Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaans icoon neemt in tranen afscheid: ‘Ik stop met een gerust hart’

Laatste update:

José Roberto da Silva Júnior, beter bekend als Zé Roberto, heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De 43-jarige middenvelder speelde maandagavond tegen Botafogo (2-0) zijn laatste wedstrijd voor Palmeiras, had na afloop de tranen in zijn ogen staan en werd gejonast door zijn ploeggenoten van de club uit São Paulo.

“Ik beëindig een succesvolle cyclus die niet beter beëindigd had kunnen worden dan met een overwinning. Als ik zie wat ik allemaal heb bij kunnen dragen aan het voetbal, stop ik met een gerust hart”, zei de tot linksback omgeturnde middenvelder na afloop. Zé Roberto speelde 133 wedstrijden voor Palmeiras, was daarin goed voor vier doelpunten en zeven assists en won de Copa do Brasil en de Série A.

Zé Roberto begon zijn carrière bij Santos en kwam later bij Real Madrid, Bayer Leverkusen, Bayern München, opnieuw Santos, Hamburger SV, Al-Gharafa, Grêmio en dus Palmeiras terecht. De 84-voudig international won in het seizoen 1997/98 de Champions League, werd met Bayern vier keer kampioen en won met Brazilië onder meer twee keer de Copa América en twee keer de Confederations Cup.

Heeft Zé Roberto het maximale uit zijn loopbaan gehaald?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was bij Leverkusen en Bayern toch wel een top speler aan de linker flank. Een legende als je het mij vraagt. Ik dacht trouwens dat hij allang was gestopt maar ondanks zen 43 toch nog op niveau kunnen preseteren, knap.

28 november 2017 om 08:46

Hij was goed in z'n Duitse jaren, maar een legende lijkt me wat overdreven...

28 november 2017 om 08:50

In Brazillie is hij een legende :D

Legend!! Staande ovatie en welke speler houdt het vol tot zijn 43 op het hoogste niveau.
Zijn er maar weinig en kijk naar de clubs op zijn lijst. Real en Bayern gewoon creme de la creme heeft deze man gespeeld en bijna altijd in de basis. eigenlijk altijd in de basis.
Alleen maar Respect voor deze icoon.

Ik heb van deze geweldige speler mogen genieten in Duitsland en gaf alles voor Bayern waardoor hij bij meesten toch in de harten blijft hangen. Ik hoop op een leuke vervolg voor hem.

Geweldige speler en een van de vele goeie Braziliaanse voetballers die bij Leverkusen onder contract heeft gestaan met onder andere nog Lucio, Juan, Emerson, Paulo Sergio, Renato Augusto en tegenwoordig nog Wendell. Wel opvallend was dat elke goeie speler in die tijd na Bayern ging (ballack, Ze Roberto, Lucio).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren