Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Broer van Jurriën en Quinten Timber sleept profcontract in de wacht

Laatste update:

Dylan Timber zet bij FC Utrecht zijn eerste stappen in het betaald voetbal. De oudere broer van Quinten en Jurriën Timber heeft dinsdagmiddag namelijk zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract in De Galgenwaard. De 21-jarige verdediger is afkomstig van Derde Divisie-club Sparta Nijkerk. Dylan Timber volgt hiermee het voorbeeld van zijn broer Quinten, die Ajax vorige week inruilde voor FC Utrecht. De kersverse aanwinst sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

De centrale verdediger, tevens inzetbaar als rechtsback, is dolgelukkig met de kans die Utrecht hem biedt. "Geboren en getogen in Utrecht, en ik ben nu hier bij FC Utrecht om de volgende stap in mijn carrière te maken", zo laat hij weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben een verdediger die comfortabel is aan de bal. Ik houd van voetbal, dus ik wil dingen graag voetballend oplossen. Ik ben niet bang voor een kopduel, of überhaupt een duel. Dat ga ik zeker niet uit de weg! En met mijn snelheid kan ik ook van meerwaarde zijn."

Dylan Timber vindt het prachtig dat hij met ingang van volgend seizoen gaat samenspelen met zijn broer Quinten. "Hartstikke mooi. Hij speelt in het eerste, ik begin bij Jong. Het is aan mij om mezelf omhoog te werken en uiteindelijk samen op het veld te staan. Ik ben super trots op hem en op mezelf. Ook ben ik trots op mijn broers en op mijn moeder, die me hier gebracht heeft. Ik kijk uit naar de weg naar het eerste." De Utrecht-aanwinst heeft een verleden in de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde sinds vorig jaar zomer voor Sparta Nijkerk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog een broer die aan profvoetbal mag gaan ruiken. Doen ze goed, die vader heeft goudzaad. 3 voetballers als zoons wel top. Net de broertjes Hazard

Nou Jurrien, kom ook maar naar Utrecht

11 mei 2021 om 18:21

Nee, afblijven! Twee is voldoende 😊

11 mei 2021 om 18:21

Als je het goed vind houden we die lekker in Amsterdam. En trouwens, 3 Timbers in 1 team is veel te verwarrend

Jeetje hoeveel broertjes Timber zijn er wel niet haha. Kunnen we niet gelijk ook Jurrien halen zodat we zometeen met 3 Timbers in de verdediging spelen.
En ze lijken ook nog op elkaar dus als Quinten niet goed speelt kunnen we in de rust stiekem dylan brengen en heeft niemand het door... 😄

Anyway, benieuwd of hij het gaat halen.
21 jaar en pas in jong utrecht dus zal nog veel stappen moeten zetten.

11 mei 2021 om 21:04

Er is er nog 1 heb ik samen mee gespeeld is ook hun zaakwaarnemer

Bij deze constructie moet ik toch aan een package deal denken. Quinten lijkt me een goede aanwinst voor Utrecht en ik denk dat ze onderhandelt hebben dat zijn broer ook een kans krijgt. Op die leeftijd instromen in de KKD vanuit de amateurs is redelijk laat.

11 mei 2021 om 18:52

Ja ook nog derde divisie hè. Das niet heel best amateurniveau.

11 mei 2021 om 18:58

Derde divisie is het 4de niveau van nederland. Alleen de 2de divisie KKD en Eredivisie zitten daar boven. Dan ben je heus geen koekebakker hoor.

11 mei 2021 om 19:13

Nog flink wat stapjes tot Utrecht 1

11 mei 2021 om 19:25

Dat valt wel mee toch? Wel wat stapjes maar jij doet net voorkomen dat elke flapdrol 3de divisie kan spelen met niet heel best amateur niveau, wat gewoon niet waar is. Daarbij zitten er maar 25 teams tussen Sparta Nijkerk en Jong Utrecht waar hij aan sluit. Daarna moet hij daar maar laten zien dat hij de stap naar Utrecht 1 kan maken. Maar zo slecht als je het laat voorkomen is de 3de divisie niet en zeker Sparta Nijkerk niet daar proberen ze ook best leuk voetbal te spelen.

11 mei 2021 om 20:04

Dat snap ik wel, maar tussen Sparta Nijkerk en Jong Utrecht zitten ook weer 25 teams. De stap van derde klasse naar eerste divisie vind ik al heel behoorlijk laat staan naar de eredivisie. Maar over de derde klasse heb je gelijk, dat is een heel aardig niveau, ik heb het bij lange na nooit bereikt (al was ik in de kantine wel een subtopper).

11 mei 2021 om 21:16

Nee ik ook niet maar ga wel regelmatig kijken bij die divisies aangezien ik in de bollenstreek woon heb ik mooie wedstrijden zat met Lisse - VVSB - Katwijk - Noordwijk - Quick Boys Rijnsburgse boys en ga maar door om de hoek uit de 3de en 2de divisie. De derby Katwijk - Quick boys is een mooie hoor. En tuurlijk is het een stap omhoog maar veel van de bovenste teams als IJsselmeervogels en Katwijk doen niets onder voor op zijn minst de onderste helft van de KKD.

12 mei 2021 om 19:07

Wat BJP79 zegt. Vooral in de 2e divisie lopen heel vele goede voetballers rond die prima mee zouden kunnen in de KKD. Probleem is vaka echter dat dat soort jongens via allerlei schimmige constructies veel meer betaald krijgen dan dat ze bij veel KKD clubs krijgen, omdat de controles daar veel strenger zijn. Een van de redenen dat vele clubs de stap naar de KKD niet aandurven.

Lijkt me een grote stap. Zijn er nog Niekarkers hier de kunnen melden of deze Timber er wat van kan?

11 mei 2021 om 19:39

Hij komt van Kampong af daar was hij al een van de betere en vorig seizoen is hij naar Sparta Nijkerk gegaan. Hij heeft snelheid, kracht en inzicht dus een goede centrale verdediger

Haha we moeten het in Utrecht altijd doen met de mindervalide naamgenoten van de Ajax Toppers, eerst Sneijder, toen Kluivert, en nu double trouble met de gebroeders Timber. Wel leuk dat ze net als Rodney uit Utrecht komen. Succes boys.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren