Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bram van Polen witheet na PEC - Ajax: ‘Ik ben helemaal klaar met die kut VAR’

Laatste update:

Bram van Polen is niet te spreken over de VAR, zo laat hij zijn ongenoegen blijken na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en Ajax (1-3). Bovendien vindt de aanvoerder van De Blauwvingers dat zijn ploeg zichzelf ernstig tekort heeft gedaan.

Van Polen zag in de blessuretijd van het duel een doelpunt van zijn persoon afgekeurd worden. De aanvoerder stond millimeters buitenspel, zo concludeerde videoscheidsrechter Ingmar Oostrom na lang beraad. Eerder maakte ook Silvester van der Water al een treffer, tevens in buitenspelpositie.

Na afloop richtten de camera’s zich op Van Polen, die zichtbaar gefrustreerd in gesprek was met arbiter Jeroen Manschot. Voor de camera’s van ESPN laat Van Polen weten waar dat gesprek over ging.

“Ik moet na dit soort momenten wel even oppassen dat ik niet teveel in mijn emotie een interview ga geven”, adviseert Van Polen zichzelf. Die goedbedoelde raad lijkt de back al snel uit het raam te gooien als hem gevraagd wordt wat hij tegen Manschot zei.

“Dat ik helemaal klaar ben met die kut VAR”, steekt hij zijn boosheid niet onder stoelen of banken. “Het is elke keer weer raak.… Op zich vind ik het wel een goed hulpmiddel, maar het zit momenteel alleen maar tegen bij ons.”

“Ik had het idee dat doordat die grensrechter (Franca Overtoom, red.) weer buitenspel geeft, dat ze (de VAR, red.) uiteindelijk op dat appel afgaan. De mensen van de KNVB zijn dit jaar nog niet echt in ons voordeel. Het voelt alsof we ze continu tegen krijgen en dat is heel frustrerend”, besluit de aanvoerder dat onderwerp.

“Ik wil niet in de slachtofferrol kruipen”, vervolgt Van Polen, “want we hebben onszelf in de eerste twintig minuten zwaar tekort gedaan. Als Ajax een dag te pakken was, was het vandaag wel. Dat hebben we echt aan onszelf te wijten.”

Het was een klein wonder te noemen dat het defensief kwetsbare Ajax slechts één tegentreffer incasseerde. Via Eliano Reijnders, Younes Namli en vooral Odysseus Velanas had PEC vaker moeten scoren. Van Polen kreeg op slag van rust zelf ook een grote kans, maar van dichtbij mikte hij over. De verdediger neemt dat zichzelf kwalijk.

“Ik moet zelf voor de rust die bal ook gewoon maken, dan begin je de tweede helft met 1-2. Ik vond Ajax op de eerste twintig minuten na niet al te best. Er had veel meer ingezeten vandaag”, baalt Van Polen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Loop je zelf buitenspel, ga je op anderen zeiken. Je kan tegen de VAR zijn maar met buitenspelcheck wordt het wel eerlijker.

31 maart 2024 om 14:49

Hij was ook degene die het buitenspel ophief bij de goal van hlynsson.

Maargoed van Polen heeft het grootste deel van zn carriere zonder VAR gespeeld. Straks weet een groot deel van de spelers niet beter en wordt het wellicht minder in twijfel getrokken

31 maart 2024 om 15:03

Bovendien waren beide goals ook afgekeurd als er geen VAR was geweest..

31 maart 2024 om 17:23

Daarom werd hij ook afgekeurd.
Zelf wisten ze het niet zeker en dan staat de beslissing van de grensrechter. In dit geval buitenspel dus.

31 maart 2024 om 19:27

Dat is toch precies wat in zeg? De beslissing van de grens blijft staan, dat was ook het geval geweest als er geen VAR was geweest

31 maart 2024 om 15:24

Grappige is nog dat bij beide goals de grens vlagt voor buitenspel. De VAR was dus juist hun redding geweest in dit geval als hij daadwerkelijk geen buitenspel stond.

31 maart 2024 om 15:41

Ik begreep dat het om enkele millimeters ging. De grens kan dit nooit waarnemen en zou dus niet mogen vlaggen. Als de VAR het niet kan weernemen dan geldt het vlagsignaal namelijk.

31 maart 2024 om 16:09

Ja is goed man de grens mag niet meer vlaggen. Heb je verder nog wat toe te voegen ?

31 maart 2024 om 16:13

Die redenatie gaat toch niet op. Je ziet buitenspel of niet. Hij moet altijd vlaggen als hij het wel gezien heeft. De var is om te controleren of het juist was of niet. Maar niet vlaggen als je wel buitenspel ziet slaat toch nergens op.

31 maart 2024 om 16:21

Jij bepaalt niet wanneer de grens wel of niet vlagt. Bij twijfel moet de grens laten doorspelen. Wanneer de situatie voorbij is, moet de grens wel of niet vlaggen afhankelijk van zijn, of in dit geval haar, waarneming. De grens handelt dus gewoon goed en kon gecorrigeerd worden door de VAR.

31 maart 2024 om 16:23

Als de grensrechter gewoon overtuigd is, dan mag hij gewoon vlaggen.

31 maart 2024 om 16:26



Sorry, mijn fout, heb rekening te houden met het IQ van een Ajacied.

De grens kan met het blote oog niet zien of de speler buitenspel staat, We hebben het over millimeters en niet (centi)meters. Er is inderdaad een VAR die controleert. Maar als de VAR het niet kan waarnemen, dan geldt de beslissing van de grens dan wel scheidsrechter. De grens had hier nooit met 100 zekerheid kunnen vlaggen, heeft nu alleen geluk dat het idd 1 á 3 mm buitenspel was.

31 maart 2024 om 16:26

Dat kon hij alleen nooit gezien hebben . Of hij moet het beste timmermansoog ter wereld hebben
En het moment van spelen blijft altijd een beetje dubieus. Maarja de var blijft een relatief eerlijk hulpmiddel . Pec had zelf meer moeten scoren

31 maart 2024 om 16:46

@4fRedondo. En als de grens denkt het duidelijk gezien te hebben? Dat kan toch ook gewoon ,dat het in zijn hoofd geen twijfelgeval is.. hij weet niet dat het om mm gaat.

31 maart 2024 om 17:01

Ticer, dat begrijpt redondo niet. Hij heeft het iq van een niet-ajacied

31 maart 2024 om 17:11

@4fRedondo. Misschien zorgen maken over je eigen IQ. De grens staat daar, ziet buitenspel en vlagt. Dat beoordelen is o.a. haar taak

31 maart 2024 om 17:13

4fredondo niet gewend van jou, zo een typische "Ajacied IQ" opmerking jammer maar goed. Punt is dat ik wilde maken, ondanks dat het enkele mm is heeft die grensrechter het juist gezien.

31 maart 2024 om 20:06

@4frendondo, een grens vlagt naar eer en geweten, daar geloof ik oprecht in.

Van Polen komt daar vrij voor de keeper, en met het speltempo is het vaak moeilijk te zien wat exact het moment van spelen was vs de positie van Van Polen. Kan goed zijn dat grens dat het veel meer was, dat het uiteindelijk milimeterwerk is zegt niets over de waarneming van de grensrechter.

31 maart 2024 om 21:53

De reactie van het jaar.

De grens op het veld kan niet zien dat het buitenspel is maar 4fRedondo met zijn timmermansogen ziet op zijn kleine televisie wel dat het 3 mm buitenspel was. Geen 4mm maar precies 3 mm buitenspel.

En dan anderen dom noemen. Het is toch om te gieren 😂

1 april 2024 om 00:12

Tis duidelijk dat jij terug naar school moet Speedy. Misschien dat iemand hem/haar kan uitleggen dat 1 ‘a 3 mm een marge is!

Jullie hebben zelfs laats pech gehad met die bal wel of niet over de doellijn. Had de grens gevlagd voor een doelpunt, dan had de VAR dit niet kunnen terugdraaien omdat er geen onomstreden bewijs was net zo goed dat er geen doelpunt is toegekend.

Vroeger had je de regel bij gelijk of twijfel voordeel aanvallende partij. Die paar mm is twijfel en de VAR bepaald daarna wel of er sprake is van buitenspel. Als men (en in dit artikel alleen maar Ajacieden) dat niet kan inzien, dan houdt het op.

Voordat men doorgaat bij een doelpunt. Bij een doelpunt moet wel bewijs zijn dat een bal volledig over de doellijn is en dus de verdedigende partij in het voordeel itt buitenspel.

Als amateurscheidsrechter is dit interview, maar ook het commentaar van die zuurpruim Vink, echt tekenend voor alles wat er mis is in het voetbal. Alles wordt maar in twijfel getrokken, terwijl die VAR er niet voor niets is in dit geval, gewoon omdat het toevallig niet in jouw voordeel is. De jeugd en ouders nemen hier een voorbeeld aan, en dat gedraagt zich er op zaterdag ook naar. Geef nou zelf eens het goede voorbeeld. De beelden zijn bekeken, de lijnen getrokken, klaag er dan ook niet over.

31 maart 2024 om 15:19

Ook mooi: het zit alleen maar tegen?? Terwijl de VAR qua buitenspel juist feitelijke beslissingen oplevert. De feiten zitten dus tegen. Als een soort complotdenker gedacht. Ik heb gelijk maar de feiten zitten tegen. Het is oneerlijk, want we hebben te vaak de feiten tegen. Inderdaad, een slecht voorbeeld. Begin dan over rode kaarten oid, die zijn nog discutabel, ook met VAR.

31 maart 2024 om 15:30

Zelden ergens 100% mee eens geweest @desire

31 maart 2024 om 16:29

Echt een reactie van een scheidsrechter. Hier zit gewoon een stukje frustratie bij en dit is niet de eerste keer dat het tegen zit. Je durft bijna niet eens meer te juichen na een goal. Hoe eerlijk dit systeem ook is

31 maart 2024 om 20:10

Eens, profs hebben voorbeeldfunctie. Vind het ook niet ok dat hij daar op.los gaat. Maar ik vind zijn emotie verder wel logisch, de 2-2 was een flinke tijd logisch, en zo vaak zal Ajax niet zo dramatisch zijn als nu, dus dit was een kans om eens thuis te winnen. Als het dan mis gaat snap ik dat het frusterend is.

Verschrikkelijk dat ze zo’n duidelijke buitenspelgoal niet tellen. Afschaffen!!!!!!

Een van de oudste op het veld met meeste ervaring, maar gedraagd zich als een klein kind.

Ik dacht na die reactie op de grensrechter het wel beetje gezonken was bij hem.
Maar na de wedstrijd bij de camera beginnen over dat de Var altijd tegen hun is.
Die kan je ook niet meer serieus nemen.

31 maart 2024 om 15:27

Het is één van de leukste voetballers van de Eredivisie. Zegt tenminste wat hij denkt en is een echte clubman. Zo erg is het allemaal niet wat hij hier zegt.

31 maart 2024 om 16:12

Ik denk dat je Bram prima serieus kan nemen. Er mag toch nog wel een klein beetje emotie zijn in de eerste minuten na de wedstrijd?

Kan me voorstellen dat je dat beetje emotie wel eens hebt gemist bij je eigen spelers met hun gelatenheid.

Bram is de wedstrijd in Amsterdam vergeten denk ik

31 maart 2024 om 15:24

Ik denk dat hij vooral is vergeten dat er al werd gevlagd voor buitenspel. Dus ook zonder VAR had de goal niet geteld.

Wat een onzin. Hij is dus voor het middel, behalve als het tegen hem wordt gebruikt. Zo ken ik er nog wel een paar. Ik ben voor het rechtssysteem, maar niet als ik de wet overtreed.

Dit is dus een volwassen man die de VAR alleen een goed hulpmiddel vind als zijn team er voordeel aan heeft. Met dit achterlijke niveau zal het niet lang duren totdat hij mag aanschuiven als analist bij ESPN.

Hier kan de VAR vrij weinig aan doen imo. Het was op beeld niet te zien of hij wel of niet buitenspel stond, dus geldt de beslissing van de grensrechter

Deze kerel had geel of rood moeten krijgen voor z’n onterecht schandalige wegwerpgebaren en woorden naar de grens. Schandalige vent joh die van Polen.

31 maart 2024 om 15:34

Wat een onzin, wat heeft hij gezegd tegen de grens dan? Volgens mij is er nog nooit rood gegeven voor wegwerpgebaren.

Van Polen is het niet eens met 2 terecht afgekeurde goals. In andere woorden: van Polen is het niet eens met de regels. Nee alle gekheid op een stokje, ik heb z'n interview gezien. Tuurlijk is het de emotie op dat moment en dat het bij PEC de laatste tijd telkens net niet is. Aan de andere kant: ook vandaag was het bij Ajax open huis en heb je kansen zat gehad om te scoren. Tsja, dan mag je gefrustreerd zijn maar aan de VAR lag het niet.

Goed dat Bram zich uitspreekt tegen deze overduidelijke hetze van de KNVB tegen PEC. Dit moet eindelijk eens een keer stoppen dat wij altijd benadeeld wordt. Waarschijnlijk krijgt hij wel weer een schorsing omdat ze niet willen dat de waarheid wordt verteld

Zou van Polen hetzelfde zeggen als het andersom was geweest? Dit is wel erg kinderachtig gejank zeg.

31 maart 2024 om 15:57

Kinderachtig gejank? V Polen reageert bij die interview gewoon op de vragen. Misschien is zijn reactie daar op vervelend voor jou.

31 maart 2024 om 16:31

Dat denk ik wel. Bram is een van de weinige voetballers die altijd erg eerlijk is in interviews

Waar klaagt die kerel nou om haha. Als er geen VAR was geweest waren beide momenten ook afgekeurd omdat er bij beide situaties werd gevlagd. Nu had PEC juist nog de kans om te hopen dat het een geldige goal zou zijn.

Wat ik dan tenenkrommend vind is dat niemand van ESPN zegt dat die goals ook niet hadden geteld als er geen VAR was geweest

Van Polen was ook "des duivels" toen PEC via een handsbal uit bij Ajax een punt pakte. Of was dat zijn tweelingbroer??:-))) Daarbij, alle beslissingen vanmiddag bleken correct. Terwijl Ajax via de van 't Schip tactiek de luiken wagenwijd open zette. Dus eigen schuld, dikke bult.

Moet je maar geen buitenspel lopen! Die vrouwelijke assistent was echt prima aan t vlaggen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren