Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey reageert op de vermeende interesse van Man United en Ten Hag

Laatste update:

Brian Brobbey is niet van plan om deze winter bij Ajax te vertrekken, zo laat hij weten op de persconferentie na afloop van het gewonnen Eredivisie-duel met RKC Waalwijk (4-1). De doorgaans goed ingevoerde journalist Florian Plettenberg meldde zaterdag namens de Duitse tak van Sky Sport dat Manchester United en manager Erik ten Hag een poging willen wagen om Brobbey los te weken bij Ajax.

De 21-jarige spits was afgelopen zomer ook al een doelwit van the Red Devils, maar van een transfer kwam het toen niet. Brobbey geeft zelf echter aan niets van de hernieuwde Engelse interesse te weten.

“Ik zag het ook voorbijkomen op het nieuws. Maar ik blijf lekker in Amsterdam”, zegt de 21-jarige spits. Brobbey wil een toekomstige transfer niet geheel uitsluiten. “Of ze in de zomer mogen terugkomen? Haha, wie weet.”

Ajax-trainer John van ‘t Schip hoopt in ieder geval dat de Amsterdammers deze maand niet meewerken aan een transfer van Brobbey. "Wat mij betreft is hij niet te koop”, spreekt de oefenmeester klare taal.

"Dus ja, ik hang dat om zijn nek. Het zou niet handig zijn als hij nu vertrekt. Maar wie ben ik om dat te zeggen? We proberen de groep zo sterk mogelijk te houden. Dan is Brobbey daar een heel belangrijke speler in. Ik beslis niet of hij vertrekt, maar er zijn dan wel krankzinnige bedragen nodig.”

Brobbey was zondag andermaal belangrijk voor Ajax. De spits maakte tegen RKC Waalwijk (4-1 winst) de eerste twee doelpunten. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op vijftien goals in alle competities.

De Oranje-international ligt nog tot medio 2027 in de Johan Cruijff ArenA vast. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op vijftien miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben vaak kritisch geweest op Brobbey, maar de laatste tijd doet hij het steeds beter. Weet zijn lichaam ook nuttiger te gebruiken, waar je hem vroeger zelden weg zag draaien om te schieten.

Het enige blijft toch, ik heb nooit het idee dat het makkelijk of rust gaat. Ook al je die tweede goal van hem ziet vandaag. Is dit bal eigenlijk heel slecht ingeschoten, vrijwel recht op de keeper. Het is allemaal op kracht, en niet op rust of verfijning.

Echt veel laten we het even "Luuk de Jong of Ronaldo goals" zie je hem ook niet maken. Het is allemaal vanuit de ruimte, of vanuit zijn fysiek. Je ziet hem zelden een simpele bal binnenlopen door slim te anticiperen, of eerste of tweede paal te lopen voor een bal wordt gegeven.

In dat opzicht vind ik hem voor een spits zeker nog wat aspecten missen. Net zoals hij echt dramatisch is in het nemen van strafschoppen. Maar dat er verbetering in zit, hij zich goed ontwikkeld en lekker bezig is. Dat spreekt voor zich.

21 januari 2024 om 21:44

Prima analyse! Ook ik ben vaak kritisch geweest en je moet toegeven, hij doet het steeds beter. Dat mag ook wel na wat Ajac heeft gedaan om hem uit de situatie bij Leipzig te halen. Ik denk dat hij ook zeker nog niet klaar is voor een volgende stap. Laat die jongen eerste even lekker presteren en goals maken. Zelfs deze zomer acht ik nog te vroeg, of hij moet om een of andere reden een geweldig EK met oranje spelen.

21 januari 2024 om 21:50

Simpele bal binnenlopen zoals bij de 1-0? Hoevaak krijgt die ballen die simpel binnen te lopen zijn? Bergwijn geeft zulke ballen niet, geen een middenvelder niet en Berghuis slingert ze vaak naar de 2e paal. Qua aanvoer is het dus ook niet veel. Wel ben ik met je eens dat die nog beter positie moet kiezen in de 16.

21 januari 2024 om 21:56

Vandaag de 1-0 inderdaad, vorige week tegen GAE ook volgens mij de 1-0 waar hij goed weg loopt bij die bal van Bergwijn. Ook het positie kiezen zie ik juist steeds beter gaan.

21 januari 2024 om 22:31

Die rust zit er gewoon niet in bij hem, maar dat is omdat hij een explosieve spits is. Hij is pas 21. Die jongen zijn lichaam groeit nogsteeds, hij gaat alleen maar sterker en sterker worden. Brobbey heeft zoveel kracht in zijn lichaam dat hij dat zelf niet eens doorheeft en waarschijnlijk wanneer hij een bal rustig erin wilt schieten gaat de bal juist hard erin. Ik zie Brobbey makkelijk 20 goals scoren dit seizoen.

De cijfers kloppen niet, hij stond op 13 goals in alle competities voor vanmiddag. 11 in de competitie, 3 in Europa en 1 in de beker maakt 15 doelpunten alle competities.

Wat mij betreft vragen we gewoon weer 100 miljoen. Dan geeft United direct op en schakelen ze wel door. Ajax heeft Brobbey nodig in de strijd om Europees voetbal volgend seizoen te halen. Een van de weinige spelers die wel absoluut levert dit seizoen.

Kan me niet voorstellen dat Brobbey het in Engeland gaat redden. Voor de Eredivisie is het een prima spits, maar zijn fysieke voordeel zal in de Premier League veel minder nuttig zijn, de verdedigers daar zijn doorgaans ook vrij sterk.

21 januari 2024 om 22:24

Brobbey is een prima spits maar is natuurlijk (nog?) niet klaar voor Engeland.
Zelfs Pavliides en Giminez zijn nu (nog?) beter. Misschien dat in potentie Brobbey beter is. Maar nu moeten we onze Nederlandse bias weg doen en accepteren dat Brobbey nog geen sterspits is

21 januari 2024 om 23:01

Brobbey is beter dan door jouw genoemde spelers. Daarnaast is het juist een voordeel, want hij mag daar namelijk ook echt zijn lichaam gebruiken. Hij moet trouwens gewoon nog 2/3 jaar blijven, zodat hij gewoon minimaal 2 jaar 25/30 goals per seizoen gaat maken.

21 januari 2024 om 23:25

Het is een vereiste om in Engeland te voetballen om kracht te hebben. Brobbey is sterk maar zie hem genoeg op de grond liggen. Verder is Brobbey ook niet de snelste en meest technisch begaafde speler. Brobbey tijd komt nog wel.
Verder draagt Pavlided zo'n beetje het hele AZ elftal en maakt Giminez ze op de lopende band. Nee, Brobbey is (nog) niet consistent beter.

21 januari 2024 om 22:27

Brobbey zou de premier league makkelijk aankunnen, geloof mij. Dit is gewoon een Lukaku 2.0 alleen is Brobbey explosiever en sneller. Die kracht van Brobbey is abnormaal, ik denk niet dat er verdedigers zijn die 90 minuten lang hem in de broekzak kunnen houden.

21 januari 2024 om 23:00

Lukaku 2.0 heb je teveel gedronken vandaag? Lukaku is een betere kopper, betere voetballer, betere afmaker, betere schot, betere inzicht. Eigenlijk bijna alles beter dan Brobbey.

21 januari 2024 om 23:22

Lukaku een betere afmaker??? Die schiet ze echt vaker mis dan Brobbey

Praat niet over krankzinnige bedragen en united in één zin, want ze staan zo voor de deur. Als Brobbey vertrekt dan kan je plek 3 vergeten. Dat is al lastig, maar dan onmogelijk. Hij is de enige die zijn niveau regelmatig aantikt.

21 januari 2024 om 23:47

Als Brobbey nu vertrekt hoef je niet eens CL te halen om de Feyenoord en PSV financieel te blijven. Niet dat je dat moet willen. Gewoon nog lekker 1-2 seizoenen Ajax en dan 100 miljoen opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren