Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brama baalt: ‘Ik vind het niet netjes hoe PEC gehandeld heeft’

Laatste update:
/

Wout Brama is teleurgesteld in de clubleiding van PEC Zwolle. De onderhandelingen over een langere samenwerking liepen stuk omdat de middenvelder de kans op een buitenlands avontuur in stand wilde houden en het bestuur een aparte tegenprestatie voorstelde. Aan een transfervrije en tussentijdse overstap naar het buitenland wilde PEC alleen meewerken als Brama in dat geval zijn tot dan toe verdiende salaris bruto zou terugbetalen aan de club.

Brama was te spreken over de financiën in de tweejarige aanbieding. Bovendien heeft hij het ook naar zijn zin bij PEC. “Het is een beetje FC Twente in het klein. Ik wilde best bijtekenen, want het is absoluut niet zo dat ik de eredivisie zat ben. Ik hoop alleen nog steeds ooit bij een mooie club in het buitenland te spelen”, citeert het Algemeen Dagblad. Het tegenvoorstel van PEC had hij echter niet verwacht. “Ik vind het niet netjes hoe PEC daarin gehandeld heeft. Helemaal als je bedenkt dat ik hier de afgelopen tijd voor vrijwel niets heb gevoetbald.”

Brama speelde alleen tegen een geringe onkostenvergoeding en deelde enkel in de winstpremies van de club. Van een winterse overstap zag hij uiteindelijk af. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp heeft PEC het maximale gedaan om Brama te behouden. Hij komt echter met een andere uitleg. “Naar ons gevoel konden we niet meer doen. Voor ons liep het al stuk toen het over zijn basissalaris ging", zo verzekert de bestuurder. "Wij respecteren de uitleg van Wout. Hij heeft ons het voorbije seizoen ontzettend geholpen. De deur zal hier altijd voor hem openstaan.” Brama, 28 jaar, hoopt komende zomer alsnog een geschikte club in het buitenland te vinden.

Wout Brama maakte PEC Zwolle sterker

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tweede bundesliga moet toch wel haalbaar zijn? Zitten mooie clubs tussen en hij toch een redelijke CV.

25 mei 2015 om 23:53

CV? Vm bedoel je

26 mei 2015 om 00:03

Cv, in de vorm van Curriculum Vitae, dat betekend 'staat van dienst' zeg maar

26 mei 2015 om 00:03

of meer cv in de zin van werkervaring!

26 mei 2015 om 00:03

Ik hoop dat je een grapje maakt.
CV als in Curriculum vitae...

26 mei 2015 om 00:08

Sorry kon beide, :D

26 mei 2015 om 00:01

Of een middenmotor in Italie of zo? Hij heeft niet zoveel fysiek voor de tweede bundesliga. Alhoewel daar wel een aantal erg mooie clubs tussen zitten.

26 mei 2015 om 00:28

Italië is fysiek ook flink, wat dat betreft is Spanje misschien voor hem als persoon beter. Ik zou het ook wel begrijpen als hij gewoon lekker in de Championship een riant salaris zou vangen. Dat niveau kan hij ook wel aan, alleen is het wel weer erg fysiek.

Wat voor salaris heeft hij dan? Hij had toch al ingeleverd. Dan zou ik als PEC al blij zijn dat je zo'n speler kunt hebben en halen.

26 mei 2015 om 00:05

Zwolle heeft alleen ook geen cent te makken, dus die zullen ook geen stuiver te veel uit kunnen geven. Ik snap de constructie wel, als ik Brama's uitleg hoor. Hij krijgt een 2-jarig salaris, tegen (zoals hij zelf zegt) prima financiële voorwaarden. Er wordt in het contract opgenomen dat hij transfervrij mag vertrekken in die 2 jaar naar een buitenlandse club, maar dan moet hij wel het tot dan toe verdiende salaris terugbetalen. Op zich een prima constructie ook vanuit Zwolle gezien. Jij mag transfervrij vertrekken, maar daartegenover staat dan ook dat we je salaris wel terugverdienen.

Transfervrije spelers krijgen over het algemeen een flinke tekenpremie, en Zwolle krijgt geen transfersom door haar humane opstelling in het contract, dus lijkt me het terugbetalen van het salaris eigenlijk een prima regeling.

26 mei 2015 om 16:59

Alleen zou Brama in dat opzicht PEC dus niet teruggeven wat hij krijgt, maar dan zou hij meer moeten teruggeven. Er wordt namelijk vermeld dat hij het bruto-loon terug moet betalen en dat kan dus niet evenveel zijn als hij er zelf netto uit haalt. Daarbij speelt hij ook nog bij je in dienst...

Een regeling als; "betaal in dat geval 80-90% van het netto-loon terug", had ik veel beter begrepen.

26 mei 2015 om 07:38

Nou dat is van PEC toch echt meer dan een normale reactie. Wil jij meerjarig contract maar wel transfervrij vertrekken, dat kan toch niet. Wat als je geblesseerd raakt. Daarom logisch dat PEC niet alleen het risico bij haar legt. Dit is gewoon zakelijk slim bekeken, dat kennen ze in Twente waarschijnlijk niet. Daarnaast heeft Wout niet veel laten zien, vaak balverlies.

Ideale ervaren speler voor Ajax. Type Galasek in het klein. Niet te duur en goed voor de sfeer binnen de selectie. Niet voor de basis, maar voor het team belang prima speler en tegen de kleintjes en als slot op de deur. Meest onderschatte VM van Nederland.

25 mei 2015 om 23:59

Welke ervaring? Heeft alleen maar bij clubs gespeeld die minder zijn dan Ajax en de druk die bij Ajax komt kijken. Nee dit is absoluut niet een speler met het soort ervaring dat Ajax verder gaat helpen. Buiten dat ook totaal niet de kwaliteiten om op het niveau van Ajax mee te gaan en ook nog eens niet de positie waar Ajax een speler nodig heeft. Kortom: dit is geen speler die Ajax verder gaat helpen.

26 mei 2015 om 00:04

Oke Twente was na Ajax iets minder dan Ajax pak hem beet de laatste 8 jaar, maar neemt niet weg dat die CL europa league en Nederlands Elftal heeft gespeeld, ken je feiten. En vervang hem voor Zimling acht ik Brama 2 klasse beter.

26 mei 2015 om 00:09

Cl, El, bij een club waar die competities minder druk met zich meebrachten dan bij Ajax. Daarbij heeft hij 3 interlands gespeeld, dat kan je vrijwel geen interland ervaring noemen.

Zimling wordt dan ook heel hard weer weggebonjourd en is precies het niveau waar Ajax niet meer op zoek naar moet gaan. Hoop toch dat van die fout is geleerd. Brama is misschien iets beter (2 klasses ook weer niet), maar komt nog steeds veel te kort voor Ajax en is absoluut niet het soort ervaring waar Ajax naar op zoek is.

26 mei 2015 om 00:13

Ik zeg tegen de kleintjes dus voor de breedte is die de ideale teamspeler, kost niks en brengt gelijk een dosis humor mee, ook voor Jong Ajax ideaal. Volgens mij win win en ik denk dat Brama daar gewoon in schikt. En als extra slot op de deur Europees ook niet eens slecht, met Brama won Twente veel meer dan zonde Brama, statistieken spreken allemaal in zijn voordeel.

26 mei 2015 om 00:15

Hij is met Twente toch drie jaar op rij boven Ajax geëindigd op de ranglijst. Toentertijd was Ajax echt de mindere.

26 mei 2015 om 00:38

JanNeutraal. Ja en hij is 7 jaar in totaal achter Ajax geëindigd, dus in zijn totaliteit was Ajax in zijn Twente periode wel beter. Daarbij had ik het ook over de druk, die is bij Ajax heel anders dan bij Twente. Bij Ajax moet je presteren, ook Europees (lukt helaas niet altijd), bij Twente mocht je. Al met al is hij niet de 'ervaring' waar Ajax naar op zoek is, net als Zimling dat niet was/is.

26 mei 2015 om 00:58

Dan kun je niemand halen als je zo gaat redeneren. Tevens werd er langzamerhand bij Twente ook gewoon steeds meer verwacht. Maar oke, jij trekt een vergelijking die niet echt reëel is.

26 mei 2015 om 01:52

@randje16

Extra slot op de deur? Ik heb toch niet graag Brama in de basis als we tegen Arsenal spelen ofzo. Speel ik dan liever gewoon met Klaassen, Gudelj en Bazoer ipv Sinkgraven voor wat meer power en loopvermogen. Moet er niet aan denken dat Brama daar dan loopt. Als extra slot op de deur kan je ook wel Riedewald brengen, is een pak jonger en niks slechter.

En welke ervaring precies? Zoveel Europese ervaring heeft Brama nou ook weer niet opgedaan dat hij kan fungeren als leider in de grote wedstrijden. Zo'n rol is toebedeeld aan spelers die veelvuldig in de CL hebben gespeeld of uit een buitenlandse topcompetitie komen, zoals een Ooijer toentertijd

26 mei 2015 om 09:40

Randje16. Er zijn genoeg spelers te halen die een hoger niveau halen dan Brama en ook in een grotere competitie hebben gespeeld dan wel meer Cl, waardoor ze het klappen van de zweep meer kennen. Ik vind dat je de ervaring en kwaliteiten van Brama gigantisch overschat, maar ben bang dat je niet van je mening af gaat wijken. Het is niet voor niks dat er geen club meer voor die jongen kwam he. Bovendien bij Zwolle al meestentijds geen basisplaats.

26 mei 2015 om 00:09

leuk dat optimisme, maar een Brama zou het niet redden in dit team van ajax, net als dat Zimling het niet redde.

26 mei 2015 om 00:14

Vind Brama wel 3x stabieler dan Zimling.

26 mei 2015 om 00:16

Hoe kan dat nou. Wanneer heb je Zimling voor het laatst kunnen beoordelen?

26 mei 2015 om 01:12

Brama zou een typetje viergever worden bij Ajax

26 mei 2015 om 21:35

Ja omdat je hem vergelijkt met Zimling, maar wil ajax wat bereiken hetzij in de EL , hetzij in de CL zijn ze allebei niet van het kaliber. Probeer eens wat groter te denken i.p.v. spelers die bruikbaar zijn.

Gewoon cashen in Qatar

26 mei 2015 om 01:15

Alsof elke speler kan cashen Qatar om te cashen in Qatar heb je ten eerste een redelijke zaakwaarnemer nodig of een gevestigde naam met een goed cv. Ten tweede moet je de laatste jaren wel redelijke speelminuten hebben en een goed seizoen hebben gehad (als je niet de naam en faam van bijv. Xavi hebt) net als bijv. Een Schaken. Als elke doorsnee speler zoals Brama kon cashen zouden we alleen maar rijke voetballers hebben in Nederland

Vitesse anders een poging wagen, behoorlijke middenvelder die transfervrij is. Kunnen we best gebruiken.

Zwolle heeft geen euro te besteden, simpel zat. Ik snap best dat Brama met dit voorstel niet akkoord gaat, beetje vreemd als je je salaris terug moet dokken als je na een jaartje naar bijv Australie wil om een avontuur te hebben. Zeker nu Brama praktisch voor niks voor Zwolle voetbalt. Het geeft in ieder geval aan dat de mogelijkheden bij Zwolle zeer beperkt zijn. Het is gewoon ieder jaar met minimale middelen proberen een leuke selectie samen te stellen. Tot nu toe gaat dat natuurlijk heel aardig. Men zal nu wel weer op zoek gaan naar een nieuwe "brama" die wel voor een onkostenvergoeding wil komen ballen.

Lekker naar verbeek gaan anders prima speler voor Groningen

lekker weggaan Woutje. Paar keer scoren tegen Zwolle , lange tong uitsteken en Doeiii

Vind het een zeer logische constructie, wat denk je Brama. Tussentijds gratis vertrekken dan heeft Pec Zwolle niks. Geen geld speler weg en salaris weg.

26 mei 2015 om 00:16

en dit vindt jij logisch : " Brama speelde alleen tegen een geringe onkostenvergoeding en deelde enkel in de winstpremies van de club. " ik in ieder geval niet .

26 mei 2015 om 00:47

Wat is daar onlogisch aan dan? Ik vind dat geen hele gekke regeling

26 mei 2015 om 09:20

hij speelt al eerst een hele tijd eigenlijk op amateurbasis en jullie willen dus eigenlijk dat hij dat blijft doen mocht hij naar het buitenland kunnen . nee , ik zou dat ook niet pikken .

27 mei 2015 om 09:17

Inderdaad een vreemde redenatie. Ben benieuwd hoe Klich zou reageren als het om zijn baan zou gaan.

28 mei 2015 om 11:06

Dat hij op amateurbasis speelt in dit afgelopen halve seizoen gaat het niet om. Hij zal bij dit contract gewoon een aardig salaris krijgen voor Pec norm. Wij geven hem het podium plus een salaris en dat wil hij als er een buitenlandse club komt direct gratis weg kunnen dat vind ik pas een vreemde constructie.

28 mei 2015 om 11:13

volgens mij is zwolle er beter van geworden , hij speelt eigenlijk voor niks , die paar euro die hij daar krijgt . nu heeft hij een eis , en dan komt zwolle dat ze dan zijn loon terugbetaald willen hebben , loon wat hij gewoon krijgt voor zijn werk . hij heeft zwolle al geholpen door een hele tijd voor niks te spelen , dan mag zwolle ook wat doen . hij kan overal terecht , dus als ik hem was vertrok ik heel snel daar .

dat is inderdaad niet zo netjes van zwolle , maar ja , die leven ook boven hun stand en hebben geld nodig . ik vertrok gewoon , dat ze het uitzoeken daar , hij heeft zo een andere ploeg .

26 mei 2015 om 00:48

Och ja, wij zijn zo arrogant. We hebben geen geld om hem een goed salaris te bieden, dus kunnen we dat geld ook niet uitgeven. Heel erg arrogant inderdaad. /s

26 mei 2015 om 01:53

Er heeft iemand vandaag de eierschaal nog niet gepoetst.

26 mei 2015 om 07:40

Haha lekker onderbouwd. Maar goed dat niveau verwacht je dan ook wel uit Deventer. Succes in Juup!!

26 mei 2015 om 09:24

nou , het is toch zo dat brama eigenlijk op amateurbasis bij jullie speelt of niet ? Hebben jullie nog niet genoeg aan die jongen verdiend ?

26 mei 2015 om 12:59

moet je nog niet t veld op rennen en rotzooi trappen?

succes tegen helmond sport volgend jaar😂

Brama heeft in Zwolle nou niet een onuitwisbare indruk gemaakt, dus ik begrijp PEC wel hoor. Daarnaast moet PEC creatief zijn met de centjes. Geen probleem, er komt wel iemand anders.

Denk dat hij wel wel bij Gert Jan Verbeek kan spelen...
2e bundesliga past mooi bij hem

Kom er maar in van Geel, veel ervaring in de eredivisie, bijna tegen de 30, hoog salaris. Een typische van Geel speler, contract voor 5 jaar aanbieden?

On; Apart voorstel van Pec. Je mag tussentijds vertrekken als je je verdiende salaris inlevert? Geef dan gewoon direct aan dat je niet wilt meewerken aan een tussentijds vertrek.

Ik ben het er niet mee eens, brama haalde voor mijn gevoel met zijn spel de snelheid uit t spel van PEC, t gaat er bij mij nog steeds niet in dat Brama de voorkeur kreeg boven Saymak, die heeft toch wat meer rendement, maar Jans beslist natuurlijk, overig vindt ik t niet erg als ie nu vertrekt, niet echt zichzelf laten zien, ja alleen in de halve finale tegen twente toen

Ennuh ook lekker van die jongen om dit via de media te spelen. Klasse...

Een typische speler die toegevoegde waarde heeft als hij samen met exceptioneel goede voetballers op het middenveld speelt. Liet bijvoorbeeld Janssen en Perez goed spelen door voor hun veel vieze klusjes op te knappen. Dat zou nu weer kunnen met Ziyech, waardoor deze niet zoveel hoeft te lopen en aanvallend nog wat stabieler zou kunnen worden.

"het is een beetje FC Twente in het klein..." Haha, wat bedoelt hij? PEC ook al met financiële schulden...(cat.1)

27 mei 2015 om 09:18

Zo kun je het in dit geval ook leggen ja want Zwolle moet ook elke euro zes keer omdraaien.

Pec heeft centjes nodig om uit de schulden te klimmen en dit is een manier om weer wat binnen te harken. Sluw, maargoed.,

27 mei 2015 om 09:18

Het is sluw maar het zal worden afgestraft met een vermindering in kwaliteit. Elk jaar zal Zwolle steeds meer spelers zien vertrekken en continuiteit is ook goed om kwaliteit en prestaties te borgen.

Misschien kan hij alsnog terug naar twente als twente de grote uitverkoop achter de rug heeft.

Brama zal in de topcompetities denk ik tekort komen voor de basis en gezien zijn leeftijd is een basisplaats voor Brama belangrijk. Ik denk dat het Duitse voetbal bij Brama past en dan zit ik te denken aan clubs uit de 2. Bundesliga. Ik denk dat hij bij clubs als Düsseldorf of Heidenheim best een meerwaarde kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren