Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey leerde les: ‘Hoe? Ik zou in elk geval niet zo boos worden’

Laatste update:

Brian Brobbey zegt veel geleerd te hebben tijdens zijn halfjaar bij RB Leipzig. De twintigjarige spits liet Ajax afgelopen zomer achter zich om transfervrij de overstap naar Duitsland te maken. Het werd een teleurstellende periode, met als dieptepunt de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen waarin hij al in de eerste helft werd gewisseld.

“Klopt, ik speelde weinig. Maar ik heb er zeker veel geleerd. Ook mentaal. Dat ik een keer in de eerste helft werd gewisseld, was niet leuk, maar zo’n ervaring neem je mee”, zo wijst Brobbey in een interview met Ajax Life op zijn enige basisoptreden in de Bundesliga, waarin hij na 43 minuten werd gewisseld. “Als het weer een keer gebeurt, weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Hoe? Ik zou in elk geval niet zo boos worden. Maar het zou niet goed zijn als het weer zou gebeuren.”

“Het was geen verkeerde keuze om naar Leipzig te gaan. Het pakte alleen minder goed uit. Maar ja, ik kon ook niet in de toekomst kijken.”, geeft Brobbey te kennen. Na 252 minuten te hebben gespeeld in 14 wedstrijden, keerde de international van Jong Oranje in januari op huurbasis terug naar Ajax. “Ik vond dat ik de training meteen goed kon bijbenen. Beter dan vorig jaar. Hoe ik dat merkte? Ik kon het allemaal beter belopen. Daar merk ik uit dat ik sterker ben geworden in Duitsland. Ik heb daar goed getraind.”

Brobbey speelde voorlopig twee wedstrijden (drie doelpunten) voor Ajax, voordat hij een knieblessure opliep die hem tot begin volgende maand aan de kant zal houden. “Hoe volgend jaar eruit ziet? Dat hoor ik wel in juni. Tot die tijd blijf ik hier lekker in Amsterdam. Ik ben gekomen om veel te spelen, maar of dat ook gebeurt moet je aan de trainer vragen. Ik ben ook gekomen om een leuke tijd te hebben en prijzen te winnen.”

Moet Ajax Brian Brobbey na dit seizoen behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou voor Ajax wel eens heel goed kunnen uitpakken. Hij moet zelf z'n kont in de krib gooien bij Leipzig en na het seizoen een vijfjarig contract bij Ajax tekenen. Dan ligt hij tot z'n 24e vast. Hopen dat Leipzig een beetje normale transfersom eist.

18 februari 2022 om 09:42

waarom zou Leipzig een normale transfersom moeten eisen, die hebben die jongen net een half jaar binnen de club, laten hem nu ervaring op doen bij een andere topclub en dan komt hij weer terug en kan hij komend seizoen gewoon aansluiten bij de selectie en voor zijn plekje daar vechten. Leipzig zou wel gek zijn als ze hem nu al weer van de hand zouden doen.

18 februari 2022 om 09:53

Als Brobbey het goed doet, denk ik dat Leipzig 10 a 15 miljoen gaat vragen. Dat moet je als Ajax zijnde niet willen betalen. Hij heeft zelf niet bijgetekend. Bij Gravenberch gebeurd hetzelfde nu, zolang ze Raiola als zaakwaarnemer houden blijf je dit soort dingen ook houden. Loopt die straks weer gratis de deur uit, Als ze hem bijvoorbeeld kunnen kopen voor 8 miljoen, dan kun je het overwegen, maar dan moet je eigenlijks ook eisen dat hij afstand doet van Raiola.

18 februari 2022 om 10:16

10-15 miljoen, nooit voor een speler van leipzeg zit je minimaal op het dubbele, 8miljoen helemaal belachelijk daar heb je tegenwoordig type als joey veerman.

18 februari 2022 om 10:21

Brobbey heeft nog helemaal niks laten zien. Hij heeft 5 leuke wedstrijden in totaal bij Ajax gespeeld en bij Leipzig heeft hij helemaal niks gepresteerd, Dus op basis waarvan zou hij 30 miljoen moeten kosten?

18 februari 2022 om 10:50

Dit vooral ! Het is gewoon een jonge speler die echt nog alles moet bewijzen. Heeft eigenlijk ook nog helemaal niks te zoeken op Bundesliga niveau , zie Malen die sneeuwt daar volledig onder.

18 februari 2022 om 10:56

Brobbey komt niet terug. Overmars weg, Ten Hag die waarschijnlijk vertrekt en die blinde liefde van Ajax is voorbij.

18 februari 2022 om 12:09

Dat zou geweldig zijn, maar ik zie RB Leipzig hier niet aan meewerken. Daarnaast lijkt Brobbey mij ook niet iemand die vervelend gaat lopen doen?? Ik zou het toejuichen dat hij langdurig wordt vastgelegd zeker met de mogelijkheid dat Haller vertrekt. Indien dit niet mogelijk is zou ik graag Weghorst zien als vervanger van Haller met Rasmussen erachter als 2e spits!

Wel interessant om te lezen dat zelfs deze korte periode Duitsland voor Brobbey iets heeft opgeleverd. We zijn in Nederland nogal snel met het statement dat spelers beter eerst de eredivisie aan flarden moeten schieten voordat ze vertrekken. Ik twijfel daar over. Ik denk dat speeltijd een probleem kan zijn, maar ik geloof echt dat je fysiek, mentaal zoveel kunt leren buiten Nederland. De Jong-elftallen van Ajax, PSV, Utrecht AZ worden ook versneld voorbereid op serieuzer voetbal door ze op jonge leeftijd al in de KKD te laten spelen. In die zin denk ik dat een talentvolle speler uit de Nederlandse competitie niet per definitie een slechte keuze maakt wanneer hij voor een buitenlands avontuur kiest, ook al betekent dat aanvankelijk minder speelminuten of een club van ietsje minder statuur dan de club waar je vandaan komt.

18 februari 2022 om 10:31

Het is vooral voor jonge spelers gewoon zwaar als ze niet aan spelen komen. Dan worden ze ongelukkiger van en als je dan in een ander land zit zonder al je vaste vrienden en familie om je heen dat je dan mentaal gewoon heel sterk moet zijn. Iets wat op die leeftijd vaak nog niet zo sterk ontwikkeld is.

Als je in je eigen land op de bank komt zitten heb je een veilige omgeving die je kan opvangen.

Dat Brobbey zegt dat die korte periode in Duitsland hem beter heeft gemaakt zegt hij natuurlijk ook gewoon puur om zijn keuze goed te praten. Dus daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Dat zeggen al die spelers.

18 februari 2022 om 13:50

Ik sta hier ongeveer zelfde in. Vooral juist door o19 die o18 is geworden, Jong elftallen in de KKD etc. Op dit tempo ben je met 20 klaar in Nederland als je ziet dat spelers als Brobbey (65+ profwedstrijden) en Gravenberch (bijna 150 profwedstrijden) maar ook bij PSV iemand als Madueke (60+ potjes) uit 2002 gewoon veel meer ervaring hebben dan je zou verwachten. Of uit 2003 heb je Rensch die in de 60 profwedstrijden heeft, Regeer uit 2003 zit al in de 60, net als Ünüvar.
Iemand als Timber uit 2001 is nog een jonge speler voor buitenland maar staat net als Gravenberch op 100 professionele wedstrijden al.

Om aan te geven De Ligt +/- 135 potjes voor hij uit Nederland vertrok.
De Jong +/- 140 potjes in betaald voetbal voor hij vertrok.
Dest had er slechts 72
Botman zat nog onder de 60 potjes voor hij naar Lille vertrok
Malen +/- 130 potjes voor hij naar BVB ging
Depay +/- 140 potjes voor vertrek
Gakpo staat nu 145 potjes en zal dus 160-170 potjes hebben gehad in betaald voetbal als hij stap maakt deze zomer.
Boadu had er nog geen 100 gespeeld.
Koopmeiners +/- 170 potjes.

Uitgeleerd is vaag begrip, maar om 200+ potjes in Nederland te spelen als je vanaf 16-18 jaar al in betaalde voetbal speelt is gewoon te lang, zeker bij een aanvallende ploeg krijg je dan te weinig nieuwe prikkels. Maar gevolg van bij topclub in Nederland spelen is dat je eigenlijk alleen naar subtopper of hoger in topcompetitie kan door vraagprijs terwijl niveau van meeste eerder past bij een middenmoter. Langer dan 2 seizoenen in de KKD is niet gewenst in huidige opzet, maar voor talent is langer dan 2 à 3 seizoenen in de Eredivisie ook niet gewenst. Zeker als je eerst KKD hebt gehad, dan ben je al 4 à 5 seizoenen profvoetballer. Je gaat in één spelsysteem spelen met zelfde sterktes en zwaktes, risico is dat je te zeer in een vorm gegoten gaat worden terwijl je op genoeg vlakken nog te verbeteren hebt.

18 februari 2022 om 22:16

Wolterx, thanks voor t korte overzicht. Nice.

Toch blijft het vreemd, Brobbey, de man die gewoon koos voor het geld en kapitaal vernietigde voor Ajax wordt gewoon op huurbasis teruggenomen.
Dit is een slecht signaal naar de rest toe en zal ook zeker zorgen voor meer van dit soort zaken. Kijk maar bijvoorbeeld naar Mazraoui, die gaat ook gratis de deur uit.

18 februari 2022 om 10:43

Mazraoui heeft veel betekend voor Ajax, totaal niet vergelijkbaar.

18 februari 2022 om 11:51

Zo heel gek was het ook weer niet dat Brobbey voor Leipzig koos, tuurlijk zal hij daar meer verdienen maar ze geven bij Leipzig net als bij Ajax jeugd veel kansen en zit gewoon in een betere competitie. Ook haalde Ajax dat met 1 spits speelt Haller voor veel geld terwijl Leipzig geregeld met 2 spitsen speelt heel dun bezet was. Dat Nkunku het zo geweldig zou doen in de spits dat Brobbey weinig kansen kreeg was van te voren niet te voorspellen

18 februari 2022 om 16:09

Hoezo betrek je Haller? Haller werd pas gehaald toen Brobbey steeds maar niet wou verlengen, ze waren toen al ruim een jaar in onderhandeling, tuurlijk haal je dan een andere spits. Haller heeft werkelijk niks met zijn vertrek te maken.

18 februari 2022 om 12:13

Brobbey is natuurlijk gehaald met een heel ander beeld dan de huidige werkelijkheid. De trainer die hem wou (nagelsman) is vertrokken. De TD die hem heeft gehaald is vertrokken en nu speelt een speler die op 10 of de flanken speelde in de spits en doet het geweldig.. Dat hij destijds koos voor Leipzig is niet gek en dat hij spijt heeft ook niet, maar je hebt gelijk dat je hier niet te makkelijk over heen moet stappen als Ajax zijnde en flink de portomonee trekken.

18 februari 2022 om 12:34

Ik vind dit niet per definitie een slecht signaal. De ervaring die Brobbey meeneemt zal hij ongetwijfeld delen met zijn teamgenoten bij Ajax. En denk jij da dat hij het advies zal geven om vroegtijdig te vertrekken? Ik denk het niet. Mazraoui is natuurlijk een compleet ander verhaal, dat is appels met peren vergelijken. Ik zou wat dat betreft eens iets dieper in zijn verhaal duiken als ik jou was, dan zul je zien dat hem eigenlijk niet veel te verwijten valt.

18 februari 2022 om 13:10

Gratis? Hij is ook onderdeel geweest van team dat veel prijzengeld heeft binnen gehaald. En ajax heeft hem niet gekocht.

In dit geval ben ik het wel eens met de huur van Brobbey omdat hij een totaal andere spits is dan Haller. Hij heeft vooral veel extra snelheid. Hij kan een wedstrijd net over de streep trekken als het allemaal niet mee zit. Om hem terug te kopen zou ik afwachten wat het kost. Als het te duur wordt kan Ajax overwegen om voor een goedkoper alternatief te gaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren