Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruggink: ‘Ik vind het echt schandalig dat hier op gespeeld wordt’

Laatste update:

Arnold Bruggink heeft geen goed woord over voor het slechte kunstgrasveld van PEC Zwolle. Zondagmiddag ondervonden de thuisploeg en PSV hinder van het spekgladde veld doordat het stevig regende. Mede door de matige ondergrond ging er veel fout bij beide ploegen.

"Ik vind het echt schandalig dat hier op gespeeld wordt. Dat meen ik serieus", reageerde analist Arnold Bruggink na aflloop van het duel bij FOX Sports. "Die ballen gaan zo verschrikkelijk snel. Bij de tweede goal van Malen schoot de bal zoals het op het ijs ook gaat. Hij versnelt zo erg. Die keeper kan er niets aan doen. Op gewoon gras krijgt de bal ook snelheid, maar dit is keer drie.”

Waar Bruggink negatief is over het veld, is de oud-voetballer positief over Ritsu Doan. De Japanse aankoop begon op de bank tegen PEC Zwolle, maar kwam vlak na rust binnen de lijnen na de blessure van Armindo Bruma. De invaller bekroonde zijn invalbeurt met zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst. Hij tekende voor de 0-3, daar PSV de wedstrijd uiteindelijk met 0-4 won.

“Het zegt best veel dat hij al snel in het elftal komt. Het was niet eerst Gakpo, maar Doan heeft blijkbaar al zoveel afgedwongen dat hij dus echt de voorkeur krijgt”, aldus Bruggink. “Hij is heel dwingend. Dat vind ik opmerkelijk. Met die jongens die voorin lopen kun je je ook afvragen hoe je je plekje moet veroveren, maar hij dwingt het echt af."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan dit nou een veld zijn van een bvo? Het moet toch mogelijk zijn dit soort velden af te keuren. Het leek wel een ijsbaan met dat natte platgetrapte plastic.

29 september 2019 om 20:26

Een scheidsrechter met ballen had dit veld ook gewoon afgekeurd. Met een dikke boete voor pec zwolle.

30 september 2019 om 10:47

Dus, teams hebben kunstgras omdat natuurgras te duur in het onderhoud is voor ze. Jouw oplossing; geef ze een dikke boete...

Helemaal mee eens, dit kan echt niet, zelfs voor kunstgras begrippen een belachelijk veld..

De gemiddelde amateur vereniging heeft een beter veld en die velden worden ook nog eens veel intensiever gebruik.

Kunnen niet alle clubs met kunstgras gewoon degraderen? Prima dat je kunstgras hebt maar dan heb je blijkbaar niet de middelen om op behoorlijk professioneel de sport te bedrijven.

29 september 2019 om 17:44

Wat blijven mensen toch in herhaling vallen... het is allang bekend dat zwolle overgaat , hier zijn afspraken over gemaakt en dit is bekend bij een ieder. Hier verander je nu op dit moment Niks aan. Daarbuiten denk ik dat PEC hier nog het meest de dupe van is aangezien ze 50% van de wedstrijden op dit veld moeten spelen.

29 september 2019 om 18:22

Mensen blijven in herhaling vallen omdat deze nonsens al veel te lang duurt. Prima dat Zwolle eindelijk een keer overstapt, voorbeeld voor de rest van de kunstgrasploegen, maar dat had wel wat eerder gemogen en gekund. Dat spul is gewoon hemeltergens slecht. Vond wel mooi dat gisteren bij vvv er een tegengoal voor ze uitkwam omdat er een bal binnen bleef die normaal over de achterlijn was gerold.

29 september 2019 om 17:45

Zwolle gaat het ook vervangen voor een grasmat volgens mij. Dus dat lijkt me een mooi voorbeeld voor de rest. Als je dan dat kunstgras ziet op Het Kasteel van Sparta, of bij Roda JC, echte traditionele stadions, kan echt niet.

Ik ben benieuwd hoe dit zo ontstaan is. Het veld van PEC is vorig seizoen beoordeeld als het beste kunstgrasveld in de Eredivisie. Gelukkig gaat hij er toch met een jaar uit voor natuurgras.

29 september 2019 om 19:09

@Sempros: je hebt gelijk, maar als je kijkt naar het lijstje van vorig jaar, kregen alle kunstgrasvelden een fors lager (maar dan ook echt fors lager) oordeel dan de rest van de velden. De vraag is dan of het een prestatie is om de beste van de slechtsten te zijn, toch?

Bij vorst, sneeuw, ijzel, en regen wordt een grasveld gekeurd en indien nodig afgelast. Bij kunstgras werkt het allemaal net wat anders, dus ik vraag me af of (zo lang het er toch ligt) hier geen andere regels voor moeten gelden. Kennelijk mag PEC onder de huidige regels zo'n kunstgrasveld presenteren, dus dat is hun goed recht. Maar dat betekent voor mij wel dat de regelgeving omtrent kunstgras aangescherpt mag worden.

29 september 2019 om 17:40

Voor het aanscherpen van de regels heb je ook instemming van de kunstgrasploegen nodig en dat kun je schudden. Ploegen als PEC halen liever nog een extra speler als Johnson die er niks van kan dan dat ze op een fatsoenlijk veld willen spelen.

29 september 2019 om 17:55

@ Master D, daar heb je gelijk in dat alle clubs erover moeten stemmen. Maar dan heb ik nog een heel bureaucratisch redmiddel: het herinterpreteren van de huidige regels. Want ik vraag me af of een grasveld in deze staat goed gekeurd zou worden.

29 september 2019 om 18:00

@peperbus038, ik snap de ergernis als steeds hetzelfde aangehaald wordt, maar met zo'n veld zul je bij elke thuiswedstrijd een andere club, spelers, coach, en supporters hun afschuw horen uitspreken. Dat Zwolle op hybride gras gaat spelen verandert namelijk niets aan de huidige situatie. Je moet de mensen die klagen dan ook niet aankijken, maar diegenen die verantwoordelijk zijn voor de huidige staat van jullie veld. Zoals Sempros hierboven ook zegt, zo slecht als nu was het eerst niet.

29 september 2019 om 18:02

@peperbus038 Ik hoef mij niet in te lezen. Kunstgras is een kostenbesparende maatregel. Omdat je dan minder kwijt bent aan het onderhoud van de velden. Dat geld dat je bespaard kun je dan gebruiken voor extra spelers die er vervolgens niks van kunnen. Ik heb mij prima ingelezen. Kunstgras is de topsportmentaliteit van PEC Zwolle. Net als dronken in auto stappen om hem tegen een lantaarnpaal te parkeren en anderen de maat nemen. Dat is PEC Zwolle.

29 september 2019 om 18:12

Dat geld argument van die kunstgras clubs doet me altijd een beetje denken aan het programma een dubbeltje op z'n kant ofzo. Geen cent hebben maar wel een paar flatscreens, 3 honden, 2 katten, 2 auto's, 5 kinderen en roken als een schoorsteen. Om vervolgens te roepen dat je de rekeningen niet meer kunt betalen.

@sempros Ik neem aan dat ook het bestuur van PEC Zwolle dit niet gewild heeft toen deze mat er in werd gelegd. Maar goed dat het wordt ingewisseld voor een normale grasmat komend jaar. Ik ben wel benieuwd naar het commentaar van de producent/leverancier van dit beroerde product.

Die clubs die op kunstgras spelen zeggen dat het met de kosten te maken heeft, prima zou je zeggen. Maar vervolgens hebben ze bijna allemaal 25 nietszeggende waardeloze derderangsvoetballers in dienst. Doe er dan 5 minder zou ik zeggen en ga op écht gras spelen vh geld dat je dan zou besparen

29 september 2019 om 18:02

Het is ook een onzinargument. Een club als Go Ahead, met minder geld dan Pec, heeft gewoon wél een fatsoenlijke grasmat.ze kunnen bij PEC dus best een paar spelers wegdoen en fatsoenlijk gras neerleggen.

Even mierenneuken maar een bal versnelt niet nadat die getrapt is. Daarnaast kan je op gras even hard trappen als op kunstgras. Het enige verschil met een gladde ondergrond is dat de bal minder snel vertraagt. Maar als de bal de grond niet raakt heb je daar sowieso geen last van. Wat Bruggink zegt is dus onzin.wat overigens niet verandert dat kunstgras kut is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren