Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buffon twijfelt over pensioen: ‘Ik wil ook geen last worden’

Laatste update:

Gianluigi Buffon liet eerder doorschemeren dat hij aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan wil zetten. In gesprek met La Gazzetta dello Sport sluit de 39-jarige sluitpost echter niet uit dat hij er nog een seizoen aan vast zal plakken. “Geen enkele voetballer wil stoppen”, laat Buffon weten.

“Ik ben heel blij dat ik dit punt in mijn leven bereikt heb en dat ik rustig ben. Het belangrijkste is dat met zoveel innerlijke rust een belangrijk kruispunt in mijn leven nader. Ik weet hoe het op het veld werkt. Als ik zestig ben, zou ik hetzelfde kunnen zijn als nu. Ik heb geluk dat ik zo gewaardeerd ben bij deze club en dat ik met iedereen een goede band heb. Ik sta volledig open voor het project”, stelt Buffon, die onlangs al niet uitsloot dat hij nog terugkeert bij de Italiaanse ploeg.

“De voorzitter Andrea Agnelli is buitengewoon goed voor me. Hij heeft de afgelopen vijf jaar gezegd: Ergens in het seizoen moet je naar me toekomen en vertellen wat je gaat doen. Dat zal ik dit jaar ook doen”, vervolgt de sluitpost. “Op een bepaald punt moet je begrijpen welke rol het beste bij je past. Ik wil ook geen last worden. Ik zal altijd in een bepaalde rol betrokken blijven. Blijf ik als Juventus de Champions League wint? Dat is de enige zekerheid.”

Gianluigi Donnarumma moet bij de Italiaanse ploeg de opvolger van Buffon worden. De jonge sluitpost ligt overhoop met AC Milan, maar Buffon kan hem geen advies geven hoe hij met de situatie om moet gaan. “Juventus is nooit verkeerd”, glimlacht Buffon. “Maar ik zit niet in deze situatie en ik weet niet hoe erg hij zich verbonden voelt met AC Milan. Hij kan twee dingen doen en dat heb ik hem bij de nationale ploeg al verteld. Maar het enige wat echt belangrijk is, is wat hij zelf van binnen voelt.”

Buffon zag Leonardo Bonucci afgelopen zomer naar AC Milan vertrekken. “Ik houd van Leo als een broer. Juventus was een perfecte omgeving voor hem en ik vind het jammer dat hij vertrokken is, want het leek de beslissing van een impulsieve en trotse man. Ik heb hem dat ook gezegd, maar hij vertelde me dat hij goed over de beslissing had nagedacht. Ik respecteer hem, maar ben wel teleurgesteld en ik denk dat hij het ook jammer vindt.”

Moet Gianluigi Buffon nog een seizoen doorgaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Juventus zijnde moet je een eeuwige legende als Gigi zelf laten bepalen wanneer hij stopt. Heeft hij verdiend

2 januari 2018 om 12:21

Zou ik niet doen. Totti heeft Roma bijvoorbeeld de halve finale van de EL gekost met zijn lachwekkende sprint tegen Lyon. Soms is het gewoon op en dan moet je stoppen. Wat win je er als Buffon aan als je opeens gaat keepen als van der hart? Niks. Wat heeft de club er aan? Die haalt mindere resultaten. Buffon zou vast wel nog wel 1,5 jaar mee kunnen, maar ooit is het op en dat moeten beide partijen in zien.

2 januari 2018 om 12:40

Je bedoeld de kwartfinale neem ik aan? Maar weet je wel wat Totti Roma heeft gegeven, daar kan geen prijs tegenop. Roma=Totti.. Buffon is een keeper en die kunner langer mee.

2 januari 2018 om 12:50

Inderdaad kwartfinale. In de EL speel je een rondje extra natuurlijk. Had die pot Lyon-az in mijn hoofd als 1/8ste finale. De kwartfinale was tegen Besiktas natuurlijk. Je hebt natuurlijk gelijk dat zulke legendes onbetaalbaar zijn voor die clubs, maar het is toch jammer als ze zo hard aftakelen. Ik zie ze liever op tijd stoppen dan dat ze te laat stoppen, want het is natuurlijk wel jammer dat zo'n sprintje van Totti de hele wereld over gaat en hij wordt uitgelachen terwijl hij misschien wel de beste aanvallende Italiaanse speler ooit is geweest. Zo'n kuyt deed het perfect. Die takelde ook hard af, maar wist dat hij na de landstitel moest stoppen. Zou toch zonde zijn geweest als hij aan alle kanten voorbij werd gelopen in de CL en dan ergens op plek 4 eindigd met feyenoord en dan stopt.

2 januari 2018 om 13:12

Ik ben die-hard Besiktas fan en ga naar elke europese uitwedstrijd. Ben na napoli-besiktas speciaal na rome gegaan om totti nog levend te zien voetballen. In Rome besef je pas hoeveel mensen van hem houden.. ze zouden willen dat hij tot zijn 50e door zou gaan, al speel hij een minuut..

2 januari 2018 om 13:43

Lekkere vergelijking. Buffon is afgelopen seizoen gekozen tot beste keeper van de wereld en nummer 4 op de lijst van beste voetballer. Ook vd Sar werd nog keeper vh jaar op z'n 40e. Zorg was nog op z'n best op z'n 41e. Buffon kan zelf bepalen of hij nog goed genoeg is.

Ik ben bang dat een verlenging van zijn carrière bij Juventus af zal doen aan zijn status als legende. Maar waarom zou hij niet lekker voor zijn oude club Parma gaan keepen? Op dat niveau zou hij het nog wel een jaar moeten kunnen volhouden. Parma is natuurlijk ook belangrijk geweest bij de opstart van zijn carrière en zo kan hij wat terug doen voor een club die het moeilijk heeft!

2 januari 2018 om 12:16

Zelfs al maakt Buffon volgend seizoen flater na flater zijn legende zal voor ons altijd even gigantisch blijven.

2 januari 2018 om 13:45

Buffon blijft alleen doorgaan voor het allerhoogste, de CL winnen.

Hopelijk heeft Juve er van geleerd hoe ze met het afscheid van Del Piero omgingen, onze Alessandro verdiende een veel mooier afscheid en vertrok door de achter deur.

En mocht het zover komen en ik hoop dat hij er nog een jaar aan vast plakt zowel bij Juve als bij de Azzurri, verdiend deze legende een beter afscheid als dat Del Piero die kreeg.

Blijft toch wel een smet op het mooie Juventus, het afscheid van Del Piero, Calciopoli en de 2 overleden jeugdspelers van Juve in 2006

2 januari 2018 om 12:18

Alex vertrok helemaal niet door de achterdeur, kreeg een prachtige langdurige ceremonie na zijn laatste wedstrijd, enige jammere is dat hij zelf niet heeft mogen beslissen wanneer hij vertrok, dat heeft het bestuur voor hem gedaan en dat is een eeuwige smet. Maar van een achterdeur vind ik is hier geen sprake.

2 januari 2018 om 12:50

Ik bedoel ook op de manier het gegaan is vond ik idd niet netjes voor Alessandro die als eerste zei ik blijf na het Calciopoli, alles heeft gegeven voor Juve 19 seizoenen lang.

2 januari 2018 om 13:46

Niet mee eens. Een legende als Del Piero had een eerbetoon moeten krijgen waarbij dat van van Basten zou verbleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren