Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Branco van den Boomen naar Ajax is zo'n typische Feyenoord-transfer uit 2006’

Laatste update:

Hugo Borst heeft niet bepaald hoge verwachtingen van Branco van den Boomen. De middenvelder van Toulouse koos voor een transfervrije overstap naar Ajax en zou aanbiedingen van clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland naast zich hebben neergelegd. Volgens Borst is zijn transfer naar Ajax een volgend voorbeeld dat het verval van de Amsterdammers laat zien.

Borst won ‘VI's Prominenten Voorspellen 2022/23’. In gesprek met Voetbal International blikt de columnist terug op het afgelopen seizoen. Borst had verwacht dat Ajax zich opnieuw zou kronen tot landskampioen en Feyenoord wederom genoegen moest nemen met de derde plek. De Rotterdammers veroverden echter voor de zestiende keer in de clubgeschiedenis de landstitel, terwijl Ajax het seizoen afsloot zonder prijs. Dat is voor het eerst sinds 2018/19.

“Als je Ajax vergelijkt met 2019, de halve finale van de Champions League. Dan zaten ze tegen FC Twente (3-1 verlies, red.) op tien procent daarvan. Dat is een bizar verval in vier jaar; dat mag gewoon niet gebeuren”, stelt Borst. “Natuurlijk is het voetbal, het kan snel gaan. Maar hoe het in Amsterdam bestuurlijk, op moreel vlak én op het veld is gegaan, dat is beschamend.”

Borst toont zich kritisch. Volgens de schrijver is verval van Ajax ‘typisch een kwestie van niet op tijd doorselecteren’. “Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt. Bij Feyenoord kwamen Dennis te Kloese en Arne Slot en is alles omgedraaid. Het is soms bizar om mee te maken hoe het in de voetballerij van toevalligheden en enkele personen aan elkaar hangt. Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006…”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterk onderbouwde mening van Borst. Heel netjes. Hij zegt precies niks.

7 juni 2023 om 15:02

Al zou hij het wel onderbouwen, slaat de vergelijking nog nergens op. Feyenoord haalde destijds een half team met oude dure krachten. Voor Ajax is dit gewoon een risicoloze aanwinst. Al zou hij werkelijk geen knikker raken (wat ik overigens niet verwacht) maakt het helemaal niets uit, omdat hij niets hoefde te kosten. Ajax gaat heus nog wel geld uitgeven aan andere spelers in de rest van de transferperiode.

7 juni 2023 om 15:03

Ach, als Feyenoord de eerste wedstrijd van het seizoen verliest van PSV en Ajax wint met 4-0 van pakweg Emmen staat Hugo als eerste op te barricaden om te schreeuwen dat het verval van Feyenoord is ingezet, er scheuren ontstaan in de teamgeest die ze vorig seizoen kampioen heeft gemaakt, is de magie van Slot uitgewerkt en heeft Te Kloese 'nog veel werk te verrichten de komende tijd' om alles weer op de rails te krijgen.

Hugo is boven alles vooral professioneel luchtkasteel verkoper.

7 juni 2023 om 15:05

Ik zou het meer waarderen als hij het onderbouwt. Kom met feiten en maak dan de vergelijking. Maar dat lijkt er tegenwoordig niet meer in te zitten met het journaille van vandaag de dag. Lekker schreeuwen en clicks genereren, de rest is van minder belang.

7 juni 2023 om 15:20

Hoezo hij kost niets. Hij was transfervrij dus reken er maar op dat hij een flinke tekenbonus heeft ontvangen. Daarnaast ontvangt hij ook een salaris dus dat kost ook geld.

Overigens ben ik het niet met Borst eens hoor. Maar dat hij niets kost klopt niet.

7 juni 2023 om 15:38

@burdym, voor Ajax zal dit geen gevaarlijke gok zijn. Bij Feyenoord werd er destijds veel meer op zulke aankopen gebouwd met een veel kleiner financieel potje.

7 juni 2023 om 16:23

Man van dat tekengeld dat die jongen krijgt ( zal best een mooi bedrag zijn maar niet zoveel als voor een contract afkopen neem ik aan) hadden we Veendam en de Langeleegte het faillissement kunnen besparen. Tuuk kost hij wat. Krijgt ook salaris.

7 juni 2023 om 16:25

@tinus88 Ik snap je punt maar Borst doet feitelijk gewoon zijn werk hier als columnist en dat is je mening geven over een onderwerp. Tja, als columnist kan en mag je nou eenmaal niet alles feitelijk onderbouwen.

7 juni 2023 om 16:27

"Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt"

Vooral deze quote. Jezus wat een eye-opener zeg. Wat een openbaring.

7 juni 2023 om 16:36

@tinus: je kunt klagen dat hij het niet onderbouwt maar heb je het idee dat dit het hele interview is?

7 juni 2023 om 15:17

wel 100% gelijk, heb precies het zelfde gevoel.
Ajax lijkt totaal af te breken.
Mazzeltje dat ze nog geld hebben maar dat kan ook snel gaan.

7 juni 2023 om 15:24

Zolang er nog geld op het veld staat maak ik me weinig zorgen. Kudus en Alvarez leveren met wat geluk gewoon 90 miljoen op. Dan heb je alweer een aardige slag geslagen.

7 juni 2023 om 15:33

Voor kudus krijg je echt geen 60 miljoen!

7 juni 2023 om 15:39

Ok 55 dan, Alvarez zou 35 opleveren lezen we vandaag.

7 juni 2023 om 16:00

Dat was nog voor ik las dat Alvarez voor 35 op was te halen. Maar 40 voor Alvarez en 50 voor Kudus lijkt en leek me niet zo onrealtistisch.

7 juni 2023 om 16:24

Tis bij jou eerder :” de wens is de vader van de gedachte”.

7 juni 2023 om 16:28

Ik vind 50 voor Kudus toch nog wel veel geld. Hij heeft zeker zijn kwaliteiten, maar het is toch ook een behoorlijke blinde voetballer.

Maar zeker nu Ajax geen CL inkomsten heeft heeft ajax ook de miljoenen van de verkopen nodig om een sluitende begroting te krijgen. Het is niet dat je verkoopt om spelers te kunnen kopen, maar ze moeten verkopen om de normale kosten te betalen.

7 juni 2023 om 16:34

@Janssen,

Van der Sar benoemde laatst nog dat Ajax helemaal geen verkopen nodig had om de kosten te kunnen betalen. Neem aan dat hij dat zou moeten weten.

7 juni 2023 om 16:36

100% gelijk? Je kunt ook zeggen dat het een Schone-transfer uit 2012 is. Je weet wel, een van de grondleggers van het Europees succes enkele jaren terug.

7 juni 2023 om 15:34

Ik ben dit soort '' analisten, clubwatchers, columnisten en podcasters '' ook wel zo kotsmisselijk beu.
Niemand heeft kennis van zaken nodig of ook maar enige vorm van zelfreflectie.
Deze lui roepen maar wat om aandacht te krijgen en hun stukje te vullen.
Het wordt eens tijd dat er mensen in de spotlights komen die wel verstand van zaken hebben en wel aan feiten doen. Man man man wat een treurig niveau in allerlei programma's de laatste tijd.

7 juni 2023 om 18:42

Onderbouwd of niet iedereen weet toch wat hij bedoeld??
Niemand is meer bang voor Ajax als er zulke spelers gehaald worden.

Alweer deze post van Hugo? Ach ja liever dat hij het zegt, als een echte kenner dat beweert. Ik vind het een prima risicoloze versterking alleen al op standaard situaties, in het veld kan het na afgelopen seizoen niet slechter worden.

Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. Okee wat een rare wereld is het voetbal wereldje. Een seizoen en opeens is alles helemaal omgedraaid? 7 basis spelers zijn vertrokken en de verkeerde mensen zijn ingestapt vorig jaar. Hij geeft ook geen voorbeeld waarom dit een transfer is van Feyenoord 2006? Branco is niet 35 en komt gewoon transfervrij, echt vreemde opmerking.

7 juni 2023 om 15:09

Schöne werd ook voor de breedte gehaald.. en die schoot hem er toch mooi in, daar in het Santiago Bernabeu.

7 juni 2023 om 15:10

Dat is de hype van het moment. Zo wordt Feyenoord opeens als de grootste club gezien, terwijl ze 6x per 50 jaar kampioen worden. Wanneer Ajax gewoon weer presteert (met Branco) zie je die mensen 180 graden draaien. Al moet ik zeggen dat ik ook niet zo kapot ben van deze transfer.

7 juni 2023 om 17:14

Je kan wel gaan roepen 6 keer in 50 jaar kampioen maar misschien gaat het nu anders worden.en word Ajax 6 keer kampioen in 50 jaar. Mensen kijken teveel naar het verleden

7 juni 2023 om 19:49

Je kan liever over statistieken praten, dat zijn tenminste feiten, dan het wensrlijke of hoopvol denken wat jij nu doet.

In oktober, kan je pas weten waar je club staat met betreft de basis elf van je team. De top 3 krijgen in iedergeval een flinke renovatie. Waarvan Ajax het meest heeft om te spenderen en de mensen die er een zooitje van hebben gemaakt, zijn er gelukkig niet meer. Nieuwe tijden en nieuwe kansen.

7 juni 2023 om 15:11

Omdat dit spelers zijn in de categorie Diemers, Ayoub, Narsingh en bij Ajax een Labyad. Allemaal spelers onder de 30 en eigenlijk vooraf al wetende niet goed genoeg. Maar voor hetzelfde gel;dt haal je een topper in huis zoals een Schöme.

7 juni 2023 om 15:36

4fredondo Waarom zeg je dat? Eerlijk, Heb je die jongen zien spelen? Denk van niet anders maak je die vergelijking niet. Ik word blij van wat ik van hem heb gezien, als je dat dan gratis kan binnenhalen lijkt mij dat een verstandige transfer.

8 juni 2023 om 15:35

Er is een elftal om hem heen gebouwd om zijn tekortkomingen te compenseren en hij in zijn kracht (strooien met passjes) kan spelen. Hij ziet ruimtes die andere nog niet zien ala Bergkamp. 3 a 5 zetten vooruit denken, maar zijn handelingssnelheid is te traag. Bij Toulouse zorgen andere spelers ervoor dat Boonen de tijd en ruimte krijgt om toch uiteindelijk die pass te kunnen geven. Echter het spel bij Ajax is nog sneller en ik zie Ajax niet snel spelers opstellen die in dienst van hem gaan spelen. Maar nogmaals: Schöne was ook niet de snelste en die heeft toch een hele mooie carrière gehad bij Ajax. Elk seizoen weer beginnend op de bank, maar telkens toch het ontbrekende stukje puzzel.

7 juni 2023 om 15:37

En toch is het zo. Feyenoord doet ineens des Ajax dingen: Wieffer werd ineens snel international, fatsoenlijkbeleid, kampioen worden, ver komen in Europa, jonge spelers tijdig contracteren, we zijn als supporter al wat arroganter geworden, media wat meer pro Feyenoord etc.
Ajax doet ineens Feyenoord dingen: Chaos in het bestuur, trainers eruit, transfervrije spelers, niet kwalificeren voor de CL, miskopen, supporter hebben wat meer calimerogedrag, media melkt de chaos uit....


7 juni 2023 om 15:38

Los van deze transfer overigens. Dat vind ik helemaal niet zo gek. Zelfs als het geen groot succes wordt krijgt Ajax zon speler nog wel prima verkocht na een seizoen.

7 juni 2023 om 15:53

Ja maar dus wel alles gebaseerd op 1 seizoen. Het Feyenoord van 2006 was mijlen- en mijlenver verwijderd van een landstitel of de kans erop. Nu praat je over een Ajax wat de afgelopen 4/5 jaar gedomineerd heeft in NL en ook Europa. Die hebben 1 slechte transferzomer gehad, en de verkeerde trainer(s) aangesteld. Dan ben je echt niet ineens het Feyenoord van 2006. Met een paar gerichte aankopen en een goede trainer doet Ajax komend seizoen gewoon weer mee om de titel.

7 juni 2023 om 16:03

Ik vind het totaal niet te vergelijken eigenlijk. Je kan je beter afvragen: hoe vaak herpakt Ajax zich na 1 of 2 mindere seizoenen en hoe vaak kan feyenoord de lijn vasthouden na een kampioenschap? Eens in de 10 jaar heb je zo'n seizoen dat feyenoord boven Ajax eindigt en heel rotterdam roept dat ze Ajax voorbij zijn om vervolgens weer 10 jaar achter de feiten aan te lopen tot dat Ajax weer eens een verschrikkelijk slecht seizoen heeft. Nieuwe trainer, nieuwe td, een paar nieuwe spelers en de wereld ziet er weer anders uit. Volgend seizoen begin je gewoon weer op 0. Je mag prima genieten van dit seizoen, maar dit soort dingen roepen gaat wel heel ver.

7 juni 2023 om 17:28

Met de kern van je verhaal wel eens. Alleen geloof ik dat er deze keer bij Feyenoord wel degelijk een soort van solide basis gecreëerd is en wordt, en dat er geen sprake zal zijn van het verval dat inderdaad meestal volgde na een goed seizoen. Feyenoord heeft eindelijk een klasse bestuur en dat scheelt alles. Hoe dan ook gaan we gewoon weer zien hoe het komend seizoen zal lopen. Ik denk dat Feyenoord op niveau blijft, maar dat Ajax zich herpakt.

7 juni 2023 om 18:18

Dat de basis bij feyenoord nu beter is om verder te bouwen ben ik het zeker mee eens, maar de ondergrens van dit Ajax ligt zoveel hoger dan de ondergrens van feyenoord in die jaren dat Ajax nooit zo'n verval zal krijgen. Bedoel feyenoord had toen echt 8 spelers midden 30. Ajax heeft nog steeds spelers als Timber, Bergwijn, Wijndal, Kudus, Alvarez, etc. en talenten als Hato, Brobbey en Conceicao. Daar valt echt wel op verder te bouwen voor een nieuwe trainer. Plus ze hebben het financieel echt uitstekend gedaan de afgelopen 10 jaar en vaak CL gespeeld, dus er is ook een veel grotere buffer om zo'n seizoen op te vangen.

8 juni 2023 om 03:58

Ik vind het ook zo raar, dat mensen dit zo'n slechte transfer vinden..

De beste man is transfervrij notabene en heeft zich vorig seizoen kunnen bewijzen tegen clubs als PSG, Marseille en Lille. Dit zijn clubs waar iedere top eredivisie club van zou verliezen (PSG) of het ontzettend lastig mee zou hebben.

Daarnaast zijn zn statistieken geweldig en heb je sinds Schone eindelijk weer iemand die een vrije trap kan nemen.

Ik had hem juist graag bij Feyenoord gezien, mocht Kokcu weggaan.

Mocht vd Boomen niet goed genoeg zijn voor de basis, is een transfervrije speler, met zijn ervaring en statistieken alsnog prima om de bank te versterken!

Haha, een Martin van Geel transfer daar moest ik ook aandenken. Maar mag hopen voor Ajax dat ze voor weinig geld enkel de tekenbonus een spijker op de kop slaan.

7 juni 2023 om 15:14

Maar dat is het juist niet..martin van Geel is bord op schoot scouting. Dan zou Ajax nu uitblinkers in de eredivisie aantrekken. Van de Boomen is meer een oude Ajax transfer. Het lijkt namelijk heel erg op de transfer van Schone.als je dieper inzoomt dan is het des te meer een verdomd slimme transfer. Van de Boomen brengt heel veel wat Ajax nu mist. Spelinzicht op het middenveld, standaardsituaties die weer gevaar op leveren, uitstellen van passing om de verassende volgende pass te geven. Het tegenargument is niveau waarop hij geacteerd heeft en zijn gebrek aan snelheid. Behoorlijke parallel met Schone is dat. Het is afhankelijk van de overige versterkingen in hoeverre Branco kans van slagen heeft, maar qua profiel en kwaliteiten heeft hij zaken die Ajax nu juist mist, wat op zichzelf op slimme scouting wijst. Grillisch dat is een typisch geval van feyenoord 2006 scouting. Qua naam en clubs behoorlijk stevig, qua toegevoegde waarde vrij weinig. Zou een soort back up voor Alvarez moeten zijn, en die kan vervolgens net iets makkelijk voetballen en minder verdedigen, maar brengt niets wat Ajax nog niet had op zijn beoogde positie. Of Bergwijn? Welke rare gedachte zit daar achter als je kijkt naar een samenstelling van een selectie. Of ocampos wegsturen, maar vervolgens geen vervanger halen als rechtsbuiten. Bij Branco is het twijfelen over het niveau, maar niet of Ajax een speler haalt met bepaalde specifieke kwaliteiten die ze nu niet hebben.

7 juni 2023 om 16:03

Precies dit ! Eindelijk wordt een speler gehaald met specifieke skills die we in de selectie misten. Hoe vaak is er niet geroepen dat we Blind misten ondanks zijn gebrek aan snelheid. Nu haal je een transfervrije speler van 27 jaar terug die ook zo'n pass kan geven.

Haha Ajax heeft één minder seizoen gehad en het is volgens iedereen ineens helemaal niks meer. Het grote verschil tussen het Feyenoord van 2006 en het Ajax van nu is dat Ajax gigantisch meer geld heeft te besteden en, nu er weer een fatsoenlijke td is, altijd een titelkandidaat zal zijn. Dat is Feyenoord juist sporadisch.

7 juni 2023 om 15:07

Hoe weet je dat het een fatsoenlijke TD is? Heeft nog geen speler gekocht of verkocht. Ook de beoogde trainer is volgen de leden hier een Guardiola in vermomming, dat omdat hij het in Noorwegen goed doet en met 6-1 van Roma heeft gewonnen, het kan allebei hoor, maar die wedstrijden van Bødo die ik hier in Nederland heb gezien waren nu niet echt heel aanvallend en overtuigend, wij zeggen voordat we iemand afschrijven of de hemel in prijzen KWW

7 juni 2023 om 15:43

Je kan zeggen van Bødo wat je wil, maar voor die Knutsen was Bødo een soort de graafschap. Af en toe een seizoen op het hoogste niveau om daarna weer 5 jaar op het 2de niveau te spelen. Hij is met die ploeg gepromoveerd en binnen 3 jaar 2 keer kampioen geworden en daarnaast Europees hele mooie resultaten gehaald. Dat is gewoon enorm knap. Daarnaast schakelen ze az wel gewoon uit met een begroting van 6 miljoen euro (begroting van een KKD club). Je kan moeilijk verwachten dat hij met die mogelijkheden een az even zoek speelt alsof ze Barcelona zijn. Toch flikt hij het om zulke clubs in Europa te verslaan. Wat Bødo gepresteerd heeft de afgelopen 5 jaar is gewoon enorm knap en dat zal ook voor een groot deel aan Knutsen te danken zijn die daar 5 jaar de hoofdcoach is geweest. Als hij dit met Kopenhagen of Celtic had gedaan was ik ook niet super erg onder de indruk, maar hij heeft dit letterlijk geflikt met een club die in 100 jaar nog nooit kampioen is geworden en voor het grootste gedeelte actief was op het 2de en 3de niveau.

7 juni 2023 om 16:04

Ik zeg toch ook dat ze het goed doen in Noorwegen, begroting is volgens mij 12 miljoen en de Graafschap wint ook wel eens een grote wedstrijd, net zoals ze doorgingen tegen AZ dat gewoon beter was gingen ze eruit tegen PSV dus zeg het maar, volgens mij speelde ze jaren terug ook al in Europa weet niet of dat door kampioenschap of beker kwam, maar het is niet zo dat ze voor Knutsen kwam altijd in de krochten van het Noorse voetbal speelde

7 juni 2023 om 18:26

Ze hebben voor Knutsen wel eens in Europa gespeeld inderdaad, maar dat was vrij sporadisch en meer dan 20 jaar terug. Net zoals een willem 2, nec en roda ook wel eens in Europa hebben gevoetbald in 1984 of 1997 oid. Toen Knutsen kwam hadden ze een begroting van minder dan 2 miljoen en speelde ze al 15 jaar afwisselend in de 1ste en 2de divisie waarvan het overgrote deel in de 2de divisie. Door de recente prestaties zal de begroting wel gegroeid zijn, maar in een artikel van vorig jaar over de wedstrijd tegen az stond er "Noorse dwerg met begroting van minder dan 6 miljoen". Wat die Knutsen daar de afgelopen 5 jaar neergezet heeft is gewoon enorm knap. Wat mij betreft knapper dan wat Bosz en Ten Hag hadden gepresteerd voor Ajax. Ben daarom wel benieuwd wat hij met Ajax kan doen, want dit is gewoon hetzelfde als een trainer nu in stapt bij roda jc en binnen 4 jaar kampioen van Nederland wordt. Dan kan je echt wel wat.

7 juni 2023 om 17:57

Op het statement ‘fatsoenlijke TD’ na (is natuurlijk geen enkele aanleiding om dat te stellen), helemaal met je eens. Feyenoord heeft onverwachts gepiekt in een eigen tussenjaar, zeer knap. Maar als ik in september de voorspelling van het eindklassement weer moet inleveren, zet ik gewoon weer Ajax bovenaan.

Totaal oneens. Ik denk zelfs dat van den Boomen een van de betere aankopen van de afgelopen paar jaar is.

7 juni 2023 om 19:34

Al is hij niet gekocht.

Kan deze cynische man uit de media? Hij kan zich beter druk maken over de verzorgingshuizen.

7 juni 2023 om 15:17

Hij heeft een mooie trap, maar ik vraag me af of hij met zijn gebrek aan dynamiek en snelheid wel past in het spel wat Ajax graag wil spelen.

7 juni 2023 om 16:35

Als ze doen wat inderdaad bij Blind mis ging; zijn tekortkomingen door anderen laten opvangen, dan kan het een wapen zijn. Een speler die het spel goed leest en de bal daar kan weg leggen waar hij wil kan met goede aanvallers wel eens heel belangrijk zijn. Zelfde als met de pluspunten die Blind had.
Maar als zijn gebrek aan snelheid betekend dat je middenveld steeds wordt overlopen dan kunnen de speelminuten die hij zal krijgen wel eens beperkt blijven.
Daarom ben ik blij dat hij transfervrij is gehaald en ze geen 20 Mlj hebben uitgegeven aan dit type speler.

Dat het niet lekker gaat is een understatement maar Feyenoord werd toen 7e met een achterlijk slechte selectie. Van den Boomen komt gratis na een super goed seizoen in Frankrijk, laten we even lekker afwachten wat de rest van de zomer gebeurt.

Dat mag niet gebeuren? Hoeveel spelers van het elftal uit 2019 spelen er nog bij Ajax? Hoe had je al die toppers in hemelsnaam binnenboord willen houden?

Het is altijd zo makkelijk roepen.

7 juni 2023 om 15:03

Zo gaat het toch altijd? Over vier jaar van nu ziet Feyenoord er ook heel anders uit. Zelfde geldt voor PSV en Feyenoord. Wij zitten in de Nederlandse competitie. Het is echt een een utopie om te denken dat we die spelers langer dan een paar jaar kunnen houden. Zelfs spelers die amper klaar zijn voor het buitenland vertrekken, zie Madueke en Gravenberch bijvoorbeeld.

Als vd Boomen een hit wordt lacht Ajax elke criticaster uit (want bijna iedereen gelooft niet niet in deze aankoop.)
Wat dat betreft is Hugo hier mosterd na de maaltijd. Waar hij aan voorbij gaat is het vertrek van ten Hag, en met name Overnars. Voor mij is het geen verrassing dat van Bommel/Overnars kampioen zijn geworden in België.

Dat was de algemene tendens op dit forum ook. Ik snap niet zo goed waarom men zo laatdunkend over Van de Boomen en ook Spierings doen. Dat zijn gewoon buitenkansjes. Cement-tussen-de-stenen spelers, die Ajax en PSV goed kunnen gebruiken. Qua leeftijd ook in hun prime. Deze jongens kun je gewoon inzetten zodat de talenten naast hen kunnen floreren.

Daarbij, de Branco van nu was niet naar het Feyenoord van 2006 gegaan. Dan had hij transfervrij wel een club met meer perspectief gezocht. Zie het meer als zo'n goedkope voltreffer waar Feyenoord in de recentere jaren een neusje voor heeft gehad. En zie waar dat toe leidt.

Borst slaat de plank heel erg mis.

Weetje.. Ik droom oprecht wel eens dat al die oude en verzuurde mannetjes zoals Driessen, Borst, van Hooijdonk, Perez etc gewoon helemaal van het Nederlandse toneel verdwijnen. Waarom moeten wij, als gemiddelde voetballiefhebber, continue de mening van dit soort gasten aanhoren? Heel leuk dat hij dan zus over Ajax vindt en zo over Feyenoord, maar het overgrote deel zit daar gewoon niet meer op te wachten. Al die verschrikkelijke mediageile mannetjes die, als er ook maar een kleine aanleiding daartoe is, direct de kans grijpen om een bepaalde persoon of club met de grond gelijk te maken. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar mee! Jij ook?!

7 juni 2023 om 15:13

ja allang klaar mee, ik krijg al die meningen van nobody's alleen via Vz nog te zien jammer genoeg.

7 juni 2023 om 15:18

Gelijk heb je, helemaal klaar met dit soort gasten. Ik snap dat je een krantje wilt verkopen maar tegenwoordig gaat dat wel op een heel sneue manier.

Dit is zo typisch Nederlands, ze weten het allemaal bij voorbaat, het wordt niks. Hoevaak hebben we dat wel niet gezien bij Borst, Valentijn Driessen en natuurlijk onze beste Johan Derksen. Misschien, heel mischien, moet je eerst iemand de kans geven. Van Pantelic tot Milik tot Nico tot Neres, Antony noem maar op. Ze konden er zogenaamd allemaal geen reet van. Zelfde geldt voor de Noorse trainer of Duitse TD, geef iemand een kans.

Wat een onzin. Van Den Boomen was transfervrij. Dat is eerder zo'n typische Schone-transfer en dat heeft juist heel goed uitgepakt. In het slechte geval haakt hij niet aan en heb je een goedkope back-up, in een beter scenario heb je er een goedkope basisspeler aan. Niet dat Van Den Boomen nou een toptransfer is of iets dergelijks, maar het is ongetwijfeld niet de vuurwerk-transfer van Ajax deze zomer.

Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006…”

Haha hoe krijg je dit uit je strot.

Wat 1 slecht seizoen wel niet los weekt. Dit feyenoord is natuurlijk in geen lichtjaar het Ajax dat in goede doen is (van de afgelopen jaren).

7 juni 2023 om 15:16

ik vind het ook heel apart.

ajax was nog best lang in de race voor het kampioenschap.

maar verder natuurlijk niks meer dan dat, was een slecht seizoen.
een aantal slechte aankopen, en het team draaide voor geen meter op een gegeven moment.

maar ik ga niet mee in dat hele media geroeptoeter.
met een normale trainer voor de selectie, paar specifieke plekken versterken en ajax is gewoon weer kampioenskandidaat. sowieso met de begroting die ze hebben zijn ze nummer1 favoriet, ook al weten we dat slot bij feyenoord blijft en er veel mensen van het kampioensteam blijven.

en ja, een zak geld wint geen wedstrijden. maar het scheelt een hoop of je kan shoppen met 10mil of met 70mil.

Ik denk dat ze liggen te slapen bij ajax iedereen is bezig met versterkingen voor het nieuw seizoen maar van ajax hoor je niks??? Straks weer paniekaankopen waar je niks aan heb net als vorig seizoen volgend jaar weer niks met dit elftal

7 juni 2023 om 16:38

Ajax heeft nog geen nieuwe trainer. Lijkt me slim om eerst een trainer binnen te halen en dan versterkingen te halen.
Daarnaast is er nog voldoende tijd op de markt. Liever goede dan snelle versterkingen.

In 2018/2019 won ajax toch de dubbel? Of ben ik nou helemaal gek? Denk dat ze een jaartje in de war zijn. 2017/2018 met feyenoord als bekerwinnaar en psv kampioen!

Ik begin nogal moe te worden van die kritiek op het beleid van Ajax voor volgend seizoen. Zullen we eerst kijken hoe de transferperiode nog verloopt. Mislintat is er net twee maanden en van den Boomen is geen slechte aankoop. Hij is transfervrij en ik denk en hoop niet dat hij minder is dan een Taylor of Grillitsch

Geeeeeeuw….😂

We hebben je gehoord, Hugo. Nog een slokje azijn?

Hahahah wat een comedy show is dit toch. Ajax 1 jaartje geen kampioen en nu zou Ajax het nieuwe Feyenoord zijn er andersom. Laat mij niet lachen. Branco van den Boomen is gewoon een prima aanwinst voor Ajax. Hij is verdedigend niet zo goed als Alvarez maar voetballend een stuk beter.

Het hele probleem van Ajax dit seizoen was het gebrek aan wapens, zoals Alvarez al had aangegeven. Branco voegt dit toe door zijn sterke passing, hoekschoppen en vrije trappen. Overigens hebben wij in 9 van de 10 wedstrijden geen verdedigend ingestelde middenvelder nodig. Aangezien de tegenstander zich vaak rond de 16 ingraaft. Dan is het juist lekker als je een middenvelder erbij heb die de bal snel kan laten rondgaan.

Wist niet eens dat die Hugo nog een podium kreeg zeg. Maar goed, hij zegt eigenlijk vrij weinig.

Branco is een speler die de laatste 3 jaar telkens 30+ wedstrijden gespeeld heeft. Vorig jaar in Ligue 2 haalde hij bizarre stats voor een middenvelder, in mijn ogen.
Dit jaar haalt hij in de Ligue 1, stapje hoger, nog steeds aardig goede stats, zeker voor een middenvelder...

6 goals en 13 assists in Frankrijk dit jaar. Vorig jaar 12 goals en 23 assists. Goede stats. Nederlands. Transfervrij. Hij zal niet al te duur in salaris zijn, dus denk dat het allemaal wel eens reuze mee kan gaan vallen hoor...

ajax word zo de grond ingeboord door de media dat het alleen
Maar beter kan gaan!

Iedereen heeft een mening, maar wie heeft de jongen echt vaak zien spelen? Ik heb geen idee, we gaan het zien.

7 juni 2023 om 16:31

Ik heb hem in de tijd voor Frankrijk veel zien spelen en ik vond het toen een soort Marc Diemers (ook veel live zien spelen). Het is de vraag in hoeverre hij zich echt ontwikkeld heeft.

Van den Boomen is echt een goede transfer. Transfervrij en kent het Ajax spelletje. En waarschijnlijk ook niet meer dan selectieopvulling. Met het verlies van de Champions League inkomsten een zeer slimme en goedkope zet. Zal ook geen monstersalaris vragen. En als het niets wordt kan je hem over een/twee jaar voor een paar miljoen weer verkopen. Speelde bij de bekerwinnaar en verassend goed presterende net gepromoveerde Toulouse dus het kan eigenlijk alleen maar meevallen.
Wat bedoelt Borst eigenlijk met een 'feyenoord transfer uit 2006'? Want dat legt hij vervolgens niet uit.

7 juni 2023 om 16:33

Volgens Johan C. moet je spelers halen die jouw team direct beter maakt. Opvulling moet vanuit de jeugd komen.

7 juni 2023 om 16:39

En welke speler had JC dan in dit geval gehaald ?

7 juni 2023 om 17:03

Ik vroeg toch niet om Johan Cruijff? Ik vroeg wat Borst bedoelt, want ik heb namelijk geen idee. En alles opvullen met eigen jeugd is natuurlijk ook lastig. Terkortkomingen moet je gewoon kopen. Als je dit iedere keer moet doen, moet je wel wat veranderen, maar af en toe kan je toch niet anders? Daarbij zat het 'm ook in de spelovatting en opleiding. Precies; van den Boomen komt uit de 'eigen' jeugd van Ajax.

7 juni 2023 om 17:09

Johan kon ook niet weten dat toptalenten op jonge leeftijd worden weggeplukt door de Engelsen. Daarnaast waren er in Johan zijn tijd heel wat meer Nederlandse voetballers. In Amsterdam bestaan zoveel clubs niet meer of hebben nauwelijks nog elftallen in elke jeugdcategorie.

7 juni 2023 om 20:55

Ajax doet toch hetzelfde? Die halen ook in Nederland en het buitenland heel veel jeugdspelers.

7 juni 2023 om 20:59

Maar er is 1 duingebied dat ik niet snap. Heel vaak hebben de Ajax supporters over de filosofie van Johan. Het aantrekken van Branco is volgens velen een goede beslissing omdat hij gratis komt en je ook spelers voor de breedte moet hebben. Echter is dit weer volledig tegenstrijdig met de filosofie van Johan.
Ik vind het prima dat je Branco haalt en dat je dit verdedigd, maar heb het dan ook niet meer over de filosofie van Johan.



Ik vind dat Borst prachtige boeken heeft geschreven, maar hij maakt zich echt onmogelijk met zulke ongefundeerde columns. Hij heeft best verstand van voetbal maar voert de overdrijving altijd zo ver door dat hij overkomt als een badeend die van volleybal houdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren