Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey ontbreekt in opstelling Ajax voor duel met Fortuna Sittard

Laatste update:

Ajax moet het tegen Fortuna Sittard stellen zonder Brian Brobbey. De spits begint uit voorzorg op de bank. Chuba Akpom neemt zijn plek in. Verder ontbreekt Devyne Rensch in de selectie wegens een schorsing. De plek van de centrumverdediger wordt ingenomen door Josip Sutalo, die is hersteld van een blessure. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 3.

Diant Ramaj staat onder de lat bij Ajax. De Duitser ziet vijf verdedigers voor zich staan: Tristan Gooijer, Sutalo, Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato en Borna Sosa. Rensch pakte vorige week tegen FC Utrecht een directe rode kaart en kreeg daarvoor drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Op het middenveld en in de aanval wijzigt Van ‘t Schip niets. Kristian Hlynsson, Jordan Henderson, Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor moeten voor de aanvoer richting spits Akpom zorgen. Brobbey ontbreekt 'uit voorzorg', schrijft clubwatcher Tim van Duijn van Voetbal International op X.

Net als Kaplan in de verdediging maakt ook Mannsverk op het middenveld een uitstekende indruk de laatste weken. De Noor lijkt niet meer weg te denken uit de basisformatie van de Amsterdammers.

Ajax kent zoals bekend een zeer moeizaam seizoen, al maakten de Amsterdammers midweeks wel een uitstekende indruk tegen Aston Villa, de nummer vier van de Premier League. Hoewel Ajax niet wist te scoren, stond het defensief goed en creëerde het de nodige kansen. Achterin waren Kaplan en Hato de uitblinkers. Kaplan voorkwam in de blessuretijd met een uiterste ingreep dat Leon Bailey een schot op doel kon krijgen en vierde dat moment als een treffer. Ook voetballend maakte de Turk een prima indruk.

“Dit is wat je vanuit Ajax graag wil zien, dat je van achteruit kan opbouwen", vertelde Van 't Schip na Villa-thuis. "Dat kan hij, hij blijft rustig en stelt uit. Daarnaast is hij verdedigend sterk, zowel in de lucht als in de een-tegen-een. Een paar keer gooide hij zich ervoor. Dat is prachtig, hij brengt een echte winnaarsmentaliteit met zich mee.” Kaplan kende een zware start in Amsterdam wegens een zware knieblessure. Twee weken geleden debuteerde hij dan eindelijk tegen AZ. “Ik ben blij voor hem dat hij na zo een moeilijke periode weer aan het voetballen is.”

Waar Ajax strijdt om plek vier of vijf, heeft Fortuna nog altijd zicht op deelname aan de play-offs om een Conference League-ticket. Het spel van Fortuna is niet altijd even overtuigend, maar met een elfde plaats – twaalf punten boven nummer zestien RKC Waalwijk – hoeft de ploeg van trainer Danny Buijs zich geen zorgen meer te maken om degradatie.

Fortuna won zijn laatste twee wedstrijden, van RKC (0-1) en Excelsior (5-2), grotendeels dankzij Kaj Sierhuis. De spits, jeugdproduct van Ajax, maakte in Waalwijk op schitterende wijze het enige doelpunt. Een week later maakte hij binnen twintig minuten een hattrick én leverde hij de assists op de overige doelpunten van Justin Lonwijk en Rodrigo Guth. De in Athene geboren Sierhuis heeft nog maar één Eredivisie-doelpunt nodig om in de dubbele cijfers terecht te komen.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Hlynsson, Henderson, Mannsverk, Taylor; Akpom.

Opstelling Fortuna Sittard: Verrips; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Duarte, Oratmangoen, Özyakup; Córdoba, Sierhuis, Lonwijk

Bekijk dit duel live op ESPN via Ziggo!

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat wordt een lange wedstrijd ben ik bang...

10 maart 2024 om 13:36

Met een 5 mans verdediging in eigenhuis tegen, met alle respect Fortuna. Iedereen snapt dat je 5-4-1 speelt tegen Aston villa om niet met 0-5 te verliezen. Maar thuis tegen Fortuna zul je er gewoon vol op moeten klappen als je wilt winnen.

10 maart 2024 om 13:40

Wie zou je dan opstellen?

10 maart 2024 om 14:05

Ze hebben volgens mij geen echte buitenspelers fit. Wat op zich bijzonder is. Ajax waar de huisstijl 433 is en die in de hele jeugd ook dit systeem speelt heeft niet een fatsoenlijke rechtsbuiten en ook maar 1 linksbuiten. Vroeger hadden ze de posities dubbel bezet en in geval van calamiteiten haalden ze dan iemand uit het 2e of uit de A jeugd. Nu is het alternatief een Portugese hardloper van 16 miljoen die geen fatsoenlijke voorzet kan geven.

Er is nog wel wat werk te verzetten daar in Amsterdam de komende jaren.

10 maart 2024 om 14:10

De selectie is echt verschrikkelijk uit balans. Dat komt door die achterlijke Duitser die denkt dan Berghuis een rechtsbuiten is en hij heeft 4 backs gehaald. Toch zou ik Forbs wel op de linkerkant willen zien.

10 maart 2024 om 14:15

Ik zou 4-2-3-1 spelen. Akpom in de punt. Daarachter Forbs Taylor Hylson. Mannsverk en Hendersson voor de controle. Achterin Hato Kaplan Sutalo en Gooier.

Ik houd mijn hart vast

Wordt een lastig potje. Zonder volledige eerste voorhoede gaat scoren lastig worden. Voorspel de brilstand na 90 minuten

10 maart 2024 om 14:43

Kan al snel de prullenbak in 🤣

10 maart 2024 om 18:39

Wel gelijkspel.

Loop ik net nog in een ander topic doodleuk te zeggen dat we gelukkig 'maar' tegen Fortuna spelen vandaag. Zonder Brobbey en met Sutalo wordt het gewoon weer een gelijkwaardige tegenstander en een 50/50 wedstrijd 😅

10 maart 2024 om 13:26

Wat is dat toch met die blinde haat op Sutalo? Die speelt veel stabieler dan een Hato of Rensch de laatste tijd, maar ik zie nooit comments met “met Rensch en Hato in de basis is het weer een 50/50 wedstrijd!” Bovendien heeft Sutalo nog niet de kans gehad om zich te bewijzen in deze formatie. (Dat Sutalo ondermaats presteert zie ik ook wel)

Akpom is een groter probleem dat Sutalo. Akpom mist ongelofelijk veel simpele kansen, en hij is technisch zwaar beperkt. Ik ben echt geen fan.

10 maart 2024 om 13:31

Ik denk dat Sutalo z'n enige redding is dat er iemand in de vorm van Kaplan staat die daadwerkelijk kan verdedigen. Mocht er komende zomer een club zijn die in de buurt komt van wat Ajax voor Sutalo heeft betaald mag hij wat mij betreft direct weg. Ja, Alvarez had ook een seizoen nodig. En wellicht wordt Sutalo ooit nog de beste verdediger ter wereld, maar het ziet er gewoon niet uit. Soms klikt het, soms niet. Ajax en Sutalo zijn duidelijk geen match.

10 maart 2024 om 13:32

Pedri16. Weet je hoe dat komt? Omdat je bewering niet klopt dat die 'veel stabieler dan Rensch of Hato' speelt de laatste tijd. Er zijn juist veel mensen die hem maar kansen willen blijven geven en daarom een soort blinde spot voor hem creëren omdat ze hem zo graag zien slagen ofzo? Elke keer dat Sutalo afwezig is staat de defensie namelijk niet instabieler, maar juist heel veel stabieler. Dat was de voorgaande keer met zijn afwezigheid en Rensch en Hato naast elkaar ook al het geval. Die jongen brengt zo ontzettend veel onrust met zijn spel. De enige wedstrijden waarin er dit seizoen de 0 is gehouden zijn ook wedstrijden geweest waarbij Sutalo afwezig was.

10 maart 2024 om 13:33

Het is geen blinde haat maat je mag van een 24 jarige Kroatische international, die al 8 maanden bij Ajax speelt toch wel meer verwachten.
Ik zie nog geen vooruit gang en Hato mag ook wel eens op de bank maar hij is nog maar net 18 dus mag wel eens een foutje maken

10 maart 2024 om 13:34

Sutalo is dan ook een aankoop van ruim 20m. Hato is 17.. en van Rensch weten we dat hij niet goed genoeg is.

10 maart 2024 om 13:34

Ja wat een stabiele indruk maakte Sutalo met z'n fout tegen Psv, al die ingeleverde ballen tegen Heerenveen . z'n rol bij de gelijkmaker van Nec en z'n apatische optreden in Alkmaar.

10 maart 2024 om 13:35

Je weet wel dat Rensch ook tegen Utrecht 2 zekere goals weggaf door zijn passieve houding? Ben benieuwd of het met 0-2 bij rust ook als stabiel omschreven werd

10 maart 2024 om 13:40

Inke: ik word er ook een beetje moe van inmiddels en denk dat je hem beter kunt slijten deze zomer alleen al omdat hij zo de schijn tegen heeft bij de fans (en analisten). Maar wat je zegt klopt gewoon niet.

De tweede helft tegen GAE viel het helemaal uit elkaar nadat Sutalo uitviel. Het was al gevaarlijk maar toen Medic erin kwam werd het echt totaal open huis. Uit tegen Heracles (zonder Sutalo) was de achterste linie een drama. Je gaf toen twee volledig onnodige goals weg door persoonlijke fouten van Hato en Gooijer. Thuis tegen RKC kreeg je zonder Sutalo die comedy capers goal van Kramer tegen waar iedereen de bal kwijt was in de 16.

Begin dit seizoen was hij een bron van onrust achterin, dat ben ik helemaal met je eens. Maar ik vind het juist de laatste weken een van de meer stabiele factors achterin tussen allemaal broekies die constant staan te slapen. En hij maakt zelf ook nog weleens een foutje ja, dat doen alle verdedigers op dit niveau (zie Hancko, Boscagli, Trauner, Beelen, Propper, Sandler).

Maar goed. Die jongen ligt onder zo'n vergrootglas nu dat hij eigenlijk niks meer goed kan doen dus in dat geval kun je je afvragen of zo iemand nog wel toekomst heeft binnen een club. Als je er een redelijk bedrag voor kan krijgen deze zomer misschien beter laten gaan. Hoewel we ook nog even moeten zien hoe Kaplan zich staande houdt in een 4-3-3 naast Hato.

10 maart 2024 om 13:41

Rensch geeft 2 grote kansen tegen Utrecht weg en pakt rood.. hij was de enige reden dat Ajax die wedstrijd nog punten kon verspelen tegen een verder waardeloos Utrecht.

Sutalo is ook niet veel, maar hij wordt telkens benoemd als dé zwakke plek, terwijl een Rensch minder is. Wat je ziet bij Sutalo is pure onzekerheid, waardoor hij vooral aan de bal de fout in gaat. (Maar hij was de laatste tijd al wat kalmer aan de bal) defensief is Sutalo beter dan Rensch. Ik vind Sutalo ook niet best, maar hij wordt er constant uitgepikt.

10 maart 2024 om 13:51

Inkemontana. Daar ben ik het helemaal mee oneens, het is juist andersom. Mensen hebben een blinde vlek voor Sutalo, in negatieve zin. Je hebt hier een enkeling die hem nog objectief kan beoordelen, de rest doet niks anders dan hem de grond in boren. Elke tegengoal wordt uiteindelijk aan hem toegeschreven, ook al gaan er voor hem al 3 mensen in de fout. Hato doet basisdingen als op buitenspel letten al fout. (Ja hij is jong, dus hij mag fouten maken. Maar zoiets simpels al fout doen?)

Sutalo speelde laatste een wedstrijd zowat in zijn eentje achterin terwijl Ajax een goal probeerde te forceren (ik meen tegen Heerenveen laatste 15 minuten) hij hield het toen in zijn eentje achterin dicht én hij draaide een paar keer prima weg onder druk van zijn tegenstander. Hij kan het dus wel.

10 maart 2024 om 14:10

De gehele achterhoede heeft gefaald de afgelopen maanden. Sutalo begon dramatisch terwijl er hoge verwachtingen waren en doet het iets minder slecht maar nog steeds niet goed. Hato begon ok, maar is nog maar 17 en dus wisselvallig en dat zie je de laatste weken. Rensch heeft nog nooit het niveau aangekund.

Dat Sutalo nu door sommige mensen als goed wordt betiteld komt omdat de lat door alle ellende een stuk lager is gelegd. Kaplan speelde 2 goede wedstrijden en dat is de norm. Alleen ook deze jongen is nog vrij jong en misschien wisselvallig. Het beste zou zijn dat Ajax wat ervaring achterin haalt en Sutalo verkoopt die jongen krijgt nooit meer het zelfvertrouwen bij Ajax.

10 maart 2024 om 14:24

Akpom een groter probleem dan Sutalo de koekenbakker? Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar dit is te gek.

10 maart 2024 om 14:45

Laten we dan maar even de proef op de som nemen:

Sutalo:
Laatste 5 gespeelde wedstrijden: 10 goals tegen
Gem. 2 goals tegen per wedstrijd

Laatste 10 wedstrijden: 17 goals tegen
Gem 1,7 goals tegen per wedstrijd

Hato
Laatste 5 gespeelde wedstrijden: 8 goals tegen
Gem. 1,6 goals tegen per wedstrijd

Laatste 10 wedstrijden: 16 goals tegen
Gem 1,6 goals tegen per wedstrijd

Rensch (centraal in de verdediging)
Laatste 5 gespeelde wedstrijden: 7 goals tegen
Gem. 1,4 goals tegen per wedstrijd

Heeft geen 10, maar 7 wedstrijden max op cv gespeeld.
Laatste 7 gespeelde wedstrijden: 8 goals tegen
gem 1,14 goals tegen per wedstrijd

En dan moet je dus in het achterhoofd nemen dat Hato vaak de wedstrijden naast Sutalo ook speelt. Het gem. goals van Hato tegen wordt dus naar beneden getrokken als 'ie naast Rensch speelt en omhoog getrokken als 'ie naast Sutalo speelt. De defensie heeft dus in ieder geval nooit stabieler gestaan met Sutalo erbij op cv. Ook niet in de laatste periode.

10 maart 2024 om 13:34

Ik hoop dat wanneer Rensch terug is, Sutalo gewoon blijft spelen en Rensch naar wingback gaat ten koste van Gooijer. In laatstgenoemde zie ik echt helemaal niks qua potentie.

10 maart 2024 om 13:42

Daar ben ik het ook mee eens. Op die plek kan een slaapmoment van Rensch ook iets minder kwaad.

10 maart 2024 om 13:51

Bizar dat je zo over Sutalo spreekt. Hij heeft meer laten zien dan Rensch. Sutalo heeft bij Zagreb en bij het nationaal elftal heel goed gespeeld. Dat hij nu niet altijd rendeert, heeft puur met vertrouwen te maken. Moet je als supporter dan ook vooral zo doorgaan… dat zal echt helpen…

10 maart 2024 om 14:05

Het zal aan mij liggen maar ik snap ook niet zo waarom je je als supporter zo tegen een eigen speler zou keren, zelfs over Gaaei is men over het algemeen nog vergevingsgezinder sommige Ajax fans hier gedragen zich echt alsof Sutalo elke ochtend in hun koffie heeft gepist ofzo.

Sutalo was hartstikke duur en is in een dramatisch team terecht gekomen. Dan kun je toch als supporter beter de hoop houden dat het er nog wel uit gaat komen in plaats van alle potentie momenten die hij wél laat zien (die echt wel te zien waren de laatste weken) gewoon negeren en elke keer dat Rensch, Hato of Gooijer opzichtig in de fout gaan toch weer eventjes Sutalo uitlichten. Omdat die niet snel genoeg terugrende nadat Hato buitenspel opheft (AZ uit) of zijn man kwijt is nadat 3 van zijn medespelers hun man eerder al kwijt zijn of nul druk op de bal/man zetten (NEC thuis).

10 maart 2024 om 15:04

4ever4ajax. Je bent wel precies het stereotype dat ik hierboven benoem. Verblindt voor de feiten om zo graag Sutalo te zien slagen. Zie mn stuk hierboven en je ziet dat je onzin spreekt rondom Rensch en Sutalo bij Ajax (en dan is Rensch al het niveau dat Ajax moet doorselecteren ) En het onderpresteren heeft zogenaamd altijd met van alles en nog wat te maken behalve met kwaliteiten van Sutalo zelf. Toch raar dat een Kaplan wel gelijk kan presteren na 1,5 jaar blessureleed.

541 met Taylor, Akpom en Hlynsson zonder enige snelheid. Veel succes John

10 maart 2024 om 13:26

Akpom heeft wel snelheid toch? Balbehandeling en functionele techniek is weer wat anders, maar volgens mij is ie niet langzaam.

10 maart 2024 om 13:27

Hij is juist best snel en zijn looplijnen in de spitspositie zijn prima. Ben alleen bang dat er niemand is om in het gat te lopen dat hij trekt door verdedigers met zich mee te nemen. Misschien Taylor. Je zou ook Forbs erin kunnen brengen voor Hlynsson op een gegeven moment. Een beetje op de omschakeling met Akpom en Forbs zolang je je hele basis voorhoede mist.

10 maart 2024 om 13:27

Wat zie je als snelheid? Hij is niet langzaam zoals Siovas bij Fortuna nee, maar hij is wel veel trager dan bijvoorbeeld een Brobbey.

10 maart 2024 om 13:34

Pedri: ik heb Akpom best een aantal keer een verdediger eruit zien lopen, om 'm vervolgens wel recht op de keeper te schieten

Zal wel meevallen allemaal. Ja Brobbey is belangrijk maar ook hij komt niet altijd even lekker uit de verf in dit systeem. Met Sosa op wingback positie en Akpom in de spits heb je wel een potentiele link-up voor kopkansen. Ik zie Akpom zelf veel liever in de spits dan op 10. Er zijn posities waar de dubbele bezetting veel slechter uitpakt. Vond hem tegen Vitesse ook sterk spelen toen hij Brobbey moest vervangen.

Maak me meer zorgen om Hlynsson in dit systeem, die speelt echt niks meer klaar en dat komt de aanvoer naar Brobbey/ Akpom ook niet ten goede. Gooijer is ook niks op de wingback positie helaas. Brengt aanvallend veel te weinig.

10 maart 2024 om 13:30

“Brobbey komt niet lekker uit de verf in dit systeem” ben het vaak met je eens, maar hier dan weer niet.

Brobbey is echt de enige die kansen creëert. Ook in dit systeem. Hij heeft niet eens aanvoer nodig hij creëert zijn kansen zelf wel. Akpom daarentegen.. die kan je 5x één-op-één sturen en hij maakt er met moeite ééntje. (Zie Paok, zie invalbeurt tegen Volendam) Akpom krijgt op een of andere manier de kansen wel, maar hij is volstrekt blind in het afwerken. Hij doet maar wat, op hoop van zegen.

10 maart 2024 om 13:43

Brobbey creeert nog wel wat kansen maar komt echt veel minder goed in zijn spel in dit systeem dan in 4-3-3 toch? Getuige ook het feit dat hij minder scoort sinds ze van systemen zijn gaan wisselen. Hij staat nu heel vaak op een eiland en voor een spits die meer moet hebben van duelkracht (en de duels ook vaak opzoekt met zijn man) en niet alleen maar diep gaat is dat niet altijd even handig.

Bij Akpom kan dat ook een kwestie zijn van zelfvertrouwen. Zie notabene Brobbey eerder dit seizoen. Die miste toen elke 1-op-1.

10 maart 2024 om 13:57

Ligt dit aan het systeem of aan de spelers in zijn rug? Stel je zet Bergwijn en Berghuis op de plek van Hlynsson en Taylor, dan is het al wat makkelijker voor Brobbey toch?

Uiteindelijk kan je best terug naar 433. Echter vraag ik me af of je niet beter zo kan blijven spelen met Berghuis en Bergwijn op die “10” posities. Zo voeg je direct aanvallende impulsen toe terwijl je achterin toch een mannetje meer hebt. Uiteindelijk is het verschil tussen 433 of 343 (of 541 hoe je het ook ziet), niet meer dan Hlynsson/Taylor opofferen voor een extra verdediger.

Of je speelt met een van die twee op 10 en maakt er 433 van (+ je maakt Sosa direct weer een kwetsbare back) met berghuis en bergwijn als buitenspelers

of je laat het zo staan, offert Taylor of Hlynsson op voor een verdediger en laat Berghuis en Bergwijn als “halve” 10en staan.

10 maart 2024 om 14:08

"stel je zet Bergwijn en Berghuis op de plek van Hlynsson en Taylor, dan is het al wat makkelijker voor Brobbey toch?"

Nouja dan kom je in de praktijk meer in een 5-2-3 te spelen in plaats van 5-4-1 zoals het nu staat.

Mijn reactie ging dan ook over hoe Brobbey functioneert in het huidige systeem met de huidige namen die op het veld staan. Dat is wat Akpom vandaag mag gaan invullen, niet hoe dat met de twee Bergjes erbij zou werken.

Komop zeg thuis tegen fortuna moet toch geen probleem zijn voor ajax zonder brobbey alsof alles om hem draait

Verstandig besluit. Brobbey vecht zich elke wedstrijd met 110% er doorheen. Even op kracht komen. Tegen Fortuna moet je dat ook kunnen doen zonder hem.

Eindeloos vertrouwen in Akpom, niks aan de hand. Achterover zitten en genieten!

Waarom tegen Fortuna niet met 2 spitsen spelen?? Je offert een van de twee tienen voor een spits. Nu ben je voorin tandeloos. Hlynsson en Taylor scoren zelden, en Akpom is geen Brobbey die 3 man bezig houdt. Zoveelste foutje van de technische staf. Zucht....

10 maart 2024 om 13:52

Als de backs heel hoog gaan staan dan valt het wel mee met 2 spitsen. Probleem is dat Gooier overal op het veld meer last is dan lust. Het angstigste is wel als hij achterin aan de bal komt, iedereen staat in de vooruit modus en hij levert hem gewoon in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren