitsland heeft ten slotte ook niet de beste spelers op bijvoorbeeld de backpositie, ook Frankrijk vind ik niet zoveel minder als de Duitsers.

18 mei 2016 om 18:22

Spanje Beduidend minder? Zelfs met de spelers die Spanje thuis heeft gelaten zou je een elftal kunnen opstellen dat kans maakt op de titel.
Spanje heeft geleerd van z'n fouten op het WK en je ziet dat er wordt door geselecteerd en de nieuwe lichting is niet mis. Als Del bosque gewoon de juiste spelers opstelt dan zijn ze echt niet minder dan Duitsland. Alhoewel ik wel moet toegeven dat Spanje voorin wel wat minder kwaliteit geniet dan de Duitsers if Fransen.

18 mei 2016 om 18:31

Met De Gea, Carvajal, Azpi, Busquets, Ramos, Alba, Isco, Iniesta, Koke, Saul, Cazorla, Morata etc heeft Spanje toch echt een fantastisch team hoor. Het is enkel zo de spelers nu wat meer verspreid zijn en niet zoals de vorige edities de halve basis 11 van het ongenaakbare Barca opstelden. Dat leek op papier natuurlijk een stuk imposanter

18 mei 2016 om 18:40

Cazorla is niet mee naar het EK.

18 mei 2016 om 19:43

Geblesseerd of gewoon niet geselecteerd?

18 mei 2016 om 19:53

Cazorla is net terug fit, hij was maandenlang geblesseerd (sinds november ergens) en heeft dus 0,0 wedstrijdritme.

Belgié maakt naar mijn mening, geen enkele kans, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Degene die Europees kampioen wordt, daar klopt alles bij.
De loting, geluk op bepalende momenten, het team gevoel, etc.

Voor mij is Frankrijk favoriet nummer 1. Ze hebben een elftal om van te smullen en dan nog te bedenken dat er nog geweldige Franse spelers zijn die niet zijn geselecteerd. Ik verwacht een Duitse en Franse finale, maar dat schijnt onmogelijk te zijn vanwge het speelschema. Alles deze twee landen presteren zoals verwacht, staan ze al in de kwartfinale tegen over elkaar (of tegen België). Spanje lijkt het gemakkelijkste schema te hebben, maar ik denk dat ze verrassend vroeg worden uitgeschakeld (zelfde scenario als op het WK). Kortom, Frankrijk is voor mij een zekerheid in de finale. Nu alleen afwachten wie de tegenstander wordt.

18 mei 2016 om 16:10

Je zegt net dat Frankrijk en Duitsland en waarschijnlijk elkaar al eerder tegenkomen. En dus denk je nog steeds dat het zon zekerheid is dat Frankrijk wel eventjes 1,2,3 3, de finale gaat halen?

20 mei 2016 om 16:58

Ik verwacht winst voor Frankrijk bij een duel als Duitsland - Frankrijk, ook (als het voorkomt) bij de kwartfinale.

18 mei 2016 om 18:33

Komt België Duitsland al zo vroeg tegen dan? Zoooo, kunnen we weer meteen van het tactisch onbenul dat Wilmots heet genieten

18 mei 2016 om 18:54

We treffen Duitsland in de kwartfinale als we beiden de groep winnen (moet wel lukken, zeker nu Italië Verratti en Marchisio verliest) en daarna moeten we natuurlijk beiden ook de 1/8 finale winnen.

Dus het zou in de kwartfinale al eens over kunnen zijn voor ons Belgen. Eigenlijk moet je bijna expres 2e worden.

Ik hou van de instelling van die Italianen. Altijd underdog spelen en uit het niets en tegen de verwachtingen kampioen worden. Zie WK 2006. Ik denk dat Italie toch wat kan doen bij dat toernooi. Niet als favoriet maar Italie is voor mij altijd een outsider

Duitsland en frankrijk maken het meeste kans, spanje is niet meer wat het geweest is en belgie zal nooit ver geraken met deze trainer, kwaliteit is althans genoeg.

Ik denk dat Frankrijk de meeste kans maakt. Er zal een enorme druk opstaan maar Frankrijk is geen Spanje ( 1982 ), Italie ( 1980 en 1990 ), Engeland ( 1996 ), Nederland ( 2000 ), Portugal ( 2004 ), Duitsland ( 1988 en 2006 ) of Brazilie in 1950 en 2014. Frankrijk gaat die druk wel aankunnen,net zoals in 1998.

Aangezien dit seizoen het seizoen van de verrassingen is ga ik een 10eu op Belgie gooien.....nu maar hopen Leicester quoteringen

Italie mist idd twee enorm belangrijke spelers en het middenveld is daardoor ook wel wat verzwakt. Duitsland en Spanje hebben de meeste kwaliteit met net daaronder Frankrijk. Belgie gaat het niet redden, maar heeft natuurlijk wel een erg goede selectie.
Ben het dan ook eens met Buffon.

Weet iemand trouwens hoe de Italiaanse basiself er ongeveer eruit gaat zien?
Ik ben niet zo'n groot volger van het Italiaanse voetbal en heb dus geen idee wie Marchisio en Verratti gaan vervangen.

18 mei 2016 om 18:32

Goeie vraag. Wellicht een middenveld met Motta, Pirlo(?), Bonaventura en Vazquez. Voorin Insigne en Eder. Achterin Florenzi, Chiellini, Bonucci en Criscito.

18 mei 2016 om 18:34

Soriano en Parolo hebben ze ook nog trouwens. Geen absolute top maar genoeg kwaliteit om het ver te schoppen. Italie moet het vaak toch ook hebben van het collectief.

18 mei 2016 om 20:33

Italie zal waarschijnlijk met een 352 spelen.
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Candreva, De Rossi, Thiago Motta, Darmian - Insigne, Pelle.

20 mei 2016 om 18:28

Ah oké bedankt en Stevie_g ook.

Ja op papier is het geen wereldelftal, maar inderdaad de Italianen hebben een reputatie dat ze op veel eindtoernooien toch altijd wel erg goed presteren.
Ben benieuwd hoe ze gaan presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren